Herní Novinky 26. srpna – 1. září 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 26. srpna – 1. září 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Black Myth: Wukong, Enotria: The Last Song, Guild Wars 2: Janthir Wilds, Wild West Dynasty a SOF: Enemy from the future. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 19. – 25. srpna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 26. 8.


World of Warcraft: The War Within – Expansion

Vývojář: Blizzard Entertainment

Vydavatel: Blizzard Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG

Vydejte se do dosud neviděných podzemních světů plných skrytých divů a číhajících nebezpečí až do temných hlubin nerubijské říše, kde zlovolný „Harbinger of the Void“ shromažďuje pavoučí síly, aby srazil Azeroth na kolena.


Endzone 2 – Early Access

Vývojář: Gentlymad Studios

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor kolonie, budování města

Přeživší,

Nastal čas překročit hranice těchto zemí. Naše nejbystřejší mozky sestrojily stroj, který nám umožní osvobodit se a vydat se za hranice!

Nepochybujte – hněv matky přírody zůstává i po staletích nezlomný. Je stejnou nezkrotnou bestií, jakou byla, když naši předkové vyšli z Endzone. Naše cesta bude plná překážek, utrpení a smrti. Přesto jsme průkopníci, kteří se narodili s neochvějnou zvědavostí expandovat, obnovovat a vzkvétat. Společně znovu oživíme lidstvo.

Ella Sawchyn, vedoucí Expedice 01

Endzone 2 je postapokalyptická budovatelská hra o přežití kolonie, ve které se po katastrofě vydáváte zajistit přežití lidstva. Objevte a znovu osídlete poslední obyvatelná území, zatímco přežití vašeho lidu závisí na vašem důvtipu, předvídavosti a odolnosti v drsném a nelítostném světě.


Snezhinka:Sentinel Girls2

Vývojář: hinyari9

Vydavatel: hinyari9

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, střílečka

Sněžinčina starší sestra je členkou elitní letky Molten Iron. Jednoho dne Snežinka náhle ztratí kontakt se svou sestrou, což ji přiměje připojit se k soukromé vojenské společnosti Blue Peacock Co. a vydat se do první linie války, aby sestru přivedla domů.


Toy Shire – Early Access

Vývojář: Bluespy Studios

Vydavatel: Catoptric Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS, tower defense

Od rodiny jste dostali nové hračky. Není to krásné? To určitě…
Tvé staré hračky si však už tak dobře nerozumí. Už se o ně nikdo nestará a zapomnělo se na ně. Co tedy následuje dál? Spojí se proti vám a napadnou vaše zbrusu nové hračky, takže buďte připraveni. Ale nikdy se nebojte! Máte štěstí, protože vaše zbrusu nové hračky jsou oddíly zelených vojáků. Stále však potřebují vaši pomoc! Ovládejte, posilujte a porážejte nepřátelské síly! Soustřeďte se však pozorně, nepřátelé, na které narazíte, nemusí být vaše staré hračky!


Inn Tycoon – Early Access

Vývojář: Evil Goose Games

Vydavatel: Evil Goose Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Vydejte se na uklidňující cestu do středověku s hrou Inn Tycoon – pohodovou a relaxační hrou, ve které utváříte klid dávných časů. Na vaše služby určené zákazníkům čekají lahodná jídla a ledově vychlazené nápoje. Zvyšte si reputaci díky různým možnostem pokojů a personalizovanému nábytku. Váš vysněný hostinec čeká na to, až zažijete tuto velkolepou atmosféru.


FAIRY TAIL: DUNGEONS

Vývojář: ginolabo

Vydavatel: Kodansha

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, karetní, tahové

Jednoho dne Natsu a Happy zjistí, že se pod cechem náhle objevily záhadné dveře.
Uvnitř najdou podivnou, rozsáhlou kobku, která zbavuje všechny vetřelce jejich sil.
Bez možnosti obrany se zdá, že jsou oba odsouzeni k záhubě, dokud jim nepřijde na pomoc Exceed jménem Labi.
Jakmile se dozví o Labiho zmizelém příteli, Natsu a Happy se rozhodnou vydat se do nejhlubších hlubin sami.


