Herní Novinky: 12. – 18. prosince 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 12. – 18. prosince 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 5. – 11. prosince 2022.

Wavetale – 12. 12. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Thunderful Development / Thunderful Publishing

Prozkoumejte otevřené moře a chátrající souostroví Strandville ve Wavetale. Příběhově řízená akční adventura, která vás seznámí s otrávenými rybáři, tajnůstkářskými poustevníky – a možná potkáte nějakého toho piráta. Proplouvejte klidnými vodami a vzdouvajícími se vlnami jako Sigrid, mladá dívka, která se spřátelí s tajemným stínem, který jí poskytuje sílu chodit po vodě.


Lodventure – Early Access – 12. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: Sky Games / Sky Games

Vydejte se na kooperativní survival dobrodružství pro 1 – 4 hráčů při hledání mýtu zvaného Lod Stone. Sbírejte zdroje a postavte si svůj dům. Bojujte se strážci regionů s nejvhodnějším vybavením a přejděte do dalšího regionu, abyste byli silnější.


High on Life – 13. 12. – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Squanch Games / Squanch Games

Od spolutvůrce Rick & Morty a Solar Opposites přichází High On Life.

Čerstvě po střední škole, bez práce a bez ambicí, nemáte opravdu co dělat, dokud Zemi nenapadne mimozemský kartel. Nyní musíte vy a tým charismatických mluvících zbraní odpovědět na hrdinovo volání a stát se nejsmrtelnějším mezigalaktickým lovcem odměn, jakého kdy vesmír viděl.

Cestujte do různých biomů a lokací napříč vesmírem, postavte se hanebnému Garmantuousovi a jeho gangu grázlů, sbírejte kořist, seznamte se s jedinečnými postavami a mnohem více v nejnovějším komediálním dobrodružství od Justina Roilanda!


Infinite Guitars – 13. 12. – PC, Xbox One, Switch

Vývojář / Vydavatel: Nikko Nikko / Humble Games

Ve světě zničeném ničivou válkou proti Mechům zbytky lidstva bojuje o přežití. Nyní se metalové válečné stroje znovu probudily – a pouze vaše elektrická kytara může obrátit jejich technologii proti nim!


Crisis Core – Final Fantasy 7 – Reunion – 13. 12. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Square Enix + TOSE CO / Square Enix

CRISIS CORE – FINAL FANTASY VII – REUNION je HD remaster verze prequelu k FINAL FANTASY VII.

Příběh Zacka Faira, mladého válečníka, kterého obdivuje chlapec předurčený zachránit svět. Příběh o Zackových snech a cti – dědictví, které ho spojuje s Cloudem – se naplno odhaluje v této velké sáze, která prolomila limity HD remasteru.


Master of Magic – 13. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: MuHa Games + Eerie Forest Studio / Slitherine Ltd.

Master of Magic je kombinací RPG a strategické hry, remake klasiky z 90. let.

Ve hře Master of Magic se ujmete role jednoho ze 14 jedinečných a rozmanitých velkých čarodějů, kteří spolu soupeří o ovládnutí světů Arcanus a Myrror.

Vyberte si z různých škol magie a fantasy ras, kterým budete velet, poté veďte své přisluhovače a rozšiřte svůj vliv a moc po celé zemi. Naverbujte a velte mocným armádám elfů, draků, trpaslíků, orků a mnoha dalších. Podpořte je mocnými kouzly. Bojujte v taktických tahových bitvách a ovlivňujte výsledek svou magií.

Zkoumejte nová kouzla, zapojte se do alchymie, provádějte rituály a využijte své tajemné síly ke změně světa kolem vás. Vždy si dejte pozor na machinace vašich soupeřových kouzelníků, kteří se snaží dosáhnout stejných cílů. Ale nakonec si pamatujte: Mistr kouzel může být jen jeden.


Lil Gator Game – 14. 12. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: MegaWobble / Playtonic Friends

Na každém kopci v tomto otevřeném světě je kamarád. Zdá se, že všichni potřebují pomoc! Bop kartonoví padouši, odvážné klidné kopce a lesy a šupinaté skály, na které by se odvážilo jen dítě!

Prozkoumejte láskyplně vytvořený ostrov plný oblastí, které můžete objevovat, přátel, které si můžete vytvořit, a radosti, kterou je třeba mít. Každá oblast ostrova přináší jedinečné úkoly a postavy, se kterými se můžete setkat.


Melatonin – 15. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: Half Asleep / Half Asleep

Melatonin je rytmická hra o prolínání snů a reality. Používá animace a zvukové podněty, aby vás udržely v rytmu bez jakýchkoli zastrašujících překryvů nebo rozhraní. Harmonizujte prostřednictvím různých snových úrovní obsahujících překvapivé výzvy, ručně kreslené umění a živou hudbu.


Blacktail – 15. 12. – PC, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: THE PARASIGHT / Focus Entertainment

Staňte se strážcem lesů nebo hrůzy. Vytvořte legendu o Babě Yaga a prožijte její počátky v BLACKTAIL, jedinečné směsi intenzivního lukostřeleckého boje, magie a temného vyprávění zasazené do živého pohádkového světa.

Hrajete jako Yaga, 16letá dívka obviněná z čarodějnictví a vyhnaná ze středověké slovanské osady. Když se živé vzpomínky na vaši minulost vrátí jako odporní, chodící duchové, nezbude vám žádná jiná možnost, než je lovit v naději, že odhalíte své vlastní tajemství.


Aka – 15. 12. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Cosmo Gatto / NEOWIZ

Najděte vnitřní klid v malé hře s otevřeným světem. Na těchto pečlivě ručně vyrobených ostrovech si můžete zdřímnout na obří příšeře, krmit dračí mláďata, starat se o faunu a flóru… …ale démoni z vaší minulosti se mohou vrátit, aby vám připomněli, co chcete zapomenout.


Bots Are Stupid – 15. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: Leander Edler-Golla / Yogscast Games

Bots Are Stupid přebírá žánr 2D přesných plošinovek a zaplňuje jej nekonečnou zásobou hloupých robotů. Pomocí jednoduchého programovacího jazyka hry je naučte, jak se dostat k východu, a pak sledujte, jak se řídí vašimi přímými pokyny a často při tom umírají.


Frontier Hunter: Erza’s Wheel of Fortune – Early Access – 15. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: IceSitruuna / IceSitruuna

Poté, co impérium vynalezlo vzducholoď, lidé konečně mohli létat přes plovoucí kontinenty a ostrovy. A díky tomu se impérium rychle rozrůstá. Nejlepší lovec Erza vede průzkumný tým, aby prozkoumal divokou hranici, kam se říše nedostane.


The Crackpet Show – 16. 12 – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Vixa Games / Ravenage Games + Ripples Asia Venture

Crackpet Show je akční rogue-lite střílečka o zmutovaných zvířatech, která bojují v bizarní televizní show a drtí své protivníky různými zbraněmi. Vyberte si svou bestii, vybavte se a jděte zabít své nepřátele ve jménu slávy a sladkých sponzorských nabídek.


Cygnus Enterprises – Early Access – 16. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: Team Miaozi / Team Miaozi

Postarejte se o opuštěnou základnu na vzdálené planetě. Obnovte svou základnu a spravujte své zaměstnance, pomozte jí prosperovat. Bojujte s divokými tvory a sbírejte zdroje ve svěžím mimozemském prostředí.


The Block – 16. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: Paul Schnepf / Future Friends Games

The Block je nejmenší stavitel měst na světě. Umístěte náhodně generované budovy na náměstí a sledujte, jak váš malý městský blok ožívá.