Herní Novinky 8. – 14. dubna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 8. – 14. dubna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Dungeons & Cardboards, Victory at Sea Atlantic – World War II Naval Warfare, Holy Maid Academy a Pathless Woods. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 1. – 7. dubna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 8. 4.


Spirit City: Lofi Sessions

Vývojář: Mooncube Games

Vydavatel: Mooncube Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, nástroj pro soustředění

Spirit City: Lofi Sessions je herní nástroj pro soustředění s uklidňujícím soundtrackem. Objevujte a sbírejte duchy, přizpůsobte si svůj útulný virtuální prostor a usnadněte si plnění úkolů v reálném životě pomocí sbírky praktických funkcí určených ke zlepšení koncentrace a zmírnění stresu.


Throne of Bone – Early Access

Vývojář: Windmill Slam

Vydavatel: Windmill Slam

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, autobattler, karetní

Vyvolávejte přisluhovače, abyste porazili všechny, kdo se staví proti poctivé práci nekromantů. Naučte se kouzla, najděte relikvie a získejte zpět svůj hrad, abyste sjednotili zemi prostřednictvím nesmrtelnosti v tomto nesvatém spojení roguelike a autobattleru.


Black Trail VR

Vývojář: Red Horizon

Vydavatel: Red Horizon

Vychází na platformy: PC, Meta Oculus

Žánry: FPS, VR, akční

Je to doba zlaté horečky. Domorodci zaútočí na důl v Hadím kaňonu hned po několika dnech, kdy běloši objeví starobylé artefakty. Jack, zkušený lovec odměn, a Bílý orel, mezi lidmi uznávaný válečník, jdou z různých důvodů po stejných artefaktech.

Přepínejte mezi postavami v jednotlivých kapitolách, používejte unikátní historické zbraně, bojujte se stovkami mužů v rozlehlém světě Starého západu a změňte osud války.


My First Horse: Adventures on Seahorse Island

Vývojář: Snick Snack Games

Vydavatel: Snick Snack Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové

Vy a váš kůň se stanete nejlepšími kamarády. Naučíte se, jak se o koně starat, krmit ho, ošetřovat a zajistit, aby byl vždy šťastný a připravený na další dobrodružství. Je to jako mít skutečného koňského přítele!


ÚTERÝ – 9. 4.


Botany Manor

Vývojář: Balloon Studios

Vydavatel: Whitethorn Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, Switch

Žánry: Edukativní, puzzle, simulátor

Vítejte v Botany Manor, honosném sídle v Anglii 19. století. Hrajete za obyvatelku Arabellu Greeneovou, vysloužilou botaničku. Prozkoumejte svůj dům a zahrady plné výzkumů a zjistěte, jaké je ideální prostředí pro zapomenutou flóru. Pěstujte jednotlivé rostliny, abyste odhalili jejich tajuplné vlastnosti…


Children of the Sun

Vývojář: René Rother

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, strategie, střílečka

Dívka, která hoří hněvem, vede válku proti KULTU jako jediná žena a likviduje jednoho kultistu za druhým, kulku po kulce, dokud nedosáhne svého skutečného cíle: VŮDCE. Cestou odhalí temnou pravdu o tomto tajemném řádu a zvěrstvech, která páchají ve jménu svého pána.

V této taktické logické střílečce z pohledu třetí osoby se ujmete ovládání jedné kulky a povedete ji skrze stále složitější a náročnější úrovně, abyste zabili kultisty, spustili pasti a přetvořili prostředí. Každý výstřel se počítá a nemilosrdná přesnost je odměněna. Zničení KULTU je hluboce uspokojující, a když to uděláte stylově, je to ještě uspokojivější.


Final Factory – Early Access

Vývojář: Never Games Limited

Vydavatel: Never Games Limited

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny, automatizace

Final Factory v sobě spojuje stavbu továren, design vesmírných lodí a bohatý vesmír k prozkoumání. Postavte mega továrnu a velte obrovské flotile proti nepřátelským místním mimozemšťanům. Objevujte nové technologie a odhalujte tajemství starobylé civilizace při průzkumu nekonečného vesmíru.


