Herní Novinky 29. dubna – 5. května 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 29. dubna – 5. května 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Manor Lords, Bellwright a Stellar Blade. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 22. – 28. dubna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 29. 4.


Gardener Plant Creator

Vývojář: Koksny.com

Vydavatel: Koksny.com, FreeMind S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, odpočinkové

Připravte si sazenice! Každý den odemykejte nové geny rostlin, vytvářejte vlastní dokonalé exempláře, sdílejte návrhy a buďte připraveni dobýt každý sad od prvního dne. Použijte špičkové procedurální generování rostlin k obnově stávající flóry nebo navrhněte nové druhy, které můžete pěstovat a simulovat ve hře Gardener.


Sherwood Extreme

Vývojář: CAGE Studios

Vydavatel: CAGE Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka, RPG

Hra po třech letech opouští early access a vychází v plné verzi 1.0.

Kooperativní střílečka z kuše s Bullet-Time parkourem. Závoďte v úrovních a v režimu hordy, kombinujte zpomalené odstřelování a ničení a stoupejte v žebříčcích. Vytvářejte mapy v editoru úrovní.


Echoes of the Plum Grove

Vývojář: Unwound Games

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, farmaření

V Honeywoodu na vás čeká nový život! V tomto útulném simulátoru farmy vybudujte prosperující komunitu, která vydrží po generace. Hospodařte, stýkejte se, navazujte přátelství, vařte, vyrábějte, shánějte potravu a odhalujte tajemství ostrova. Pokud se někdo nechce přátelit? Vždycky jsou tu jiné možnosti.


Denizen – Early Access

Vývojář: Departure Interactive

Vydavatel: Departure Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

V tomto simulátoru života v otevřeném světě se můžete živit ve městě plném příležitostí, setkávat se s různými místními obyvateli, prozkoumávat jedinečná místa a propracovat se až na vrchol.


Farm Manager World – Early Access

Vývojář: Cleversan Games

Vydavatel: Sim Farm, PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Farmaření, manažerské, simulátor

Ponořte se do zemědělského života s Farm Manager World! Spravujte vlastní farmu v živých světových lokalitách, pěstujte exotické plodiny a budujte své zemědělské impérium. Vítejte v nejlepším způsobu udržitelného hospodaření.


ÚTERÝ – 30. 4.


The Curse of Grimsey Island

Vývojář: Miga Games

Vydavatel: Miga Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, puzzle

Dvě společnosti hledající poklady udělají cokoli, aby našly prokletý starověký vikingský artefakt zvaný Doden Kommer. Pohřešují se lidé.

Zahrajete si za dálkového forenzního vyšetřovatele, který vyšetřuje zločiny v Nanodecku – místě, kde se místa činu rekonstruují do nejmenších detailů.


The Lullaby of Life

Vývojář: 1 Simple Game

Vydavatel: Midwest Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, puzzle

Hrajte na hudební noty a řešte časově omezené hádanky na cestě, na které oživujete spící bytosti. Prozkoumejte barevná prostředí a vytvářejte harmonické zvuky, abyste prošli tímto klidným logickým dobrodružstvím inspirovaným počátky života.


Spanky! – Early Access

Vývojář: HappyHead Games

Vydavatel: HappyHead Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvP, vtipné

Spanky! je párty hra, která přináší drzé mechanismy pohybu do chaosem naplněných párty režimů. Twerkujte online až se sedmi přáteli a plácněte se přes zadek!


Let Bions Be Bygones

Vývojář: Bohemian Pulp

Vydavatel: Microprose Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, RPG

Poté, co přišel o všechno, musí vysloužilý drsný detektiv John Cooper vzít svůj poslední případ a najít pohřešovanou dívku z vyšší třídy v nejnižších částech dystopické městské planety Terrahive. Vyberte si svou jedinečnou cestu v tomto atmosférickém vyprávění noir thrilleru z budoucnosti.


