Herní Novinky: 10. – 16. dubna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 10. – 16. dubna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Oxygen, Song Of The Prairie, Everspace 2, TerraScape, Grimgrad a Moviehouse – The Film Studio Tycoon. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 3. – 9. dubna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.

Miniland Adventure – 10. 4.

Vývojář / Vydavatel: Imilkowski Dev / Gameparic + PlayWay + Incubator Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, budování základny, survival

Dobrodružství v Minilandu je hra, ve které můžete dělat, co chcete! Samozřejmě budete muset čas od času něco sníst, ale kromě toho neexistují žádná omezení.

Začínáte s malým kouskem země, který časem můžete sami rozšiřovat pomocí destiček biomů, které dostáváte každý den.
Za chvíli se ocitnete ve velkém a pěkném domě, vedle kterého budete mít farmu, vyrábět nové nástroje a prozkoumávat jeskyně.


Floating Islands of Nucifera – Early Access – 10. 4.

Vývojář / Vydavatel: Odooh Games / Odooh Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Ekonomické, oddechové, tahové

Floating Islands of Nucifera je hra s otevřeným světem, která se odehrává v opuštěném světě na obloze. Prožijte dobrodružství ve své vzducholodi napříč fantasy světem Nucifera, přivolejte na svou stranu mocné tvory, kteří vám pomohou v nebezpečných tahových soubojích, a ukořistěte poklady, které vám pomohou splatit dluh vaší rodiny!


Cynthia: Hidden in the Moonshadow – 10. 4.

Vývojář / Vydavatel: Catthia Games / Catthia Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční adventura

Stealth adventura z pohledu třetí osoby zaměřená na příběh Moonshadow lovkyně jménem Cynthia Stranborg. Převezměte kontrolu nad mladou adeptkou a naučte se během své cesty nové stealth dovednosti. Zjistěte, co se stalo v rodné vesnici, a vydejte se po vytoužené cestě za záchranou těch, které máte nejraději. Procestujte Tesanské údolí a najděte tajně ukrytý chybějící kus artefaktu, který vylepší váš luk. Temná moc přichází ze severu. Musíš zničit zdroj této moci dřív, než bude pozdě. Jsi poslední, kdo může tohoto cíle dosáhnout. Alespoň se o to musíš pokusit, kvůli svým blízkým.


Tron: Identity – 11. 4.

Vývojář / Vydavatel: Bithell Games / Bithell Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela

V nové Síti, kterou její tvůrce zapomněl a nechal ji vyvíjet se bez zásahu uživatele, byl spáchán bezprecedentní zločin. V centru této společnosti stojí Úložiště. V důsledku vloupání visí budoucnost této Sítě na vlásku.

TRON: Identita je vizuální románová adventura sledující Queryho, detektivní program, který má za úkol odhalit záhadu toho, co a kým bylo ukradeno. Ocitnete se ve světě postaveném na nestabilních základech a plném šeptaných vědomostí a je na vás, abyste vyslechli podezřelé a prozkoumali své okolí a poskládali pravdu.

Rozhodnutí, která učiníte, budou aktivně ovlivňovat příběh s mnoha možnými výsledky, dobrými i špatnými – vše závisí na vašich pečlivě zvolených slovech. Budete komunikovat s řadou zajímavých postav a rozhodovat se, zda se s nimi spojíte, odvrhnete je, nebo je dokonce odstraníte. Ať už se rozhodnete jednat s nimi jakkoli, budete muset při hledání odpovědí obnovit jejich ztracené vzpomínky a lámat si hlavu s defragmentací disků identity. Svět TRON se rozrůstá.


Sherlock Holmes The Awakened – 11. 4.

Vývojář / Vydavatel: Frogwares / Frogwares

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Puzzle, Lovecraft, akční adventura

Zažij nervy drásající Lovecraftovské dobrodružství, které bylo od základu přepracováno do moderní grafiky a hratelnosti. Staňte se Sherlockem Holmesem a ocitněte se v srdci děsivého mýtu Cthulhu při vyšetřování série záhadných zmizení v Evropě a USA.

Hra The Awakened, která je crossoverem mezi Lovecraftem a Sherlockem Holmesem, vás postaví proti legendárnímu mýtu Cthulhu. Vyšetřujte sérii záhadných zmizení, která zřejmě souvisejí s temným kultem uctívajícím prastarého boha. Ať už je jejich plán jakýkoli, musíte mu učinit přítrž… nebo čelit nevýslovným následkům.

Poprvé v životě má Sherlock opravdový strach. Jako člověk racionální a rozumný čelí nadpozemské entitě, která se vymyká veškeré logice, a tento objev je stejně poučný jako zdrcující. Honba za pravdou přivede Sherlocka na pokraj šílenství a je to jediný příběh, který Watson nikdy nezveřejní.

Kniha Probuzený, odehrávající se v roce 1882, zvedá oponu nad tím, jak se ze Sherlocka a Johna, tehdy pouhých spolubydlících, stala světoznámá dvojice řešící zločiny.


