Herní Novinky 15. – 21. dubna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 15. – 21. dubna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Broken Roads, Infection Free Zone, Headquarters: World War II, Revival: Recolonization a Underspace. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 8. – 14. dubna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 15. 4.


KitHack Model Club – Early Access

Vývojář: Floating Origin Interactive

Vydavatel: Floating Origin Interactive, Curve Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, závodní, simulátor

Vítejte v modelářském klubu KitHack! Od tvůrce původního Kerbal Space Program a malého týmu pouhých tří nadšených vývojářů. KitHack Model Club kombinuje nejmodernější fyziku s nekonečnými možnostmi přizpůsobení, díky nimž vy a vaši přátelé přivedete k životu své nejdivočejší RC výtvory.

S možností neomezeného dobrodružství a od základu vytvořený pro hru více hráčů je KitHack Model Club dokonalou platformou pro stavbu modelů.

Ať už se jedná o letadlo, loď, auto nebo důmyslný hybrid všech tří, můžete si postavit cokoli, co si jen dokážete představit, jednoduchým připojením dílů k sobě v Editoru vozidel. Dejte mu křídla, kola, motory, rakety, paintballová děla a další prvky; pak si ho skutečně přizpůsobte přidáním barev a obtisků.

A každé vaše konstrukční rozhodnutí se počítá! I ty nejmenší úpravy, které na svém vozidle provedete, ovlivní jeho jízdní vlastnosti, protože simulace zohledňuje jeho skutečnou geometrii z hlediska aerodynamiky, vztlaku, tření kol a všeho ostatního.

Pochlubte se svým výtvorem v zápasech pro více hráčů, kterých se může zúčastnit až 16 hráčů, nebo jej sdílejte ve Steam Workshopu a připojte se tak k neustále se rozrůstající sbírce vozidel vytvořených hráči.


Vertical Kingdom

Vývojář: Farlight Games Industry

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, roguelike, karetní, strategie

Vertical Kingdom se odehrává ve světě zničeném válkou, která trvala celou jednu generaci. Kdysi velká říše je v troskách a je na Velkém architektovi, aby ji cihlu po cihle znovu vybudoval k její bývalé slávě. Cestujte po zemi, vydávejte se na náhodné výpravy ve stylu roguelite a budujte nová města pomocí svěžího karetního stavebního systému v kombinaci se složitou ekonomikou zdrojů.


Survival Nation: Lost Horizon – Early Access

Vývojář: Wenkly Studio

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, survival

Nastala zombie apokalypsa. Co ji způsobilo? Kdo za nákazou stojí? Jak se jí nakazit? Všechny tyto triviální otázky zmizely s prvním kousnutím a z vrcholného predátora Země se lidé stali nejchutnější kořistí nových predátorů. Přidejte se k národu přeživších, bojujte proti zombíkům a udržte při životě zbytky lidské civilizace.


Dream Tactics

Vývojář: Spectra Entertainment

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Svět snů je v ohrožení! Je na naší nepravděpodobné hrdince Neru, aby sestavila silný tým, který porazí Požírače snů a zachrání svět před hrozícím kolapsem.

Jediný problém? Neru možná trochu polevila v učení se Reverie, magie Snového světa, a do jeho zničení už téměř nezbývá čas.


The Dead Await – Early Access

Vývojář: Shotx

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, strategie, karetní

The Dead Await je deck-buildingová RPG hra o přežití v otevřeném světě zasazená do prostředí zombie apokalypsy. Svět, jak ho známe, skončil, roztrhán hordami dravých monster. Lidstvo se stále drží v moři zčernalých ruin, studeného popela a lidožravých stvůr.

Jste vůdcem karavany přeživších, jejichž cílem je zjistit pravdu o zombie apokalypse a pokud možno vybudovat základy nové civilizace! Ale pozor: Zombíci si možná budou chtít pochutnat na vašich mozcích, avšak největší překážkou na vaší dlouhé cestě se mohou stát lidé…


ÚTERÝ 16. 4.


Scheming Through The Zombie Apocalypse Ep2: Caged

Vývojář: Entertainment Forge

Vydavatel: GrabTheGames

Vychází na platformy: PC, Playstation (19. 4.)

Žánry: Adventura

Pokračuj v dobrodružství s Hankem a Larrym, dvěma malými bezbrannými zvířátky, která se ocitla uprostřed zombie apokalypsy. Hank je starý obchodník a jejich nejlepší šancí, jak přežít apokalypsu, je dělat to, v čem je dobrý: manipulovat s ostatními, aby pro ně pracovali.


