Herní Novinky 23. – 29. října 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 23. – 29. října 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Marvel’s Spider-Man 2, Sonic Superstars, Euro Truck Simulator 2 – West Balkans, HOT WHEELS UNLEASHED 2 – Turbocharged, Super Mario Bros. Wonder a Pandemic Train. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 16. – 22. října 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


Než se podíváme na herní novinky, tak bych rád upozornil na můj herní Instagram. Na tomto profilu plánuji sdílet screenshoty z her, které jsem hrál nebo hraji. Kromě mých sreenshotů zde budu publikovat i vybrané momentky/klipy spřátelených streamerů/tvůrců. Budu rád, když mi dáte follow.



PONDĚLÍ 23. 10.


Slay the Princess

Vývojář: Black Tabby Games

Vydavatel: Black Tabby Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, simulátor randění, RPG

Jste na cestě v lese a na jejím konci stojí chata. A ve sklepě té chaty je princezna.

Jsi tu, abys ji zabil. Pokud to neuděláš, bude to konec světa.

Ona udělá vše, co je v jejích silách, aby tě zastavila. Bude tě okouzlovat, lhát a slibovat ti celý svět, a když jí to dovolíš, zabije tě tucetkrát. To nesmíš dopustit. Nezapomeň, že osud světa leží na tvých bedrech.

Přece ho nebudeš poslouchat, že ne? Máme zachraňovat princezny, ne je zabíjet…

Vydání hry bylo posunuto na pondělí 23. 10. kvůli technickým potížím na straně vývojářů.


FatalZone – Early Access

Vývojář: Midhard Games

Vydavatel: 101XP

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, střílečka

Hra má k dispozici DEMO.

Vyhubte hordy zombie ve světě zpustošeném smrtícím virem a sbírejte suroviny pro jeden z posledních táborů přeživších. FatalZone je auto-střílečka s prvky roguelike a RPG, ve které opevňujete svůj tábor a posíláte žoldáky na smrtící mise… to vše pro záchranu lidstva.


Three Minutes To Eight

Vývojář: Chaosmonger Studio

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, point&click, detektivní

Hra má k dispozici DEMO.

Hra Three Minutes To Eight se odehrává v blízké budoucnosti. Pixelartová adventura, která se vymyká z řady tím, že přináší zajímavý zvrat: hlavnímu hrdinovi je souzeno, aby se setkal se svým osudem přesně v 19:57. Naděje však není ztracena. Je na vás, abyste odhalili, co se skrývá pod povrchem, odhalili tajné cesty, našli způsob, jak obelstít smrt, a odemkli několik konců. Každý běh je odlišný, s náhodnými prvky a jedinečnými událostmi, což vás vybízí k tomu, abyste se ke hře vrátili vícekrát a odhalili všechna její skrytá tajemství. Ocitněte se v neustále se vyvíjejícím herním zážitku, který napodobuje hraniční stav mysli, jenž balancuje na hraně vědomí, kde je všechno možné, ale přesto zůstává nepolapitelný.


Vengeance of Mr. Peppermint

Vývojář: Hack The Publisher

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, beat’em up

Kdysi dávno sériový vrah unesl dva sourozence, bratra a sestru. Chlapci se jako zázrakem podařilo uniknout, ale dívka takové štěstí neměla… O dvacet let později se chlapec, nyní muž, stal detektivem stejně jako jeho otec a věří, že právo a pořádek jsou základem společnosti. Jeho žal a bolest ho však dohnaly až na pokraj šílenství a nahlíží do propasti vzteku. Nyní musí s rudě žhavou jasností potrestat vraha zodpovědného za smrt své sestry, bez ohledu na to, kolik lidí se mu postaví do cesty.


ÚTERÝ 24. 10.


Just Dance 2024

Vývojář: Ubisoft

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PS5, XBox Series S/X, Switch

Žánry: Taneční

Zatančete si na 40 nových písní a světů, od hitů z hitparád, přes virální internetové fenomény až po originální skladby! Seznam skladeb obsahuje různé žánry a epochy: od latiny, rocku, hip hopu až po K-Pop, toto vydání je plné hudby, kterou máte rádi. Objevte pohlcující a živé hudební světy s postavami jedinečnými pro každou skladbu ve hře Just Dance!