Coal Mining Simulator – 11. 4.

Vývojář / Vydavatel: Grande Games / G-DEVS + GamePlanet + PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Vítejte ve světě těžby uhlí. Začněte téměř s ničím a dostaňte se na vrchol – rozvíjejte svůj důl, prodávejte uhlí, nakupujte nové stroje a vyhýbejte se nebezpečím v tomto sandboxovém simulátoru. Převezměte kontrolu nad mnoha těžebními stroji. Ničte, těžte, vrtejte, přepravujte a vyhazujte věci do vzduchu.


Plantera 2: Golden Acorn – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: VaragtP / VaragtP

Vychází na platformy: PC

Žánry: Klikací, sandbox

Kulatí modří Mellows se opět vracejí, aby se starali o zahradu. Pěstujte rostliny, keře, stromy, zvířata, vodní prvky a velký kouzelný dub. Pečuj o dub a vypěstuj ho až do nebe, abys sklidil jeho zlaté žaludy.


Lightracer Spark – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: Smartmelon Games / Smartmelon Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visual novela

Lightracer Spark je sci-fi hra vyprávějící příběh. Jste dobrodruh z vyspělé civilizace, který sestupuje na různé mimozemské světy. Doveďte všechny živé bytosti k prosperitě, nebo zničte jiskru v zárodku. Sbírejte sílu prostřednictvím voleb a strategií, prolomte okovy času a prostoru směrem ke středu vesmíru a pochopte vzestup a pád všech civilizací.


Wildfrost – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: Deadpan Games + Gaziter / Chucklefish

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Karetní

Svět podlehl divokému mrazu. Teď už jen Snowdwell a jeho přeživší jsou poslední baštou proti věčné zimě… Sestavte si balíček mocných karet společníků a elementárních předmětů a bojujte za to, abyste mráz jednou provždy vyhnali.


Rusted Moss – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: faxdoc + happysquared + sunnydaze / PLAYISM

Vychází na platformy: PC

Žánry: Metroidvania

Rusted Moss je metroidní střílečka, ve které se po mapě pohybuješ pomocí drapáku a prorážíš si cestu čarodějnicemi a rezavými obludami. Tato pustina, která kdysi ukrývala lidstvo, mezitím padla a na dveře lidstva nyní klepou dávno zapomenuté fae bytosti…


Cardboard Town – Early Access – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: Stratera Games / Stratera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelite, stavění města

Cardboard Town je karetní hra, ve které se staví město. Spravujte své zdroje, získávejte vylepšení, dobírejte karty a prosperujte. Díky náhodným událostem, kartám úkolů a možnostem je každá hra jiná.


Flooded – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: Artificial Disasters / Artificial Disasters + Surefire.Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města

Pravděpodobně v důsledku globálního oteplování stoupla hladina vody na takovou úroveň, že je obyvatelná jen hrstka míst. Jako malá skupina přeživších musíte vytěžit zdroje, abyste mohli postavit archu a přesunout se na bezpečnější místo. Ale pozor, s postupem času vody stoupají, takže vám zbývá méně půdy, kterou můžete využít.


Wartales – 12. 4.

Vývojář / Vydavatel: Shiro Games / Shiro Unlimited

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Uplynulo sto let od pádu Edoranské říše v důsledku nevídané morové epidemie, která zachvátila celý národ. Nyní je země plná žoldnéřství, banditismu a zlodějství a čest se stala téměř zapomenutou ctností.

Nyní se připravte na vedení skupiny bezskrupulózních postav v obrovském otevřeném světě, kde budou váš každodenní život určovat boj, smrt a touha po bohatství. Nejste hrdinou tohoto příběhu, jehož úkolem je nastolit novou éru míru. Vaším cílem je pouze přežít a prosperovat v tomto drsném a nepřátelském světě, a to jakýmikoliv prostředky…

Jen ti nejodvážnější a nejambicióznější mohou doufat, že se jejich příběh zapíše do dějin Wartales!

Hra vyšla v prosinci 2021 v předběžném přístupu. Předběžný přístup končí a je tu plná verze 1.0.


Voodolls – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: SideRift / Tate Multimedia

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční

Voodolls je kooperativní tower defense hra z temného a tajemného světa voodoo. Čtyři duše, uvězněné v pekelných spárech, dostanou šanci na svobodu od tajemného mistra loutek, který z nich vydestiluje esenci do Voodolls. Přijměte jeho nabídku a začněte svůj útěk za svobodou.


Hello Kitty and Friends Happiness Parade – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Netflix / Rogue Games

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Arkádové, hudební

Vydejte se s Hello Kitty a jejími dvěma kamarády na nádherné hudební turné, na kterém budou rozdávat radost všem. Cestou objeví nové přátele, kteří se připojí k jejich hudebnímu průvodu.


