Herní Novinky 13. – 19. listopadu 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 13. – 19. listopadu 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, Football Manager 2024 a Tintin Reporter – Cigars of the Pharaoh. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 6. – 12. listopadu 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


Než se podíváme na herní novinky, tak bych rád upozornil na můj herní Instagram. Na tomto profilu plánuji sdílet screenshoty z her, které jsem hrál nebo hraji. Kromě mých sreenshotů zde budu publikovat i vybrané momentky/klipy spřátelených streamerů/tvůrců. Budu rád, když mi dáte follow.



PONDĚLÍ 13. 11.


Spirittea

Vývojář: Cheesemaster Games

Vydavatel: No More Robots

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: RPG, simulátor života, odpočinkové

Hra má k dispozici DEMO.

Tohle je… no… bývalo to hezké město, ale poslední dobou se tu dějí divné věci! Vydáš se najít duchy, kteří způsobují chaos, a vyřešit jejich problémy, aby se z nich mohli stát platící zákazníci.


Microcivilization – Early Access

Vývojář: Ondrej Homola 🇨🇿

Vydavatel: Ondrej Homola 🇨🇿

Vychází na platformy: PC

Žánry: 4x, budování základny, strategie, clicker

Hra má k dispozici DEMO.

Ve hře Microcivilization můžete objevovat, expandovat, těžit a vyhlazovat, a to vše dohromady ve směsi pixelartové strategie a klikací hry. Spusťte nelineární růst své populace a ekonomické síly a zároveň objevujte kombinace vlád, stovky unikátních hrdinů a experimentujte s budováním schopností pro bojové i stavební výzvy.

Máte mnoho možností, jak vybudovat obscénně bohatý a mocný národ. Pokud je utlačování svého lidu zuřivým mlácením do tlačítek vaše parketa, ovládněte klikací funkce ve svůj prospěch. Pokud je vaším stylem víra v dobrou vůli a produktivitu vašeho mikro-lidstva, využijte své dílny a jejich pasivní i aktivní schopnosti. Postupem v technologickém stromu si odemknete vylepšení, vojenské jednotky, bonusy a nové schopnosti, které vám pomohou růst a zocelit se před hrozbami, které přijdou.


Dream Knight

Vývojář: Starword Games

Vydavatel: Starword Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, arkáda, akční

Hra má k dispozici DEMO.

Díky bohatým minerálům a mocné magii je to svět fantazie. Tento svět býval mírumilovný a prosperující, ale nějakým způsobem po něm zatoužil jiný svět, který ovládala temná moc. Jednoho dne temná síla, která se náhle objevila, zničila rovnováhu celého světa. Děsivé na temných silách je to, že pohlcují život prostřednictvím snů, nikdo nemůže zůstat vzhůru navždy a ti, kdo usnou, budou vtaženi do světa snů, a ti, kdo jsou vtaženi do snu, mohou tento nebezpečný sen přežít jedině prostřednictvím zápasu v Survive, vítěz se vrátí do reality a poražený navždy upadne do snu!

Stále více lidí je uvězněno ve snech a nemůže se vrátit do reality. Aby zachránili svět, vznikli Rytíři fantazie. Jedná se o tým lidí, kteří mají schopnost odolávat erozi temných sil. Zvláštní schopnost je obdařila schopností volně vstupovat do světa snů, a tak znovu a znovu zkoumají pravdu o světě snů a hledají způsob, jak porazit jiný svět.


Estate Agent Simulator – Early Access

Vývojář: Kiki Games

Vydavatel: Kiki Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, simulátor života, obchodování

Hra má k dispozici DEMO. Hra obsahuje češtinu.

Estate Agent Simulator je hra na nákup, prodej a pronájem nemovitostí. Kupujte domy ve městě, zařizujte je a zvyšujte jejich hodnotu. Vydělávejte si inzerováním těchto domů k pronájmu nebo k prodeji. Nezapomeňte využít své vyjednávací schopnosti!


ÚTERÝ 14. 11.


SUPER CRAZY RHYTHM CASTLE

Vývojář: Second Impact Games

Vydavatel: KONAMI

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS5, Switch

Žánry: Puzzle, akční, rytmické, hudební

Hra má k dispozici DEMO.

Nezapomenutelná cesta s lehkým srdcem a poklepáváním nohou. Splynete s hudbou a šílenstvím. Nepravděpodobní hrdinové, přistupte k Rytmickému hradu!
Uvnitř na vás čeká nezkrotný král Ferdinand, připravený bránit svou korunu a zničit vám den. Překonejte jeho zvrácené výzvy a porazte ho v jeho vlastní hře.
Hoďte fazole do prastarého vyvolávacího rituálu. Zlikviduj obřího lilkového dýdžeje. To vše při zachování rytmu!


