Herní Novinky 27. listopadu – 3. prosince 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 27. listopadu – 3. prosince 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujala následující hra: Pathfinder: Wrath of the Righteous – The Lord of Nothing. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 20. – 26. listopadu 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.



ÚTERÝ 28. 11.


Last Train Home

Vývojář: Ashborne Games 🇨🇿

Vydavatel: THQ Nordic

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS, historické, válečné, taktické

Hra má k dispozici DEMO. Hra obsahuje i český dabing.

Vydejte se na zoufalou misi do hlubin válkou zničené pustiny. Vaším cílem je dovést československé vojáky na palubě obrněného vlaku zpět domů, ale cesta před vámi je plná nebezpečí. Vaše jednotka, která se ocitla uprostřed brutální občanské války mezi ruskou Rudou a Bílou armádou, musí zůstat v bojeschopném stavu, hospodařit s tím málem zdrojů, které máte k dispozici, a za každou cenu si udržet morálku. Vydejte se do bezútěšné a nelítostné krajiny Sibiře, kde vás mrazivá zima a nemilosrdné prostředí donutí jít až na samou hranici vašich možností. Zdroje jsou vzácné a vaše posádka je vyčerpaná, ale vy musíte pokračovat vpřed.

Při cestě srdcem konfliktu vás budou obklopovat hrůzy války. Osud vaší legie závisí na činech několika klíčových vojáků, kteří se zapojí do bitev v reálném čase, jež rozhodnou o výsledku vaší mise. Musíte moudře zvolit taktiku a využít všechny schopnosti, které máte k dispozici, abyste ochránili své vojáky a dokončili misi. Díky pečlivému výcviku a rozvoji se z vašich oddílů stane ostřílená legie spolubojovníků, bratrů a sester, připravená čelit každé výzvě, která se jim postaví do cesty.

Rozhodnutí, která na této cestě učiníte, rozhodnou o osudu vašich spolubojovníků. Tato mise, inspirovaná historickými událostmi, o československých legiích a jejich odhodlání vrátit se do nově vzniklé republiky po Velké válce, prověří vaši odvahu a vůli přežít. Poslední vlak domů je ve vašich rukou.


Noctuary

Vývojář: Gratesca

Vydavatel: Gratesca

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG, odpočinkové, akční, visuální novela

Noctuary je vizuální román se dvěma hrdiny. Hráči se mohou vžít do role dvojice Fancia Dream a Alina Nightsong, které sní o tom, že se „stanou Arborangery, kteří chrání a slouží všem“. Cestujte jako duo pohádkovým světem, prožívejte jejich živá každodenní dobrodružství a postupně se setkávejte s životním příběhem tajemné dívky, která sestoupila z nebe.

Mezitím nezapomeňte bojovat proti všudypřítomným příšerám – „Darkritterům!“. Tito nebezpeční nepřátelé neustále ohrožují život iluminátorů. Zdokonalte své bojové schopnosti, porazte zuřivé příšery a zajistěte mír ve svém společenství!


STŘEDA 29. 11


Cross Blitz

Vývojář: Tako Boy Studios LLC

Vydavatel: The Arcade Crew, Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, strategické, karetní

Hra má k dispozici DEMO.

Cross Blitz je jedinečná deckbuildingová hra, ve které se procítěné dobrodružství setkává s nelítostnými strategickými bitvami. Ať už prozkoumáte její bohatý příběh, nebo náročný roguelite režim, Cross Blitz prověří vaši taktickou mysl, když se pustíte do sestavování dokonalých balíčků a budete využívat chytré kombinace karet a synergie v boji proti mnoha pestrým nepřátelům rozesetým po celém ostrově Crossdawn.


Forest Grove

Vývojář: Miga Games

Vydavatel: Blowfish Studios

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Detektivní, záhadné, puzzle

Forest Grove je detektivní hra z pohledu první osoby, ve které odhalujete forenzní stopy, řešíte hádanky a skládáte příběh na základě vlastních závěrů. Podaří se vám případ vyřešit?

Zooey Kunstmatigaardová, dospívající dědička miliardového technologického jmění, byla svou nevlastní matkou Mary nahlášena jako pohřešovaná. Naposledy byla viděna ve svém pokoji ve Forest Grove v Oregonu.

Dálkový kriminalistický úřad toho využije jako příležitosti k nasazení své nejnovější technologie pro boj se zločinem, Nanodecku. S jeho pomocí budete vyšetřovat místo činu, shromažďovat důkazy a odhalovat pravdu o Zooeyině zmizení.

Vztahy a tajemství musí být odhaleny. Pokud existuje podezření na nečistou hru, je třeba odpovědné osoby postavit před soud!