Gigantic: Rampage Edition

Vývojář: Abstraction Games

Vydavatel: Gearbox Publishing

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series

Žánry: PvP, MOBA

GIGANTIC: RAMPAGE EDITION je prémiové a definitivní vydání původní MOBA střílečky na hrdiny 5v5 GIGANTIC, které fanouškům obou žánrů nabízí dynamický a vzrušující týmový multiplayerový zážitek. Vyberte si z rozmanité soupisky unikátních hrdinů, z nichž každý má sadu vylepšitelných schopností, a spojte se s dalšími čtyřmi hráči, abyste ovládli cíle a zničili mocného strážce soupeřova týmu, a zároveň ochránili toho svého.


The Devil Within: Satgat – Early Access

Vývojář: Newcore Games

Vydavatel: Newcore Games, Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Souls-like, akční, plošinovka

Záhadně se objevilo Ebon Sting, hrozivá černá věž neznámého původu, která navždy změnila dříve poklidný svět. Zpočátku se zdálo, že karmínový olej, který z věže vytéká, přináší prosperitu, ale brzy poté se objevily démonické bytosti a více než polovina obyvatel začala vykazovat neobvyklé příznaky. Zbývající obyvatelé poznali, že za abnormality je zodpovědné Ebon Sting, a obrátili se na generála Hong Sanga a královského strážce Kim Ripa, kteří se vydali na misi s cílem zlikvidovat zdroj v jádru věže.


Yellow Taxi Goes Vroom

Vývojář: Panik Arcade

Vydavatel: Those Awesome Guys

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční

Počkat, to není hra o řízení?
V této chaotické plošinovce strávíte více času ve vzduchu než na zemi, přestože nemáte tlačítko pro skok. Spojujte pohyby, abyste se dostali do míst, se kterými nepočítali ani vývojáři, a přitom se převracejte, vrhejte a narážejte do nových výšek.


Sheba: A New Dawn

Vývojář: Kashkool Games

Vydavatel: Kashkool Games

Vychází na platformy: PC, XBox (TBA), PS5 (TBA), Switch (TBA)

Žánry: Metroidvania, plošinovka, akční

Pokornému pastýři Enarovi se obrátí svět vzhůru nohama, když uprchne džinská vězeňkyně Mirah a osud se začne měnit. Právě její útěk spustí řetězec událostí, které Enara zavedou na nebezpečnou cestu za znovuzískáním kontroly a odhalením tajemství jeho světa. Během tohoto epického dobrodružství Enar objeví svůj skutečný osud hrdiny nového úsvitu. Na každém kroku na vás číhá akce, nebezpečí a nejistota a Enar bojuje za obnovení rovnováhy a záchranu svého světa před jistou zkázou, přičemž klíčovou roli v jeho snažení hraje Mirah. Připravte se na nezapomenutelnou cestu, na níž Enar a Mirah společně změní osud svého světa.


AC Sailing

Vývojář: Emirates Team New Zealand

Vydavatel: Emirates Team New Zealand

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sportovní, simulátor

Zažijte high-tech plachtění s AC Sailing. V rychlých online závodech pro více hráčů se utkejte s nejlepšími jachtaři po celém světě a manévrujte s jachtami nejnovější generace. V této napínavé hře si osvojte své dovednosti a dosáhněte vítězství.


Night Grove

Vývojář: Admia

Vydavatel: Admia

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Budova stojící v hlubokých lesích má už léta špatnou pověst.
Podle obyvatel okolních obcí v ní tráví zbytek svých dnů lidé, které společnost už dávno opustila.
Tělesně i duševně nezdraví lidé, kteří toto místo obývají, jsou v každém příběhu popsáni vždy jinak.

Lidé, kteří toto místo navštěvovali, se radikálně změnili. Stali se uzavřenějšími, jako by jimi něco otřáslo. Nikdo nechtěl mluvit o tom, co viděl. Někteří se vrátili s otřesenou psychikou. Hranice mezi realitou a mystikou se rozostřila.
Po takových oznámeních policie místo několikrát navštívila, ale nic takového nenašla. Jediný člověk, kterého v domě našli, byl osamělý starší muž, který byl docela ochotný spolupracovat. Tyto zvěsti vysvětloval tím, že poblíž jeho území se nachází psychiatrická léčebna. Lidé možná nabyli dojmu, že je to kvůli tomuto místu. Proč se ale potom všichni třesou, když slyší „Night Grove“?