Broken Roads

Vývojář: Drop Bear Bytes

Vydavatel: Versus Evil

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, izometrické

Hra má k dispozici DEMO.

Hra Broken Roads se zrodila z lásky k tradičním počítačovým hrám na hrdiny a nabízí bohatý a poutavý příběh, v němž se hráči vydávají na cestu napříč zpustošenou Austrálií v budoucnosti. Hra Broken Roads kombinuje tradiční a zcela nové prvky hraní rolí a kromě systému bez tříd, který nabízí téměř neomezené možnosti vývoje postavy, představuje hráčům originální systém morálky: Morální kompas. Tento neotřelý design umožňuje, aby dialogové možnosti a rozhodnutí při plnění úkolů ovlivňovaly filozofické smýšlení postavy a byly jím ovlivňovány.


Astral Ascent

Vývojář: Hibernian Workshop

Vydavatel: Hibernian Workshop, MP2 Games, Maple Whispering Limited

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Roguelike, akční, plošinovka

Hra opuští early access.

Vyberte si jednoho ze čtyř hrdinů a prozkoumejte Zahradu, astrální vězení, které střeží 12 mocných mystických bossů: Zodiaků. Postavte se jim s desítkami unikátních kouzel a věrnými přáteli po boku a rozvíjejte příběh této plošinovky s bleskurychlým bojem.


Coral Island

Vývojář: Stairway Games

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Farmaření, simulátor života, oddechové

Hra opuští early access.

Je čas opustit život ve velkoměstě Pokyo a začít novou kapitolu svého života na Korálovém ostrově!

Buďte tím, kým chcete, a vytvořte si idylickou farmu svých snů, kde budete pečovat o plodiny, chovat zvířata a budovat pouto s okolní přírodou. Pomozte oživit nedaleké městečko a okolní korálové útesy a navažte vztahy s živou komunitou více než 70 spoluobčanů, kteří Korálový ostrov nazývají svým domovem.


KarmaZoo

Vývojář: Pastagames

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka, puzzle

KarmaZoo je o pomoci lidem, o spolupráci a o tom, jak najít blaženost ve spolupráci – zejména když se něco nepovede. Navazujte smysluplné kontakty se zcela náhodnými hráči online, protože všichni se spolu s vámi snaží získat nejcennější zdroj ze všech: Karmu.


Age of Empires IV: The Sultans Ascend – DLC

Vývojář: Relic Entertainment, Forgotten Empires, Climax Studios, World’s Edge

Vydavatel: Xbox Game Studios

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Strategie, RTS

Veď mocné síly na obranu své vlasti v The Sultans Ascend – novém vzrušujícím rozšíření hry Age of Empires IV! Zažijte zbrusu novou kampaň odehrávající se na Blízkém východě nebo veďte nové civilizace s Japonci a Byzantinci.


UFO ROBOT GRENDIZER – The Feast of the Wolves

Vývojář: Endroad

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční

Připravte se na nezapomenutelné dobrodružství s Grendizerem, slavným obřím robotem. Tato akční/dobrodružná hra adaptovaná podle kultovního animovaného seriálu vás vtáhne do nitra vesmíru jeho tvůrce Go Nagaie a dá vám možnost pilotovat nejmocnějšího robota a bojovat proti silám zla.


Invincible Presents: Atom Eve

Vývojář: Terrible Posture Games

Vydavatel: Skybound Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, akční, visuální novela

Zahrajte si za Atom Eve, fanoušky oblíbenou superhrdinku ze světa Invincible! Poznejte Evu jako nikdy předtím, když proplouvá svým životem s týmem teenagerů, svou rodinou a přáteli a zároveň vymýšlí, jak nejlépe využít své neuvěřitelné schopnosti jako sílu dobra.
Urči svůj osud
Dělat správné věci zní jednoduše, dokud o nich nerozhodujete vy. Tvá rozhodnutí utvářejí tvé vztahy s lidmi kolem tebe a určí, jakým hrdinou chceš být.


STŘEDA – 15. 11.


American Arcadia

Vývojář: Out of the Blue Games

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, příběhové

Nalaďte si americkou Arcadii, nejoblíbenější reality show na světě! V této retro-futuristické metropoli 70. let si všichni obyvatelé užívají života v luxusu a pohodlí… a vůbec netuší, že jsou vysíláni 24 hodin denně.

Tak utečte z reálného světa a pohodlně se usaďte, abyste si užili nejnebezpečnější soutěž v éteru, kde vás pokles popularity stojí tu nejvyšší cenu: život.

