Hry vycházející: 11. – 17. Duben 2022

Vybráné hry, které vyhází tento týden (11. – 17. dubna 2022).

Ib – (11. 4.) PC / Android

Vývojář / Vydavatel: kouri / PLAYISM

Mladá dívka jménem Ib navštíví se svými rodiči uměleckou galerii. Při procházení různých uměleckých děl si Ib najednou uvědomí, že je sama. Zatímco hledá ostatní, muzeum se začíná měnit…

2D průzkumná dobrodružná hra zasazená do strašidelné, tajemné umělecké galerie.


13 Sentinels: Aegis Rim – (12. 4.) Switch

Vývojář / Vydavatel: Vanillaware / Atlus + Atlus USA + Sega

Hra vyšla v roce 2019 na PS4, nyní vychází na konzoli SWITCH.

13 Sentinels: Aegis Rim je videohra, kde hráči převezmou kontrolu nad třinácti různými postavami, které se vzájemně ovlivňují, aby vytvořily širší příběh. Hra je rozdělena do tří sekcí: Vzpomínka, Ničení a Analýza.

Během „Vzpomínky“ hráč prozkoumává dvourozměrné (2D) prostředí s bočním posouváním a interaguje s prvky prostředí nelineárním způsobem. Několik prvků se pohybuje v reálném čase bez ohledu na hráčovy akce a lze provést volby, které změní výsledek některých scén.

Bojový systém režimu „Ničení “ má podobu scénáře strategie v reálném čase, přičemž až šest vybraných postav používá Sentinely k odražení vln nepřátel zvaných Kaiju, kteří brání terminál.

Analýza má formu indexu, kde jsou archivovány scény událostí a informace o lidech, předmětech a konceptech.


B.I.O.T.A. – (12. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: smallbros / Retrovibe

2D akční plošinovka metroidvania odehrávající se v těžařské kolonii infikované mimozemským morem. V B.I.O.T.A. můžete si vybrat svého hrdinu, bojovat s příšernými monstry a přizpůsobit si svůj 8bitový retro zážitek pomocí vyměnitelných 4barevných palet.


Hearthstone: Voyage to the Sunken City – (12. 4.) PC / iOS / Android

Vývojář / Vydavatel: Blizzard / Blizzard

Další rozšíření karetní hry Hearthstone.

Dobrodruhové! Připravte se na podvodní výpravu do starobylého města Zin-Azshari. Připojte se k naší posádce, která bude dokumentovat, jaké krásné památky a kolosální stvoření čekají na dně oceánu. Pokud si myslíte, že na to máte, připojte se k nám na této „Cestě do potopeného města“!


Uragun – Steam Early Access – (12. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Kool2play / Kool2play

Hrajete za okouzlujícícho a zároveň smrtícího mecha, který se probudil do světa plného poškozené umělé inteligence.K přežití musíte ovladnou a zdokonalit své zbraně a porazit všechny nepřátele, na které narazíte.


Astral Ascent – Steam Early Access – (12. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Hibernian Workshop + MP2 / Hibernian Workshop + Limited Run Games + Maple Whispering

Vyberte si jednoho ze čtyř hrdinů a prozkoumejte Zahradu, astrální vězení střežené 12 mocnými mystickými bossy: Zodiaky. Vyzvěte je s desítkami jedinečných kouzel a věrnými přáteli po svém boku.


Sephonie – (12. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Melos Han-Tani + Analgesic Productions + Ratalaika Games S.L. / Analgesic Productions

Vzpomínky přetrvávají v čase hluboko pod ostrovem Sephonie. Prozkoumejte masivní jeskynní síť, spojte se s neidentifikovanými druhy a odhalte vědecká a duchovní tajemství.


Lumencraft – Steam Early Access – (13. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: 2Dynamic Games / Surefire.Games + Star Drifters

Zoufalý a v přesile jen s dělovými věžemi, které jsou vaším jediným společníkem. Lumencraft je střílečka shora dolů s prvky pro budování základny. Provrtejte se plně zničitelným prostředím, abyste dosáhli vzácných zdrojů, které utratíte za zbraně a nástroje chránící poslední baštu lidstva.


Car Detailing Simulator – (13. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Incubator Games + GameFormatic S.A. / Playway + Incubator Games

Car Detailing Simulator, dostanete šanci obnovit jakýkoli vůz a jeho nádheru na žádost náročných zákazníků! Pěkné a upravené vozidlo může být chloubou každého člověka! Čistěte, leštěte a žasněte nad svými výtvory v této vysoce realistické hře, kde záleží na každém detailu!


Steel Ocean: Wolves of Deep Sea – (13. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Changyou / Changyou

Bezplatná střílečka. Můžete si vybrat 6 typů válečných lodí používaných ve druhé světové válce k hraní námořních bitev PvP a PvE. Začněte plavbu se svými válečnými loděmi a bojujte za čest své flotily!

Crimesight – (14. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Konami Digital Entertainment / Konami Digital Entertainment

Na místo činu přichází nová mysteriózní simulační hra s akcí hráč proti hráči!

Londýn, 2075. Špičkový prediktivní systém s názvem Foresight AI je vyvinut k předpovídání budoucích zločinů na základě síťových dat. V důsledku toho se kriminalita celosvětově snižuje o 90 %. Systém však brzy předpovídá nevyhnutelný incident, který by mohl nasměrovat svět na cestu do záhuby. Vývojáři Foresight AI se obávají nejhoršího a vytvářejí novou umělou inteligenci, která dokáže vystopovat a vyřešit ty nejohavnější zločiny dříve, než k nim dojde. Tuto umělou inteligenci nazývají „Sherlock“, podle jedinečného detektiva klasické literatury.


ABRISS – build to destroy – (14. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Randwerk / Randwerk

ABRISS je atmosférická fyzikálně-destrukční stavební hra. Postavte struktury z částí, abyste je nechali narazit do vašich cílů. Odemkněte nové části, zničte další, staňte se svědky nejhorší entropie v digitálně brutalistických městských panorách.


Cat Cafe Manager – (14. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Roost Games / Freedom Games

Vydejte se do ospalé vesnice Caterwaul Way a přestavte kočičí kavárnu své babičky. Zrekonstruujte svou restauraci, spřátelte se s místními kočkami a obyvateli města, navazujte trvalá přátelství, odhalte kočičí záhady a postavte domov pro desítky jedinečných kočkovitých šelem!


Sally Face – (15. 4.) PS4 / PS5 / Xbox One / Xbox Series X|S

Vývojář / Vydavatel: Portable Moose / Portable Moose

hra vyšla již v roce 2016 a nyní vychází na konzole PS a XBOX.

Ponořte se do temného dobrodružství za chlapcem s protetickou tváří a tragickou minulostí. Odhalte zlověstná tajemství Sallyina světa a najděte pravdu, která se skrývá pod stíny.


Kingdom Workshop – (15. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Dmitry Medvedev / Dmitry Medvedev

Staňte se majitelem dílny! Vybudujte základnu, plánujte výrobu, najměte dělníky, obchodujte a nakonec rozhodněte o výsledku války mezi královstvími.


Codename Nemesis – (16. 4.) PC

Vývojář / Vydavatel: Broken Helm Studio / Broken Helm Studio

Codename Nemesis je nezávislé akční/tajné RPG odehrávající se ve světě s tématikou Noir 70. let s filmovým zpracováním. Bohatý příběh a retro low poly grafika ve stylu komiksu.