Z.O.N.A: Origin – Early Access

Vývojář: AGaming+

Vydavatel: AGaming+

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, akční, survival, horor

Z.O.N.A: Origin je strhující dobrodružství v drsném postapokalyptickém světě. Ponořte se do poutavého příběhu, prozkoumejte úžasný otevřený svět, vyhněte se nebezpečným anomáliím a pátrejte po mocných artefaktech. Každá vaše volba může být v tomto nepředvídatelném světě rozhodující.


Aestik

Vývojář: Hooded Traveler Games

Vydavatel: Hooded Traveler Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Medtroidvania, souls-like

Při prozkoumávání říše Aestik budete muset učinit závažná rozhodnutí, která změní průběh hry.
Proklestěte si cestu tímto podivně jedinečným světem a pronikněte do tajemné korupce, která dohání příčetné tvory k šílenství.
Bojujte s divokými bestiemi a procházejte drsným prostředím, abyste odhalili propojené mapy a tajemství světa.


Debtors‘ Club

Vývojář: mecagames

Vydavatel: indie.io

Vychází na platformy: PC

Žánry: Správa zdrojů, manažerské, simulátor

Vítejte v Debtors‘ Club. Je na vás – a na vašem týmu vymahačů dluhů – abyste přiměli městské podniky zaplatit, co dluží veřejné pokladně. Vláda není levná, víte, a je na vás, abyste všechny přiměli zaplatit – ať to stojí, co to stojí.

Přesvědčujte a zastrašujte dlužníky, nemilosrdně se vyptávejte na jejich finanční záznamy, a pokud to bude nutné, pošlete na ně pár pacifistů, aby jim nezdvořile vysvětlili, že vyhýbání se placení daní je ve slušné společnosti odsouzeno. Zákon je koneckonců na vaší straně – tedy pokud dokážete splnit denní kvótu výběru. Je tu docela velký počet nedodělků – a času je velmi málo.


Motel Manager Simulator

Vývojář: Denzone Games

Vydavatel: Denzone Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské, simulátor života

Obnovte starý motel spolu s obchodem a čerpací stanicí. Navrhněte, zařiďte, vyzdobte a pronajměte místnosti. poskytněte zákazníkům produkty a pohonné hmoty pro auta. Najímejte zaměstnance, kteří vám budou pomáhat. Buďte šéfem svého vlastního impéria.


Runa & the Chaikurú Legacy – Early Access

Vývojář: Fanny Pack Studios

Vydavatel: Fanny Pack Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: 3D plošinovka

Fantasy svět jako žádný jiný! Runa & the Chaikurú Legacy vás zve k objevování tajemství ukrytých hluboko v ruinách starobylé civilizace Chaikurú v klasické a epické 3D plošinovce.

Díky akčním prvkům a několika oblastem k prozkoumání se ponořte do fascinujícího, ale i temného příběhu a čelte záhadám, které skrývá Společnost, v této hře plné zábavných hádanek a hratelnosti pro celou rodinu.


ÚTERÝ – 27. 8.


Core Keeper

Vývojář: Pugstorm

Vydavatel: Fireshine Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series, Switch (17. 9.)

Žánry: Survival, sandbox

Hra opouští Early Access a vychází ve verzi 1.0.

Probuďte se jako průzkumník v dávno zapomenuté jeskyni plné nevyřčených tajemství. V tomto oceňovaném těžebním sandboxovém dobrodružství pro 1-8 hráčů se podle svých rozhodnutí rozhodnete pro epickou cestu. Těžte relikvie a suroviny, vyrábějte pokročilé nástroje, budujte základnu a prozkoumávejte dynamicky se vyvíjející svět, který čeká na objevení.


Crypt Custodian

Vývojář: Kyle Thompson

Vydavatel: Kyle Thompson, Top Hat Studios, H2 Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Medtroidvania

Crypt Custodian je okouzlující metroidvania/zelda-like hra o úklidu posmrtného života.