Trevor Hills je obyčejný, všední, průměrný muž. Se svým všedním životem kancelářského úředníka je více než spokojený. To mu bohužel nepřidává na popularitě u věčně důležitých diváků americké Arcadie a připravuje mu jednosměrnou cestu na popraviště – pokud se mu nepodaří uniknout.


Checkmate Showdown

Vývojář: ManaVoid Entertainment, BadRez Games

Vydavatel: ManaVoid Entertainment, Indie Asylum

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvP, bojové, šachy

Vstupte do arény ultimátního mozkového boje, kde se strategické myšlení snoubí s výbušnou bojovou akcí! V této adrenalinové online hře pro více hráčů vyzvete ostatní hráče k intenzivním bitvám, ve kterých se snoubí klasická hra šachy s mechanikou bojové hry, která vám vyrazí dech.


The Last Faith

Vývojář: Kumi Souls Games

Vydavatel: Playstack

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Metroidvania, souls-like

Temná, gotická fúze metroidvanie a soulslike. The Last Faith se vyžívá v nemilosrdném a přesném boji, v němž máte k dispozici obrovskou škálu zbraní, střelných zbraní a nestandardních poprav. Nedovolte, aby vám cokoli stálo v cestě.


Naheulbeuk’s Dungeon Master

Vývojář: Artefacts Studio

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Ztělesni Reivaxe, podřízeného (nebo ne) správce žaláře Naheulbeuk. Roky před prvním vpádem neohrožených dobrodruhů máš za úkol postavit, rozvíjet a osídlit vratkou věž. Především se snažte nenaštvat svého pána, zlého čaroděje Zangdara. Zvládneš tento úkol?


Wizordum – Early Access

Vývojář: Emberheart Games

Vydavatel: Apogee Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, FPS

Hra má k dispozici DEMO.

Prastará pečeť Terrabrumy se roztříštila a znovu uvolnila síly Chaosu. Jako jeden z posledních mágů svatyně Wizordum se musíte vydat na výpravu, abyste našli zdroj této zkázy a zatlačili Chaos zpět, než pohltí celé království ve speedrunové fantasy FPS, která je jako vystřižená z klasických fantasy FPS 90. let, jako jsou Hexen a Heretic.


Skybreakers

Vývojář: Bingo Studio

Vydavatel: ETime Studio, Merlion Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Akční roguelike hra s jedinečnou estetikou. Vyberte si z různých tříd, vyzbrojte se širokou škálou zbraní a vytvořte si vlastní unikátní sestavu kombinací artefaktů, náhodných talentů, schopností a vazeb. Využívejte jedinečné schopnosti k porážce nejrůznějších ďáblů.



ČTVRTEK 16. 11.


Universe for Sale

Vývojář: Tmesis Studio

Vydavatel: Akupara Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&click, visuální novela, adventura

Universe for Sale je ručně kreslená adventura odehrávající se v hustých mracích Jupiteru, kde inteligentní orangutani pracují jako přístavní dělníci a tajemní kultisté jim obírají maso z kostí, aby dosáhli osvícení.

Prozkoumejte všechna zákoutí zchátralé kolonie na Jupiteru. V malebné a nechvalně proslulé chudinské čtvrti, která vyrostla kolem opuštěného dolu, se to hemží rozvrzanými čajovnami, obchody s podivnými zvláštnostmi a garážemi pro přepracované mechaniky. Každá nová tvář, ať už lidská, opičí, kostlivá nebo robotická, má svůj jedinečný příběh, který se snaží co nejlépe přežít kyselý déšť, který na ně prší.


Stellaris: Astral Planes – DLC

Vývojář: Paradox Development Studio, Abrakam Entertainment

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x

Každé dobrodružství vyžaduje krok do neznáma…

Astrální roviny vám nabízejí možnost vytyčit si vlastní cestu a proplout řadou zázraků i nebezpečí. Cestujte skrze trhliny v prostoru a čase a nahlédněte do zvláštních, nových realit. Co objevíte ve vesmíru za hranicemi?


Loddlenaut

Vývojář: Moon Lagoon

Vydavatel: Secret Mode

Vychází na platformy: PC

Žánry: Oddechové

Hra má k dispozici DEMO.

Zahraj si na mezihvězdného správce, který má vyčistit znečištěnou oceánskou planetu. Sbírejte odpadky, prozkoumávejte živoucí vody a starejte se o mimozemské tvory podobné axolotlům.


Small Saga

Vývojář: Darya Noghani

Vydavatel: Darya Noghani

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Hra má k dispozici DEMO.

Vydejte se pod londýnské ulice a najdete středověkou říši krys, myší, krtků, veverek a vrubounů známou jako Rodentia.

