Herní Novinky 6. – 12. května 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 6. – 12. května 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Undead Inc., FRONT MISSION 2: Remake, Denizen, INDIKA a Hexguardian. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 29. dubna – 5. květen 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 6. 5.


Plushie From The Sky

Vývojář: fishwind

Vydavatel: fishwind

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční

Hrajte za malého anděla, který spadl z nebe a hledá cestu domů. Vydejte se na snové akční dobrodružství, při kterém se budete vznášet po obloze a objevovat tajemství fantazijního světa.


Lesson Learned: Cult of the Elizabeth

Vývojář: MadGamesmith

Vydavatel: Gaming Factory

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, tower defense

Pomozte Amelii na její cestě renesancí a vstupte do bizarního světa snů!
Sbírejte suroviny, stavte věže a odrážejte vlny pomocníků Elizabeth Bathory.
Postavte se hordě fanatiků, kteří chtějí šlechtičně pomoci v jejích nekalých plánech. Osvoboď své spolužáky a s jejich pomocí se dostaň z tohoto nepříjemného snu.


Betrayal Beach

Vývojář: Jared Nolen

Vydavatel: Jared Nolen

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, sociální dedukce, PvP

Přeživší, kteří ztroskotali na cizím ostrově, musí shánět potravu, vyrábět plavidla a plnit úkoly, aby zůstali naživu. Divoké šelmy, drsné počasí a tajní sabotéři se však snaží zajistit, aby se jim nikdy nepodařilo uniknout. Zraďte své přátele nebo přežijte na ostrově ve hře Betrayal Beach, hře o přežití pro 4-6 hráčů.


ÚTERÝ – 7. 5.


Nancy Drew: Mystery of the Seven Keys

Vývojář: Nancy Drew

Vydavatel: Nancy Drew

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, puzzle

Tento zcela nový 3D herní zážitek přenese hráče do srdce historické Prahy, kde se ujmou role slavné detektivky Nancy Drew. Hráči, kteří mají za úkol odhalit pravdu o krádeži zděděného náhrdelníku své klientky, budou procházet a pátrat v tajemném prostředí starého města. Setkají se s náročnými hádankami, rozluští hádanky a objeví stopy propletené středověkými legendami, alchymií a pověstmi. Jak se vyšetřování prohlubuje, Nancy odhaluje zlověstnou síť kyberzločinu. Hráči musí přelstít prohnané podezřelé a využít svých detektivních schopností, aby rozluštili záhadu ohrožující české dědictví města. Nebezpečí a intriky na každém kroku zvyšují napětí, protože zločinci se nezastaví před ničím, aby vám zabránili odhalit pravdu. Vaše vyšetřovací schopnosti a kritické myšlení jsou klíčové pro vyřešení případu a odhalení skutečného tajemství, které se skrývá za legendou o sedmi klíčích!


Stellaris: The Machine Age – DLC

Vývojář: Paradox Development Studio

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4

Žánry: Strategie, 4x

Je to doba neomezeného pokroku.

Kybernetické vylepšení překračuje hranice těla a syntetický vzestup je příslibem věčného života. Mezi hvězdami se s šokující pravidelností objevují struktury obrovských rozměrů a síly. Vědci se předhánějí v odhalování tajemství stvoření, zatímco jednotlivé stroje soupeří o zdroje a prestiž.

Je to období technologických zázraků, rychlých změn a nekontrolovaných ambicí… Z popela padlého impéria se však brzy vynoří nebezpečí, jaké tu ještě nebylo, hrozba, která zpochybní samotný smysl života.


Farm Together 2 – Early Access

Vývojář: Milkstone Studios

Vydavatel: Milkstone Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Farmaření, simulátor, odpočinkové

Hospodařte na vlastní farmě sami nebo spolupracujte s přáteli v dlouho očekávaném pokračování útulného a pohodového farmaření!


Heading Out

Vývojář: Serious Sim

Vydavatel: Saber Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela, závodní

Jste to vy, vaše auto a silnice. Když projíždíte USA, lidé si vás všímají. Ale nikdo neví, kde skončíte – ani vy.


