Herní Novinky 22. – 28. dubna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 22. – 28. dubna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Vivat Slovakia, No Rest for the Wicked a Survival Nation: Lost Horizon. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 15. – 21. dubna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 22. 4.


CONVRGENCE – Early Access

Vývojář: Monkey-With-a-Bomb

Vydavatel: Monkey-With-a-Bomb

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, střílečka, horor

CONVRGENCE je strhující VR střílečka pro jednoho hráče s prvky survivalu a hororu. Prozkoumej vyloučenou zónu Černokamensk: hledej kořist, bojuj s bandity a pátrej po mystických artefaktech. Nezapomeňte se však vrátit na základnu před soumrakem, protože s příchodem noci se z lovce stává…


ÚTERÝ – 23. 4.


Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Vývojář: Rabbit & Bear Studios

Vydavatel: 505 Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG, tahové

Příběh začíná v jednom koutě Allraanu, tapisérii národů s různými kulturami a hodnotami.
Díky meči a magickým předmětům známým jako „runové čočky“ se dějiny země utvářely na základě spojenectví a útoků lidí, šelmovců, elfů a pouštních lidí, kteří zde žijí.

Galdeanská říše převálcovala ostatní národy a objevila technologii, která zesiluje magii runových čoček.

Nyní říše pátrá po artefaktu, který by ještě více rozšířil její moc.
Právě na jedné takové výpravě se Seign Kesling, mladý a nadaný císařský důstojník, a Nowa, chlapec z odlehlé vesnice, seznámí a spřátelí.

Zvrat osudu je však brzy vtáhne do ohně války a donutí je oba přehodnotit vše, co považují za správné a pravdivé.


Tales of Kenzera: ZAU

Vývojář: Surgent Studios

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Medroidvania, plošinovka

Truchlící chlapec začne číst bantuský příběh, který napsal jeho zesnulý otec. Vydejte se za dobrodružstvím do krásných a zrádných zemí Kenzery jako Zau, mladý šaman, který vyjednává s bohem smrti, aby přivedl svého Baba zpět z temnoty.

Se svými vesmírnými schopnostmi a neokoukanou odvahou postupujete do neznámých mytologických zemí. Kenzera, kdysi plná života, je nyní plná ztracených duchů předků. Zatímco Zau postupuje ke svému cíli, číhají na něj tři mocné bytosti, děsivé svou silou, a přesto nějak podivně známé. Přijmete šamanský tanec?


Dadish 3D

Vývojář: Thomas K. Young

Vydavatel: Thomas K. Young

Vychází na platformy: PC, Switch, iOS, Android

Žánry: Plošinovka

Je to táta a ředkvička. Tatínkovy děti se ztratily a on potřebuje vaši pomoc, aby je našel. Prozkoumejte vzrušující svět, utkejte se s nepřáteli s tématikou fast foodů a shledejte Dadishe s jeho ztracenými dětmi v této náročné 3D plošinovce.


Lunar Lander Beyond

Vývojář: Dreams Uncorporated

Vydavatel: Atari

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční

Jako nově jmenovaný kapitán korporace Pegasus musíš vést soupisku rozmanitých pilotů, eklektických poradců a nejmodernějších přistávacích modulů skrze náročnou sérii misí. Doručujte náklad, získávejte zdroje a zachraňujte uvízlé piloty, zatímco se budete pohybovat v tajemném vesmíru měsíců a planet.

Je to nevděčná práce plná napětí a nebezpečí, která si na vaší posádce vybírá psychickou daň. Ale někdo musí udržovat tuto neviditelnou krev meziplanetární ekonomiky v chodu.

Když se objeví záhadný portál vedoucí na podivnou, neprozkoumanou planetu, zjistíte, že jste na cestě ke střetu s některými zlověstnými pravdami, které se skrývají za vesmírem. Špatné létání a únava budou vaše piloty stresovat a mohou vést ke smyslovým iluzím… postrachu sólových pilotů na dlouhých trasách. Mohou začít vidět věci, které nemusí být skutečné – je to mina nebo ryba? A co je to za nebeské růžové slony?!