The Foretold: Westmark Legacy

Vývojář: Nodbrim Interactive

Vydavatel: Crytivo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, RPG

Prozkoumejte zkažený poloostrov v úžasném ručně kresleném stylu.
Hrajete za Herberta Westmarka, vyšetřovatele paranormálních jevů a kurátora podivných cetek. Společně s parazitickým démonem Ambrosem prozkoumáváte mapu Burrmouthu, abyste přišli na kloub tomu, proč se zde ztrácejí lidé. Kam vás vaše nevázaná cesta zavede v tomto jedinečném hororově-kosmickém dobrodružství?


FRONT MISSION 2: Remake

Vývojář: Storm Trident

Vydavatel: Forever Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series

Žánry: RPG, strategie, mecha, tahové

Od druhého Huffmanova konfliktu uplynulo 12 let. Zbídačená Alordéšská lidová republika od konce války trpí vážným hospodářským úpadkem. V červnu 2102 povstanou vojáci Alordeské armády a pod vedením Vena Mackarge vyhlásí nezávislost na O.C.U. (Oceánské kooperativní unii).

Ashovi, vojákovi O.C.U., se podaří přežít následnou bitvu, ale Alordesh je zcela ovládnut Revoluční armádou. Ash a jeho přeživší spoluhráči proniknou do chaotického podzemí Alordeshe a pokusí se ze země uniknout. Brzy však zjistí, že za převratem stojí obrovské spiknutí.


Taimanin Yukikaze

Vývojář: Lilith

Vydavatel: Shiravune

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela

Naše hrdinka, mladá Taimanin, představuje novou generaci bojovníků ninja proti démonům. Ovládá smrtící umění blesků, které jí bylo předáno prostřednictvím její rodiny, stejně jako před ní její zesnulý otec – ve skutečnosti jsou blesky Yukikaze tak silné, že je nedokáže sama ovládat a musí se spoléhat na dvojici speciálních ručních zbraní jako na ohniska. Generováním kulek v jejich hlavních může vypouštět ničivé salvy hromů, které jí vynesly přezdívku: Blesková Taimanin. Yukikaze je plná hrdosti a nerada prohrává, a své srdce otevírá pouze Tatsurovi Akiyamovi, svému kamarádovi z dětství, s nímž si s lítostí přiznává, že zatím nemá vztah přítel-přítelkyně.


Dreambound

Vývojář: Two and a Half Studios

Vydavatel: Two and a Half Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela

Když se introvertní umělec Noah ocitne hluboko v sérii vražd, je nucen vystoupit ze své ulity a vrátit se do reality – nebo v jeho případě zpět do snů těch, kteří mu v minulosti ublížili.

Bude Noah, obklopený zármutkem, schopen pohnout se kupředu a vyřešit záhadu – nebo podlehne démonům své minulosti?

Příběh o ztrátě a lásce, minulosti a budoucnosti. Najde Noah ve světě snů způsob, jak čelit realitě?


Tendryll – Early Access

Vývojář: Brute Farce

Vydavatel: Brute Farce

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike, strategie, tahové

Ponořte se do taktického boje na základě mřížky v této roguelike deckbuilder hře. Koordinujte své hrdiny, upravujte karty pomocí unikátních run, vytvářejte mocné předměty a vyhýbejte se terénu, který poškozuje karty, abyste přežili záplavu nepřátel.


Firefighter Connor

Vývojář: XSSPACE

Vydavatel: XSSPACE

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela

Příběh se odehrává v moderním světě, kde vedle sebe žijí lidé a šelmy. Hráči se ujmou role lidské hrdinky Luo Geng, která dosáhla zákonem stanoveného věku 22 let, kdy se může vdát. Nečekaně naváže manželský vztah s hasičem z řad bestií jménem Connor.


Tales from Candleforth

Vývojář: Under the Bed Games

Vydavatel: Feardemic

Vychází na platformy: PC, Switch, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Horor, puzzle

Tales from Candleforth je sbírka pohádek, které byly před mnoha lety napsány na zakázanou knihu, aby se skryl její obsah. Po letech temný text prosakuje ven na stránky pohádek, mísí se s nimi a překrucuje příběhy.

Příběh se chystá začít…

V prvním příběhu se seznámíme se Sárou, šestnáctiletou dívkou, která zůstala sama na vedení rodinné lékárny. Sářina babička se před časem ztratila, ale jednoho dne najde stopy, které naznačují, že by mohla být stále naživu. Sarah objevuje nové schopnosti, které mohou zdědit pouze ženy v její rodině, a tak se vydává do světa okultismu, záhad a hrůzy, aby odhalila tajemství, která její rodina skrývá, a zjistila, jakou roli v tom všem hraje ona.

