Herní Novinky 6. – 12. listopadu 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 6. – 12. listopadu 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: RoboCop: Rogue City, WRC, For The King II, Jusant a Song of Nunu: A League of Legends Story. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 30. října – 5. listopadu 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


Než se podíváme na herní novinky, tak bych rád upozornil na můj herní Instagram. Na tomto profilu plánuji sdílet screenshoty z her, které jsem hrál nebo hraji. Kromě mých sreenshotů zde budu publikovat i vybrané momentky/klipy spřátelených streamerů/tvůrců. Budu rád, když mi dáte follow.



PONDĚLÍ 6. 11.


Ratopia – Early Access

Vývojář: Cassel Games

Vydavatel: Cassel Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, budování města, sandbox

Hra má k dispozici DEMO.

Nová hra s kombinací žánrů strategického survivalu, sandboxu a simulace budování města. Užijte si simulaci s rozsáhlým světem, ve kterém můžete zažít dobrodružství s velkým množstvím obsahu. Vybudujte si vlastní ekonomický systém, abyste udrželi své ideální město Ratopia.


Football Manager 2024

Vývojář: Sports Interactive

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch, Mobile

Žánry: Simulátor, sportovní

Fotbal je neúnavná snaha o dokonalost. Úspěch v moderní hře definují ti, kteří budují, plánují a vylaďují každý aspekt svého klubu.

Ať už jste manažer, který rád buduje od základů, nebo dáváte přednost honbě za okamžitou slávou, čeká na vás dokonalá výzva.


The Invincible

Vývojář: Starward Industries

Vydavatel: 11 bit studios

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Adventura, akční

Jste vysoce kvalifikovaná a bystrá astrobioložka jménem Yasna. Zapletete se do vesmírných závodů a se svou posádkou se ocitnete na neprobádané planetě Regis III. Vědecká cesta se rychle změní v pátrací misi po ztracených členech posádky. Vydejte se po její stopě, ale buďte si plně vědomi, že každé vaše rozhodnutí vás může přivést blíže k nebezpečí.


Cursorblade

Vývojář: RealPeach

Vydavatel: RealPeach

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, odpočinkové

Hra má k dispozici DEMO.

Cursorblade je hra typu bullet hell, ve které hrajete za kurzor a prorážíte si cestu vlnami nepřátel. Kombinujte zbraně a předměty, abyste se stali silnějšími díky svým vlastním unikátním sestavám. Sekejte, uhýbejte, vylepšujte a stále to opakujte!


Racine

Vývojář: Dark Root Gardeners, Goblinz Studio

Vydavatel: Goblinz Publishing, Maple Whispering Limited

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, RPG, karetní

Díky modlícím se kartám v ruce budete moci ovlivnit výsledek soubojů, ale budete to muset udělat rychle: jelikož se veškerá akce odehrává v reálném čase, nepřátelé na vás zaútočí, jakmile budou moci, ať už jste karty zahráli, nebo ne. Není však třeba spěchat do boje zblízka, neboť bonusy, které své postavě udělíte, se přenášejí i mezi jednotlivými boji, takže si dejte na čas a moudře vybírejte karty, které si s sebou na cestu vezmete.


Hans

Vývojář: at0m

Vydavatel: at0m

Vychází na platformy: PC

Žánry: Obtížné, „psychologický horor“

Hra má k dispozici DEMO.

Varování: Tato hra byla vyvinuta pouze pro dobré hráče – a monitory se silným sklem.

Potkali jste někdy nejosamělejší meloun na Zemi? Seznamte se s Hansem, nesmrtelnou bytostí zrozenou bizarním zvratem vědy, která zůstala pozadu, když se lidstvo vydalo ke hvězdám. Hans není jen osvěžující letní svačinka. Je to meloun se sny, ambicemi a odvahou, která odporuje jeho šťavnaté konstituci.

Ve hře „Hans“ se budete valit spolu s naším neohroženým ovocem, které se pohybuje ve světě, jenž se docela zbláznil. Mrakodrapy vzdorují gravitaci, lesy levitují, auta létají a uprostřed toho všeho Hans? Ten se jen snaží udržet pohromadě, jeden odraz za druhým.

Tady je ten zvrat: Hans je celý o fyzice. Každý kotoul, každý skok, každé zoufalé držení se vznášející se plošiny se řídí nemilosrdnými zákony hybnosti a hmotnosti. Myslíte si, že manévrujete s obyčejnou postavičkou jako v jiných hrách? Nebo snad chytáte ty létající plošiny lidskýma rukama? Přemýšlejte znovu. Řídíte meloun s vlastní vůlí. Hans je vaše kulovitá výzva plná semínek.