Wizordum – Early Access

Vývojář: Emberheart Games

Vydavatel: Apogee Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, FPS

Hra má k dispozici DEMO. Hra měla vyjít před dvěmi týdny, na poslední chvíli byla odložena.

Prastará pečeť Terrabrumy se roztříštila a znovu uvolnila síly Chaosu. Jako jeden z posledních mágů svatyně Wizordum se musíte vydat na výpravu, abyste našli zdroj této zkázy a zatlačili Chaos zpět, než pohltí celé království ve speedrunové fantasy FPS, která je jako vystřižená z klasických fantasy FPS 90. let, jako jsou Hexen a Heretic.


Orten Was The Case

Vývojář: Woodhill Interactive

Vydavatel: Woodhill Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Záhadné, adventura, horor, puzzle

Hra má k dispozici DEMO.

Připravte se vžít do role Ziggyho – nečekaného hrdiny z fiktivní švédské čtvrti. Společně se ujmete nelehkého úkolu překazit zlověstný plán, který by mohl potenciálně zničit celý svět.

Ziggy se jednoho dne probudí s podivným znamením na ruce a netuší, co se předešlou noc stalo. Po několika minutách ztracených mezi známými ulicemi jeho předměstí Orten ho výbuch vrátí přesně tam, kde se před chvílí probudil… Uvízl v časové smyčce.

Bez bot a vzpomínek na minulost se vydává na misi, aby zjistil, co se to sakra děje a jak zabránit zničení svého města. Nebude to však snadné, protože čím víc slídí na nesprávných místech, tím víc zjišťuje, že jeho rodné město skrývá spoustu tajemství. Jeho podivní sousedé jsou čím dál podivnější a on se může spolehnout jen na své přátele a na svůj vysoce spolehlivý mozek.


THE MULLER-POWELL PRINCIPLE

Vývojář: Three Dots Games

Vydavatel: Take Aim Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, puzzle, akční, adventura, horor

Jedná se o sci-fi příběh, který se odehrává v blízké budoucnosti. Jste Harry Herman, zaměstnanec laboratoří Delta, který se zabývá výzkumem mezidimenzionálního cestování. Podílel jste se na projektu, který měl být prospěšný celému lidstvu, ale něco se pokazilo. Během hraní budete řešit různé fyzikální hádanky pomocí zbraně manipulující s energií, cestovat napříč prostorem a časem a prozkoumávat surrealistické vesmíry a zjišťovat temnou pravdu o tomto projektu a vašem spojení s ním.



ČTVRTEK 30. 11.


Gangs of Sherwood

Vývojář: Appeal Studios

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, kooperativní

Bojujte s armádami šerifa z Nottinghamu a postavte se do čela povstání, a to sólo nebo v kooperaci až se 4 hráči. Hrajte za jednoho z členů Merry Men, kombinujte své útoky a osvoboďte lidi v této futuristické dystopii inspirované legendou o Robinu Hoodovi.


Pixel Cafe

Vývojář: Baltoro Games

Vydavatel: Baltoro Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Visuální novela, manažerské

Hra má k dispozici DEMO.

Vžijte se do Pixel na této jedinečné cestě, která spojuje čas, vzpomínky a vůni čerstvé kávy. Ponořte se do města, které balancuje mezi svou minulostí a budoucností. Zapojte se do intenzivních arkádových výzev, ponořte se do procítěných příběhů a procházejte světem vytvořeným v pixelovém umění.


Sons of Saturn

Vývojář: The Saturn Studio

Vydavatel: The Saturn Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&Click, záhadné, horor

Hra má k dispozici DEMO.

Sons of Saturn je dobrodružství z pohledu první osoby, které ožívá díky fotografiím opuštěných míst po celém světě. Vrátili jste se do hroutícího se podzemního města Minerva, abyste zjistili, co se stalo s vaší matkou, kterou jste opustili při útěku z města. Pokud chcete najít odpovědi, které hledáte, budete muset projít labyrintem stok a střech, poskládat svou historii z jakýchkoli stop, které se vám podaří dát dohromady, a utkat se s přetrvávajícími duchy těch, kteří neměli to štěstí a zemřeli během kolapsu města.


Tevi

Vývojář: CreSpirit, GemaYue, Ein Lee

Vydavatel: CreSpirit, Neverland Entertainment

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Metroidvania, akční, adventura

Hra má k dispozici DEMO.

Hlavní hrdinka Tevi je hbitá a mrštná, ovládá jak svou věrnou dýku, tak velký hasák, s nímž může stylově rozdávat zranění zblízka. Vedle ní se jako dvě vznášející se orbitky zjevují společnice Celia a Sable, které jsou připraveny v boji sesílat různá útočná a podpůrná kouzla na dálku. Přizpůsobte svůj bojový styl každé situaci a zničte nepřátele pomocí efektních, oslnivých komb!


