Herní Novinky 8. – 14. ledna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 8. – 14. ledna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.



PONDĚLÍ 8. 1.


Archaelund – Early Access

Vývojář: 4 Dimension Games

Vydavatel: 4 Dimension Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Andorianská říše sjednocovala po tisíciletí celou lidskou rasu pod jedním hrdým praporem, dokud magické kataklyzma nepřivedlo Hrůzy z jiného světa. Říše a většina lidské rasy byla během několika dní vyhlazena; jen několik stovek lodí dokázalo uniknout na divoký ostrov Varannar, vzdálenou císařskou kolonii za západním oceánem. Uprchlíci snášeli útrapy a snažili se obnovit svou starou civilizaci, ale už nikdy nevystoupili jednotně pod císařským praporem.

Nově založená vyhnanecká království si nesla jizvy Pádu, každé z nich jiným způsobem. Varsilie, nejmocnější a nejušlechtilejší z království, se stala groteskně posedlou císařskou historií a zachováváním jejích tradic. Ilmarané se proměnili ve fanatické fanatiky nové víry, zatímco v Thuramu zbytky císařských čarodějů založily magokracii, která přehlíží všechny záležitosti kromě arkány a rychle upadá do endogamie. Na západě se z přeživších císařských legií vynořilo království Mercie, které zavedlo noční můru založenou na otroctví a svévolné disciplíně.

Čtyři království zastávala nesmiřitelné názory a ambice a uzavřena v malé a nepřátelské zemi, jakou byla, často proti sobě intrikovala nebo se dokonce otevřeně střetávala na bitevním poli. Zdálo se, že věčný koloběh válek, hladomorů a bídy se stane nevyhnutelným osudem lidstva.

Budoucnost království se však o několik generací později rozjasnila, když byla objevena námořní cesta na starý kontinent Andorii a ukázalo se, že Hrůzy už neexistují. Většina starého kontinentu se zdála být neobyvatelnou pustinou, ale nakonec byla nalezena rozsáhlá a úrodná pobřežní oblast: Archaelund.

Poprvé po dlouhé době lidstvo odložilo staré zášti a posedlosti a vzhlédlo k budoucnosti. Byly uspořádány výpravy a na Archaelund se vydaly tisíce kolonistů, vojáků, dobrodruhů a tuláků. Přísliby půdy, bohatství a císařských relikvií podněcovaly představivost a ctižádost tisíců lidí, od obyčejných zemědělců až po urozené druhorozené.

Opětovná kolonizace Archaelundu pokračovala, ale vyhnanci museli čelit mnoha překážkám, s nimiž nepočítali. Hrůzy už sice neexistují, ale zanechaly za sebou zjizvený svět, kde se po zemi potulují eldritické energie a pokřivené nestvůry a císařské ruiny jsou často nepředvídatelným arkánním nebezpečím. Konflikt mezi královstvími je stále velmi živý, a aby toho nebylo málo, podzemní rasa zvaná Geldryn (kdysi otroci Andorské říše) nyní usiluje o dědictví povrchového světa a proti Vyhnancům povstává s rostoucí silou.

Navzdory všem nebezpečím je Archaelund stále zemí dobrodružství a příležitostí. Stejně jako mnoho jiných předtím, i vaše skupina dobrodruhů konečně našetřila dostatek peněz, aby se mohla vydat na cestu a odplout na východ. Stříbrná hvězda už dva týdny křižuje Andorské moře, když poprvé spatříte starobylou zemi svých předků, neohromeni její všední podobou. Jen málo tušíte, že se velmi brzy zapletete do spiknutí, které sahá až k hrůzám posledních dnů Impéria a nyní hrozí zničit zbytky civilizace…


Supernormal

Vývojář: Hitori de Productions

Vydavatel: Hitori de Productions

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, nadpřirozeno, survival, detektivní

Inspirováno Allison Road. SUPERNORMAL je psychologický horor odehrávající se ve zdánlivě obyčejném bytě, který skrývá temná tajemství. Zahrajte si za detektiva Wyatta, který má za úkol objasnit zmizení dcery Masata Sakamota. Hledejte stopy a odhalte děsivou pravdu.