Ale tady to začíná být šťavnaté. Ty skákací sloupky, které vidíte? Chtějí, abyste neuspěli, a to je teprve začátek. Připravte se, že se budete potýkat s rotujícími plošinami, které Hanse roztočí do všech stran, s děly se zálibou v odpalování melounů a s demoličními koulemi, které mají vůči našemu dužnatému hrdinovi osobní zášť. Každá překážka je zkouškou vaší šikovnosti, trpělivosti a možná i trochu vašeho zdravého rozumu.

Abyste tuto hru zdolali, budete muset cítit, jednat, myslet a válet se jako meloun. Jste připraveni se jím stát?


Survivors of the Dawn – Early Access

Vývojář: indieGiant

Vydavatel: indieGiant

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Hra má k dispozici DEMO.

V této hře, založené na běhání, vytváříte strategické součinnosti zbraní a předmětů, abyste přežili neustálé hordy. Nezapomeňte, že každý krok zpět je krokem ke zcela nové strategii.


ÚTERÝ 7. 11.


Nickelodeon All-Star Brawl 2

Vývojář: Fair Play Labs

Vydavatel: GameMill Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox, Switch

Žánry: Akční, bojovka, arkádové

Ve hře Nickelodeon All-Star Brawl 2 se utkáte s dosud největší a nejlepší soupiskou bojových postav, včetně zcela nových postav, jako jsou SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, Squidward Tentacles, Jimmy Neutron a další!

Vyberte si své oblíbené rváče, ovládněte jejich jedinečné sady pohybů a použijte zcela nové mocné superschopnosti, abyste zasadili finální úder s přáteli nebo v jedinečné roguelike hráčské kampani!


Stronghold: Definitive Edition

Vývojář: FireFly Studios

Vydavatel: FireFly Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS

Prožijte znovu slávu Strongholdu, původní real-time strategie nominované na cenu BAFTA, s tímto novým definitivním vydáním klasického „hradního simulátoru“. Staňte se svědky hry, která to všechno začala, pečlivě obnovené s použitím zdrojových kreseb, remasterované hudby, navrátivších se hlasových talentů a veteránů z prvního dílu této legendární série.

SJEDNOŤTE ROZVRÁCENOU ŘÍŠI
Vítejte na rozvrácené, válkou zničené hranici středověké Anglie. Král je zrazen svými proradnými lordy a království je na pokraji zhroucení, převezměte kontrolu nad rozptýlenými silami a sjednoťte své království proti nestvůrným Krysám, Prasatům, Hadům a Vlkům!

Srazte každého zlotřilého lorda v misích od prolomení obléhání a dobývání nepřátelských hradů až po budování velkolepých pevností a odrážení nepřátelských útoků. Vyzkoušejte hranice svého strategického umu při útocích na hrady a velkolepých hostinách ve vojenských a ekonomických kampaních.


Robocraft 2 – Early Access

Vývojář: Freejam

Vydavatel: Freejam

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMO, simulátor, akční

100 let po událostech z Robocraftu se na Mars vracejí dvě korporace, aby bojovaly o mocnou surovinu zvanou protonium. Co jejich válka rozpoutá?


Tintin Reporter – Cigars of the Pharaoh

Vývojář: Pendulo Studios

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, Xbox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Adventura, akční

Hra obsahuje češtinu.

Tintin a jeho věrný společník Snowy zažijí neobyčejná dobrodružství… Po setkání s profesorem Sarkofágem při plavbě Středozemním mořem se slavný reportér vydává hledat hrobku faraona Kih-Oskha.

Jaká temná tajemství hrobka skrývá?

Z Egypta do Indie, přes Arábii, se Tintin a Snowy nakonec dostanou k vyšetřování gigantické sítě obchodníků s drogami na celém Východě.


Noreya: The Gold Project – Early Access

Vývojář: Dreamirl

Vydavatel: Dreamirl

Vychází na platformy: PC

Žánry: Medroidvania, puzzle, plošinovka

Hra má k dispozici DEMO. Hra obsahuje češtinu.

„Noreya: The Gold Project“ je 2D pixelartová metroidvania hra zasazená do temného fantasy světa. Hra nabízí hráčům volbu mezi věrností bohům Světla a Stínu nebo bohům Korupce a Zlata. Ale pozor! Rozhodnutí učiněná ve hře ovlivňují hráčův postup odemykáním nových cest nebo schopností. Klíčové umění hry vytváří pro hráče jedinečný zážitek, kdy žádný z herních postupů není stejný jako u druhého – tato dualita vybízí hráče k prozkoumání obou cest.


