Herní Novinky 1. – 7. dubna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 1. – 7. dubna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Millennia, Felvidek, Maniac a South Park: Snow Day. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 25. – 31. března 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 1. 4.


Dungeons & Cardboards

Vývojář: Ornithocornicorp

Vydavatel: Ornithocornicorp

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, RPG, taktické, tahové

Dungeons & Cardboards je taktické RPG / Dungeons Crawler inspirované hrami na hrdiny. Sledujte POV skupiny 4 hráčů proti nejvyššímu Cardboard Masterovi a rozdrťte jeho velkého zlého šéfa tím, že se nacpete do jeho kobek, obydlených pochybnými nepřáteli a ručně vyrobenými dekoracemi.


ÚTERÝ 2. 4.


Minishoot‘ Adventures

Vývojář: SoulGame Studio

Vydavatel: SoulGame Studio, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Metroidvania, RPG

Vlétni do okouzlujícího ručně vytvořeného světa a vydej se na dobrodružství, které kombinuje otevřený průzkum se svižnou akcí ve střílečkách s dvěma tyčemi. Probojujte se z nablýskaného nadsvětí do nejhlubších jeskyní, vylepšujte svou loď a překonávejte bossy dungeonů, abyste zachránili své přátele.


Pixel Gun 3D: PC Edition

Vývojář: Cubic Games Studio

Vydavatel: Cubic Games Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvP, FPS

Pixel Gun 3D je PC port legendární multiplayerové FPS s kostičkovanou a barevnou grafikou. Bojujte v několika herních režimech, odemkněte desítky map a nasbírejte více než 1500 unikátních zbraní.


Of Life and Land – Early Access

Vývojář: Kerzoven

Vydavatel: Kerzoven, Metaroot

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, simulátor, strategie

Vžijte se do role vůdce pověřeného budováním nových osad v odlehlých, neznámých koutech říše. V těchto zapomenutých místech je příroda divoká a legendy jsou skutečnější a živější, než by se mohlo zdát. Zažijte výzvy různých ročních období a podnebí ve světě, kde se každé zvíře a každá rostlina snaží najít své místo v přírodě, zatímco vy vedete své vesničany. Jak moc se s přírodou podělíte? Budete usilovat o rovnováhu, nebo dokonce prosadíte vyhubení některých zvířat? Následujte staré cesty… nebo si najděte vlastní.


Escape Simulator VR

Vývojář: Pine Studio

Vydavatel: Pine Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, puzzle, kooperativní

Escape Simulator VR je úniková hra, kterou můžete hrát samostatně nebo v online kooperaci až s 8 hráči (optimálně 2-3). Po nebývalém úspěchu původní verze byl Escape Simulator VR od základu přepracován tak, aby byl pohodlným a vysoce pohlcujícím zážitkem ve VR. Zvedejte a zkoumejte vše, rozbíjejte předměty, řešte zámky a luštěte hádanky, abyste unikli.


From Glory To Goo – Early Access

Vývojář: Stratagem Blue

Vydavatel: Stratagem Blue

Vychází na platformy: PC

Žánry: RTS, strategie, simulátor kolonie, tower defense

From Glory To Goo je sci-fi survival RTS odehrávající se v cizím světě. Sloužte jako opora lidstva tím, že založíte kolonii a budete podporovat své kolonisty ještě na oběžné dráze. Dávejte si však pozor, protože The Goo, neúprosná a tvar měnící síla, se blíží ze všech stran, a to i shora a zdola.


Saviorless

Vývojář: Empty Head Games

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Plošinovka, akční

Saviorless představuje podmanivou 2D plošinovku zasazenou do stylového temného fantasy světa. Hra se vyznačuje vynikající ručně kreslenou grafikou a animacemi, které umocňují vizuální zážitek. Hráči se ujmou role Antara, odhodlaného dítěte, které se chce stát Spasitelem. Vydejte se na cestu zrádnou cestou do zapovězené země, Usměvavých ostrovů, a překonejte cestou množství překážek.


Holy Maid Academy

Vývojář: Liquid

Vydavatel: Shiravune

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visualní novela

Od svého založení rodinou Nishikiových – dlouholetou mocností v místní oblasti – slouží Akademie svatého Martiuse jako centrum vzdělávání pro generace služebných.

Když Ryunosuke Kokuto obdrží osobní pozvání od předsedy této uznávané budovy, aby zde působil jako profesor, neodmítne tuto příležitost.


Dungeon Renovation Simulator – Early Access

Vývojář: Giant Cat Games

Vydavatel: Kodobur Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, odpočinkové

Dungeon Renovation Simulator nabízí jedinečné dobrodružství, ve kterém se vžijete do role „prokletého skřeta“, který uklízí a renovuje ve světě inspirovaném středověkem. V této simulační hře pro jednoho hráče budete prozkoumávat, čistit a oživovat zajímavá prostředí, z nichž každé má vlastní sadu fyzikálních výzev a skrytých úkolů.


NightFeed

Vývojář: WRF Studios

Vydavatel: WRF Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bullet-hell, akční, RPG, roguelike

NightFeed je rogue-lite survival, ve kterém musíte útočit a přežít až do rozbřesku. Prozkoumávejte a prohledávejte rozsáhlé oblasti ve stylu otevřeného světa a hledejte tajemství a skryté artefakty. NightFeed můžete hrát sami nebo v kooperaci až se třemi dalšími hráči (kooperace pro 4 hráče).


FolkOrigin – Early Access

Vývojář: LDSG88 Lukasz Dolata

Vydavatel: LDSG88 Lukasz Dolata

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, RPG

RTS hra s prvky RPG, kde se celý svět odehrává na 2D šestiúhelníkové mapě. Hlavním cílem je rozšiřovat osadu tak, aby byla zajištěna produkce a těžba co největšího množství surovin dostupných na mapě. Dobře naplánované přidělování pracovních sil vede k efektivnímu získávání surovin potřebných pro obchod, obohacování vaší osady a poskytování jednotkám možnost vyrábět předměty, které zlepšují jejich individuální vlastnosti. Dobře vycvičená a vybavená jednotka je klíčem k obraně osady, dobývání dalších zón na mapě a přežití ve světě plném slovanských příšer.


STŘEDA 3. 4.


Anonymous Hacker Simulator

Vývojář: Sicarius

Vydavatel: G-DEVS.com, CreativeForge Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Ponořte se do podmanivého digitálního světa, kde každé stisknutí klávesy může odhalit nejhlubší tajemství.

Svou cestu začněte v bezpečí svého skrytého bytu, vybaveného arzenálem realistických zjednodušených příkazů, jako jsou Nmap, Harvester, Airocrack, Hping, Burp a další. Jak se budete nořit hlouběji do hry, proplouvejte spletitou sítí intrik, odhalujte skryté pravdy a rozplétejte spiknutí, které se táhne celou zemí.

Buďte o krok napřed před svými protivníky, když budete využívat zranitelná místa, trollovat online stránky a manipulovat s internetem.


Pathless Woods – Early Access

Vývojář: AniYa Games Studio

Vydavatel: AniYa Games Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, survival

Vydej se na útulnou cestu za přežitím v otevřeném světě inspirovanou dědictvím starověké Číny. Sbírejte suroviny, pěstujte plodiny, postavte svůj vysněný domov a braňte ho před nájezdníky. Spojte se s přáteli a prozkoumejte a objevte svět, kde se dobrodružství snoubí s klidem.


QUIT TODAY

Vývojář: YOHCAN

Vydavatel: Justdan International

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelike

Příběh začíná obyčejným ránem, kdy jako obvykle dorazíte do firmy, abyste zjistili, že všichni vaši kolegové věří, že se chystáte podat výpověď. Považují vás za zrádce firmy a společně se na vás vrhnou. Abyste zjistili, co se děje, vydáváte se na cestu na ochranu svého kufříku. Poté, co se stanete svědkem temnoty uvnitř společnosti, se rozhodnete skončit tím, že společnost porazíte.