Fear the Moon

Vývojář: Jonny’s Games

Vydavatel: Jonny’s Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Příběhová hra s prvky survival hororu, ve které se setkáte tváří v tvář s kryptoidem ze středozápadu přezdívaným „vlkodlak“. Hrajte za Jane a bojujte o přežití za úplňku a zároveň odhalujte temná tajemství na území vlkodlaka.


KAMLA

Vývojář: Mad-Mantra Games

Vydavatel: Mad-Mantra Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Děj se odehrává v Indii 80. let 20. století, Kamla se nedávno provdala do bohaté rodiny, která má sídlo plné záhad k odhalení a příběhů k rozvinutí. O pouhý rok později ztratila zdravý rozum, zabila lidi z rodiny a nyní čeká na pomoc.


STŘEDA – 8. 5.


V Rising

Vývojář: Stunlock Studios

Vydavatel: Stunlock Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, akční, RPG

V Rising po dvou letech v early access vychází v plné verzi 1. 0.

Probuďte se po staletích spánku jako oslabený upír. Lovte krev, abyste znovu získali sílu, a zároveň se schovávejte před spalujícím sluncem, abyste přežili. Přestavte svůj hrad a přeměňte lidi na své věrné služebníky ve snaze pozvednout svou upíří říši. Získejte spojence či nepřátele online nebo hrajte sólo lokálně, odhánějte svaté vojáky a ve světě konfliktů válčete.


Fay’s Factory – Early Access

Vývojář: egor dorogov

Vydavatel: egor dorogov

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové, strategie

Fay’s Factory je příběhové deckbuildingové RPG. Vyrábějte kouzla a bojujte v soubojích na svých cestách po Stovce království. Naplánujte tu nejlepší továrnu, která zvládne náhodný příděl magických prvků.

Právě bylo vynalezeno kouzlo, které rychle mění svět. Každý má na toto téma spoustu nápadů – ale ten tvůj je zatím nejlepší. Použijte tupou magickou sílu, najděte neortodoxní řešení nebo se s každým pohádejte na život a na smrt na vlastnoručně vyrobených dioramatech měnící se doby. A na konci dne – nezapomeňte si vyzvednout výplatu.


ČTVRTEK – 9. 5.


PAC-MAN Mega Tunnel Battle: Chomp Champs

Vývojář: Amber Studio

Vydavatel: Bandai Namco

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Arkádové, odpočinkové, PvP

Projděte si cestu několika propojenými bludišti a pomocí energetických pelet a různých energetických předmětů chroupejte DUCHY a protihráče PAC-MANA! Buďte posledním PACem, který zůstane na konci každého zápasu v této bitvě pro 64 hráčů, a staňte se Chomp Champ!


Crow Country

Vývojář: SFB Games

Vydavatel: SFB Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Horor

Píše se rok 1990. Uplynuly dva roky od záhadného zmizení Edwarda Crowa a náhlého uzavření jeho zábavního parku Crow Country. Tvůj příjezd však prolomil ticho, Mara Forest. Pokud chceš znát odpovědi, budeš se muset vydat hluboko do temnoty Crow Country, abys je našel…


Rabbit and Steel

Vývojář: mino_dev

Vydavatel: mino_dev

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, bullet hell

RABBIT & STEEL je kooperativní akční „raidovací“ roguelike zaměřený na boj s náročnými bossy po boku tvých ušatých králičích přátel. Bojujte s nepřáteli, sbírejte kořist, budujte svou postavu a společně překonávejte překážky na cestě k Měsíčnímu vrcholu.

Souboje se záměrně podobají MMORPG s kartami, jsou založeny na globálních cooldownech, efektivním využívání dovedností, efektech výbavy a řešení mechanik bossů pomocí týmové spolupráce.


