Herní Novinky 9. – 15. září 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 9. – 15. září 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Sumerian Six, Age of Mythology: Retold, Harry Potter: Quidditch Champions a Star Trucker. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 2. – 8. září 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 9. 9.


Warhammer 40,000: Space Marine 2

Vývojář: Saber Interactive

Vydavatel: Focus Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Akční

Zosobněte nadlidské schopnosti a brutalitu vesmírného mariňáka. Uvolněte smrtící schopnosti a ničivé zbraně, abyste zničili neúnavné roje Tyranidů. Braňte Impérium ve velkolepé akci z pohledu třetí osoby v sólovém režimu nebo v režimu pro více hráčů.

Bojujte proti nepřátelům lidstva jako poručík Demetrian Titus v tomto pokračování hry Space Marine z roku 2011 a znovu prokažte svou loajalitu, když budete znovu zařazeni do jednotky Ultramarines. Držte na uzdě hrůzy galaxie v epických bitvách na vzdálených planetách a odhalte temná tajemství, abyste odvrátili věčnou noc.


WHAT THE CAR?

Vývojář: Triband

Vydavatel: Triband

Vychází na platformy: PC

Žánry: Vtipné, závodní

Jsi auto s nohama! Závoďte ve stovkách jedinečných úrovní: skákejte, létejte s jetpacky, šplhejte po vysokých budovách, doručujte balíčky a dělejte prakticky vše, co v normální závodní hře dělat nemůžete.


Arcane Blast

Vývojář: Campfire Studio

Vydavatel: Campfire Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, střílečka

Adrian, kdysi mocný čaroděj, se nyní ocitá v pasti světa Shadowvillie – zrazen svým studentem. Nyní musíte Adriana vést k tomu, aby znovu objevil své schopnosti, porazil hordy nelítostných nepřátel, odhalil tajemství a ovládl živly ve snaze vrátit se domů.


ÚTERÝ – 10. 9.


Elsie

Vývojář: Knight Shift Games

Vydavatel: Playtonic Friends

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Plošinovka, roguelite

Vítejte na planetě Ekis, bohatém světě plném přírodních zdrojů a vědeckých objevů! Mezi tímto zázrakem však panuje chaos, svět je zaplaven přírodními katastrofami. Náš příběh začíná u doktora Greye, talentovaného vědce, který sestrojil tým špičkových androidů se schopností těmto katastrofám předcházet. Tito androidi byli známí jako „Strážci“.


Hive Jump 2: Survivors

Vývojář: Graphite Lab, Joystick, Sonamu Games

Vydavatel: Midwest Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelite

Hra opouští Early Access a vychází v plné verzi 1.0.

Staň se agentem pomsty v tomto akčním roguelitu! Jsi jediný přeživší ze svého oddílu na cizí planetě jen se svou zbraní, jetpackem a odvahou bojovat dál. Zabíjejte hejna mimozemšťanů a přeměňujte jejich cenné vnitřnosti na výbušná vylepšení a životně důležité pomůcky.


I Am Your Beast

Vývojář: Strange Scaffold

Vydavatel: Strange Scaffold, Frosty Pop

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, střílečka, akční

Jste tajný agent Alphonse Harding. Jste už šest let v důchodu a už příliš mnohokrát jste byli požádáni, abyste splnili „poslední úkol“. Odmítnutí poslední mise spustí zuřivou partyzánskou válku mezi vámi a Iniciativou pro tajné operace (COI – Covert Operations Initiative), která zasype les mrtvolami a nábojnicemi.

Zlomte své protivníky. Použijte proti nim jejich vlastní vybavení. Schovejte se do sítě tunelů dřív, než vás nepřátelské síly zaměří.


Rugrats: Adventures in Gameland

Vývojář: The MIX Games, Wallride

Vydavatel: The MIX Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Všemi oblíbená miminka jsou opět v akci! Když Tommy, Chuckie, Phil a Lil uvidí reklamu na novou videohru Reptar, předstírají, že jsou ve vlastní videohře. Díky síle představivosti promění miminka Tommyho dům ve videoherní svět plný akce, vzrušení a dobrodružství. Přepínejte mezi krásnou 8bitovou a HD grafikou, vyberte si své oblíbené miminko a zahrajte si tuto neoretro plošinovku! Rugrats: Ratsrats: Adventures in Gameland můžete hrát sólo, nebo se spojit s kamarádem a užít si kooperativní zábavu pro dva hráče!