S několika piloty, čtyřmi loděmi a tuctem vylepšení, která je třeba nasbírat, se dá práce zvládnout, pokud to všechno zvládnete… pokud ne, v sázce je hodně, a to nejen pro vaši kariéru.


Phantom Fury

Vývojář: Slipgate Ironworks

Vydavatel: 3D Realms

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, střílečka – FPS, old-school

Děj se odehrává mnoho let po jejím boji s Jadusem Heskelem, Shelly „Bombshell“ Harrisonová se probouzí v novém světě, vytažená z kómatu na příkaz starého kolegy, s novou bionickou rukou. Shelly, která má za úkol zajistit vysoce nebezpečný artefakt, legendární jádro démona, se vydává na napínavou cestu po Spojených státech a snaží se překonat vlastní minulost, aby zachránila budoucnost lidstva.


Bellwright – Early Access

Vývojář: Donkey Crew

Vydavatel: Donkey Crew, Snail Games USA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, simulátor, RPG

Byl jsi obviněn z vraždy prince a odsouzen korunou k trestu smrti a od té doby žiješ ve stínu. Poté, co jsi jen stěží unikl pokusu o vraždu, najdeš smlouvu s vrahem, která vyvolává mnoho otázek – byla to jen nešťastná náhoda, že to na tebe hodili? Nebo je v tom něco víc? Odhodlaní najít odpovědi se vydáváte zpět na místo, odkud jste utekli.

Pomalu, ale jistě povedete povstání proti utlačovatelskému panovníkovi své vlasti k vítězství a cestou odhalíte pravdu o tajemství své rodiny. Zvony opět zazvoní pro svobodu!

Zakládejte a rozšiřujte vlastní osady, osvobozujte zemi a pomáhejte jejím vesničanům, verbujte ostatní na svou stranu a zároveň se dozvídejte více o životě, který jste museli opustit. Vaši rekruti vám pomohou vybudovat zdroje a sílu potřebnou k vystoupení proti Koruně. Velte svým silám, prokažte svou statečnost v boji a upevněte si pozici hrdiny svého lidu.


Sucker for Love: Date to Die For

Vývojář: Akabaka

Vydavatel: DreadXP

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor rande, visuální novela

Při vyšetřování záhadných zmizení, která sužují tvé rodné venkovské městečko Sacramen-Cho, jsi nakonec sám unesen! Jste uvězněni v temném srdci labyrintu lesů a jedinou nadějí na útěk jsou stránky podivné fialové knihy kouzel kultistů.

Mezi čmáranicemi šílenců a obrazy nadpozemských ohavností se nachází pasáž popisující, jak přivolat Černého kozla lesa – Rhok’zan. Zbytek města se zdá být v zajetí Rhok’zanovy všepohlcující aury lásky, ale ty se z nějakého důvodu cítíš… jinak?


Shadow of the Depth – Early Access

Vývojář: ChillyRoom

Vydavatel: ChillyRoom

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Ponoř se do Shadow of the Depth, napínavé akční hry s perspektivou shora dolů a úžasným ručně kresleným vizuálem.
V temném světě a s pěti odlišnými postavami budou hráči prozkoumávat neustále se měnící labyrint prostřednictvím strhujícího bojového systému, který je vyzývá k tvorbě a experimentování se všemi nástroji, které mají k dispozici. Najděte svého dokonalého bojovníka, prozkoumejte svět sevřený mezi světlem a stínem a zjistěte, zda máte na to, abyste přežili nápor mocných monster.


HEART of CROWN Online – Early Access

Vývojář: illuCalab, FLIPFLOPs, Japanime Digital

Vydavatel: illuCalab, Japanime Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní

Předčasná smrt velkého císaře… Sedm princezen se uchází o jeho nástupnictví. Kdo zachrání říši před chaosem? Online karetní hra s rostoucím balíčkem karet, ve které si rozšiřujete svůj balíček a bojujete o princeznu.