Little Kitty, Big City

Vývojář: Double Dagger Studio

Vydavatel: Double Dagger Studio

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, Switch

Žánry: Odpočinkové

Vydáte se na cestu domů, nebo nejprve prozkoumáte, co nabízí velké město? Dostat se domů je samozřejmě vaší hlavní prioritou. Samozřejmě. No, je to jedna z tvých priorit. Možná spíš jako vodítko… Určitě to máš někde na seznamu úkolů! Ale jako první? Průzkum!


The Bridge Curse 2: The Extrication

Vývojář: SOFTSTAR ENTERTAINMENT

Vydavatel: PQube, Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

V prostředí strašidelných chodeb univerzity Wen Hua, která je proslulá strašidelnými příběhy o duchách po celém Tchaj-wanu, spřádá univerzitní filmový klub plán na nábor nových členů. Odvážná skupina studentů uspořádá „Karneval hrůzy“ v nechvalně proslulé strašidelné budově „Da Ren“. S úmyslem vzkřísit desítky let starou univerzitní záhadu pro svůj plánovaný virální horor se ponoří do hlubin noci, aby natočili. Jak se však jejich kamery pohybují uprostřed stínů, hranice mezi fikcí a realitou se stírá a začínají se odehrávat nevysvětlitelné události…


ANIMAL WELL

Vývojář: Billy Basso

Vydavatel: Bigmode

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Metroidvania, puzzle, akční

Vylíhni se z květiny a projdi krásným a někdy strašidelným světem Animal Well, pixelovým zázrakem s propracovanými zvukovými a vizuálními detaily. Při objevování netradičních vylepšení a odhalování tajemství studny se setkáte s živými malými i velkými, užitečnými i zlověstnými tvory. Jedná se o skutečně jedinečný zážitek, který vás může rozesmát strachem, překvapit nebo potěšit.


Cryptmaster

Vývojář: Paul Hart, Lee Williams, Akupara Games

Vydavatel: Akupara Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Dungeon-crawler, RPG

ŘEKNI COKOLI ve hře Cryptmaster – bizarním dobrodružství plném dungeonů, ve kterém vše ovládají slova.

V dávné minulosti se čtyři stateční hrdinové spojili, aby zničili strašlivé zlo, a obětovali své životy, aby zachránili nespočet dalších. Nyní však jejich věčný odpočinek narušil Kryptmistr, rozmarný nekromant, v jehož zajetí musí vystoupat pohřbenými vrstvami města nad nimi – ponurými Kostěnými domy, tajemným Potopeným mořem a podivínským Downwoodem.


King Arthur: Legion IX

Vývojář: NeocoreGames

Vydavatel: NeocoreGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

King Arthur: Legion IX je tahová taktická RPG hra zaměřená na postavy z prostředí King Arthur: Legion IX je tahová taktická hra zaměřená na postavy z prostředí King Arthur: Knight’s Tale – temné fantasy verzi artušovského mýtu. Král Artuš: Legie IX vítá nové hráče v bájné zemi Avalon se zcela novým příběhem a hrdiny a nabízí náročné výzvy i veteránům.

Nad Avalonem se vznáší nová hrozba, protože na bájný ostrov vkročila dávno ztracená, nechvalně proslulá Devátá římská legie. Jejich velitel, padlý hrdina Gaius Julius Mento, dostal od svého mrtvého císaře Septima Sully démonickou legii, aby našel cestu z Tartaru. Když však náhodou dorazí do magické říše Jezerní paní, rozhodne se Gaius Julius Mento ostrov podrobit a založit na něm Věčný Řím. Nejprve však musí shromáždit svou ztracenou legii…


1000xRESIST

Vývojář: sunset visitor 斜陽過客

Vydavatel: Fellow Traveller

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

V blízké budoucnosti se dozvíme, že ve vesmíru nejsme sami. Přichází záhadná mimozemská rasa obřích bytostí. Říkáme jim Okupanti.

Nejsou nepřátelští, ale na tom nezáleží. Jejich příchod je rozsudkem smrti. Lidstvo je během několika měsíců vyhlazeno, protože podlehne nemoci, kterou Okupanti na naši planetu přinesli.

Přežila jediná dívka, dospívající dívka jménem Iris. Nějakým způsobem je imunní.