BioGun – Early Access

Vývojář: Dapper Dog Digital

Vydavatel: Ravenage Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

Nechte se vtáhnout do mikroskopického světa BioGun. Čelte virovým hrozbám a klikatým chodbám na své misi zachránit nejlepšího přítele člověka zevnitř. Budete vakcínou, která zachrání psí druh před vyhynutím?


Harold Halibut

Vývojář: Slow Bros.

Vydavatel: Slow Bros.

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Adventura

Harold Halibut je ručně vytvořená vyprávěcí hra o přátelství a životě na vesmírné lodi o velikosti města ponořeného do mimozemského oceánu.

Je to už 250 let, co váš domov – vesmírná loď podobná arše – uprchl ze Země na pokraji studené války, aby našel obyvatelnou planetu a zachoval lidskou rasu.

Jste Harold, mladý laboratorní asistent vedoucí vědkyně lodi Jeanne Mareauxové. Zatímco většina obyvatel lodi se smířila s životem na palubě potopené lodi, Mareauxová stále neúnavně pracuje na tom, aby našla způsob, jak by mohla loď opustit planetu a najít nový, sušší domov.

Vydejte se s Haroldem do živoucího světa retro budoucnosti a hledejte pravý význam slova „domov“.


Life Eater

Vývojář: Strange Scaffold

Vydavatel: Strange Scaffold, Frosty Pop

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, simulátor

Life Eater je hororový fantasy simulátor únosu. Hrajte za novodobého druida žijícího na předměstí, který si vydělává na své skutečné povolání: provádění každoročního rituálu, který brání konci světa.

Abyste oddálili konec světa, musíte každý rok obětovat určitý počet konkrétních – ale nejasně popsaných – lidských bytostí. Pomocí rozhraní inspirovaného střihem videí objevujte příběh života svých obětí, a to po jednotlivých blocích plánu. Pronikněte do nejintimnějších detailů rozvrhu svých cílů, a když nastane ten správný čas: uneste je dřív, než úřady najdou vaše doupě. Času je málo a seznam jmen dlouhý. Vybírejte moudře… a modlete se, aby temný bůh, kterému sloužíte, vůbec existoval.


Kill It With Fire 2 – Early Access

Vývojář: Casey Donnellan Games

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, oddechové

Jediná dobrá věc na pavoucích byla, že jakmile jste opustili Zemi, nemuseli jste se s nimi příliš potýkat. Teď napadli CELÝ multivesmír.

Ale všude, kde existují pavouci, existují i ti, kteří jsou předurčeni jim čelit: Hubitelé. To jsi mimochodem ty. Takže se připoutejte, zhluboka se nadechněte a vrhněte se střemhlav do jednoho z těchto interdimenzionálních portálů.


Retrowave World – Early Access

Vývojář: RewindApp

Vydavatel: RewindApp

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, arkádové, závodní

Hra obsahuje češtinu.

Jedeš ve svém superautě z osmdesátých let, zastavíš na kraji silnice, vystoupíš z auta, zůstaneš stát, loket opřený o dveře auta, vítr ti fouká do vlasů, kouř z cigarety stoupá a rozptyluje se k nebi, zatímco pozoruješ západ slunce, který ti připadá věčný…To je jedinečný nostalgický zážitek, který chce Retrowave World hráči zprostředkovat. Zapomeňte na svou práci, na dopravní zácpy, na své problémy…Představte si, že žijete v tomto světě plném neonových světel a nostalgie.


Lifecraft – Early Access

Vývojář: Pixbits

Vydavatel: Pixbits

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, sandbox, simulátor

Lifecraft je hra o přežití, ve které začínáte s jednoduchou buňkou a snažíte se přežít asimilováním zdrojů z jakéhosi prapůvodního koktejlu.

Prostřednictvím evoluce se budete moci pomalu stát pokročilejším organismem, který se bude muset vypořádat se všemi jejími výhodami i nevýhodami: budete potřebovat více energie, složitější zdroje a budete muset zvládat více procesů na vysoké úrovni (např. trávení, krevní oběh), abyste přežili: stanete se plnohodnotným organismem složeným z mnoha subsystémů, které musí spolupracovat v dokonalé rovnováze.

Každý subsystém bude mít své vlastní zvláštnosti a způsob řízení, což vás nakonec donutí vytvořit synergie mezi všemi.

Kromě toho budou existovat vnější nebo vnitřní zásahy dané možnými nemocemi: viry, bakterie, rány, které je třeba léčit, a tak dále.