Jawbreaker

Vývojář: Vincent Lade

Vydavatel: Vincent Lade

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, střílečka – FPS

Po ničivém „velkém ekonomickém kolapsu v roce 2028“ je jedinou věcí, na které záleží, přežití. Průměrný člověk je nucen přidat se k ozbrojeným skupinám, které se účastní bojů o zdroje a kontrolu nad místy, která kdysi bývala městy a obcemi Spojených států.

Patříte k malému gangu sídlícímu v New Citadel City a zásoby vašeho bunkru se tenčí. Na základě zvěstí o nevyloupené policejní stanici na okraji města jste byli vybráni, abyste se vydali do betonových ruin – mise s vysokým rizikem a vysokou odměnou.

Poté, co pronikneš dovnitř nestřeženým vchodem, tě naplní pocit hrůzy, když si uvědomíš, kdo se na stanici uchýlil, a začneš pochybovat, zda to celé nebyla past tvého vlastního gangu…


Hoversteppers

Vývojář: EM Games

Vydavatel: TheGamesFortress

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, sportovní

Hoversteppers je freestylová hra na hoverboardu. Překlápějte se, otáčejte se a vyzkoušejte si své dovednosti při jízdě na prkně v několika úrovních s časovým limitem.


Rumble Club

Vývojář: Lightfox Games

Vydavatel: Mad Mushroom

Vychází na platformy: PC, iOS, Android

Žánry: Battle Royale, PvP, arkádové

Vstupte do arény Rumble Club, zábavné fyzikální bitvy pro více hráčů. Vezměte svou jednotku nebo se pusťte do arény sami proti 19 dalším hráčům. Mlaťte, strkejte, házejte a lákejte své soupeře – a možná i své přátele…

Přiletíte na nebeské jachtě kapitána Punche, necháte se vrazit do arény a najdete mocné a směšné gadgety, se kterými můžete bojovat. Díky neustále se měnícím herním režimům se připravte na to, že si to s přáteli rozdáte od pojídání dortíků až po to, že budete posledním Punchiem, který zůstane naživu. Ale ne všechno je vítězství. Budete při tom chtít také dobře vypadat.


STŘEDA – 24. 4.


Rotwood – Early Access

Vývojář: Klei Entertainment

Vydavatel: Klei Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Svět se ocitl v chaosu a je na tobě a tvých přátelích, abyste bojovali proti zkaženým bestiím z Rotwoodu. Vylepšete si výbavu, vyberte si preferovanou zbraň a zdokonalte své schopnosti, abyste ubránili své bezpečné útočiště.

Ve hře Rotwood se budete zlepšovat, posilovat a přijímat výzvy, které jste dříve považovali za nemožné. Hra obsahuje bohaté a rozmanité bojové mechanismy a můžete ji hrát sólo nebo v kooperaci až se třemi dalšími přáteli a probojovat se skrz Rotwood a jeho stále zběsilejší obyvatele.

Přežít v Rotwoodu není procházka růžovým sadem. Bude to chtít cvik, strategii a dovednosti, abyste zvládli nejnáročnější střetnutí ve hře.


Oddsparks: An Automation Adventure – Early Access

Vývojář: Massive Miniteam

Vydavatel: HandyGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, strategie, simulátor

Oddsparks je směs automatizace a strategie v reálném čase pro zaryté fanoušky žánru automatizace a pro zvědavce. Prozkoumejte podivný fantasy svět, odhalte záhady minulosti, automatizujte své dílny a vydejte se na dobrodružství se svými podivnými a roztomilými Sparks!


Backrooms Break

Vývojář: Jan Jileček 🇨🇿

Vydavatel: Jan Jileček 🇨🇿

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Prozkoumejte a zničte prostředí Backrooms a Poolrooms! Využijte Thorovo demoliční kladivo, střelné zbraně a výbušniny a prorazte si cestu zdmi a entitami. Tohle není jen další všední simulátor chůze. Oběťmi jsou nyní entity. Překonejte svůj strach násilím.


ČTVRTEK – 25. 4.


Megaton Musashi: Wired

Vývojář: LEVEL5 Inc.

Vydavatel: LEVEL5 Inc.

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Hack&Slash, RPG, akční

Zahajte protiofenzívu a vybojujte zpět Zemi před mimozemskými útočníky v této mecha akční RPG hře.