Hrajete za Pluta – rozpustilého kocoura, který právě zemřel a přistál v posmrtném paláci. Po krátkém a katastrofálním setkání se Strážcem posmrtného života – Kendrou – jste vykázáni z paláce a odsouzeni k úklidu… NAVŽDY!!

Prozkoumejte rozlehlé pozemky, které obklopují palác, bojujte s nestvůrami pomocí svého věrného koštěte a získávejte nové schopnosti, které rozšíří vaši mapu. Řešte hádanky, objevujte tajemství a… zorganizujte léčku, abyste se dostali zpět do paláce!


Monster Run: Downfall of the Empire

Vývojář: Interactive Fate

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, roguelike

Monster Run je temná fantasy mlátička s prvky roguelite. Bojujte jako obří monstrózní kočka chránící váš domovský les. Zničte obrovské armády lidských vojáků a jejich spojenců. Vyvíjejte své útoky, osvojte si nelidskou taktiku a objevte radost z chrlení ohně.


The Land of the Magnates

Vývojář: Permanent Way Games

Vydavatel: indie.io

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, adventura

The Land of the Magnates je epické akční dobrodružství odehrávající se v magickém světě inspirovaném mýty Blízkého východu. Jste Malik Šahbáz, princ Země slunce. Království, kdysi země radosti a hudby, se po smrti své královny zahalilo do temnoty a ticha. Nyní byl král otráven a princ je z tohoto nekalého činu obviněn. Po odvážném útěku musí zneuctěný princ procestovat celé království, aby našel způsob, jak vyléčit svého otce, získat zpět trůn a vrátit do Země slunce světlo.


SMITE 2

Vývojář: Titan Forge Games

Vydavatel: Hi-Rez Studios

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: MOBA

Vyberte si svého boha z nejrůznějších mytologií a ovládejte jedinečné božské schopnosti. Vrhejte blesky jako Zeus, ovládejte tajemné síly smrti jako Anubis nebo bodejte do zad své nepřátele jako Loki.


STŘEDA – 28. 8.


GUNDAM BREAKER 4

Vývojář: CRAFTS & MEISTER

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, RPG

Vytvořte si vlastní ultimátní Gundam v nejnovějším Gundam Breaker! Díky většímu množství upravitelných dílů než kdykoli předtím máš konečně svobodu při sestavování svého dokonalého Gunpla. Vyzkoušejte ho v boji pomocí zbrusu nového systému duálních zbraní a odlamujte části z nepřátel a přidávejte je do své sbírky.


CORPUS EDAX

Vývojář: Luis G. Bento

Vydavatel: Luis G. Bento

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Poutavé RPG z pohledu první osoby, ve kterém si vytvoříte postavu a projdete příběhem po svém. Bojujte, mluvte nebo se proplížte z konfliktu – vaše rozhodnutí je správné.


KAMITSUBAKI CITY ENSEMBLE

Vývojář: KAMITSUBAKI STUDIO, Studio Lalala

Vydavatel: KAMITSUBAKI STUDIO, Studio Lalala

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch, Android, iOS

Žánry: Akční, hudební, rytmické

Ponořte se do nadpozemských vokálů při hraní našeho rozsáhlého seznamu skladeb, který obsahuje oblíbené písně ze studia Kamitsubaki (například „Devour the past“, „Carnivorous Plant“, „Sirius’s Heart“, „Terra“ a „the last bullet“) a série Musical Isotope (například „Cute Na Kanojo“, „Take you to an alien“, „Naraku“, „dislike“ a „Majimedake“).


Supermoves

Vývojář: Makea Games

Vydavatel: Makea Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, parkour, závodní

Vydej se na napínavou cestu volným během v Supermoves, ultimátní parkourové párty hře, kterou může hrát až 40 hráčů najednou v pulzujícím multiplayeru. Supermoves obsahuje osm vzrušujících herních režimů a zaručuje nezapomenutelný zážitek ve více hráčích. Kromě toho hra obsahuje plnohodnotný režim kariéry pro jednoho hráče s epickými závody, turnaji a nostalgickými cílovými úrovněmi.