Rock Star Life Simulator – Early Access

Vývojář: HOGO Games

Vydavatel: HOGO Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, hudební

Hra simuluje cestu talentovaného rockového umělce, který začíná hrát na kytaru na ulici a snaží se stát světovou hvězdou. Průběh hry se bude utvářet na základě rozhodnutí, která v naší hře učiníte. Buď se můžete nechat strhnout tímto okouzlujícím životem a sledovat zkázu své kariéry, nebo můžete žít sen rockové hvězdy.


Path of Survivors

Vývojář: Limited Input

Vydavatel: Limited Input

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelite, bullet-hell

Hra má k dispozici DEMO.

Odemykejte nové hrdiny a schopnosti, sbírejte a vyrábějte mocné vybavení, procházejte pasivním stromem s více než 1000 body, vytvářejte strategie pro meta-progresi, individuální průchody a vytvářejte zlomové herní synergie s 6 aktivními třídami a 36 schopnostmi najednou v této roguelitové hack and slash hře.


ÚTERÝ 9. 1.


Primateria

Vývojář: Yfrit Games

Vydavatel: Surefire.Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelite, strategické

Hra má k dispozici DEMO.

Vydejte se na epickou cestu ve hře Primateria, která nově definuje roguelike deckbuilder s příklonem ke klasickému Yu-Gi-Oh!. Spojujte karty, bojujte s božskými bytostmi a procházejte vesmírem plným výzev a překvapení. Vychutnejte si vzrušení z nekonečných kombinací a taktických rozměrů.


Noxious Weeds – Early Access

Vývojář: Solar Eclipse Games

Vydavatel: Solar Eclipse Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelite, bullet-hell

Hra má k dispozici DEMO.

Korupce se šíří! Hordy zlých bytostí se blíží k vám!
Jsi bývalý dobrodruh, který odešel do důchodu a hledá klidný život na farmě. Opravdu jste si mysleli, že dny nebezpečných dobrodružství a donáškových úkolů jsou konečně pryč? Smůla, žádné útulné farmaření se tu nekoná! Popadněte nářadí a zabijte příšery dřív, než vám zkazí pole.


STŘEDA 10. 1.


Beer Factory

Vývojář: AKEL

Vydavatel: CreativeForge Games, PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Beer Factory je obchodní simulace a manažerská hra. Přijměte výzvu a spravujte vlastní továrnu na pivo, zaměstnance, výrobní linky i dovoz a vývoz zboží.

Výroba obvykle vyžaduje výrobní linku, některé zdroje, možnosti skladování a přepravu. Ve hře Továrna na pivo, kde bude vaším cílem vyrábět pivo, budete muset dovážet a skladovat suroviny, rafinovat, vařit v tancích, skladovat pivo, stáčet ho do lahví a nakonec odeslat zákazníkovi.


Buriedbornes2 – Dungeon RPG –

Vývojář: Nussygame

Vydavatel: Nussygame

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové, roguelike, taktické

Buriedbornes2 je pokračování snadno hratelné série tahových dungeon-RPG.
Oblíbená série, jejíž celkový počet uživatelů překročil 2,5 milionu, se vyvinula do podoby, která je snadnější na hraní a ještě zábavnější.
Vyberte si jednu ze dvou možností místnosti, ve které chcete postupovat, rozhodněte se, které předměty chcete získat, vyberte si až z 5 dovedností, které chcete dále používat, a další…
Jednoduché ovládání bez reálného času vám umožní užít si seriózní dobrodružství, kde jedinou věcí, které se musíte obávat, je smrt.


Despair: Blood Curse

Vývojář: Crimson Sequence

Vydavatel: Crimson Sequence

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Survival horor z pohledu třetí osoby s nelineární akcí, hádankami a nepřáteli z hlubin pekla. Když Annina matka zemře na náhlou nemoc, dostane od své sestry znepokojivý dopis, který naznačuje, že není vše tak, jak se zdá. Podaří se jí odhalit pravdu?


ČTVRTEK 11. 1.