Another Crab’s Treasure

Vývojář: Aggro Crab

Vydavatel: Aggro Crab

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Souls-like, vtipné, akční

Another Crab’s Treasure je souls-like dobrodružství odehrávající se v rozpadajícím se podmořském světě. Jako krab poustevník Kril budete muset nosit odpadky kolem sebe jako ulity, abyste odolali útokům nepřátel, kteří jsou mnohonásobně větší než vy. Vydejte se na epickou honbu za pokladem, abyste vykoupili zpět svou zabavenou ulitu, a odhalte temná tajemství, která se skrývají za znečištěným oceánem.


Saga Emerald Beyond

Vývojář: Square Enix

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, iOS, Android

Žánry: JRPG, tahové

Vytvoř si svůj vlastní příběh – nejnovější samostatný díl série SaGa, SaGa Emerald Beyond, spojuje ty nejlepší prvky oblíbené série a nabízí každému hráči jedinečný herní zážitek.


Bootleg Steamer

Vývojář: Team Junkfish

Vydavatel: Junkfish Limited

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, roguelike

V této hře, která se podobá hře na tuláka, se vydáváte na cestu jako kapitán během bouřlivé americké prohibice. Překonejte výzvy, jako je nepřízeň počasí, neúprosné pronásledování pobřežní stráží, vychytralé jednání mafie a vlastní finanční nástrahy, a zároveň si zajistěte, že vaše cesta k bohatství zůstane bez překážek.


Age of Water – Early Access

Vývojář: Three Whales Studio

Vydavatel: Gaijin Network

Vychází na platformy: PC

Žánry: Námořní, MMO

Hra byla v našich novinkách již minulý týden. Bohužel byla o týden odložena, proto ji zde máme znovu.

Oceán zničil kdysi velkou civilizaci, ale lidé přežili a přizpůsobili se. Vybudovali si osady na střechách vysokých budov a vrcholcích dalších lidmi vytvořených staveb. Lidé cestují po oceánu na malých člunech i obrovských bojových plavidlech. Oceán jim poskytuje vše, co potřebují, včetně těžitelných zdrojů na mořském dně. A i tak sen o skutečné pevnině stále žije.

Prozkoumávejte svět svým vlastním tempem, objevujte nové osady a seznamujte se s jejich obyvateli. Plňte úkoly, hledejte a těžte cenné suroviny ze dna oceánu, vydělávejte na obchodu nebo jednoduše prodávejte získané artefakty, a až získáte představu o fungování tohoto světa, postavte si vlastní základnu.


TopSpin 2K25

Vývojář: Hangar 13 🇨🇿

Vydavatel: 2K Games

Vychází na platformy: PC, XBox One (26. 4.), XBox Series (26. 4.), PS4 (26. 4.), PS5 (26. 4.)

Žánry: Sportovní

Série TopSpin se vrací s hrou TopSpin 2K25, která obsahuje tenisové legendy Rogera Federera, Serenu Williamsovou a další hratelné profesionální hráče, soutěžní režimy pro jednoho i více hráčů, všechny čtyři historické Grand Slamy a mnoho dalšího.


Pine Harbor – Early Access

Vývojář: Vision Forge Team

Vydavatel: Vision Forge Team

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, střílečka – FPS

Prozkoumejte mlhavé městečko Pine Harbor a jeho okolí.
Sbírejte suroviny, vyrábějte vybavení, které vám pomůže přežít další noc.
Pomozte přeživším obyvatelům města, odhalte jejich tajemství a příběhy.
Ponořte se do hlubin temných lesů, čelte následkům děsivé katastrofy.


Virtua Unlimited Project

Vývojář: Virtua Ride System

Vydavatel: Neverland Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, RPG, akční

Virtua Unlimited Project je 2D akční hra ve stylu pixel-artu s postavami VTuberů. Jedná se o svět patřící výhradně všem druhům Vtuberů působících v kyberprostoru. V roli Aizawy Kany, sexy Vtuberky, se vydáte do tohoto světa NEO Babylon a budete bojovat s Vtubery schopnými různých superschopností. Objeví se jako někdo, koho znáte, nebo vás vyzvou na souboj s podivnými schopnostmi? Nenechte se vyvést z míry!