Planetiles

Vývojář: MythicOwl

Vydavatel: MythicOwl

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, strategické, puzzle

Ponořte se do Planetiles, kde se snoubí strategie a kreativita. Budujte a přetvářejte pusté planety v kvetoucí světy. Překonejte přírodní katastrofy, vytvořte živoucí prostředí a překonávejte složité výzvy. Přijměte hloubku podobnou deskovým hrám s promyšleným plánováním a strategickým rozhodováním.


Kitchen Crisis

Vývojář: Team Samoyed

Vydavatel: Team Samoyed

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, roguelike, tower defense

Kitchen Crisis je kulinářská obranná hra. Jste uneseni mimozemšťany a musíte uspokojit jejich chuť k jídlu. Pokud se chcete dožít dalšího dne, efektivně uspořádejte své kuchyňské spotřebiče, vylepšujte ingredience a nástroje! Abyste přežili, dělejte moudrá rozhodnutí podle stále se měnících receptů.


VOID CRAWLER

Vývojář: Ricardo Pratas

Vydavatel: Ricardo Pratas

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Void Crawler je hororová hra zasazená do dystopické budoucnosti, ve které pilotujete vozidlo přezdívané „Krtek“ do tajemné prázdnoty hluboko uvnitř Země, abyste získali nesmírně cenný materiál pro společnost, která se zabývá řešením světové energetické krize.


ČTVRTEK 4. 4.


Turbo Golf Racing

Vývojář: Hugecalf Studios

Vydavatel: Hugecalf Studios

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS5

Žánry: Závodní, sportovní

Hra je od roku 2022 v předběžném přístupu a nyní vychází ve verzi 1.0 a to i včetné konzolí.

Akční spojení závodů a golfu. Projíždějte různorodými hřišti a pomocí svého vozu obratně zasuňte míček do jamky. Utkejte se se sedmi soupeři v režimu Race, snažte se o každou ránu v golfovém režimu nebo si vyzkoušejte své schopnosti v časových zkouškách.


Beat Slayer

Vývojář: ByteRockers‘ Games

Vydavatel: ByteRockers‘ Games, Paras Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, rytmické, akční, hack&slash

Beat Slayer je roguelite hack n‘ slay hra jako žádná jiná. Hudba není jen v pozadí, ale je v centru dění. Přidejte se k Mie, drsné milovnici hudby a mazané kutilce, která bojuje s hordami robotů v dystopickém Berlíně inspirovaném 90. lety. Existuje jen jedno pravidlo: Drž se rytmu!


Madhouse Madness: Streamer’s Fate

Vývojář: Hurrycat Studios

Vydavatel: Hurrycat Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Vydejte se do říše, kde se živé přenosy rozplývají v nočních můrách. Vtělíte se do streamera, který nevědomky vstoupí do opuštěného blázince, aby se ocitl v zajetí nepředstavitelné a nelítostné hrůzy. Realita se zkresluje a mrazí z toho, jak se záhady rozplétají, a vaše vysílání se mění v děsivý sestup. Jste připraveni na hrůzy, které vás čekají?


Savage Age

Vývojář: HiddenBlade Studio

Vydavatel: indienova

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Puzzle, akční, adventura

Savage Age je hra vyvinutá společností Hidden Blade Studios, která vypráví příběh starověké legendy.

V dávných dobách byla země obydlena hustým listovím a hustými prosakujícími bažinami. Se strachem a respektem v srdci stavěli zoufalí průkopníci bojující o přežití totemy, které označovaly jejich existenci, když usilovně předávali pochodně svého odkazu budoucím generacím.

Náš příběh začíná u malého kmene. Náš hrdina se vydává na výpravu za znovuzískáním posvátného tříkřídlého totemu a vstupuje do neznáma, čímž začíná cesta plná romantiky a dobrodružství.


PÁTEK 5. 4.


Sons of Valhalla

Vývojář: Pixel Chest

Vydavatel: Hooded Horse

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, akční, RPG, strategie

Hra Sons of Valhalla kombinuje boj z boku se strategií budování základny v nádherném pixel-artovém světě doby vikingské. Hrajete za Thoralda Olavsona, válečníka, který je odhodlán vypátrat jarla, jenž vypálil jeho domov, ukradl mu milovanou a uprchl do vzdálené Anglie.

Vítězství v těchto neznámých končinách však nemůžete dosáhnout sami. K tomu budete potřebovat válečnou skupinu a pevnost, ze které můžete zahájit pátrací úsilí a dobývání. Budujte a posilujte svou pevnost, abyste získali zdroje, a zároveň osobně veďte své bojovníky do boje, abyste se postavili nepřátelům a obléhali jejich sídla.


Monsters Domain

Vývojář: G-DEVS.com

Vydavatel: G-DEVS.com, CreativeForge Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, strategie

Vaším cílem je zastavit všechny návštěvníky vaší domény příšer. Začněte s jednoduchými příšerami a kostlivci a časem si vybudujte obranu. Můžete hrát za jakoukoli příšeru ze své armády a zadat jí konkrétní příkazy, které má plnit. Každý zabitý hrdina je posiluje a dává vám možnost je lépe vybavit nebo vyvinout nové schopnosti či obludy. Můžete oživovat padlé vetřelce nebo sbírat kousky svých zabitých bojovníků a zkoumat nové způsoby jejich využití.


BIOMORPH

Vývojář: Lucid Dreams Studio

Vydavatel: Lucid Dreams Studio

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Metroidvania, akční, plošinovka

Ve hře BIOMORPH musí hráči využít své schopnosti k prozkoumání rozsáhlého a rozmanitého světa. Řešte hádanky a plošinovkové úkoly, bojujte se smrtícími příšerami a využijte jejich podoby k použití svých schopností. Ale pozor – každý zdolaný tvor se může vrátit s novými a ještě hrozivějšími schopnostmi. Hráči si budou zvyšovat úroveň své postavy, když budou bojovat v rozsáhlých oblastech kolem města a sbírat nové schopnosti, památky a žetony. Cesta odhalí překvapivé a znepokojivé pravdy o původu našeho hrdiny.


BMX Streets

Vývojář: Mash Games

Vydavatel: Mash Games

Vychází na platformy: PC, XBox (TBA), Playstation (TBA)

Žánry: Sportovní, simulátor

Jste připraveni vyrazit do ulic? BMX Streets vám přiblíží podstatu jízdy v ulicích. Zažijte novou generaci her BMX s realistickou fyzikou, smysluplným přizpůsobením a obrovským otevřeným světem. Trénuj, experimentuj a zkoumej, abys našel svůj vlastní jedinečný styl a ovládl ulice.


Victory at Sea Atlantic – World War II Naval Warfare – Early Access

Vývojář: Evil Twin Artworks

Vydavatel: Evil Twin Artworks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, strategie, simulátor

Victory At Sea Atlantic vás přenese do chladných a nelítostných vod Atlantiku za druhé světové války. S obrovským množstvím lodí, letadel a ponorek se zapojte do epických námořních bitev a zajistěte si místo v historii. Victory At Sea Atlantic je dokonalým zážitkem z námořních válek.


DESOLATIUM

Vývojář: SUPERLUMEN

Vydavatel: SOEDESCO

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&click, horor, adventura

DESOLATIUM je grafická adventura z pohledu první osoby založená na Lovecraftově mýtu. Prožijte tento hororový příběh, ve kterém budete muset navštívit tajemné lokace, čelit lovecraftovským stvořením, hledat stopy a kombinovat předměty k vyřešení hádanek.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...