Momodora: Moonlit Farewell

Vývojář: Bombservice

Vydavatel: PLAYISM

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka, medtroidvania

Momodora: Moonlit Farewell představuje příběh největšího neštěstí, které postihlo vesnici Koho pět let po událostech v Momodoře III.
Jakmile se ozve zlověstné zvonění, vesnici brzy začne ohrožovat invaze démonů.
Matriarcha vesnice vyšle Momo Reinol, svou nejschopnější kněžku, aby zvon prozkoumala a našla zvoníka zodpovědného za přivolávání démonů. Doufá, že nalezením viníka se jim podaří zajistit i bezpečnost vesnice a hlavně posvátného stromu Lun, který je pro Koho zdrojem života a léčení…


War Hospital

Vývojář: Brave Lamb Studio S.A.

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Simulátor, strategie, vojenské, manažerské

Píše se rok 1918. Jste major Henry Wells, vysloužilý britský válečný zdravotník, který byl povolán zpět a vržen do noční můry první světové války. Jste poslední baštou naděje pro nespočet vojáků na francouzské frontě.

Jako velitel polní nemocnice ošetřujte strašlivá válečná zranění. Vybudujte zařízení, které je bude léčit, zatímco dělostřelecké granáty budou vybuchovat v uši drásající blízkosti. Používejte skutečné vybavení z 1. světové války a sledujte, jak se vaše nástroje a metody vyvíjejí. Vaše rozhodnutí budou mít trvalý dopad.


Reigns: Three Kingdoms

Vývojář: Nerial

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Karetní, RPG

Tato hra, inspirovaná oblíbeným čínským eposem „Romance o třech královstvích“, vrhá hráče do bouřlivých posledních let dynastie Chan. Hráči se setkají s mnoha frakcemi, válkami a hrdiny této ságy, přičemž budou procházet a činit rozhodnutí s vysokou mírou rizika, spojovat se ve správný čas s tou správnou armádou, získávat moc a mnoho dalšího.


Unnatural: Benighted

Vývojář: VD Games

Vydavatel: VD Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, střílečka

Hlavní hrdina Sim má manželku, která se ztratí. Během vyšetřování se dozvídá, že je v rukou mocného démona, který našeho hrdinu všemožně vydírá.
Na pomoc si přizve svého nejlepšího přítele Dana Vanhalena, který má vůči démonovi také osobní zášť.

Budou muset vynaložit hodně úsilí, aby se z této složité situace dostali.

Když začnou aktivně pátrat po hlavním podezřelém, nebezpečí na jejich cestě naroste do neuvěřitelných rozměrů. Policie i lovci nečistých sil se domnívají, že za všemi zločiny stojí tentýž člověk…


PÁTEK 12. 1.


Computer Repair Shop

Vývojář: Cheesecake Dev

Vydavatel: Cheesecake Dev

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Identifikace a oprava problémů s počítači, které přicházejí do opravy. Nahrazujte kvalitní díly nekvalitními, pokud si to přejete.
Opravte rozbité díly a sestavte je do počítače. Poté jej vystavte k prodeji a vyjednávejte se zákazníky. Pokud můžete, oklamejte je.

Za vydělané peníze vyvíjejte viry a infikujte počítače. Zapojte se do robotích válek a vyvíjejte vlastního robota.

Nabourejte se do počítačů zákazníků a zjistěte jejich bankovní údaje. Ukradněte peníze a nezanechte po sobě žádné stopy.


SOBOTA 13. 1.


Crystal Story: Dawn of Dusk

Vývojář: Fred Brown

Vydavatel: Fred Brown Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční

Hráči se ujmou role Miny, mladé dobrodružky z Dawnside, která musí projít nebezpečným a zničeným světem zvaným Duskside, aby našla svého dávno ztraceného bratra, který byl unesen silami velkého démona jménem Termina.

Mína je obdařena schopností používat magii ohnivých elementů zvanou Arts! Arts jí umožňují pohybovat se v drsných podmínkách a zároveň bojovat se všemi nepřáteli, kteří se jí postaví do cesty! Mina si také může umění nabíjet, aby si mohla vyměňovat údery se silnějšími nepřáteli v těžších střetech.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit pomocí follow/subscribe na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...