Shardpunk: Verminfall – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Clockwork Pile / Clockwork Pile + Retrovibe

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, RPG

Válka je prohraná, hlavní město leží v troskách a vy jste na útěku! Shardpunk: Verminfall kombinuje tahovou taktickou strategii s RPG, přežitím a správou zdrojů, kdy shromažďujete svůj tým, sháníte zdroje, bojujete s nepřátelskými hordami a hledáte úkryt, abyste přežili další den.


Boundary – Early Access – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Studio Surgical Scalpels / Skystone Games + Huya Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, střílečka

Boundary je taktická vesmírná střílečka pro více hráčů, ve které se můžete zapojit do ostrých přestřelek mezi týmy v nulové gravitaci a provádět operace v nízké gravitaci na orbitálních vesmírných zařízeních proti nepřátelským astroperátorům a dalším entitám.


Screaming Chicken: Ultimate Showdown – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Chicken Studio / META Publishing + Chicken Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Párty, PVP

Bláznivá párty hra pro více hráčů plná šílenství a široké škály jedinečných zničitelných úrovní. Vyberte si to nejodvážnější křičící kuře ve stylovém oblečku, najděte tu nejšílenější zbraň a upečte ostatní kuřata. Kdo bude poslední kuře, které zůstane naživu?


Fabledom – Early Access – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Grenaa Games / Dear Villagers + Doyoyo Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, sandbox

Vítejte, Vaše Výsosti! Rozsáhlá země čeká na vaše osadníky a je připravena ke kolonizaci. 

V podivném světě, kde se Pohádky staly skutečností, budete svědky růstu své vesnice; budete sledovat životy svých obyvatel a vzestup a pád vztahů se sousedními královstvími.


Trinity Fusion – Early Access – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Angry Mob Games / Angry Mob Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, metroidvania

Převezměte kontrolu nad svými paralelními já a vydejte se zachránit umírající multivesmír. Prozkoumejte temné sci-fi světy a zapojte se do rychlého, plynulého a přesného boje.


Hunt the Night – 13. 4.

Vývojář / Vydavatel: Moonlight Games / DANGEN Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: 2D, akční

Hunt the Night je akční adventura v retro stylu s temným fantasy příběhem. Hrajte za Vesper, ctnostnou členku „Stalkerů“, a prozkoumejte rozsáhlý svět Medhramu, místo plné ruin a hrůz. Procházejte dungeony plné hrůzných nepřátel, bojujte s náročnými bossy a využijte svůj arzenál zbraní a temných sil, abyste získali zpět Noc.

Je to devátý věk lidstva. Dennímu cyklu vládnou lidé, nočnímu zase hrůzné bytosti. Navzdory jeho snahám je lidstvo s každým příchodem Noci vyhlazováno.

Skupina lidí, kteří si říkají Stalkerové, objevila, jak využít sílu temnoty ve svůj prospěch, a bojuje proti Noci. To však nestačilo a s každým novým úsvitem lidstvo znovu povstávalo s vědomím, že s temnotou přichází zánik.

Lidstvo našlo „Pečeť noci“, artefakt, který jim umožnil zastavit koloběh ve věčném dni. Výměnou za krvavou přísahu, kterou byli Stalkerové ochotni zaplatit, vládlo Slunce po stovky generací… Osud se však ukázal jako nezastavitelný…


De-Exit – Eternal Matters – 14. 4.

Vývojář / Vydavatel: SandBloom Studio / HandyGames

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Plošinovka, puzzle

Vydejte se na surrealistickou posmrtnou cestu a objevte tajemství rozbité a záhadné pláně paměti v tomto atmosférickém lehkém dobrodružství s nádechem stealthu. Prozkoumejte hřejivý voxelový svět s intenzivním filmovým přístupem. Ponořte se do tohoto hlubokého reflexivního zážitku, seznamte se s jeho obyvateli a zachraňte svět!


Mega Man Battle Network Legacy Collection (vol. 1 / vol. 2) – 14. 4.

Vývojář / Vydavatel: CAPCOM / CAPCOM

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: Akční RPG

Síť Battle Network je zpět! Připravte se na připojení k síti a utkejte se se smrtícími nepřátelskými programy v elektrizujících bitvách na bázi sítě a hledejte v síti vzácné a mocné žetony BattleChips, abyste si mohli sestavit ultimátní balíček speciálních pohybů!

Slavná série Mega Man Battle Network, která se rozšířila i do anime a komiksů, je zpět v Mega Man Battle Network Legacy Collection.

Svazek 1 obsahuje čtyři akční hry od Mega Man Battle Network po obě verze Mega Man Battle Network 3 a navíc další prvky, jako je galerie ilustrací a hudba! Navíc je podporováno hraní online!
Svazek 2 obsahuje šest akcí nabitých her od obou verzí Mega Man Battle Network 4 po obě verze Mega Man Battle Network 6 a navíc další funkce, jako je galerie ilustrací a hudba.

Je podporována hra online.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...