Brocula

Vývojář: Destroyer Doggo

Vydavatel: Destroyer Doggo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, RPG

Vydejte se na epickou cestu v roli Brocula, upíra, který se probudil z 500 let trvajícího spánku ve světě, který nepoznává. Zbaven svého bohatství musí proplouvat skličujícím labyrintem kapitalismu a brát brigády v místních autoservisech, kavárnách a restauracích, aby si vydělal na skromné živobytí. Ale to není všechno – jeho rodový hrad, který je nyní v troskách, představuje další výzvu. Neúnavně pracuje na opravě zchátralé pevnosti, a přitom čelí byrokratickým překážkám při vymáhání jejího vlastnictví od starosty města.


Spectral Scream – Early Access

Vývojář: STOIC Ent.

Vydavatel: STOIC Ent.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, kooperativní

Hororová párty hra ‚Spectral Scream‘ je online kooperativní hororová hra, kterou si mohou zahrát 1 až 4 hráči. Stanete se strážcem prostoru mezi živými a mrtvými, známého jako „Očistec“, a vaším cílem je získat rozptýlená jádra Očistce a obnovit jeho stabilitu.


PÁTEK – 10. 5.


Gatekeeper – Early Access

Vývojář: Gravity Lagoon

Vydavatel: HypeTrain Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, střílečka, akční

Srdce vesmíru bylo ukradeno mocnými silami. Musíte se vydat do neznámé galaxie, najít srdce a získat ho zpět. Váš úkol však není tak jednoduchý: Srdce bylo ukryto v kvantové kleci, od níž klíče střeží prastaří obři, Sirény. Zažijte nečekané vzrušení v tomto akčním rogue-lite.


Cyber Manhunt 2: New World – Early Access

Vývojář: Aluba Studio

Vydavatel: Spiral Up Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, Adventura, simulátor

Po incidentu s „věčným kódem“ a zmizení hackera Vana svět zpřísňuje své internetové zákony. Mezitím se v čele objevuje společnost Titan Corporation s průkopnickým projektem umělé inteligence, který slibuje naději. Důsledky takového skoku vpřed však zůstávají nejasné.

Hlubší integrace umělé inteligence do každodenního života nabízí nesrovnatelnou lehkost, ale za cenu plíživého pronikání do soukromé sféry. S AI se podvody a kybernetické útoky stávají triviálními k provedení, ale obtížně odhalitelnými, což vyvolává poplach před neviditelným nebezpečím.

V roli asistenta s umělou inteligencí, který se zrodil v Titan Corporation, se musíte v této realitě orientovat. Vaše mise odhalování pravdy prověří vaše programování etickými hádankami a vy určíte, zda umělá inteligence předznamenává utopii, nebo nenápadný pád do dystopie.


Garten of Banban 7

Vývojář: Euphoric Brothers

Vydavatel: Euphoric Brothers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

Prozkoumejte úrovně Banbanovy školky obsazené příšerami. Přežijte hrůzy, které sídlí dole, protože jste nyní zcela odkázáni sami na sebe. Odhalte pravdu, která se skrývá za tímto místem, a zjistěte, kde se nachází vaše ztracené dítě…


Rogue Voltage – Early Access

Vývojář: Horizont Computergrafik

Vydavatel: Horizont Computergrafik, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, RPG, simulátor, roguelike

Inženýrský roguelike. Sestavte si vlastní dovednosti zapojením modulů. Sestavte bláznivé stroje, abyste zasáhli příšery a spustili uspokojivé řetězové reakce.


Moose Miners

Vývojář: Lingon Studios

Vydavatel: Lingon Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Převezměte kontrolu nad těžebním provozem řízeným losy. Ti těží a prodávají drahokamy. Musíte se rozhodnout, kde utratíte zisky. Najměte další horníky a vylepšete jejich vybavení. Nakupte nové kolejnice a důlní vozíky, abyste se dostali hlouběji do dolu. Čím hlouběji se dostanete, tím cennější drahokamy najdete.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...