Whisker Waters

Vývojář: Underbite Games

Vydavatel: Merge Games, Maximum Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: RPG, odpočinkové, rybaření

Whisker Waters se od ostatních RPG her liší jedinečným a kreativním zaměřením na rybaření. Hráči budou používat různé rybářské nástroje a techniky k prozkoumávání polootevřeného světa, plnění úkolů a chytání široké škály různých ryb. Každá ryba má své vlastní jedinečné chování, díky čemuž je rybolov náročnější a uspokojivější než kdykoli předtím.


Minicology

Vývojář: Isaac Denner

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, simulátor

Ztroskotali jste v minivesmíru malých planet. Vítejte v Minicology! Vydejte se na mezihvězdnou sandboxovou cestu za přežitím. Využijte své řemeslné, bojové a automatizační schopnosti, abyste přežili mnohé výzvy, které vám tento minivesmír připraví.


PÁTEK – 26. 4.


SAND LAND

Vývojář: ILCA, Inc.

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: JRPG, akční

Ponořte se do pouštního světa, kde lidé i démoni trpí extrémním nedostatkem vody – SAND LAND. Seznamte se s ďábelským princem Belzebubem, jeho průvodcem Thiefem a neohroženým šerifem Raem a vydejte se s tímto týmem na neobyčejné dobrodružství při hledání Legendárního pramene ukrytého v poušti. Konec je teprve začátek, protože za touto vyprahlou zemí se skrývá nová říše, kterou je třeba prozkoumat.

V tomto akčním RPG hráči najdou nostalgický a hřejivý svět vytvořený Akirou Toriyamou, kde se stanete hlavní postavou Belzebubem. Naučte se ovládat jeho schopnosti a veďte svou družinu hrdinných nešťastníků při průzkumu legendárního světa SAND LAND. Dávejte si pozor na mnohá nebezpečí, která jej obývají: mezi bandity, divokou zvěří a královskou armádou nebude snadné dosáhnout pramene! Využijte svůj takt a představivost k vývoji tanků a dalších vozidel, která vám pomohou proplout touto rozlehlou zemí, a to pomocí široké škály kombinací součástek.


Stellar Blade

Vývojář: SHIFT UP Corporation

Vydavatel: Sony Interactive Entertainment

Vychází na platformy: PS5

Žánry: Akční, RPG

Země zpustošená podivnými tvory byla opuštěna a zbytky zdecimované lidské rasy uprchly do kolonie ve vesmíru.

Po cestě z kolonie dorazí členka 7. výsadkového oddílu EVE na zpustošené zbytky naší planety s jasným úkolem: zachránit lidstvo tím, že získá Zemi zpět od Naytibů – zlovolné síly, která ji zdevastovala.

Ale jak se EVE potýká s jednotlivými zástupci Naytibů, skládá průzkumem v ruinách lidské civilizace dohromady záhady minulosti a začíná si uvědomovat, že její poslání nebude zdaleka tak přímočaré. Ve skutečnosti není téměř nic tak, jak se zdá…


Rusty’s Retirement

Vývojář: Mister Morris Games

Vydavatel: Mister Morris Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, farmaření, automatizace, odpočinkové

Odpočinkový simulátor nečinného farmaření, který se nachází v dolní části obrazovky, zatímco děláte jiné věci.


POOLS

Vývojář: Tensori

Vydavatel: Tensori

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor chůze

Dalo by se říct, že POOLS je jako umělecká galerie, kde se rozhlížíte a posloucháte zvuky. Je zde jen velmi málo věcí k řešení, prakticky jen několik bludišť. Někdy hra může být výzvou pro vaše navigační schopnosti. Ale většinou jste prostě… tam.

Poznámka: Žádné příšery vás nepronásledují ani na vás náhle neskáčou, ale hra může působit tísnivě. POOLS hraje na strach ze ztracení, tmy a stísněných prostor.