Satisfactory

Vývojář: Coffee Stain Studios

Vydavatel: Coffee Stain Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, budování základny

Satisfactory po 8 letech vývoje (4 letech v EA) vychází v plné 1.0. verzi.

Satisfactory je hra z pohledu první osoby s otevřeným světem, ve které se staví továrny, s příměsí průzkumu a boje. Hrajte sami nebo s přáteli, prozkoumejte cizí planetu, vytvořte několikapatrové továrny a vstupte do ráje dopravníkových pásů.


The Elder Scrolls Castles

Vývojář: Bethesda Game Studios

Vydavatel: Bethesda Softworks

Vychází na platformy: Android, iOS

Žánry: Mobilní, budování základny, simulátor

Od společnosti Bethesda Game Studios, oceňovaného vývojáře her Skyrim a Fallout Shelter, přichází hra The Elder Scrolls: Castles – nová mobilní hra, ve které budete mít pod kontrolou svůj vlastní hrad a dynastii. Dohlížejte na své poddané, jak se střídají roky, rozrůstají rody a na trůn usedají noví vládci.


Yars Rising

Vývojář: WayForward

Vydavatel: Atari

Vychází na platformy: PC, Atari VCS, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Medtroidvania, plošinovka

Během dobrodružství Emi roste její síla, což jí umožňuje jít po svých stopách a dostat se do dříve nepřístupných a tajných oblastí. Její rozvíjející se hackerské schopnosti jsou rozhodující pro řešení stimulujících miniher, které odkazují na inovativní hratelnost z titulu Yars‘ Revenge pro Atari 2600.

Čím hlouběji do zařízení QoTech se Emi vydává, tím rozsáhlejší je sci-fi záhada. Pestrá skupina hackerských spojenců pomáhá Emi odhalit její spojení se vzdálenou mimozemskou rasou a odemknout schopnosti, které si nedokázala představit.

Yars Rising je oslavou série Yars v osobitém stylu WayForward, který se vyznačuje anime uměním, humorem, retro herními mechanismy a příběhovou virtuozitou.


Vampire: The Masquerade – Reckoning of New York

Vývojář: Draw Distance

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: RPG, visualní novela

Ponořte se do ulic New Yorku v roce 2024, kde křehká rovnováha moci visí na vlásku. Proplouvejte zrádnými vodami upírské politiky a bojujte s neustále se měnícím prostředím mezi Camarillou a Anarchy. Ve městě, kde každý krok může znamenat rozdíl mezi životem a definitivní smrtí, si uprostřed chaosu vybojujete vlastní osud nebo vaše ambice budou znamenat vaši zkázu?


Backrooms Media – Early Access

Vývojář: Patrik Nagy

Vydavatel: Pretty Soon

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, kooperativní

Vydejte se na nadpozemské dobrodružství s hrou Backrooms Media, kooperativní hrou pro více hráčů, která vás zavede do surrealistických, hyperrealistických mezních prostor, kde se stírá hranice mezi snem a realitou. Procházejte strašidelnými prostředími plnými číhajících hrůz a tajemných krajin.


Towerborne – Early Access

Vývojář: Stoic

Vydavatel: Xbox Game Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Belfry (Zvonice) je majákem naděje a bezpečí mezi troskami lidstva a Městem čísel, přičemž příšery číhají přímo za zdmi věže. Jsi eso, které se nově zrodilo z říše duchů a má schopnosti, odvahu a odhodlání chránit lidi v Belfry. S duchovními společníky bojujícími po tvém boku jsi předurčen k boji.

Dokážeš se stát esem, které lidstvo potřebuje k přežití? Zjistěte to v Towerborne, nejnovější akční adventuře vytvořené studiem Stoic, které přineslo oceňovanou trilogii Banner Saga.


Critter Cove – Early Access

Vývojář: Gentleman Rat Studios

Vydavatel: Gentleman Rat Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, budování základny, simulátor života, farmaření

Hluboký simulátor života a budování města v otevřeném světě zasazený do útulného postapokalyptického ráje. Obnovte staré město, proplujte tajemným souostrovím. Lovte relikvie a farmařte, rybařte a vyrábějte vše, co potřebujete. Pomůžete znovu proměnit Critter Cove v prosperující turistické městečko?


Immortal Hunters – Early Access

Vývojář: Admiral Games

Vydavatel: indie.io

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční

Církev po staletí vládla lidstvu ve jménu obrany před tisíciokým hadem žijícím v útrobách světa. Když její Nesmrtelní lovci drželi linii proti nočním můrám Khemridů, služebníků hadího boha, bylo lidstvo shromážděno ve službách Svaté války. Kardinálové na oplátku žádali jen poslušnost.

Jak válka zuřila, kacíři a rouhači byli posíláni do žalářů, starobylé spisy odporující církevním dogmatům byly páleny na popel, zatímco nejvěrnější byli také upalováni. Když je církev umučila, jejich těla poháněla Svatý oheň, jedinou věc, které se Khemridové kromě svatých církevních bojovníků báli.


Devil’s Hideout

Vývojář: Cosmic Void

Vydavatel: Cosmic Void

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, point&click, adventura

Devil’s Hideout je plně ozvučená hororová point and click adventura. Lauren se od mystičky dozví, že její mladá sestra je stále naživu a kultisté zinscenovali její smrt. Cestou do nemocnice, kde se její sestře dostalo péče, se Lauren vrhá po hlavě do noční můry.


STŘEDA – 11. 9.


Demolish & Build 3

Vývojář: Demolish Games

Vydavatel: Demolish Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Vžijte se do role majitele demoliční firmy. Přijímejte a plňte zakázky a vydělávejte peníze, které vám umožní nakupovat nové vybavení a vylepšovat firmu. Používejte výkonné nástroje, od bouracích kladiv po obří bagry, a zažijte realismus skutečného staveniště, kde záleží na každé cihle.


Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Vývojář: Square Enix

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PC, Android, iOS

Žánry: JRPG

Hra v roce 2023 vyšla na Switch.

Psaro je prokletý a není schopen ublížit ničemu s krví netvora. Nyní se musí stát krotitelem příšer, aby vytvořil armádu pro boj.

Hon na vysoce ceněné nestvůry zavede Psara do neustále se měnících ročních období Nadirie a jejích jedinečných prostředí s řekami bublající lávy, tajemnými starobylými ruinami a vznášejícími se věžemi z koláčů. Cestou se Psaro setkává s dobrosrdečnou elfkou Rose, která se připojí k jeho dobrodružství při hledání stále silnějších příšer.


Mirthwood

Vývojář: Bad Ridge Games

Vydavatel: V Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor života, farmaření

Vydejte se na okouzlující cestu a bojujte s divokými tvory v pohlcujícím středověkém fantasy světě. Usadíte se na nové usedlosti a budete žít životem plným zemědělství a obchodu, nebo se chopíte meče a vydáte se na cestu dobrodruhů?


ČTVRTEK – 12. 9.


Celestia: Chain of Fate

Vývojář: Agate

Vydavatel: PQube

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela, Otome, simulátor rande

Dokonalý život, který jsi poznala jako dcera vévody, se navždy změní. S odhalením tvé nové hybridní identity, jakožto potomka Angeluse a Démona, se musíš naučit žít v novém světě.

Jsi nucena přijmout pozvání na Celestýnskou akademii, abys prozkoumala svět magie, a musíš se vydat na novou cestu do světa plného démonů a andělů.

Odhalte tajemství své rodinné historie a naučte se ovládat magické schopnosti, které máte. Cestou budete mít možnost navázat vztah s jednou ze tří romantických postav, z nichž každá má své jedinečné vlastnosti a osobnost.

Je na vás, abyste si udrželi přátelství a posunuli své milostné zájmy a zároveň dali přednost svému vzdělání. Nesmíte však zanedbávat studium, protože k dokončení studia budete muset překonat řadu výzev!


Grapple Dogs: Cosmic Canines

Vývojář: Medallion Games

Vydavatel: Super Rare Originals

Vychází na platformy: PC, XBox Series, Switch

Žánry: Plošinovka

Houpej se, skákej a prolétávej dimenzemi v pokračování kritiky oceňované 2D akční plošinovky Grapple Dog. Pablo a Luna se spojí, aby každý svým jedinečným způsobem zachránili vesmír.


Jackbox Naughty Pack

Vývojář: Jackbox Games

Vydavatel: Jackbox Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, Switch

Žánry: Párty, vtipné

Viděli jsme, jak hrajete naše hry…
Víme, že jste se dožadovali toho, abyste mohli vylézt z krabice. Je na čase rozjet večírek se zbrusu novým balíčkem tří párty her pro dospělé, které vnesou do vašeho dalšího víkendového posezení s přáteli trochu neškodného žáru. Je to perfektní balíček pro vaši příští vysokoškolskou párty, herní večer pro dospělé, oslavu rozlučky se svobodou nebo setkání na hampejzu.