The Awakener: Forgotten Oath

Vývojář: TANER GAMES

Vydavatel: Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelike

The Awakener: Forgotten Oath je vysoce flexibilní akční hra ve stylu roguelike, ve které hráči vystupují v roli Probuditele povolaného dvanácti bohy Theradu a zažívají vzrušující bitvy z pohledu třetí osoby. Je jen na vás, jak budete reagovat na bitvy v tomto rozpadajícím se světě. Vylepšete své schopnosti prostřednictvím bojů a smrti, porazte otroky Chaosu a zastavte oživení Pána démonů.


Stranded: Alien Dawn Robots and Guardians – DLC

Vývojář: Haemimont Games

Vydavatel: Frontier Foundry

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Simulátor, strategie

Osvobodili jste Hope, prvního vnímajícího androida, a byli jste nuceni uchýlit se na nezmapovanou cizí planetu ve Vnějších světech. Braňte se před hrozbou bezohledného výrobního konsorcia, které má za cíl ji zničit. Založte a vylepšete svou základnu a obranu pomocí nových výkonných technologií, které vám a vašim kolegům rebelům pomohou ochránit Hope na dostatečně dlouhou dobu, aby dosáhla plného vědomí.


Age of Wonders 4: Empires & Ashes – DLC

Vývojář: Triumph Studios

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, tahové

Spojte magii a ocel a vytvořte mocné válečné zbraně v rozšíření Age of Wonders 4: Empires & Ashes. Pustošte říše Godirů s brutální kulturou Reaverů a obléhejte města s děly a válečnými stroji. Usilujte o nový druh vítězství tím, že odhalíte tajemství Pečetí moci a ovládnete Astrální moře!


STŘEDA 8. 11.


Gunhead

Vývojář: Alientrap

Vydavatel: Alientrap

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: FPS, roguelite, akční

Gunhead je FPS roguelite, ve které hráči musí obsazovat a zneškodňovat procedurálně generované cizí lodě, aby si vydělali na svůj soukromý podnik. Rozpadající se mimozemské arky se budou před vetřelci bránit širokým arzenálem kyborgských oblud, robotiky a bezpečnostních systémů, což jsou všechno překážky, které je třeba překonat, aby bylo dosaženo vítězství: zničení centrálního systémového jádra lodi.


Risk of Rain Returns

Vývojář: Hopoo Games

Vydavatel: Gearbox Publishing

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Kooperativní, looter-shooter, akční

Pečlivě navržená, krásně remasterovaná a plná nových způsobů hraní – hra Risk of Rain je zpět a lepší než kdy dřív! Ponořte se do kultovní roguelike hry plné jedinečných kombinací lootu, obohacené o nové přeživší, přepracovaný multiplayer, fanoušky oblíbený obsah z Risk of Rain 2 a další.


Saturnalia

Vývojář: Santa Ragione

Vydavatel: Santa Ragione

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, akční, horor

Hororová adventura z pohledu třetí osoby, ve které hrajete za čtyři postavy a prožíváte mezigenerační příběh spojený se strašidelnými tradicemi starobylé vesnice na italské Sardinii, regionu bohatého na jedinečný folklór…


Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Vývojář: Ryu Ga Gotoku Studio

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, JRPG

Kazuma Kiryu, kdysi legendární člen yakuzy, předstíral vlastní smrt a vzdal se svého jména, aby ochránil svou rodinu. Nyní se dostává do konfliktu se záhadnou postavou, která se ho snaží vystrnadit z úkrytu. Pod krycím jménem „Joryu“ se Kiryu pouští do napínavého akčního příběhu.


Cobalt Core

Vývojář: Rocket Rat Games

Vydavatel: Brace Yourself Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Roguelike, karetní, strategické

Hra má k dispozici DEMO.

Cobalt Core je sci-fi roguelike deckbuilder s unikátním jednoosým soubojovým systémem, který vás zaskočí. Spousta smyček!


Wantless : Solace at World’s End – Early Access

Vývojář: Drop Rate Studio

Vydavatel: Twin Sails Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, RPG, tahové

Ve hře Wantless hrajete za Eiris, jednu z posledních transposerů – lékařů, kteří se mohou ponořit do zmučené mysli svých pacientů, aby jim ulehčili jejich trápení, vymazali vzpomínky nebo dokonce…

Postavte se zjeveným hrůzám, strastem a zlověstným myšlenkám v tomto svižném a náročném taktickém RPG. Utvářejte své schopnosti, formujte svou postavu a zapojte se do nelítostného boje, zatímco proplouváte metropolí duchů a v řadě běhů zkoumáte příběhy svých pacientů.