The Lord of the Rings: Return to Moria

Vývojář: Free Range Games

Vydavatel: North Beach Games

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční, adventura, survival

Povolán do Mlžných hor lordem Gimlim Lockbearerem, hráč se ujímá vlády nad družinou trpaslíků, kteří mají za úkol získat zpět ztracenou kořist z trpasličí domoviny Morie – známé jako Khazad-dûm nebo Dwarrowdelf – v hlubinách pod jejich nohama. Jejich výprava bude vyžadovat statečnost, neboť se vydají hluboko do dolů Morie, aby získali zpět její poklady.
V procedurálně generované trpasličí říši Moria se nebudou odehrávat dvě stejná dobrodružství a každou výpravu můžete projít buď sami, nebo online se společníky. Hráči mohou těžit a vyrábět tak stále lepší vybavení a suroviny, ale pozor, těžba dělá hluk a hluk, který vzniká v tichých hlubinách, hrozí probuzením nebezpečí v podzemí: kde je rachot, tam je boj. Vykopejte tajemství tří legendárních hor, těžte vzácné kovy, ohánějte se, abyste přežili, a bojujte s nevýslovnými silami, abyste poznali tajemství Stínu, který se skrývá uvnitř.


Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1

Vývojář: KONAMI

Vydavatel: KONAMI

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční, Adventura, stealth

Vydán v roce 1998 první 3D titul v sérii METAL GEAR. Hra je průkopníkem 3D stealth akce proti hrozbě války a globálním jaderným zbraním, která využívá hrané záběry, filmové střihové scény prokládané inovativní hratelností.
Příběh, který je vírem intrik a zrady, byl označen za největší příběh 20. století a stal se třetím titulem série METAL GEAR, který se stal hitem následujících let.


Scene Investigators

Vývojář: EQ Studios

Vydavatel: EQ Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, kriminální, logické, puzzle

Hra má k dispozici DEMO.

Scene Investigators je deduktivní hra pro fanoušky žánru „true crime“. Vstupte na rekonstruovaná místa činu, pozorně sledujte důkazy, analyzujte možné motivy zločinů a odhalte, co se skutečně stalo.


Dark Envoy

Vývojář: Event Horizon

Vydavatel: Event Horizon

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, izometrické, kooperativní

Dark Envoy přináší klasické RPG mechanismy s dovednostním bojovým systémem založeným na archetypech a specializacích a kombinuje je s různými taktickými možnostmi řešení soubojů. V příběhu o osudu zasazeném do světa zmítaného konflikty ovládáte družinu lovců relikvií.


RIPOUT – Early Access

Vývojář: Pet Project Games

Vydavatel: 3D Realms

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, kooperativní, horor

Ripout je kooperativní hororová střílečka, ve které se hráči probojovávají opuštěnými vesmírnými loděmi zamořenými mutanty, sbírají kořist a upravují si postavu při hledání poslední bašty lidstva. Najdete se svou věrnou zbraní Pet Gun útočiště včas, nebo zahynete spolu se zbytkem obyvatel Země?

Vydejte se na jedinečnou cestu vesmírem a hledejte přeživší lidi. Útočiště je klíčem. Ale kde se nachází? A hlavně, co to je? Odhalte osud lidstva sami nebo s přáteli v kooperativní sci-fi FPS hře, která vás zabaví na dlouhé hodiny.


Cities: Skylines II

Vývojář: Colossal Order

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budování města, manažerské

Postavte město od základů a proměňte ho v prosperující metropoli, jakou si dokážete představit jen vy. Stavění v takovém měřítku jste ještě nezažili. Díky hloubkové simulaci a živé ekonomice Cities: Skylines II přináší budování světa bez zábran.

Položte základy svého města a začněte. Postavte silnice, infrastrukturu a systémy, které umožňují každodenní život. Je to všechno na vás.

Jak se vaše město rozroste, je také na vás, ale plánujte strategicky. Každé rozhodnutí má dopad. Dokážete oživit místní průmysl a zároveň využít obchod k posílení ekonomiky? Co zajistí rozkvět obytných čtvrtí, aniž by to zabilo ruch v centru města? Jak uspokojíte potřeby a přání občanů a zároveň vyrovnáte rozpočet města?

Vaše město nikdy neodpočívá. Jako každý živý, dýchající svět se v průběhu času mění. Některé změny budou pomalé a postupné, jiné náhlé a nečekané. Takže zatímco se střídají roční období a noc následuje den, buďte připraveni jednat, když život nepůjde podle plánu.

Nejrealističtější a nejpodrobnější stavitel měst všech dob, Cities: Skylines II posouvá vaši kreativitu a řešení problémů na novou úroveň. Díky nádherně vykreslené grafice ve vysokém rozlišení vás také inspiruje k vybudování města vašich snů.


STŘEDA 25. 10.