Truck and Logistics Simulator

Vývojář: Simula Games

Vydavatel: Aerosoft GmbH

Vychází na platformy: PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Simulátor, odpočinkové, strategické, manažerské

Hra opouští Early access a zároveň míří na konzole XBox a Playstation.

Nalož, řiď a doručuj v obrovském otevřeném světě až s 24 hráči v multiplayeru pro více platforem. Připojte se ke svým přátelům v napínavých konvojích těžké dopravy. Usedněte za volant více než 30 unikátních vozidel a plňte složité nakládací úkoly, abyste doručili nejrůznější náklad.


HAWKED – Early Access

Vývojář: MY.GAMES

Vydavatel: MY.GAMES, The 4 Winds Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvPvE, střílečka, free2play

HAWKED je bezplatná online extrakční střílečka PvPvE, která tě zavede na ostrov X-Isle, kde příšery touží po mocných relikviích ztracené civilizace.

Cech dobrodruhů GRAIL najal skupinu Renegátů, žoldáků, kteří loví poklady, aby pronikli na ostrov a získali tyto relikvie zpět.

Staňte se Odpadlíkem a v partě s kamarády prozkoumejte tento nový svět, bojujte s monstrózními Učedníky, přelstěte ostatní hráče a utečte s odměnou v podobě starobylých pokladů!


Reign Of Dwarf – Early Access

Vývojář: AnkleBreaker Studio

Vydavatel: AnkleBreaker Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival

Přežít, farmařit a dobývat, to je filozofie hry Reign of Dwarf. My vám poskytneme nástroje, vy si vyberete, jak je použijete. Jděte do války, uzavírejte spojenectví nebo se schovejte před světem, jediná morálka bude ta, kterou si vyberete.


Pinball M

Vývojář: Zen Studios

Vydavatel: Zen Studios

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Pinball, horor

Hra má k dispozici DEMO.

Připravte se na hrůzu. Nová hororem inspirovaná pinballová platforma pro nebojácné hráče. Prokažte své schopnosti na těch nejzlověstnějších, nejkrvavějších a nejdrsnějších stolech, které kdy byly oživeny.


PÁTEK 1. 12.


SteamWorld Build

Vývojář: The Station

Vydavatel: Thunderful Publishing

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Strategie, simulátor, budování základny

Poslední vylodění! Planeta umírá, Astrid, a buď se vyhrabeme, nebo zemřeme!

Ten důl pod naším městem je prázdný, a nevíš, že tam dole jsou zvěsti o starověké technologii, která by nám mohla pomoct z téhle šlamastyky. Svolej partu, sežeň vozy a pojďme stavět nový domov! Nasbírejte suroviny nad zemí a rudu dole, ať sem můžeme dostat ty bohaté roboty, kteří nám pomohou postavit větší, a my pak odsud můžeme vypadnout!


Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Vývojář: Square Enix, Tose

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: Switch

Žánry: JRPG

Psaro je prokletý a není schopen ničemu ublížit s krví netvora. Nyní se musí stát krotitelem příšer, aby vytvořil armádu pro boj.

Hon na vysoce postavené příšery zavede Psaro do neustále se měnících ročních období Nadirie a jejích jedinečných prostředí s řekami bublající lávy, tajemnými starobylými ruinami a vznášejícími se věžemi z koláčů. Cestou se Psaro setkává s dobrosrdečnou elfkou Rose, která se připojí k jeho dobrodružství při hledání stále silnějších příšer.

Klíčem k Psarovu úspěchu je syntéza: schopnost spojit dvě příšery a vytvořit silnějšího potomka. Každé nové stvoření přiblíží Psaroa o krok blíž k jeho cíli stát se Mistrem nestvůr.


Apocalypse Party

Vývojář: Breaker Games

Vydavatel: Breaker Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, roguelike, akční

Apocalypse Party je 3D akční hra typu Roguelike z horního pohledu. V této hře se vydáte na novou misi, abyste prošli středověkem a postupně si osvojili schopnosti a vyzbrojili se tak, abyste se stali nejsilnějším přeživším díky mnoha možnostem.


Článek vždy připravuji v neděli večer ve svém volnu a zabereme mi celý nedělní večer. Pokud čtete herní novinky pravidelně a chtěli byste je nějak podpořit, tak zde dávám link na Ko-fi. Případným dárcům předem děkuji :).

Také mě můžete podpořit Vaším follow na mém herním Instagramu.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...