Doomsday Paradise

Vývojář: Lemonade Flashbang

Vydavatel: Lemonade Flashbang, Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor rande, visual novela, karetní

Nezemři sám!
Pobav se s partou absurdně krásných hezounů a hezounek. Randit s upírem, který si myslí, že má kouzelné schopnosti. S příšerkou, která je zamilovaná do Halloweenu, přestože neví, kdy je. Nebo prozkoumej svou padoušskou stránku a navaž románek se samotnou Pavoučí královnou. Za každým rohem se skrývá někdo neuvěřitelný, kdo hledá lásku. Samozřejmě, pokud se cítíte trochu pikantně- můžete místo toho zlomit pár srdcí a dát všem friendzone. Díky neuvěřitelným 400 zábavným scénářům a ohromujícím 120 různým koncům se při vytváření vlastní apokalypsy plné lásky počítá každá vaše volba.



ČTVRTEK 9. 11.


Tales of Arise – Beyond the Dawn Expansion – DLC

Vývojář: Bandai Namco

Vydavatel: Bandai Namco

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: JRPG, akční

Po bitvě o osud dvou světů se Alphen a jeho družina setkávají s mladou dívkou Nazamil, která je dcerou renanského lorda a Dahnana. Podaří se šestici změnit osud dívky, která nakonec propadne kletbě masky? Prozkoumejte znovu svět s členy party, které spojuje silné pouto.


Berzerk: Recharged

Vývojář: SneakyBox

Vydavatel: Atari

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Roguelike, akční, střílečka

Zlý Otto a jeho smrtící roboti jsou zpět v této předělávce klasické arkádové hry Berzerk z roku 1980. Berzerk: Recharged vás vyzve, abyste se probojovali smrtícím bludištěm plným vln hrozivých, hlasitých robotů.


Mob Factory

Vývojář: LiterallyEveryone Games

Vydavatel: LiterallyEveryone Games, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, tower-defense, strategické

Hra má k dispozici DEMO.

Mob factory je tower defense a automatizační hra pro líné dobrodruhy. Přetavte nepřátelský loot do věží a továren a automatizujte stále se rozšiřující dungeon z pohodlí své věže.


Crusader Kings III: Legacy of Persia – DLC

Vývojář: Paradox Thalassic, Paradox Development Studio

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie

Inspirován historickým pádem Abbásovského chalífátu v 9. století v Anarchii u Sámarry, Legacy of Persia představuje íránské intermezzo, soupeření o moc v regionu. V návaznosti na systém bojů představený v příběhovém balíčku Fate of Iberia přidává Legacy of Persia ještě více kulturně důležitých prvků a změn do říší v regionu.


Space Trash Scavenger – Early Access

Vývojář: SquarePlay Games

Vydavatel: Paradox Arc

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, sandbox

Popadni jetpack a prozkoumej procedurální pole asteroidů, opuštěné vesmírné lodě a opuštěné základny. Postavte si vesmírnou plošinu a zpracovávejte vylovený odpad. V tomto mezihvězdném sandboxu s otevřeným světem pro přežití se věnujte řemeslu, obchodu a boji o návrat domů.


Don’t Die In The West – Early Access

Vývojář: Funday Games

Vydavatel: Funday Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, sandbox, RPG

Hra má k dispozici DEMO.

Don’t Die in the West je kovbojská RPG hra s otevřeným světem pro 1-4 hráče. Začněte nový život v prérii, prozkoumejte hranice a vybudujte si vlastní ranč. Prozkoumejte otevřenou prérii, zchátralé městečko Tumbleville a rozhodně ne-ne-strašící důlní šachty. Vyrobte si dobrodružné vybavení a nástroje, smrtící šestistovky, dynamit a sedlo pro svého mustanga. Postavte si velký krásný ranč nebo masivní úkryt pro svou partu.


Ziggy’s Cosmic Adventures

Vývojář: Stardust Collective

Vydavatel: Stardust Collective

Vychází na platformy: PC, MetaQuest

Žánry: VR, akční, adventura

Ziggy’s Cosmic Adventures je hra pro virtuální realitu kombinující řízení lodi a akční arkádové souboje. Hrajete za lovce odměn s pravděpodobně pochybnou morálkou, který má momentálně v držení malého mimozemšťana, kterého možná ukradl zlému Impériu, ale možná také ne. Máte na to, abyste přežili?


PÁTEK 10. 11.


Call of Duty: Modern Warfare III

Vývojář: Sledgehammer Games, Treyarch, Infinity Ward, Beenox, Raven Software, High Moon Studios, Demonware

Vydavatel: Activision

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, FPS, vojenské

V přímém pokračování Rekordy trhající hry Call of Duty®: Modern Warfare II se kapitán Price a Task Force 141 postaví proti největší hrozbě.


Článek vždy připravuji v neděli večer ve svém volnu a zabereme mi jej připravit průměrně kolem 5 hodin. Pokud čtete herní novinky pravidelně a chtěli byste je nějak podpořit, tak zde dávám link na Ko-fi. Případným dárcům předem děkuji :).


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...