Herní Novinky 5. – 11. srpna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 5. – 11. srpna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Stormgate a Car Manufacture. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 29. července – 4. srpna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 5. 8.


Fields of Mistria – Early Access

Vývojář: NPC Studio

Vydavatel: NPC Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor života, farmaření

Mistria, idylická vesnice mezi lesem a mořem, vám výměnou za vaši pomoc nabídla zarostlou, ale potenciálem oplývající usedlost. Obnovte městečko v jeho bývalé kráse poté, co zemětřesení způsobí spoušť a krajem začne proudit podivná magie.


Pixel Art Academy: Learn Mode – Early Access

Vývojář: Matej ‚Retro‘ Jan

Vydavatel: Retronator

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, kreslení, výukové

Naučte se kreslit pixel art pomocí videohry! Začněte od nuly a rozvíjejte skutečné výtvarné dovednosti relaxačním způsobem. Dokončete interaktivní výukové programy, kreslete sprity pixel artu a hrajte hry, které vytvoříte. Tohle zvládne každý!


ÚTERÝ – 6. 8.


CYGNI: All Guns Blazing

Vývojář: KeelWorks

Vydavatel: KONAMI

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Akční, arkádové, střílečka

Vrhněte se do nebe plného nebezpečí v poslední bitvě o přežití. Zvolte si, zda chcete přesměrovat výkon mezi zbraněmi nebo systémy štítů, a postavte se neúprosným vlnám pozemních i vzdušných nepřátel. Vylepšujte svou loď sbíráním nových technologií a postavte se kolosálním mimozemským bossům; udělejte cokoli, abyste přežili.


ONE BTN BOSSES

Vývojář: Midnight Munchies

Vydavatel: Midnight Munchies, Outersloth

Vychází na platformy: PC

Žánry: Rytmické

Pilotujete loď, která automaticky obíhá kolem BOSSE. Stisknutím tlačítka změníte směr lodi. Čím méně však měníte směr, tím rychleji loď letí. Čím rychleji letíte, tím rychleji střílíte. Čím rychleji střílíte, tím rychleji VYHRÁVÁTE! Ujistěte se, že jste VYHRÁLI dříve, než se BOSS příliš rozzuří a zničí vás!


Volgarr the Viking II

Vývojář: Digital Eclipse, Crazy Viking Studios

Vydavatel: Digital Eclipse

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Volgarr the Viking II je drsná 2D akční plošinovka, ve které jde o přesnost a jeden chybný pohyb může znamenat brutální smrt. Hráči původní hry se na této neúprosné výpravě budou cítit jako doma, a to i díky novým bonusům, novým formám magie, novým typům nepřátel a novému soundtracku, při kterém vám bude bušit srdce.


Warhammer 40,000: Speed Freeks – Early Access

Vývojář: Caged Element

Vydavatel: PLAION

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, střílečka

Ve 41. tisíciletí se shromáždil kult šílených Orků, kteří jsou posedlí rychlostí a jsou závislí na závodění, aby se během vzácných přestávek mezi otevřenými válkami účastnili hlučných a zběsilých závodů. Říkají si RYCHLÍ FREKOVÉ. Opojeni zvukem řvoucích motorů, ohromující rychlostí, dusivým kouřem, bičujícím větrem a spalujícím ohněm, tito Speed Freeks přivážejí své přeplněné válkou zničené buginy, motorky, tanky a trucky do Speedwaaagh!


Aero GPX – Early Access

Vývojář: Aaron McDevitt

Vydavatel: Aaron McDevitt

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, závodní

Aero GPX je antigravitační závodní hra zaměřená na vysokou rychlost, let, souboje mezi stroji a citlivé ovládání, které je snadné zvládnout, ale náročné na ovládnutí mistrovství. Bojujte o co nejlepší pozici pomocí vysokých rychlostí, riskantních manévrů a nervydrásajících útoků!


Hero Emblems II

Vývojář: HeatPot Games

Vydavatel: HeatPot Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG, tahové, spoj-3

Kdysi dávno existovala žoldácká skupina zvaná Noční pronásledovatelé. Místo vydělávání peněz chodili pomáhat lidem v nouzi. Během války pomohli mnoha lidem, kteří trpěli. S příchodem míru však Noční pronásledovatelé přestali být potřební a museli se rozpustit. Čtyři mladí lidé, Zack, Lucien, Sid a Odelia, se však rozhodli pokračovat v jejich duchu a založili nové Noční pronásledovatele.

Při jedné misi Zack a jeho parta náhodou zachránili elfí dívku jménem Dolores, ale ta si nic nepamatovala. Sid si o tuto dívku, která cestovala daleko z elfího království na území lidí, dělal velké starosti. To je však pro Noční pronásledovatele teprve začátek noční můry!


Retail Company Simulator

Vývojář: Business Tycoon

Vydavatel: Business Tycoon

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, simulátor

Provozujte svou maloobchodní společnost. Podepisujte smlouvy s předními značkami, objednávejte nové produkty, plňte požadavky zákazníků a nenechte je odejít z obchodu s prázdnou. Najímejte nové pracovníky, rozšiřujte prodejnu a užívejte si růstu své maloobchodní společnosti.


Candlelight: Lament

Vývojář: 正方形劳伦斯

Vydavatel: Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, Lovecraft

Ed porušil zákaz vycházení, aby navštívil své přátele a zjistil pravdu o zmizení své vnučky, ale pravda byla mnohem strašnější, než si myslel.


STŘEDA – 7. 8.


Creatures of Ava

Vývojář: Inverge Studios

Vydavatel: 11 bit studios

Vychází na platformy: PC, XBox Series

Žánry: Akční, sbírání monster

Vítejte ve hře Creatures of Ava, jedinečné záchranné hře, která vás zve k prozkoumání světa plného divokých bytostí. Vzbuzují radost a údiv, poskytují jedinečné pouto, které vám umožní využívat jejich dovednosti při putování po planetě a řešení ekologických problémů. Kdysi mírumilovní tvorové nyní podléhají neznámé infekci, která je nutí chovat se agresivně, a proto je vaše mise na jejich záchranu naléhavou nutností.


Fate/stay night REMASTERED

Vývojář: TYPE-MOON, fuzz Inc.

Vydavatel: Aniplex

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela

Rituál pořádaný ve městě Fuyuki mágy, kteří se snaží dosáhnout Kořene.
Sedm mágů, známých jako Mistři, se sejde, aby soupeřili o vlastnictví Svatého grálu, který má moc splnit jakékoli přání svého nositele.
Bojují s ostatními mistry o nadvládu vyvoláváním hrdinských duchů, známých jako Služebníci, které vyvolává Svatý grál.
Během posledních čtyř válek o Svatý grál však historie ještě nezaznamenala jediného vítěze.
Během čtvrté války o Svatý grál před deseti lety byl Širou Emija zachráněn uprostřed válečného požáru samozvaným mágem Kiritsugu Emijou.
Mladý Shirou začal žít s Kiritsuguem a vytrvale žádal o výuku magie, což mág neschvaloval. V noci před Kiritsuguovou smrtí slíbil Shirou svému adoptivnímu otci, že se stane Hrdinou spravedlnosti.

Přesuňme se do současnosti.
Jednoho klidného předvečera se Shirou zapojí do války o svatý grál a je napaden služebníkem.
Ve chvíli, kdy mu hrozí, že ho záblesk oceli připraví o život, objeví se dívka oděná v rytířské zbroji, která smrtící útok zastaví.
Služebnice, která přišla na pomoc budoucímu Hrdinovi spravedlnosti, a Mistr, kterého zachránil Hrdinný duch meče; jejich osudy se daly do pohybu…


Skelethrone: The Chronicles of Ericona

Vývojář: 70`Strike

Vydavatel: Valkyrie Initiative

Vychází na platformy: PC, PS4, XBox One, XBox Series, Switch

Žánry: Metroidvania, souls-like

Vžijte se do role Dereka Ericona, lorda odsouzeného ke smrti ze zrady, které se vyhne, aby zvolil ponurejší osud. Čeká vás skvělé dobrodružství inspirované hrami jako Castlevania a Dark Souls. Krvežíznivé příšery, božské bytosti a epické bitvy s bossy. Příběh hry je utvářen volbami, které určí vaši cestu.


Revue Starlight El Dorado

Vývojář: Frontwing

Vydavatel: Bushiroad

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela

Poslední léto na hudební akademii Seisho…

101. ročník festivalu Seisho Starlight je za rohem…
Studenti se rozhodnou přijmout výzvu a nastudovat nejslavnější japonskou hru, oceánem protkanou tragédii El Dorado.


ČTVRTEK – 8. 8.


Cat Quest 3

Vývojář: The Gentlebros

Vydavatel: Kepler Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, RPG

Zahraj si na pirátského piráta v tomto 2,5D akčním RPG s otevřeným světem, které se odehrává ve fantastickém světě s pirátskou tématikou – Purribean – souostroví, kde se to hemží pirátskými krysami pátrajícími po Severní hvězdě – dávno ztraceném bájném pokladu. Spolu se svým věrným duchovním společníkem se vydejte na plavbu Purribeanem na své vlastní lodi! Ale pozor, moře jsou nebezpečná a mňoukání se blíží, protože hordy pirátských krys na rozkaz krále pirátů vás pronásledují…


Deathbound

Vývojář: Trialforge Studio

Vydavatel: Tate Multimedia

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Souls-like, RPG, Akční

Deathbound je soulslike hra odehrávající se v bezcitném světě, kde se střetává víra a věda. Zakázané město Akratya je nelítostná země, kterou nelze dobýt sám. Spojte se s padlými bojovníky nalezenými během vaší křížové výpravy a dynamicky se mezi postavami plynule transformujte uprostřed boje díky jedinečnému systému pro 4 hrdiny.


SteamWorld Heist II

Vývojář: Thunderful Development

Vydavatel: Thunderful Publishing

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Tahové, taktické, vtipné

Přidejte se ke kapitánu Leewayovi a jeho nesourodé posádce, kteří odhalují záhadnou hrozbu ohrožující Velké moře. Vybavte a vylepšujte svou posádku a zúčastněte se tahových přestřelek plných ricochetů a námořních bojů v reálném čase. Připravte se na míření, intriky a drancování v tomto bouřlivém dobrodružství Steambotů!


That Time I Got Reincarnated as a Slime ISEKAI Chronicles

Vývojář: ZOC Co.

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG, akční

Pusťte se do nového příběhu Jura Tempest Federation společně se všemi oblíbenými postavami z animovaného seriálu!


Dungeons & Degenerate Gamblers

Vývojář: Purple Moss Collectors

Vydavatel: Yogscast Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní, strategie

Své dobrodružství začněte v hostinci, kde se hraje velmi unikátní, zkažená verze blackjacku, kterou jste ještě nikdy nehráli. Budete si muset osvojit pravidla a přizpůsobit se jim, jak budete postupovat hostincem a vyzývat pestré osazenstvo měšťanů závislých na blackjacku.


Mini Settlers – Early Access

Vývojář: Knight Owl Games

Vydavatel: Goblinz Publishing, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny, automatizace

Mini Settlers je minimalistická hra na stavění měst! Osídlujte ostrovy, stavte města a navrhujte efektivní logistické sítě, abyste naplnili potřeby svých budov a podpořili růst populace a vydali se za dobrodružstvím do nových světů.


JDM: Rise of the Scorpion

Vývojář: Gaming Factory

Vydavatel: Gaming Factory, 4Divinity

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, simulátor

Poznejte automobilovou kulturu Japonska s bezplatným prologem ke hře Japanese Drift Master. Poznejte příběh rebelujícího středoškoláka Hatoriho a zazávoďte si na klikatých silnicích u jezera Haikama. Objevte místa, kde se drift zrodil!


Preserve – Early Access

Vývojář: Bitmap Galaxy 🇸🇰

Vydavatel: Grindstone 🇸🇰

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, budování

Preserve je logická hra o stavění ve volné přírodě, která hráče zavede na cestu do harmonického ekosystému. Cílem je podpořit a udržet prosperující a rozmanité biomy, kde jednotlivé složky koexistují v symbiotické harmonii. Využitím strategického myšlení a smyslu pro rovnováhu je hráčům dána možnost umístit širokou škálu rostlin a živočichů a vytvořit prostředí, které vyhovuje jejich preferencím a přáním.


Let Me Out

Vývojář: 4Happy Studio

Vydavatel: 4Happy Studio, PID Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor

Let Me Out je tajuplná logická hra odehrávající se v Indonésii, ve které hrajete za desetiletého indigového chlapce Alvina. Najděte způsob, jak uniknout ze starobylé vesnice, odhalte tajemství jejího prokletí s pomocí ducha své roztomilé malé sestry a svého domácího pavouka. Najděte ingredience k vaření lektvarů a vymítání démonů, kteří sužují vaši cestu.


Astro Hunters VR

Vývojář: Wenkly Studio

Vydavatel: Wenkly Studio

Vychází na platformy: PC, Meta Quest

Žánry: VR, extrakční střílečka

Staň se jedním z lovců ve hře Astro Hunters VR – PvPvE extrakční střílečce odehrávající se ve vesmíru. Prozkoumávejte rozmanité planety, bojujte s různými nepřáteli, vyrábějte plavidla, sbírejte suroviny a vylepšujte své zbraně. Nezapomeňte však, že na planetě jsou i další lovci. Zda se spojíte, budete bojovat, nebo zradíte – to je jen na vás!


PÁTEK – 9. 8.


Ratten Reich – Early Access

Vývojář: METALLADLERSTUDIO

Vydavatel: Crytivo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS, válečné

Ve fiktivním světě rozervaném neustálými válkami se společenství krys, myší, švábů a ještěrů neúnavně snaží prosadit zájmy svých národů. Uprostřed střetu těchto ambicí je probíhající bitevní pole svědkem zániku naděje na mír. Pokroky ve výzkumu páry a dieselových motorů daly vzniknout stále nemilosrdnějším nástrojům ničení a posunuly svět do éry bezprecedentní technologické brutality.


The Crush House

Vývojář: Nerial

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor rande

Jae získala práci svých snů jako producentka nejžhavější televizní reality show roku 1999, The Crush House! Nároky jsou vysoké a sázky vyšší, protože musí obsadit, natočit a produkovat každou sezónu. Hrajte za Jae a zachyťte vznikající románky a výbušné drama každé jedinečné sezóny v ikonickém sídle v Malibu. A ať se děje, co se děje, nezapomeňte uspokojit požadavky svého zběsilého publika, jinak riskujete zrušení.


Train Valley World

Vývojář: Flazm

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, manažerské, tycoon

Užívejte si tvůrčí svobodu při správě železnic, která je snadná na naučení a náročná na zvládnutí. Vytvořte prosperující dopravní impérium v době vrcholící průmyslové revoluce a optimalizujte železniční sítě, vypravujte vlaky a nastavujte automatizované trasy pro doručování. Ponořte se do hlubokého a poutavého herního zážitku inspirovaného hrami Railroad Tycoon 2 a Sid Meier’s Railroads!



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...