Vydejte se spolu se Sarah na tuto cestu šílenstvím a odhalte záhady skrývající se za povrchem Candleforthu. Řešte náročné hádanky a komunikujte s tajemným světem, abyste odhalili temnotu tohoto zvráceného příběhu.


ČTVRTEK 2. 5.


Surmount

Vývojář: Jasper Oprel, Indiana-Jonas

Vydavatel: Indiana-Jonas, Jasper Oprel, popagenda

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Plošinovka

Surmount je volně plynoucí plošinovkové dobrodružství založené na fyzice, ve kterém si vyzkoušíš radost z lezení po horách. Projděte si nebezpečný výstup přes různé ručně a procedurálně generované výzvy hory Mount Om a přitom sledujte hloupý příběh s výstředními lidmi na cestě.


Endless Ocean: Luminous

Vývojář: ARIKA

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Simulátor

Hráč se zhostí role potápěče, který má za úkol potkat a zdokumentovat mořský život. Hra navíc obsahuje online multiplayer, který umožňuje společné prozkoumávání až 30členným skupinám hráčů.


FOUNDRY – Early Access

Vývojář: Channel 3 Entertainment

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, simulátor

Postavte dokonale optimalizovanou továrnu nebo umělecké dílo v nekonečném voxelovém světě. Těžte a sklízejte suroviny, automatizujte stále rostoucí výrobní linky a spravujte složité systémy, zatímco se budete věnovat výzkumu na cestě k mechanickému mistrovství ve hře FOUNDRY.


Abiotic Factor – Early Access

Vývojář: Deep Field Games

Vydavatel: Playstack

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny, akční

Společnost GATE, která je domovem největších světových mozků, provozuje celosvětovou síť tajných výzkumných laboratoří, které pokrývají všechny oblasti vědeckého studia – a také sféry mimo ně.

Jako zaměstnanec GATE rozšiřujete hranice lidského poznání a snažíte se vysvětlit nevysvětlitelné – včetně anomálií a paranormálních entit: od artefaktů narušujících gravitaci až po nadpřirozené bytosti s nezkrotným instinktem k násilí. Bezpečnost, ochrana a utajení jsou pro vás nejdůležitější… obvykle.

Po katastrofálním narušení ochrany se vaše pracoviště stalo vesmírnou bitevní zónou: anomální entity jsou na svobodě, nepřátelé z jiných dimenzí vnikají portály a tajemná vojenská sekta – známá jako Řád – se nevybíravě zaměřuje na personál a entity s cílem zmocnit se artefaktů a ukončit chaos.

Zadržovací postupy selhaly a pomoc není na cestě. Uvízli jste na míle pod povrchem a je na vás a vašich vědeckých spolupracovnících, abyste se spojili, naplánovali útěk a udělali z tohoto podzemního komplexu svůj nový domov – prozatím.


INDIKA

Vývojář: Odd Meter

Vydavatel: 11 bit studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

INDIKA je příběhová hra z pohledu třetí osoby zasazená do podivného světa, kde se náboženské vize střetávají s drsnou realitou. Vypráví příběh mladé jeptišky, která se vydává na cestu sebepoznání s tím nejneobvyklejším, rohatým společníkem po svém boku.

Navenek se Indika jeví jako typická jeptiška, která se snaží přizpůsobit obtížnému a monotónnímu klášternímu životu. Pokorným a nevinným zjevem se nenechte zmást, protože tato mladá dívka se seznámila i s velmi nepravděpodobnou známostí – hovoří totiž se samotným ďáblem.

Neobvyklé spojení Indiky se Zlosynem ji přivede na cestu za bezpečné zdi kláštera. Svět, který objeví, lze popsat jen jako divokou kombinaci komedie a tragédie přímo z románů Dostojevského a Bulhakova.

Témata náboženství a autority převažují v celém Indičině putování a na své cestě bude muset čelit mnoha otázkám. Veďte ji k nalezení odpovědí na jednu po druhé, než se jí podaří dokončit svou životní odyseu.