Hrajte s telefonem nebo tabletem – není potřeba žádný speciální ovladač. Všechny tři hry podporují 3 až 8 hráčů a 10 000 diváků.


Lollipop Chainsaw RePOP

Vývojář: DRAGAMI GAMES

Vydavatel: DRAGAMI GAMES

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Akční

Příběh začíná na střední škole San Romero, největší střední škole v okrese, kdesi na západním pobřeží USA. Hlavní hrdinka Juliet Starlingová je vzornou studentkou školy San Romero, která vášnivě miluje roztleskávání. Většina lidí však netuší, že její rodina Starlingů je rodem lovců zombie, kteří od pradávna vedou nemrtvé na onen svět…
Událost se odehrává v den Juliiných narozenin. Vydá se do školy za svým přítelem, ale když vjede na kole na školní pozemek, přivítá ji pohled na její bývalé spolužáky, kteří se všichni proměnili v zombie!


MARVEL vs. CAPCOM Fighting Collection: Arcade Classics

Vývojář: Artificer

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: Bojové

Ponoř se do akcí nabité řady sedmi unikátních titulů, mezi nimiž nechybí takové pecky jako X-MEN VS. STREET FIGHTER a MARVEL vs. CAPCOM 2 New Age of Heroes. Součástí kolekce je také vzácná hra THE PUNISHER.

Každou hru v kolekci lze hrát online nebo v kooperaci!
Ať už jste v sérii nováčci, nebo jste ji hráli ještě v arkádách, hráči všech úrovní si mohou tyto nadčasové klasiky užít společně!


Test Drive Unlimited: Solar Crown

Vývojář: KT Racing

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Závodní

TDUSC je lifestylový a společenský zážitek, který nově definuje, jak může vypadat závodní hra v otevřeném světě. Prozkoumejte plně zrekonstruovaný ostrov Hongkong. Vydejte se na silnici za volantem výjimečných vozů a žijte dokonalý život v luxusu.


Wild Bastards

Vývojář: Blue Manchu

Vydavatel: Maximum Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Akční, roguelike, střílečka, FPS

Ve hře Wild Bastards od zkušeného týmu, který stojí za hrami Void Bastards a Card Hunter, budete cestovat z planety na planetu a najímat, řídit a střílet s týmem 13 zločinců, z nichž každý má vlastní zbraně, speciální schopnosti a vývojový strom. Na planetách budete získávat kořist a zahajovat šarvátky, které se pak odehrávají v intenzivních, kulervoucích přestřelkách.

Wild Bastards byli nejsmrtonosnějším gangem v galaxii, dokud oddíl puritánského magnáta Jebediaha Chastea nelikvidoval jednoho psance za druhým. Tváří v tvář vlastní smrtelnosti se dva zbývající členové spojili s Drifterem, záhadnou vnímající vesmírnou lodí, aby našli a vzkřísili mrtvé členy gangu, kteří prchají do bájné Usedlosti.


REKA – Early Access

Vývojář: Emberstorm Entertainment

Vydavatel: Fireshine Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny

Začni svou cestu jako Reka, učedník legendární čarodějnice Baby Jagy. Hluboko v podzimních lesích si procvičte své čarodějnické umění a přivolejte k životu svou vlastní ikonickou chaloupku na kuřích nožkách. Vydejte se do nádherného malebného světa, kde budete řešit úkoly, shánět ingredience a odhalovat strastiplné tajemství Baby Jagy…


Chef RPG – Early Access

Vývojář: World 2 Studio

Vydavatel: World 2 Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor života

Jste mladý šéfkuchař, který dostal za úkol oživit Le Sequoia, kdysi slavnou restauraci v přístavu White Ash. Začněte svůj nový život v tomto krásném přímořském městečku, které bylo kdysi prosperující turistickou destinací. Lovte, sklízejte a nakupujte suroviny. Cestou se spřátelte s fascinujícími místními obyvateli a pomozte oživit městečko jako turisticky oblíbenou lokalitu. Vytvořte si své kulinářské dobrodružství v tomto RPG s otevřeným koncem, kde si můžete vybrat, jakým způsobem budete rozvíjet své restaurace.


Caravan SandWitch

Vývojář: Studio Plane Toast

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Adventura

Ve hře Caravan SandWitch se vydejte na cestu napříč sci-fi světem připomínajícím Provensálsko, na níž vás čeká záhada, spojená s vaší ztracenou sestrou, která se rozkrývá s každým vaším krokem.