Stray Souls

Vývojář: Jukai Studio

Vydavatel: Versus Evil

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, horor, adventura

Odhalte tajemství ukrytá ve strašidelném městečku Aspen Falls, kde na vás čekají hrůzostrašná setkání s nepřáteli, epičtí bossové, důmyslné hádanky a hluboký příběh, kde ne každý je tím, kým se zdá. Hrajte za Daniela – obyčejného teenagera, jehož život se navždy změní poté, co zdědí dům po své odcizené babičce a setká se s tajemnou ženou, která má důvěrné znalosti o jeho rodině, domě a jeho šokujícím spojení s jeho minulostí. Herní prvky inspirované klasickými hororovými souboji se soulovou přesností přinášejí svěží nádech moderního žánru akčního hororu.


Citizens: On Mars

Vývojář: Redkar Limited

Vydavatel: Redkar Limited, CreativeForge Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, sandbox, simulátor kolonie

Vyzkoušejte si dokonalou tahovou hru o budování kolonií ve hře Citizens: On Mars! Vaším úkolem je jako vůdce začínající marťanské osady vybudovat prosperující kolonii v drsném a nelítostném prostředí Rudé planety.


Square Dungeon 2

Vývojář: 小五

Vydavatel: BD Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické

„Square Dungeon 2“ je nezávislá textová hra založená na prozkoumávání dungeonů + roguelite. Král démonů zanechal před smrtí lidskému králi proroctví, že ho válečníci zradí, až přijde Armagedon. Co si jako válečník při Armagedonu vyberete?


AQUARIUM

Vývojář: ENTERGRAM

Vydavatel: ENTERGRAM

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor rande, visual novela, anime

Jedná se o letní příběh slečny jménem Aqua – začínající služebné, která nese tajemství – a jejího pána (hráče), který ztratil část paměti.
Mladý pán, dědic rodiny Francoisů, má každou noc stejnou noční můru.
Potkává v ní dívku, ale vždy se nakonec pohádají a rozejdou se se slovy „nenávidím tě“, která mu znějí v uších.
Ale kdo je ta dívka…?

Jednoho letního dne starší sestra mladého pána informuje, že aby se připravil na nástupnictví na panství rodiny Francois, má si procvičit své vůdcovské schopnosti.
Za tímto účelem si jeho sestra přeje, aby si vzal pod svá křídla novou služebnou, kterou by mohl vést a pomáhat jí v růstu.

„Já jsem ta nová služebná, Aqua. Ode dneška budu zodpovědná za vaše blaho, pane.“

Mladý mistr okamžitě zjistí, že jeho srdce přitahuje Aqua, nová, neohrabaná služebná, kterou tíží jisté „tajemství“, o němž nesmí mluvit. Oba dva však od sebe dělí nepřekonatelná zeď – jejich společenská vrstva.

Jaký stín se nad nimi vznáší, když čelí výzvám a odporu samotné společnosti?
Jedná se o ryzí letní příběh lásky dvou jedinců ze zcela odlišných společenských vrstev.


ČTVRTEK 26. 10.


BattleCakes

Vývojář: Volcano Bean

Vydavatel: Volcano Bean

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Oddejte se lahodnému dobrodružství a rozhodněte se bojovat nebo se spřátelit s nepřáteli, abyste zachránili den po svém! Přizpůsobte si svého hrdinu dortíka a potkávejte na cestě okouzlující přátele. V tomto tahovém RPG zanechte svět lepší, než jste ho našli.


Ghostrunner 2

Vývojář: One More Level

Vydavatel: 505 Games

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, cyberpunk

Hra má k dispozici DEMO.

Krev bude proudit v očekávaném hardcore slasheru FPP, který se odehrává rok po událostech Ghostrunnera. Prožijete dobrodružství v postapokalyptické kyberpunkové budoucnosti, která se odehrává po pádu Keymastera, tyrana, který vládl věži Dharma, poslednímu útočišti lidstva. Jack se vrací, aby se postavil násilnému kultu umělé inteligence, který se shromáždil před Dharma Tower, a utvářel budoucnost lidstva.

Hra obsahuje neuvěřitelné mechaniky boje s katanou, hlubší průzkum světa za Dharma Tower, nelineární úrovně s komplexními úseky na motorkách, vzrušující nové režimy a veškerou akci, kterou jste si zamilovali na Ghostrunnerovi. Souboje s bossy jsou navíc interaktivnější a dávají hráčům svobodu volby, jak přežít bitvy s těmi nejtěžšími protivníky.