STŘEDA – 10. 4.


The Planet Crafter

Vývojář: Miju Games

Vydavatel: Miju Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, stavění základny

Hra opouští Early Access ve verzi 1.0.

Vesmírná hra o přežití v otevřeném světě, ve které se vytváří teraformace. Přetvořte ekosystém nehostinné planety tak, aby se na ní dalo žít. Přežívejte, sbírejte, budujte základnu a pak vytvářejte kyslík, teplo a tlak, abyste vytvořili zcela novou biosféru.


Sky: Children of the Light – Early Access

Vývojář: thatgamecompany

Vydavatel: thatgamecompany

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG, odpočinkové

Hra vyšla 2019 na iOS, postupně přibyly porty na Android, Switch a PS4. Nyní přibývá port pro PC.

Nebeské říše potřebují Světlo, které je ve vás, aby uzdravilo svět Temnoty.

Dávejte pozor na duchy svých předků. Někteří z nich zde uvízli – a potřebují vaši pomoc. Máte moc je osvobodit a vrátit je do jejich domova mezi hvězdami.


Broken Roads

Vývojář: Drop Bear Bytes

Vydavatel: Versus Evil

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: RPG, izometrické

Hra již byla mezi novinkami v listopadu, ale bohužel po napsání článku byla odložena. Tak ji zde máme znovu.

Hra Broken Roads se zrodila z lásky k tradičním počítačovým hrám na hrdiny a nabízí bohatý a poutavý příběh, v němž se hráči vydávají na cestu napříč zpustošenou Austrálií v budoucnosti. Hra Broken Roads kombinuje tradiční a zcela nové prvky hraní rolí a kromě systému bez tříd, který nabízí téměř neomezené možnosti vývoje postavy, představuje hráčům originální systém morálky: Morální kompas. Tento neotřelý design umožňuje, aby dialogové možnosti a rozhodnutí při plnění úkolů ovlivňovaly filozofické smýšlení postavy a byly jím ovlivňovány.


Yet Another Fantasy Title (YAFT)

Vývojář: Atomic Wolf

Vydavatel: Atomic Wolf, Games Operators

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, adventura

Yet Another Fantasy Title (YAFT) je akční adventura s otevřeným světem zasazená do absurdního fantasy světa plného popkulturních odkazů. Král je mrtev, královstvím zmítá zmatek… Pro některé je to doba temna. Pro jiné – čas příležitostí. Hrajte za tuláka, který se pomocí svého meče a důvtipu vypořádá s každým, kdo mu zkříží cestu. Někdy také používá kouzla. Je to přece fantasy hra.


Ereban: Shadow Legacy

Vývojář: Baby Robot Games

Vydavatel: Baby Robot Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Stealth, akční

Ereban: Ereban: Shadow Legacy je rychlá stealth plošinovka, ve které se stanete Ayanou, posledním potomkem zapomenuté rasy. Využívejte mystické stínové síly, high-tech udělátka a vyhýbejte se nebo zabíjejte, abyste odhalili pravdu o své minulosti a klíč k záchraně umírajícího, morálně šedého vesmíru. Jaký bude váš odkaz?


Underspace – Early Access

Vývojář: Pastaspace Interactive

Vydavatel: Camlann Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, letecké, RPG

Underspace, duchovní nástupce Freelancera, je sandboxové RPG s otevřeným světem a lovecraftovským nádechem, kde je každá hvězdná soustava ručně vytvořená a v každé je co vidět nebo dělat. Vrhněte se do bizarní galaxie Croft, vžijte se do role, kterou chcete, a rozvíjejte se sami nebo online s přáteli (multiplayer je v blízkém plánu předběžného přístupu). Ale pozor! Hvězdám vládnou bouře.

Staň se horníkem, který sbírá krystalizované kosti dávných hvězdných bestií, obchodníkem, který tahá artefakty do vzdálených základen, pirátem, který přepadává vesmírné vlaky, průzkumníkem, který pročesává ztracená hvězdná města, nebo lovcem, který pronásleduje neznámé obludy, jež chrlí bouře. Bojujte s krutým počasím, eldritickými bestiemi a hrůzami neznáma, až si ve vesmíru vybudujete svou pověst.