SCP: EVENT CLASSIFIED – Early Access

Vývojář: Archotech

Vydavatel: Archotech

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor, střílečka – FPS, MMO

EVENT CLASSIFIED je jedinečná hororová střílečka, ve které se hráči mohou vžít do role vojáka, vězně, vědce a dokonce i monstra. Bojujte s ostatními hráči nebo se s nimi spojte, abyste přežili v tomto tajemném zařízení.

Každá role má své jedinečné cíle, které se nevyhnutelně protnou s cíli ostatních. Záleží pouze na hráčích, zda budou spolupracovat, nebo soupeřit.

Bez ohledu na interakce, které jste měli s ostatními lidmi, vás budou vždy pronásledovat nepřátelské anomálie, které ovládají jak hráči, tak umělá inteligence.

Bojujte s ostatními hráči nebo se s nimi spojte, abyste přežili v tomto tajemném zařízení v herních seancích až pro 120 hráčů.


Bride into the Cave

Vývojář: Flower_Official

Vydavatel: Erabit

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

V poklidném a odlehlém starobylém městě v Číně přetrvává mýtus. Podle jednoho z vyprávění, jakmile si jeskynní božstvo vybere krásnou dívku, její duše zmizí z říše smrtelníků. Dívka z menšiny jménem Miao Fei se vydává na cestu, aby odhalila pravdu, která se za touto legendou skrývá, a snad i zachránila sama sebe.


Class of Heroes: Anniversary Edition

Vývojář: ACQUIRE Corp.

Vydavatel: PQube

Vychází na platformy: PC, Playstation, Switch

Žánry: JRPG, tahové

Remasterovaný dungeon crawler ve stylu JRPG se vrací!

Jako student prvního ročníku akademie Particus se musíš pilně učit a ještě pilněji trénovat. Vybudujte si kohortu studentů, vzdělávejte je v umění úniku a trénujte je v základech boje. Zvolte pro své studenty správnou harmonii tříd, dovedností a kurzů, abyste jim poskytli dokonalou výhodu nad náročnými dungeony.

Příprava je klíčová, za každým rohem na vás čekají hordy nepřátel, nemůžete je všechny zdolat! Pravý hrdina ví, kdy bojovat a kdy utéct!


Super Dragon Punch Force 3

Vývojář: Talent Digital Art

Vydavatel: Talent Digital Art

Vychází na platformy: PC, iOS, Android

Žánry: Bojové

Staň se mýtickým hrdinou ve stylové volně hratelné bojovce Super Dragon Punch Force 3, která tě vtáhne do akce rychleji než zuřící ohnivá koule. Ať už jste v bojových hrách nováčkem, nebo ostříleným laboratorním monstrem, čekají vás rychlé a plynulé souboje ve velkolepých soubojích 1 na 1. Vyberte si bojovníka ze stále se rozšiřujícího seznamu unikátních postav a vyrvěte vítězství svému soupeři, abyste se vyšplhali do čela žebříčku.


Manor Lords – Early Access

Vývojář: Slavic Magic

Vydavatel: Hooded Horse

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, simulátor, budování města, survival

Tato hra je vášnivým projektem polského solo-vývojáře Grega Styczeńa.

Manor Lords je strategická hra, která vám umožní poznat život středověkého pána. Rozšiřte svou výchozí vesnici na rušné město, spravujte zdroje a výrobní řetězce a rozšiřujte svá území prostřednictvím dobývání.

Hra Manor Lords je inspirována uměním a architekturou Franků konce 14. století a upřednostňuje historickou přesnost všude, kde je to možné, a využívá ji jak pro herní mechanismy, tak pro vizuální stránku. Běžným středověkým stereotypům se vyhýbáme ve prospěch historické přesnosti, aby svět působil autentičtěji, barvitěji a věrohodněji.

Hra Manor Lords nabízí budování města bez mřížky s plnou volností při umisťování a otáčení. Stavební mechanismy jsou inspirovány růstem skutečných středověkých měst a vesnic, kde hlavní obchodní cesty a krajina ovlivňovaly utváření a rozvoj sídel.

