Na nové hře Fable se již pracuje přes čtyři roky

Studio Playground Games oznámilo novou Fable hru v roce 2020. Vývoj už probíhá nějakou dobu, a to minimálně již čtyři roky.

Tom Golton, vedoucí inženýr ve studiu Playground Games, odhalil na Twitteru, že na další kapitole ze světa Fable pracuje již čtyři roky a je „nadšený pro tuto hru.“ Golton sdílel diplom, který obdržel od studia, kde mu gratulují k dalšímu roku ve firmě.

Golton nespecifikoval v jaké vývojové fázi hra byla, když se připojil ke studiu, můžeme však předpokládat, že to mohla být pouze před-produkce. Ukazuje se, že tým započal formovat Fable někdy v roce 2017 – rok poté, co společnost Lionhead Studios (původní tvůrci Fable trilogie) v roce 2016 skončila.

V roce 2018 uniklo pár informací, že Playground Games pracuje na novém RPG. Tyto informace tvrdily, že hra je v počátcích vývoje. Před těmito úniky studio začalo zaměstnávat dodatečné specialisty na neoznámený projekt. Kromě oficiálního oznámení skrze nejasný CGI trailer v roce 2020, jsme prozatím nic dalšího o Fable neslyšeli. Snad kromě šéfa Xboxu Phila Spencera, který tvrdil, že hra vyjde před The Elder Scrolls 6 a oba tituly budou „velmi odlišné.“

Další drobné detaily, které o novém Fablu víme:

  • Titul by měl používat ForzaTech engine (který je použití i v novém Forza Horizon 5), takže bychom se nemuseli bát visuální stránky hry.
  • Bývalý senior gameplay designér Cyberpunk 2077 bude pracovat na implementaci bojového systému.

Fable je ve vývoji pro PC a Xbox Series X|S a pravděpodobně si na jeho vydání ještě nějaký čas počkáme – nepředpokládá se, že by vyšel dříve než v roce 2023.


Zdroje: