Herní Novinky 24. – 30. června 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 24 – 30. června 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Pax Dei, Workers & Resources: Soviet Republic, Republic of Pirates, ELDEN RING Shadow of the Erdtree, ASKA, First Dwarf a Still Wakes the Deep. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 17 – 23. června 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 24. 6.


Uncover the Smoking Gun

Vývojář: ReLU Games

Vydavatel: ReLU Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, simulátor

Ponořte se do hry „Uncover the Smoking Gun (Odhalte kouřící zbraň)“, strhujícího detektivního dobrodružství. Najděte stopy a prozkoumejte důkazy, ale nezůstávejte jen u toho. Zapojte se do jednání s podezřelými, kde i banalita odhalí pravdu. Sledujte, jak se informace sbíhají v překvapivá odhalení. Jste připraveni vyřešit záhadu?


Victoria 3: Sphere of Influence – DLC

Vývojář: Paradox Development Studio

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, simulátor

Vyzkoušejte své diplomatické schopnosti v novém rozšíření hry Victoria 3 – Sphere of Influence. Přitáhněte ostatní národy na svou vlastní stranu pomocí diplomatických dovedností, ekonomického vlivu nebo prostého podplácení. Vybudujte odolnou mezinárodní frakci podobně smýšlejících vlád, které sledují společné cíle pro společné dobro a slávu vaší moci.

Velká strategická simulace viktoriánského věku od Paradox Interactive nabízí nové způsoby, jak světu vnutit svou vůli. Koalice reakčních mocností může vytvořit bloky, které budou působit proti hrozbě liberálních sil v jiných zemích. Využijte svou ekonomickou sílu ke kooptaci nebo donucení jiných režimů a šiřte prapor své ideologie všude, kam se vaše flotily mohou plavit. Odolejte domácímu tlaku na změnu své tradiční zahraniční politiky nebo jej přijměte, protože vás ekonomičtí a ideologičtí agitátoři tlačí k vytváření nových mocenských koalic.


Dice & Fold

Vývojář: Tinymice Entertainment

Vydavatel: Rogue Duck Interactive, Gamersky Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, kostky, roguelike, strategie

Dice & Fold je hra, která kombinuje strategickou hloubku tahových dungeon crawlerů se vzrušením z náhody, které je vlastní hrám s kostkami. Hráči vykládají karty, aby se postavili před karty příšer a snažili se je porazit a složit. Hra připomíná klasické stolní RPG a Solitaire a přidává jednoduchou vrstvu strategie.


Ocean World: Eden Crafters

Vývojář: Osaris Games

Vydavatel: Osaris Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Suvival, automatizace, budování základny

Našli jste planetu, na které vaše skenery objevily spoustu vody, mělo by být snadné ji proměnit v obyvatelné útočiště pro lidstvo. Shromážděte materiály, vyrobte základní nástroje a položte základy prosperující civilizace.

Až na to, že na této planetě je možná příliš mnoho vody? Oceánský svět představuje jedinečnou výzvu: obří vlny způsobené blízkým měsícem.


BloodLight – Early Access

Vývojář: Galactic Games

Vydavatel: Galactic Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor

BloodLight je kooperativní hororová hra z pohledu první osoby až pro 3 hráče. Při práci nočního hlídače budete čelit démonovi, který neustále mění podobu. Vydejte se v týmu nebo sami mrazivým prostředím a splňte všechny úkoly.

BloodLight nabízí mnoho objektů k použití od prodejních automatů až po toalety. Nebudete ochuzeni ani o základní lidské potřeby, jako je močení, únava nebo tělesná teplota. Ve hře můžete také plivat, krkat, prdět, ale také pískat, pištět nebo kašlat. BloodLight je velmi realistická hra, ale i přes obrovské množství možností je hra vytvořena tak, aby nebyla příliš náročná a poskytla co nejlepší herní zážitek.


AsHes – Early Access

Vývojář: Yanmo Games

Vydavatel: Yanmo Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor

Tato hororová hra inspirovaná čínským folklórem nabízí strhující cestu do hlubin podsvětí. Jak se budete nořit hlouběji, odhalíte skrytá tajemství zahalená v temnotě.


Dragon Eclipse – Early Access

Vývojář: Fardust

Vydavatel: Awaken Realms

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike

Ve hře Dragon Eclipse budete objevovat a sbírat kouzelné Mystlingy – bytosti, se kterými se můžete spřátelit a použít je v boji. Nejenže si vytvoříte balíček karet, ale také sestavíte tým tří Mystlingů, z nichž každý má jedinečné statistiky, schopnosti a vyhrazené karty. Jak budete postupovat, budou vaši Mystlingové sílit a vyvíjet se! Využívejte jejich schopnosti při sestavování balíčků a vytvářejte dechberoucí komba při každém spuštění. Ale pozor – blíží se zatmění!