Mineko’s Night Market

Vývojář: Meowza Games

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Simulátor, adventura

Mineko’s Night Market je hra, která oslavuje japonskou kulturu a zároveň představuje hřejivý příběh o přátelství, tradicích a mnoha a mnoha kočkách.

Hrajte za Mineko, zvídavou dívku, která právě dorazila do svého nového domova na ostrově inspirovaném Japonskem, který se nachází na úpatí hory Fugu. Pověrčiví místní obyvatelé ostrova uctívají sluneční kočku Nikko. To, co bylo vždy považováno za dávno vyprávěný mýtus, přivádí městečko k záhadě, protože v posledních dnech se mezi obyvateli ostrova začíná objevovat pozorování Nikko.

Objevte tajemství, které se skrývá za městem, a navraťte strádající vesnici její bývalou slávu. Po celou dobu spravujte své každodenní činnosti, plňte různé úkoly, vydávejte se na rozmarné výpravy a vyrábějte zvláštní předměty v rámci příprav na týdenní noční trh!


The Devourer: Hunted Souls – Early Access

Vývojář: ZTEK Studio

Vydavatel: ZTEK Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, kooperativní

Hra má k dispozici DEMO.

Zahrajte si na vyšetřovatele paranormálních jevů v našem kříženci survivalu z pohledu první osoby a psychologického hororu. Vyšetřujte strašidelný les až s 5 hráči CO-OP, pokuste se zrušit kletbu, prožijte tragický příběh a přijímejte společná rozhodnutí. Přežijete, nebo přijdete o duši?


PÁTEK 27. 10.


Alan Wake 2

Vývojář: Remedy Entertainment

Vydavatel: Epic Games Publishing

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, adventura, střílečka, horor

Řada rituálních vražd ohrožuje Bright Falls, maloměstskou komunitu obklopenou tichomořskou severozápadní divočinou. Saga Andersonová, zkušená agentka FBI s pověstí řešitelky nemožných případů, přijíždí vraždy vyšetřit. Andersonové se případ zvrtne v noční můru, když objeví stránky hororového příběhu, který se kolem ní začne naplňovat.
Alan Wake, ztracený spisovatel uvězněný v noční můře mimo náš svět, píše temný příběh ve snaze utvářet realitu kolem sebe a uniknout ze svého vězení. Wake, kterého pronásleduje temný horor, se snaží zachovat si zdravý rozum a porazit ďábla v jeho vlastní hře.
Anderson a Wake jsou dva hrdinové na dvou zoufalých cestách ve dvou oddělených realitách, v jádru propojení způsobem, který ani jeden z nich nedokáže pochopit: vzájemně se odrážejí, odrážejí se ozvěnou a ovlivňují světy kolem sebe.
Podněcována hororovým příběhem vtrhne do Bright Falls nadpřirozená temnota, která kazí místní obyvatele a ohrožuje blízké Andersona i Wakea. Světlo je jejich zbraní – a bezpečným útočištěm – proti temnotě, které čelí. Uvězněni ve zlověstném hororovém příběhu, kde jsou jen oběti a monstra, dokáží se vymanit a stát se hrdiny, kterými by měli být?


UFC 5

Vývojář: EA SPORTS

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: XBox Series X/S, PS5

Žánry: Sportovní

Hra UFC 5 je tak skutečná, jak to jen jde. Díky pokročilým renderovacím možnostem enginu Frostbite se můžete těšit na bezkonkurenční podobu svých oblíbených bojovníků a bojovnic, kterou doplňuje věrnost prostředí, takže vstup do oktagonu se bude podobat hlavnímu zápasu turnaje. Zcela nový systém poškození oživí intenzitu a strategii boje, protože rány a údery mohou ovlivnit pohyblivost, obranu, výdrž a další vlastnosti – například: pokud utrpíte příliš velké zranění, lékař zkontroluje, zda jste schopni pokračovat.


Castle of Secrets

Vývojář: Aliens games, AD.Gaming

Vydavatel: AD.Gaming

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, point&click, puzzle

Kletba starobylého rodu Trantonů donutí mladou slečnu Susan vydat se na smrtelně nebezpečnou cestu, na níž ji čeká setkání s mnoha obyvateli světa mrtvých, nalezení přátel i nepřátel a získání odpovědí na nejdůležitější otázky, kdo je skutečným vrahem celé její rodiny.


Článek vždy připravuji v neděli večer ve svém volnu a zabereme mi jej připravit průměrně kolem 5 hodin. Pokud čtete herní novinky pravidelně a chtěli byste je nějak podpořit, tak zde dávám link na Ko-fi. Případným dárcům předem děkuji :).


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...