SolForge Fusion – Early Access

Vývojář: Justin Gary, Richard Garfield

Vydavatel: Stone Blade Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike

SolForge Fusion je karetní bojová hra, ve které hráči takticky rozmísťují bytosti a sesílají silná kouzla, aby přelstili své protivníky – každá zahraná karta se zvyšuje a posiluje svou sílu! Navrhli ji Richard Garfield (Magic: The Gathering) a Justin Gary (Ascension Deckbuilding Game).


STŘEDA 17. 4.


Kingsgrave

Vývojář: Egg or Chicken Games

Vydavatel: Alawar

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Vstaň, mocný panovníku, ze svého dlouhého spánku. Království zasáhla strašlivá nemoc a připravila lidi o život. Tvé země zvadly, zbytek poddaných opustil své domy a na jejich místa přišly nestvůry vytvořené z úlomků nemocných duší, které pohlcují všechny živé bytosti. Je čas, králi, probudit se a sjednotit roztříštěné země, porazit temnotu a dovést svůj lid k prosperitě jako za starých časů. Osud tvé říše závisí na tobě!


The Mildew Children

Vývojář: The Growing Stones

Vydavatel: Valkyrie Initiative

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Adventura, visuální novela

Hra The Mildew Children, která je směsicí 2D adventury a vizuálního románu, je ponurým příběhem o vesnici obývané pouze dětmi, které vyznávají divoké pohanské tradice. Mladá čarodějka Kyrphel a její sestry jsou nuceny vykonat strašlivý rituál, aby zachránily svou vesnici. Zánik čarodějky během rituálu není nic neobvyklého, protože ne všechny mohou zvítězit nad Paní smrti. Kyrphel je však dostatečně silná, aby to zvládla. Nebo si to alespoň myslela.

Příběh kombinující prvky pohádky a hororu čerpá z pohanského folklóru a prastaré víry. Doprovoďte Kyrphel a její přátele v této ponuré, krásně ručně kreslené adventuře. Zúčastněte se rituálu a odhalte tajemství vesnice, komunikujte se svéráznými vesničany, očarovávejte a překonejte neštěstí, které mladou kouzelnici pronásleduje.


Madhouse Madness: Streamer’s Fate

Vývojář: Hurrycat Studios

Vydavatel: Hurrycat Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Hra se v novinkách objevila již 4. dubna, avšak byla na poslední chvíli odložena.

Vydejte se do říše, kde se živé přenosy rozplývají v nočních můrách. Vtělíte se do streamera, který nevědomky vstoupí do opuštěného blázince, aby se ocitl v zajetí nepředstavitelné a nelítostné hrůzy. Realita se zkresluje a mrazí z toho, jak se záhady rozplétají, a vaše vysílání se mění v děsivý sestup. Jste připraveni na hrůzy, které vás čekají?


Rauniot

Vývojář: Act Normal Games

Vydavatel: Act Normal Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, puzzle

V roce 1975 přivedla civilizaci na pokraj obrovská přírodní katastrofa.

Došlo k nepokojům, rozsáhlým konfliktům a válkám.

Hlavní kontinenty byly potopeny moři. Kolem se šířilo velké množství znečištění ze zhroucených jaderných elektráren a -válečných hlavic. Z těchto smrtících časů nepřežilo mnoho lidí.

Děti se rodily zmutované nebo mrtvé a braly s sebou své matky. Otcové chodili sami v hořkosti a smutku a byli dohnáni ke kanibalismu, protože zdroje potravy pomalu docházely. V tomto novém smutném světě se příroda a člověk snaží přežít a najít rovnováhu.

Přesto si někteří jedinci dokážou důvěřovat natolik, aby založili skupiny poskytující ochranu, potraviny, čistou vodu, léky, elektřinu a znalosti pro lepší život.

Aino je jedním z těch šťastlivců, kteří jsou součástí skupiny. Ale v tomto světě to může být jedna těžká práce. Vydat ze sebe všechno při nebezpečných cestách a úkolech brání tomu, aby se člověk ocitl v izolaci.


ČTVRTEK 18. 4.


Final Fantasy 16: The Rising Tide – DLC

Vývojář: Square Enix, Creative Business Unit III

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PS5

Žánry: JRPG

Do úkrytu dorazí neoznačený dopis s velmi podivnou žádostí: Dominant Leviathanu, dávno ztracený Eikon Vodní, potřebuje zachránit.

Aby Clive a jeho společníci tuto výzvu vyslyšeli, musí se vydat do Mysidie – skryté země pod modrou oblohou, kde odhalí tragickou historii zapomenutého národa.