ČTVRTEK – 29. 8.


Akimbot

Vývojář: Evil Raptor

Vydavatel: PLAION

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: 3D plošinovka

V této 3D akční plošinovce si zahraješ za Exeho, robota psance, a jeho nečekaného pomocníka Shipseta, se kterými si prorazíš cestu armádami robotů, ovládneš vesmírné lodě a vydáš se vlastní cestou na misi za záchranou vesmíru před hrozící zkázou! Odehrává se ve sci-fi světě, kde existují pouze roboti, cestujte galaxií a zažijte nepřetržitý robotický chaos a výbušnou akci!

Jejich cesta začíná tak, jak začíná mnoho velkých příběhů – útěkem z vězení.


Bloodless

Vývojář: Point N‘ Sheep

Vydavatel: 3D Realms

Vychází na platformy: PC

Žánry: Souls-like, 2D, pixel-art

Stylová akční adventura s nesmrtícím soubojem založeným na protiútocích, v jehož centru stojí roninka Tomoe, která bojuje pouze s holými pěstmi, aby odzbrojila své bývalé spojence, samurajskou armádu šóguna Akechiho.


Emio — The Smiling Man: Famicom Detective Club

Vývojář: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Visuální novela, simulátor

Student Eisuke Sasaki byl nalezen mrtvý děsivým způsobem, s papírovým sáčkem s usměvavým obličejem na hlavě. Tato znepokojivá vizáž se nápadně podobá opakující se stopě v sérii nevyřešených vražd z doby před 18 lety – a také městské legendě Emio, známý jako Usměvavý muž, sériový vrah, který prý svým obětem propůjčuje „trvalý úsměv“.

Skutečně existuje Usměvavý muž… nebo v jeho odkazu pokračuje nový pachatel?

Jako člen detektivní agentury Utsugi jste byli pověřeni vyšetřováním událostí, které vedly ke smrti Eisukeho Sasakiho. Cestou pečlivě zkoumejte stopy a svědectví, která shromažďujete, a hledejte potenciální souvislosti s hrůznými událostmi z minulosti.


Gori: Cuddly Carnage

Vývojář: Angry Demon Studio

Vydavatel: Wired Productions, CouchPlay Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS5 (27. 8.), Switch

Žánry: Horor, akční

Lidstvo bylo zničeno – a je na Gorim, aby spolu se svým smrtícím, ale moudrým vznášedlem F.R.A.N.K a mrzutým společníkem A.I. CH1-P zničil zlou Adorable Army pomocí smrtících komb.

Společnost Cool-Toyz Inc., poháněná neukojitelnou poptávkou, vytvořila „Ultra Pets“. Ultimátní společníky, kteří nikdy nemají hlad, nepotřebují přestávky na záchod a jsou odolní vůči zubu času. Málokdo čekal, že se tito dokonalí mazlíčci změní ve zvrácené hračky přímo z vašich nočních můr, které se pekelně snaží vyhladit lidstvo.


Monster Jam Showdown

Vývojář: Milestone

Vydavatel: Milestone

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Závodní

Je čas naskočit do přelomové terénní arkádové závodní hry plné vzrušujících sprintů a jedinečných triků. Usedněte za volant nejikoničtějších Monster Jam™ trucků všech dob a předveďte své schopnosti v několika herních režimech!


Squirrel With a Gun

Vývojář: Dee Dee Creations

Vydavatel: Maximum Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series (podzim), PS5 (podzim)

Žánry: Akční

Veverko, seznam se se zbraní. V této bláznivé sandboxové střílečce a logické plošinovce si jako nejprotivnější hlodavec v sousedství osvojte talent (a lásku?) pro zločin a chaos v honbě za zlatými žaludy. Bojuj zuby, drápy a pistolemi, abys unikl z tajného podzemního zařízení a porazil agenty.


Visions of Mana

Vývojář: Square Enix

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: JRPG

Visions of Mana je zbrusu nový titul této série, který se točí kolem posvátného meče a many.
Hlavní hrdina Val a jeho kamarádka z dětství Hinna, nově jmenovaná Alm of Fire, se vydávají na cestu ke stromu Many.