Turbo Kid

Vývojář: Outerminds Inc.

Vydavatel: Outerminds Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka

Nostalgické metroidvania dobrodružství s šílenými zbraněmi, dovednostmi a pixelovým gore. Jezděte na BMX a odstřelujte nepřátele při objevování tajemství Pustiny.


ČTVRTEK – 11. 4.


Goons: Legends & Mayhem

Vývojář: RageCure Games

Vydavatel: Firestoke

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS4, PS5, Switch (TBA)

Žánry: Sportovní, arkádové

Goons: Legends & Mayhem je zběsilou směsicí arkádového hokeje, beat ‚em up a sportovní akce, která vyvolá nostalgii z gaučové kooperace.

Hráči jsou vrženi do epického dobrodružství, jehož cílem je zachránit Zambonii – kdysi malebné a prosperující království, kde je hokej středobodem všeho dění. Vyberte si jednu z osmi unikátních postav rozdělených do tří tříd – ostrostřelec zaměřený na útok, obránce zaměřený na obranu a křídlo, které se může zaměřit buď na podporu svého týmu, nebo na obtěžování soupeřů.


Revival: Recolonization

Vývojář: HeroCraft PC

Vydavatel: HeroCraft PC, Gamersky Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x

Hra opouští Early Access ve verzi 1.0.

Revival je 4x strategická hra zasazená do postapokalyptické verze Země, kde se svět a jeho pravidla mohou v klíčových okamžicích měnit, což vytváří hluboký a vysoce hratelný zážitek. Prozkoumejte proměněnou planetu, vyjednávejte nebo dobývejte nová území a přinášejte světlo civilizace do regresivních lidských kolonií, abyste lidstvo připravili na válku s despotickou entitou.


Infection Free Zone – Early Access

Vývojář: Jutsu Games

Vydavatel: Games Operators

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budování základny

„Virus šílenství“ se šíří po celém světě rychlostí tryskových letadel. Nakažení jsou velmi agresivní, rychlí a silní.
Během několika týdnů se společnost zhroutila. Města jsou prázdná. Není elektřina, voda ani potraviny. Přesto se najde několik přeživších…

Zadejte název města nebo obce, stáhněte si mapu a začněte hrát! Díky reálným datům OpenStreetMap si můžete pro své přeživší vybrat libovolné místo na světě.
Založte novou „zónu bez nákazy“, kdekoli si vyberete. Založte kryty a výrobní zařízení. Přizpůsobte stávající budovy novým potřebám. Postavte nové farmy a elektrárny. Zřizujte obranu pomocí zdí, bran a věží.
Využijte své znalosti města. Jaké místo je nejlepší bránit? Kde byly obchody s potravinami, kde lékárny? Kde byste hledali zbraně?
Nezapomeňte, že prohledávat staré budovy je nebezpečné, ve tmě by se mohli skrývat nakažení!
Každou noc mohou na vaši osadu zaútočit velké hordy nakažených. Zahánějte je všemi dostupnými prostředky – zbraněmi pro boj zblízka i na dálku, vozidly, zdmi a světlem. Pro konečné vítězství zkoumejte vakcínu nebo lék, nebo si jen užívejte přestavbu celých měst.
Vaše zóna není jediná, která existuje. Vaši přeživší jistě najdou další přeživší skupiny. Některé z nich budou přátelské a ochotné obchodovat, ale jiné budou extrémně nepřátelské. Možná dojde i na nějaké ty boje.


RimWorld – Anomaly – DLC

Vývojář: Ludeon Studios

Vydavatel: Ludeon Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor kolonie, survival

RimWorld – Anomaly je rozšíření s hororovou tématikou inspirované klasikami jako Cabin in the Woods, The Thing, The Cthulhu mythos, Hellraiser a mnoha dalšími.

Vaši kolonisté omylem probudí temný monolit a vyprovokují šílenou strojovou mysl nezměrné moci. Jeho děsivé projevy začnou strašit svět. Přežijte tyto podivné události při studiu nových jevů a naučte se, jak šílenství ukončit.