Sker Ritual

Vývojář: Wales Interactive

Vydavatel: Wales Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Střílečka, akční, horor

Hra opouští předběžný přístup a vychází v plné verzi 1.0.

Píše se rok 1914 a Elisabeth Williamsová dobyla ostrov Sker a nyní usiluje o nadvládu vysíláním Písně sirén. Arianwen, její dcera, se jí postavila na odpor a poté, co byla záhadně probuzena, se musíte připojit k její misi, abyste vysílání zmařili a zachránili svět před pádem do pekla. Sker Ritual není přímé pokračování, ale FPS spin-off oceňované britské nezávislé hororové hry Maid of Sker.


Soul Covenant – VR

Vývojář: Thirdverse

Vydavatel: Thirdverse

Vychází na platformy: PC, PSVR 2, Meta Quest

Žánry: VR, akční, RPG

V blízké budoucnosti –
Kvantová umělá inteligence se pokouší převzít roli Boha a získat kontrolu nad světem.
Tato umělá inteligence „Adam“ se domnívá, že úloha boha spočívá v tom, že budí úctu nebo jinými slovy ohromný strach.
Živých zbraní známých jako „Deus Ex Machina“ se lidé obávají jako mechanických bohů. Napadají města po celém světě a vraždí každého, kdo se jim odmítá podřídit.

V blízkosti poslední pevnosti lidstva (známé jako „Tokijská archa“).
se zdokonalení lidé zvaní „Avataři“ zapojují do nájezdů i obranných bojů.

Jejich hlavní zbraň, „obětní beránek“, je vytvořena z vylepšených těl jejich padlých druhů,
v cyklu, v němž něčí smrt pomáhá těm, kteří zůstávají.
Avataři k tomu mají jedno přísloví: „Půjdu posbírat kosti…“


No Rest for the Wicked – Early Access

Vývojář: Moon Studios GmbH

Vydavatel: Private Division

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Od Moon Studios, oceňovaných tvůrců her Ori and the Blind Forest a Ori and the Will of the Wisps, přichází hra No Rest for the Wicked, viscerální a precizní akční RPG, které se snaží znovuobjevit žánr.

Píše se rok 841 – král Harol je mrtev. Zpráva o jeho smrti se rozléhá po celém království a koruna přechází na jeho arogantního, ale nezkušeného syna Magnuse.

A co hůř, vrátil se Mor, nestvůrná nákaza, jaká tu nebyla už tisíc let. Rozlézá se po celé zemi a ničí vše a všechny, kterých se dotkne. Madrigal Seline, bezohledně ambiciózní postava v církvi, vidí v moru šanci, jak se osvědčit v očích svého boha.

Tyto síly se sbíhají na zapadlém ostrově Isola Sacra, kde uprostřed rozpadajících se ruin ostrova bojují o kontrolu povstalecké skupiny a provinční vláda.

Jste Cerim – člen skupiny mystických svatých bojovníků, kteří jsou obdařeni pozoruhodnými schopnostmi a přísahali, že Mor za každou cenu porazí. Tento úkol se však ukazuje jako stále náročnější, protože se zaplétáte do osudů lidí a rozsáhlého politického boje této zbídačené země. Chaos vás bude táhnout všemi směry, zatímco se budete snažit očistit zemi od zla a utvářet osud království.


Age of Water – Early Access

Vývojář: Three Whales Studio

Vydavatel: Gaijin Network

Vychází na platformy: PC

Žánry: Námořní, MMO

Oceán zničil kdysi velkou civilizaci, ale lidé přežili a přizpůsobili se. Vybudovali si osady na střechách vysokých budov a vrcholcích dalších lidmi vytvořených staveb. Lidé cestují po oceánu na malých člunech i obrovských bojových plavidlech. Oceán jim poskytuje vše, co potřebují, včetně těžitelných zdrojů na mořském dně. A i tak sen o skutečné pevnině stále žije.

Prozkoumávejte svět svým vlastním tempem, objevujte nové osady a seznamujte se s jejich obyvateli. Plňte úkoly, hledejte a těžte cenné suroviny ze dna oceánu, vydělávejte na obchodu nebo jednoduše prodávejte získané artefakty, a až získáte představu o fungování tohoto světa, postavte si vlastní základnu.


Vivat Slovakia – Early Access

Vývojář: Team Vivat 🇸🇰

Vydavatel: Team Vivat 🇸🇰

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční

Vivat Slovakia je otevřená videohra odehrávající se v čerstvě založené demokratické zemi na pomezí západní a východní Evropy, na Slovensku. Jelikož staré způsoby komunismu stále nejsou vykořeněny, státní donucovací orgány jsou slabé a korupce je hluboce zakořeněná. Vládnou peníze a násilí. Doba, která si zaslouží své jméno – divoká 90. léta.