Ikonické živé a rozlehlé polootevřené prostředí této hry obsahuje rozkošné a zároveň divoké příšery, díky nimž si můžete vychutnat rychlé trojrozměrné bitvy využívající sílu živlů.
Díky dobrodružství s přáteli, které cestou potkáte, začnou poznávat pravdu o světě.
Musíme se smířit se svým osudem?

Začíná zde nový příběh „Many“, kdy se klasická fantasy série vrací ke svým kořenům.


CarX Street

Vývojář: CarX Technologies

Vydavatel: CarX Technologies

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, PvP

Pouliční závody, vysoké rychlosti a adrenalinová akce… To vše na vás čeká v Sunset City. Usedněte za volant nejrůznějších vozů, užijte si rozsáhlé možnosti tuningu a připadejte si jako skutečný král silnic.

Stanete se součástí StreetNETu. Jedná se o jedinečnou síť pro undergroundové závodníky. Získejte si respekt mezi členy sítě, vyšvihněte se mezi elitu a vybudujte si sbírku aut svých snů.

Závodní hra s otevřeným světem od tvůrců hry CarX Drift Racing Online.


MEMORIAPOLIS – Early Access

Vývojář: 5PM Studio

Vydavatel: 5PM Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, simulátor

Memoriapolis vás zve ke stavbě města, které pokrývá 2500 let historie, od starověku po dobu osvícenství. Vyberte si svou kulturu, spravujte zdroje, čelte historickým událostem, stavte „divy“, abyste získali status hlavního města hlavních měst, a zanechte svou stopu v dějinách!


WARCANA

Vývojář: 1000 Orks

Vydavatel: Team17

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, karetní, tower defense

WARCANA je fantasy strategická hra inspirovaná obranou základny v reálném čase s jedinečnou mechanikou budování balíčků. Vžijte se do role mocného kouzelníka a postavte se výzvě přežít vlny neutuchajících útoků a zároveň povolat vlastní velké armády. Zničte své soupeře buď v bitevním klání až s 30 dalšími hráči, nebo v sérii kampaní pro jednoho hráče.

Sestavte si svůj balíček. Připravte si obranu. Vyvolejte své armády. Přežijte nápor. Budete poslední, kdo zůstane naživu?


Shadow of the Ninja – Reborn

Vývojář: NatsumeAtari

Vydavatel: NatsumeAtari, Edigger, United Games Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5, Switch

Žánry: Akční, RPG

Píše se rok 2029. Krutá dystopická budoucnost. A je na dvou bojovnících noci, aby zachránili národ.


PÁTEK – 30. 8.


Star Wars Outlaws

Vývojář: Ubisoft Entertainment

Vydavatel: Ubisoft Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Akční, střílečka

Zažij vůbec první hru Star Wars s otevřeným světem a prozkoumej různá místa v galaxii, ikonická i nová. Riskujte vše jako uličnice Kay Vess, která hledá svobodu a prostředky, jak začít nový život. Bojujte, kradte a přelstěte zločinecké syndikáty v galaxii a přidejte se k těm nejhledanějším. Pokud jste ochotni riskovat, galaxie je plná příležitostí.


Yarimono

Vývojář: にゅう工房

Vydavatel: 072 Project

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG

Život hlavního hrdiny se změní poté, co se jeho parťák Yarimon naučí ultraneporazitelný chvat „Cheat Tackle“. Při vyzývání různých trenérů k účasti na Yarimonově turnaji hlavní hrdina nečekaně odhalí tajemství tohoto světa.


Megaloot

Vývojář: axilirate

Vydavatel: Ravenage Games, INSTINCT3

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, roguelike

Megaloot je návyková hra typu RPG se správou inventáře, kde pečlivá správa lootu otevírá cestu k vytváření rozmanitých a silných buildů. Strategicky kombinujte karty balíčků a loot, abyste vytvořili dominantní buildy a stali se dokonalým lovcem moci.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...