Pokud mají hlodavci nějaký základní zákon, pak je to tento: Nikdy neútoč na boha. Verm však nikdy neměl příliš velkou úctu k právu. Žlutý bůh smrti mu ukradl ocas a myšák teď bude muset na své cestě za jeho získáním bojovat s nejrůznějšími bestiemi a titány.


Flashback 2

Vývojář: Microids Studio Paris, Paul Cuisset

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka, arkáda

Flashback v roce 1992 způsobil revoluci v akčních hrách a získal legendární status, když se zařadil mezi 100 nejlepších videoher v historii.
Dnes vás Paul Cuisset, tvůrce původní hry, zve, abyste si znovu zahráli za Conrada B. Harta, mladého agenta GBI (Galaktického úřadu pro vyšetřování).
Ve 22. století se mír Spojených světů rozprostírá po celé Sluneční soustavě – tento klid je však ohrožen invazí Morfů vedenou obávaným generálem Lazarem.
Při pátrání po svém celoživotním příteli Ianovi a s pomocí několika málo spojenců – včetně A.I.S.H.A., své ikonické zbraně poháněné umělou inteligencí – se Conrad opět vrhá do srdcervoucího dobrodružství plného zvratů, napětí a odhalení!
Strhující, plynulá a spletitá plošinovka, ve které nechybí průzkum, řešení hádanek a samozřejmě dobrodružství!


The Kindeman Remedy

Vývojář: Troglobytes Games

Vydavatel: 3D Realms

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kriminální, clicker, manažerské, horor

Hra má k dispozici DEMO.

Nejbohulibější, nejďábelštější a nejšílenější manažerská hra, jaká kdy byla vytvořena. S pomocí chlípné jeptišky v ponurém vězení připravujte popravy, provádějte hrůzné experimenty a dělejte nevýslovné věci, abyste uvařili svůj všelék: Kindemanův lék. Nebojte se. Tentokrát jsi monstrum ty.


PÁTEK 17. 11.


NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS

Vývojář: CyberConnect2

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, anime, bojové

Tato hra, která kombinuje původní scény z anime Naruto s vysoce kvalitním bojovým zážitkem, jaký se od vývojářského týmu série STORM očekává, obsahuje hlavní momenty od začátku Narutova příběhu až po závěrečnou bitvu série. Prožijte znovu cesty dvou legendárních ninjů!

Zažijte speciální příběh nové generace! Zahrajte si nový, originální příběh, v němž je Boruto Uzumaki, syn 7. hokageho a nindža nové éry, po setkání s dívkou v populární online hře vtažen do velké bitvy, do níž je zapojen celý nindža svět.


Persona 5 Tactica

Vývojář: ATLUS

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG, akční, strategické

Po podivném incidentu se zloději přízraků dostanou do bizarní říše, jejíž obyvatelé žijí pod tyranským útlakem. Jsou obklopeni vojenskou skupinou legionářů a ocitají se ve smrtelném nebezpečí, dokud je nezachrání tajemná revolucionářka Erina, která jim výměnou za pomoc nabídne lákavou dohodu. Jaká pravda se skrývá za Erinou a dohodou, kterou nabízí zlodějům přízraků?

Persona 5 Tactica nabízí zcela nový příběh, návrat oblíbených postav a zcela nové spojence a nepřátele. Připojte se ke skupině, která v tomto napínavém bojovém dobrodružství vede emotivní revoluci.


Super Mario RPG

Vývojář: Square

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: RPG

Spojte se se skupinou hrdinů s cílem zachránit Hvězdnou Cestu a zároveň zastavit problematický gang Smithy. Toto pestrobarevné RPG se dočkalo vylepšené grafiky i filmečků, které tomuto nečekanému spojenectví Maria, Bowsera, Peach a dalších dodávají ještě větší kouzlo. Vstupte do tohoto světa výstředních parťáků i netradičních nepřátel v RPG, jež si užije úplně každý.


Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin

Vývojář: Frontier Developments

Vydavatel: Frontier Developments

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Strategie, akční, RTS

Prozkoumejte podstatu války z pohledu čestných šampionů i zlotřilých vojevůdců. Bojujte o přežití a nadvládu v kampani se čtyřmi hlavními frakcemi, včetně Stormcast Eternals, Orruk Kruleboyz, Nighthaunt a Disciples of Tzeentch! Zažijte filmový děj, který byl napsán ve spolupráci s uznávaným autorem Black Library, Gavinem Thorpem.


Článek vždy připravuji v neděli večer ve svém volnu a zabereme mi jej připravit průměrně kolem 5 hodin. Pokud čtete herní novinky pravidelně a chtěli byste je nějak podpořit, tak zde dávám link na Ko-fi. Případným dárcům předem děkuji :).


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...