Ulice ovládají mafiánské gangy, které se zaštiťují zákonem a nebojí se ukázat svou moc i za bílého dne. Vydírání, vybuchující auta a další způsoby vyřizování účtů jsou na denním pořádku. Způsoby gangů se staly užitečnými pro některé vládní elity, které je využívají pro svou špinavou práci.

Rozdíl mezi tajnými službami a organizovaným zločinem se stírá. Strany, které by měly stát proti sobě, nyní ruku v ruce získávají peníze a moc. Pro běžného občana jsou konexe prvořadé a jedinou cestou vzhůru. Jedno přísloví se stalo všeobecně známým: „Co neukradneš, to nemáš.“ A tak se to stalo.

Hráč se ocitne v roli holohlavého třicátníka, který pracuje pro tajnou policii. Jako tajný taxikář se smí volně pohybovat po městě a kontrolovat podezřelé osoby z bezprostřední blízkosti.


Trackline Express

Vývojář: Bubblebird Studio

Vydavatel: Bubblebird Studio

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Strategie, odpočinkové

Trackline Express je hra s tvorbou vlaků, ve které musíte dojet do stanic a zároveň ochránit své cestující před útoky a divokými požáry. Sbírejte dřevo, kameny, rudy, uhlí a pak je přeměňte na různé suroviny, abyste mohli vytvářet nové budovy a zařízení pomocí plánů, které odemykáte po cestě.


Abyss Online – Early Access

Vývojář: Old World Labs

Vydavatel: Old World Labs

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG

Abyss Online je epická MMORPG odehrávající se v mystické říši Aeternea, zemi utvářené magií, starobylými civilizacemi a tajemnou Voidgate. Vydejte se na cestu různými biomy, od ruin Starého světa až po divočinu Whisperwindu, a razte si cestu hrdiny ve světě plném tajemství a nebezpečí.


Artificer’s Tower

Vývojář: RodentGames

Vydavatel: RodentGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor kolonie, strategie

Vaším úkolem je postavit a bránit věž z jiného světa, na kterou by byl pyšný i sám Merlin! Udržujte své mágy spokojené a svou věž v bezpečí tím, že budete budovat svou věž, shromažďovat zdroje a vyrábět vše, co byste mohli potřebovat. Postavte si věž, jak se vám zlíbí, a uvolněte svého vnitřního kouzelnického architekta. Je to jako v Bradavicích, ale s více výbuchy (a méně dramatu s třídicím kloboukem).


Wartales – The Tavern Opens! – DLC

Vývojář: Shiro Games

Vydavatel: Shiro Unlimited

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

V tomto manažerském a simulačním rozšíření pro hru Wartales můžete spravovat a rozšiřovat vlastní hostinec. Během svých dobrodružství zajistěte bohatství a prestiž pro své vojsko. Zakupte svůj počáteční podnik, vyberte pro svou krčmu tu nejlepší výzdobu, najměte zaměstnance a sestavte optimální jídelní lístek, abyste uspokojili své každodenní zákazníky.


Repair this!

Vývojář: hgiSoft

Vydavatel: hgiSoft

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Staňte se opravářem telefonů a získejte možnost nahlížet do osobních údajů zákazníků. Ovlivňujte jejich osudy, pokud si troufáte!


PÁTEK – 19. 4.


Internet Cafe Evolution

Vývojář: Tiny Flame Games

Vydavatel: Tiny Flame Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Založte si vlastní internetovou kavárnu a rozumně rozdělte všechny sloty, kuřácké, nekuřácké a soukromé prostory pomocí přepážek. Přepážky mohou účinně blokovat střety mezi zákazníky, ale také blokují výhody, které přinášejí zelené rostliny. Rozvrhněte různá pomocná zařízení tak, aby vyhovovala různým potřebám zákazníků.


Ready, Steady, Ship!

Vývojář: Martynas Cibulis

Vydavatel: Untold Tales

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5

Žánry: Simulátor, automatizace

Udržujte linku v pohybu! Chaoticky sestavte co nejefektivnější dopravníkové pásy, aby zboží z továrny stále proudilo! Používejte různé nástroje a vybavení, abyste překonali stále se zvyšující výzvy a zboží, které vám továrna předhazuje. Nejlépe se hraje v gaučové kooperaci pro 2 hráče, ale podporuje i hru pro jednoho hráče.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...