Drill Core – Early Access

Vývojář: Hungry Couch Games

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor kolonie

Jste připraveni vést tým výjimečných talentů v jednom z nejnáročnějších prostředí, které lidstvo zná? Ve společnosti DrillCore netěžíme jen nerosty, ale chráníme budoucnost. Hledáme strategické mozky a vynalézavé vedoucí pracovníky, kteří budou řídit naše špičkové provozy. Máte na to, aby se každé rozhodnutí počítalo v závodě o zisky a výnosy proti klimatickému kolapsu?


Hollowbody

Vývojář: Headware Games

Vydavatel: Headware Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Hrajte za Micu, přepravce bez licence na černém trhu, který se nezastaví před ničím, aby našel svého ztraceného partnera.

Je to už 12 dní, co Saša zmizela.

Mluvili jste o tom, hádali jste se o tom a dokonce jste se tomu smáli. Každý, kdo měl zdravý rozum, věděl, že jít na to místo je přání smrti, jednosměrná cesta na konečnou. Ale Saša nebyla z těch, kteří se snadno vyděsí, chtěla odpovědi a ty odpovědi byly pravdivé jen na jednom místě. Její rozhodnutí už bylo hotové, jen jste nečekali, že to udělá bez vás.

O dvanáct bezesných nocí později ti konečně zavolala. Daňový úřad někoho našel, Kravaťáka z pohraniční stráže, který si chce přivydělat nějaké kredity na černo. Může ti sehnat povolení, dvouhodinové okno, abys mohl vletět do zóny, najít Sašu a vypadnout odtamtud.

Dostanete se přes zakázanou zónu, ale něco je špatně. Navigace se točí v kruzích a ty ztrácíš výšku. Než se nadějete, oblohu zaplní oslepující bílá. Přístrojová deska potemní a vaše vznášedlo spadne ze vzduchu jako olověný balon a narazí do dlážděných ulic pod vámi.

Probudí tě štiplavý zápach elektrického ohně a déšť buší do prasklého čelního skla. Obklopují tě rozpadající se zbytky toho, co se kdysi považovalo za domovy.

Musíte najít cestu ven. Zavolejte evakuaci, vyšplhejte po zdech. Něco. Cokoliv. Přežijte.


Fears to Fathom – Woodbury Getaway

Vývojář: Rayll Studios

Vydavatel: Rayll Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, adventura

V páté epizodě Fears to Fathom hrajete za Sydney Harperovou, třiadvacetiletou dívku pracující v poradenské firmě, která plánuje víkendový výlet do pronájmu ve Woodbury se svými přáteli z vysoké školy. Netušily však, co se během jejich pobytu odehraje. Sydney přežila, protože se rozhodla správně.


Garden Witch Life

Vývojář: FreetimeStudio

Vydavatel: SOEDESCO

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Simulátor života, farmaření

Jste malá čarodějnice z velkého města, která právě přišla o práci. Život nešel podle vašich představ, ale nyní můžete začít znovu na malém ostrově plném možností! Vypěstujte si vlastní kouzelnou zahradu, vyzdobte si starobylý stromový dům, starejte se o roztomilá stvoření a cestou si najděte přátele. Uvařte si nové chutné recepty z domácích surovin a staňte se součástí úžasné komunity, která společně pracuje na tom, aby vzkvétala!


DeathSprint 66

Vývojář: Sumo Digital

Vydavatel: Secret Mode

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, akční

Běh za slávou. Smrt pro slávu.

V roce 2066 se společnost Bachman Media Network opět chystá ovládnout svět brutální zábavy nejnovější sérií svého hlavního pořadu. V DEATHSPRINT 66 se vyzyvatelé ujmou role klonového žokeje, který má k dispozici nekonečnou zásobu klonů, aby se utkal ve viscerální rychlosti DEATHSPRINT.


Stardiver

Vývojář: Green Planet Games

Vydavatel: Green Planet Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, simulátor

Sestupte do hlubin podmořského světa plného zázraků, tajemství a nebezpečí. Bojujte o přežití mezi neznámými a nebezpečnými druhy. Objevte příběh, který se skrývá za opuštěnou základnou. Prozkoumejte tento podmořský svět a poznejte jeho historii.


PÁTEK – 13. 9.


Edge of Sanity

Vývojář: Vixa Games

Vydavatel: Daedalic Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Akční, horor

Edge of Sanity je psychologický survival horor zasazený do nelítostné aljašské divočiny s ručně vytvořenou 2D grafikou a intenzivní atmosférou inspirovanou mýtem Cthulhu.