Undead Inc.

Vývojář: Rightsized Games

Vydavatel: Team17

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, akční, strategie

Jako franšízant společnosti Endwell medical jste pověřeni založením a provozováním úspěšného zdravotnického zařízení, které přináší stále větší zisky centrále společnosti.

Založte místní pobočku společnosti Endswell Medical Corporation. Díky více lokalitám, ve kterých bude vaše franšíza umístěna, bude mít každý biom nové jedinečné vlastnosti, které budou udržovat věci svěží a zároveň nabízet různé výzvy.

Budete muset vybudovat a rozšířit své kanceláře a výzkumná zařízení. Najímat a efektivně řídit své zaměstnance, abyste maximalizovali efektivitu. Abyste uspokojili korporátní centrálu, budete muset zajistit stále vyšší zisky, legitimní podnikání vám vydělá jen tolik – pokud chcete skutečně vyniknout, budete muset posouvat hranice vědy a medicíny. Nechte etiku za dveřmi a věnujte se výzkumu nelegálních bakterií a virů, které vám pomohou vyvinout nejmodernější léčebné postupy a biologické zbraně.


Chill Pulse

Vývojář: Catos Game

Vydavatel: Catos Game

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Objevte Chill Pulse, kde se produktivita setkává s pohlcujícím prostředím, které nabízí klidnou kulisu pro vaše studijní a pracovní seance. Vydejte se na cestu časem a prostorem, od pulzující energie kyberpunkového města přes poklidnou samotu dávných časů až po útulné prostředí moderní chaty. Každé prostředí je navrženo tak, aby nejen zvýšilo vaše soustředění, ale aby jemně obohatilo váš zážitek o příběhovou esenci, která se plynule začlení do vaší cesty za produktivitou.


MotoGP 24

Vývojář: Milestone S.r.l.

Vydavatel: Milestone S.r.l.

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Závodní

Vydejte se na cestu za legendou MotoGP a vytvořte si vlastní epickou ságu. Od skromných začátků až k triumfálním výšinám – cesta je jen na vás. Zapojte se do napínavých soupeření, budujte si reputaci a zanechte stopu v historii svého milovaného týmu.


Hexguardian

Vývojář: Split Second Games

Vydavatel: Yogscast Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, tower defense, strategie

Hexguardian je roguelite, tower defense hra, ve které si stavíte vlastní mapy s šestiúhelníkovými dílky. Stavějte a vylepšujte věže, verbujte armády, učte se kouzla, stavte divy a umisťujte šestiúhelníkové dílky, abyste vytvořili cestu k posílení své obrany. Se spoustou herních režimů a talentů k odemčení!


PÁTEK 3. 5.


Feather Party – Early Access

Vývojář: threeW

Vydavatel: Teneke Kafalar Spotlight

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, multiplayer

Vítejte na Feather Party, ultimátní párty hře pro více hráčů, která se odehrává na rozkošné planetě kuřátek! Shromážděte své přátele nebo soupeřte s ostatními hráči pomocí možností rychlé hry a užijte si superzábavný a chaotický zážitek až v 8 hráčích.


Ingression

Vývojář: Espale Studios

Vydavatel: Ravenage Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka

Ingression je přesná plošinovka, která neodpouští a ohýbá mysl a ve které budete přemýšlet a vytvářet plošinky pomocí plynulých portálů. Hrajte za Rinu, zlodějku žijící v roce 2442 ve zkorumpovaném Galaktickém impériu. Cestujte do budoucnosti, abyste zachránili minulost před obrovským časovým paradoxem. Naplňte svůj osud a zachovejte neporušený čas.


Seal: WHAT the FUN – Early Access

Vývojář: PLAYWITH GAMES Inc.

Vydavatel: PLAYWITH KOREA Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, multiplayer

„Seal: WHAT the FUN“ je multiplayerová party royale hra, ve které si až 20 hráčů může během 10 minut užít řadu kompaktních her. Hráči si mohou přizpůsobit své postavy pomocí různých efektů a funkcí, díky čemuž je hra interaktivnější a nepředvídatelnější.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...