  • Rozšiřujte se od centrálního tržiště a budujte obytné, obchodní a průmyslové čtvrti podle přirozeného uspořádání krajiny. Založte farmy podle úrodnosti půdy, rozmístěte lovecké oblasti podle počtu zvířat a zajistěte přístup k dostatečným ložiskům surovin a lesům, které poskytují suroviny potřebné pro růst.
  • Přiřaďte oblasti pro bydlení a sledujte, jak si obyvatelé staví domy podle historického systému měšťanských parcel. Každá oblast bude rozdělena na základě vašich silnic a přiděleného prostoru a domy se budou podle toho měnit.
  • Stavět přístavby za většími domy, abyste získali příjmy a zdroje, které by jinak nebyly k dispozici. Majitelé domů neplatí jen daně – pěstují zeleninu, chovají slepice a kozy a jinak zásobují sebe i ostatní obyvatele města základními potřebami nad rámec toho, co mohou zajistit vámi spravované farmy, pastviny a průmysl.
  • Proveďte své osady jedinečnými požadavky a příležitostmi každého ročního období, těšte se z bohatství, které přinášejí jarní deště, a připravte se na drsné zimní sněhy.

Manor Lords nabízí širokou škálu dobového zboží od bot přes ječmen a kůže až po med. Materiály je třeba přepravovat a zpracovávat na hotové výrobky prostřednictvím výrobních řetězců a vy musíte vyvažovat základní potřeby svého lidu s touhou vyrábět luxusní předměty k zajištění štěstí, vyrábět obchodní zboží na vývoz nebo kovat zbraně a zbroj na pomoc při dobývání.

  • Po celé mapě jsou rozmístěny zdroje, které vás vybízejí k expanzi a zakládání specializovaných osad. Těžte cenné rudy ve svých těžebních koloniích, zatímco vesnice věnující se zemědělství, pastevectví nebo lovu vám dodají obilí a maso potřebné k uživení rostoucí populace.
  • Nekontrolovaná expanze bude mít přímý dopad na životní prostředí. Stáda jelenů budou migrovat pryč od pronikající civilizace, nedostatečné střídání plodin zhorší úrodnost půdy a kácení příliš velkého množství stromů povede k odlesňování.
  • Prodávejte přebytečné zboží obchodníkům na cestách nebo si zřiďte vlastní obchodní cesty. Výroba a vývoz kvalitního zboží vám zajistí bohatství, které můžete využít k vylepšování města, placení daní svému panovníkovi, najímání žoldáků a odemykání technologií pro nová odvětví, výrobky a nástroje.

Vaše území je jen malým kouskem půdy na rozsáhlém území a soupeřící ambice mezi vámi a sousedními pány nevyhnutelně povedou ke konfliktu. Veď svůj lid do boje nikoliv jako postradatelné jednotky, které lze snadno doplnit, ale jako své milované loajální poddané, u nichž je každá smrt cenou, kterou stojí za to zvážit.

  • Vycvičte si družinu zkušených válečníků, kteří budou bojovat v bitvách spolu s vojáky, které jste získali z městské domobrany. Někdy budou tito vojáci potřební k potlačení vzpoury nebo potlačení banditů, jindy povedete své muže do bitvy, aby dobyli nebo ubránili území. V případě potřeby jsou žoldnéři nákladnou možností, jak posílit své řady.
  • Robustní systém diplomacie vám umožní komunikovat s ostatními lordy a pomocí vlivu nebo hrozeb ovlivňovat jejich jednání. Tito konkurenční lordi mají své vlastní cíle a budou vás také vyhledávat a vaše reakce na jejich nabídky nebo urážky může znamenat rozdíl mezi válkou a mírem.
  • Velení taktickým bitvám v reálném čase s ohledem na únavu, povětrnostní podmínky a vybavení. Umístěte své jednotky moudře – menší síly mohou porazit většího nepřítele, pokud jim dobře velíte.
  • Pociťte cenu bitvy, a to i v případě vítězství, protože každý padlý voják představuje ztracenou osobu z vašeho města. Pyrrhovo vítězství může znamenat ekonomickou zkázu nebo zimu s příděly jídla a dřeva.


Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...