Stali jste se součástí zásobovacího týmu, který pomáhá vědcům pracujícím v aljašské terénní laboratoři. Když zjistíte, že místo je liduprázdné, narazíte na děsivá stvoření a během útěku se vaše skupina rozdělí. Sotva jste vyvázli živí, podařilo se vám založit provizorní tábor. Je čas přijít na kloub tomu, co se stalo.


Evotinction

Vývojář: Spikewave Games

Vydavatel: Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: RPG, akční

Virus neznámého původu pronikl do sítě izolovaného, samostatně fungujícího výzkumného zařízení a komunity s názvem HERE.
Nevyhnutelně se nakazila základní jednotka vysoce pokročilého systému umělé inteligence, který zařízení řídí.
V důsledku toho se tito neškodní servisní roboti vymkli kontrole a začali útočit na lidi.
Dr. Liu, vedoucí výzkumu a vývoje v HERE a jeden z architektů systému, se rozhodl vrátit do tohoto ztraceného zařízení, aby pátral po možných přeživších a zároveň se pokusil identifikovat a odstranit závadu, která za tím stojí.


Funko Fusion

Vývojář: 1010 Games

Vydavatel: 1010 Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Akční

Funko Fusion je akční hra z pohledu třetí osoby, která je zaměřená na oslavu fandomu. Hrajte s oblíbenými postavami z televize, filmů, her a komiksů a prozkoumejte ručně vytvořené světy inspirované filmy Jurský svět, Návrat do budoucnosti, JAWS, Věc, Chucky, Battlestar Galactica, Hot Fuzz, The Umbrella Academy, Five Nights at Freddy’s, Masters of the Universe, Invincible a mnoha dalšími!


Mexico, 1921. A Deep Slumber

Vývojář: Mácula Interactive

Vydavatel: Mácula Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Ponořte se do porevolučního Mexika. Emotivní a poutavá dobrodružná videohra o probouzející se zemi.

Mexico City, 1921. Země je zahalena do nedávných následků let konfliktů a revoluce. Álvaro Obregón, vůdce revoluce, nyní stojí v čele země se zbrusu novou sociální ústavou a obyvatelstvem požadujícím vzdělání a lidská práva. S pomocí intelektuálů, jako je José Vasconcelos, a umělců, jako je Diego Rivera, hodlá zemi nasměrovat k lepší budoucnosti. O sedm let později je prezident Obregón za záhadných okolností zastřelen.

Film 1921 sleduje osudy Juana Aguirreho, mladého fotoreportéra, který se nechá strhnout vichřicí proměny Mexika v moderní zemi, ocitne se v surrealistickém světě revolučního umění, střetne se s politiky a prostřednictvím svého fotoaparátu zjistí, proč Mexiko není místo pro slabé.

Poznejte Mexiko City zócalo, starou policejní inspekci, ministra veřejného školství, Národní palác a vydejte se s doktorem Atlem do nitra kráteru Popocatépetl, abyste objevili zrod galaxie. Objevíte svět bohatý na detaily a historické odkazy, které změní kolektivní představy o tom, co znamená být Mexičanem.


Nocturnals

Vývojář: Cowboy Toad Games

Vydavatel: Cowboy Toad Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Sledujte příběh Teda, který se pohybuje v opuštěném městě Ruddleside uprostřed postapokalypsy a v Diegovi nachází jediného společníka.

Vaše volby rozhodnou o tom, zda se Diego s Tedem sblíží a pomůže mu pokračovat v hledání přeživších komunit, nebo zda bude dvojice čelit obtížím a výzvám, které je postaví proti sobě, zatímco se budou snažit uniknout hrůzám v Ruddleside.


Lucky Tower Ultimate – Early Access

Vývojář: Studio Seufz

Vydavatel: AMC Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Utečte z nebezpečné věže, kde se vše může stát zbraní. Lucky Tower Ultimate je roguelike adventura, která vypadá jako kreslený film a působí jako vtip.


Mad Smartphone Tycoon

Vývojář: Miradil

Vydavatel: Miradil

Vychází na platformy: PC

Žánry: Manažerské, simulátor, strategie

Ve hře Mad Smartphone Tycoon vybudujete své impérium chytrých telefonů.Vaším hlavním cílem v této hře je vytvořit dokonalý chytrý telefon, který v sobě spojuje výkon i estetiku. Rozšiřte svou společnost, ovládněte globální trh, staňte se magnátem ve světě mobilních telefonů!



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...