The Hungry Lamb : Traveling in the Late Ming Dynasty

Vývojář: ZerocreationGame

Vydavatel: ZerocreationGame, 2P Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, visuální novela

Bandit Liang a jeho společník dostanou práci od obchodníka s lidmi. Liang potřebuje doprovodit 4 dívky z města Huazhou do města Luoyang. Musí projít přes Huazhou, Wenxiang, Shanzhou a dostat se do cílové destinace Luoyang.

Zpočátku si Liang myslel, že dívky, které doprovází, budou prodány bohatým lidem jako adoptivní dcery, aby mohly začít nový život. Dívka jménem „Sui“ však Liangovi sdělí „pravdu“ o této cestě.

Bohatýr je ve skutečnosti prasečí démon, který praktikuje už tisíce let. Prasečí démon s oblibou pojídá dívky. Každý rok v den svých narozenin vysílal obchodníky s lidmi, aby unášeli dívky ze Šen-si na oslavu. Suiova sestra byla tímto démonem zabita.

Sui doufá, že Liang dokáže eskortu zastavit a společně s ní prasečího démona zavraždit, aby se pomstila za svou sestru a dívky, které v posledních letech přišly o život, ale Liang Sui úplně nevěří, protože v Sui je pohřbeno mnoho tajemství. Liang bude během této cesty sbírat informace, zkoumat pravdu o tomto doprovodu a rozhodovat se.


Headquarters: World War II

Vývojář: Starni Games

Vydavatel: Slitherine Ltd.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, taktické, tahové, simulátor

Headquarters: World War II je rychlá tahová strategie, ve které je taktika na bojišti stejně důležitá jako vaše schopnosti při správě armády. Zažijte obě strany války a bojujte v Evropě jako USA, Velká Británie nebo Německo. Bourejte bunkry, obsazujte domy, vyhrávejte tankové souboje.


Koe (声)

Vývojář: Strawberry Games

Vydavatel: Strawberry Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG, edukativní

Ve hře Koe (声) jste vysláni do Japonska jako středoškolský student na výměnný pobyt. Během pobytu ve venkovském městě Sakurachou si najdeš přátele, naučíš se jazyk a strávíš čas se svou rodinou.
Nakonec si uvědomíte, že toto malé japonské město ukrývá ve své svatyni jistou zvláštnost, budete proměněni a posláni na cestu do Koe – světa plného měst, jeskyní, svatyní, bitev spolu s novými přáteli, kde vaše slova budou vaší nejsilnější zbraní.

Pomocí své armády japonských slov budete moci útočit, bránit se, léčit a brousit si cestu rozsáhlým nadsvětem, přičemž se budete vracet do Sakuracho, abyste se naučili slova, která potřebujete k posílení svého arzenálu. Podaří se vám s přáteli odhalit tajemství princezny Fleur a její rodiny?


Sophia the Traveler

Vývojář: Memo Gogo

Vydavatel: Thermite Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Point&Click, odpočinkové

Vydejte se s naší krásnou hrdinkou do Benátek, města vody. Jako vizuální román Where’s Wally: Hledejte předměty a postavy v úžasných a živých ručně malovaných městských krajinách.


PÁTEK – 12. 4.


Anomaly Collapse

Vývojář: RocketPunch Games

Vydavatel: Spiral Up Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové, taktické

Velte jednotce rozkošně divokých bojovníků ve hře Anomaly Collapse, tahové rogueliťácké strategii, která nabízí svěží obměnu starého receptu. Postavte se proti nadpozemským bytostem a odhalte temná tajemství nadpřirozených pohrom. Ponořte se do příběhu, kde záleží na každém tahu.


Lotus Lantern: Rescue Mother

Vývojář: Unstable Games

Vydavatel: 663 Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelike

Lotus Lantern: Rescue Mother je akční hra z pohledu shora, inspirovaná čínskou mytologií. Hráči prožijí cestu Chenxianga, který zachraňuje svou matku Sanshengmu poté, co si osvojil bojové umění Sun Wukonga. Charakteristické bojové styly, stejně jako různé magické poklady a předměty, umožňují zvýšit bojovou zdatnost a vytvářet mimořádné schopnosti k poražení legendárních hrozivých nepřátel.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...