Kunkun Terror Express

Vývojář: AIKUN

Vydavatel: AIKUN

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor

Jako hráč se ocitnete uvězněni ve stísněných prostorách Kunkun Terror Expressu, tajemného vlaku, jehož konec je v nedohlednu. Vaše jediná šance na útěk spočívá v pečlivém pozorování okolí a sbírání životně důležitých předmětů rozesetých po celém vlaku. Ve stínech však číhá zlověstná přítomnost samotného Kunkuna, neúprosného pronásledovatele, jehož záměry jsou neznámé.


KunKun dream Startles the Soul

Vývojář: LDGHH

Vydavatel: LDGHH, AIKUN

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Vím, že jsi ho viděl, jak myslí na starého přítele. Ano, už jsi uvězněn v Kunkunově snu. Musíš najít způsob, jak uniknout a vyhnout se těm duchům a zvířatům se svými uvězněnými společníky. Některá strašidla a zvířata ráda hrají basketbal, uctívají kuřata, nemají ráda melouny.


ÚTERÝ – 25. 6.


Super Monkey Ball: Banana Rumble

Vývojář: Ryu Ga Gotoku Studio

Vydavatel: Sega

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Párty, arkádové, plošinovka, multiplayerové

Připojte se k AiAiovi a jeho přátelům ve hře Super Monkey Ball Banana Rumble, kde můžete až se 16 hráči soupeřit online v několika herních režimech a usilovat o titul Top Banana! Můžete také spolupracovat se svou oblíbenou partou v kooperativním režimu pro 4 hráče nebo vklouznout do úžasně propracovaného příběhu ve zcela novém zážitkovém režimu Adventure Mode!


Until Then

Vývojář: Polychroma Games

Vydavatel: Maximum Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Visuální novela

Osudové setkání spustí řetězovou reakci, která Markovi převrátí život naruby. Lidé mizí a vzpomínky se ukazují jako nespolehlivé. Odhalte s Markem a jeho přáteli v tomto dobrodružném příběhu skrytou pravdu a závoděte, abyste záhadu rozluštili dřív, než bude pozdě.


Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition

Vývojář: Ubisoft

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Xbox One, XBox Series, Switch

Žánry: Akční

VÍTEJTE V SYSTÉMU 4

Objevte Hillys, podivuhodnou mořskou planetu s řídkými ostrovy a svéráznou flórou a faunou. Rozmanité a rozsáhlé oblasti tohoto polootevřeného světa kypí životem, od rušných ulic pulzujícího hlavního města až po skryté jeskyně spících sopek.


Riven

Vývojář: Cyan Worlds Inc

Vydavatel: Cyan Worlds Inc

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle

Odhalte příběh plný intrik, zrady a civilizace na pokraji zhroucení, zatímco budete řešit složité hádanky a odhalovat tajemství Rivenu. Hra je postavena od základu a rozšířena z oceňované původní hry vydané v roce 1997.


Emberward – Early Access

Vývojář: ReficGames

Vydavatel: ReficGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tower defense

Stavějte spletitá bludiště z tetromino bloků a rozmísťujte jedinečné věže v této poutavé roguelitové tower defense hře!


My Museum: Treasure Hunter

Vývojář: ManyDev Studio, Code Meister

Vydavatel: PID Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, historické

My Museum: Treasure Hunter je vzdělávací simulátor pohledu prvního hráče určený pro fanoušky renovace, expedice, management a milovníky historie. Obnovte muzeum, které jste zdědili po dědečkovi, oživte jeho slávu a soutěžte o obdiv kritiků i návštěvníků!

Zrestaurujte si cestu ke slávě! Tento průkopnický titul napříč žánry vám díky úžasné mechanice renovace, četným hádankám a historickým faktům umožní stát se hvězdou muzejního průmyslu.


Movies Tycoon – Early Access

Vývojář: PixelCraze s.r.o. 🇨🇿

Vydavatel: PixelCraze s.r.o. 🇨🇿

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Světla, kamera, vaše akce! Snili jste někdy o vládě nad filmovým vesmírem, ale chyběl vám dokonalý účes nebo předražené sluneční brýle? Nebojte se! Hra Movies Tycoon vám umožní ponořit se do světa filmové tvorby s vysokými sázkami. Přijměte výzvu produkovat filmové trháky, které zaujmou diváky po celém světě. Od vybudování vlastního studia, přes najímání těch nejlepších v oboru až po usednutí do režisérského křesla – každé rozhodnutí leží na vašich bedrech.


Pomberito

Vývojář: Lara the Pitbull

Vydavatel: Lara the Pitbull

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

„Pomberito“ je hororová adventura z pohledu první osoby, která se odehrává v krajině Jižní Ameriky bohaté na folklór. Hra se odehrává v pěti mikroepizodách, z nichž každá představuje jednu noc od pondělí do pátku. Odehrává se na venkově v severovýchodní provincii Argentiny a hráči se vžijí do role místní postavy, která má za úkol plnit každodenní povinnosti na farmě.


Frogun Encore

Vývojář: Molegato

Vydavatel: Top Hat Studios

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, odpočinkové, plošinovka

Od chvíle, kdy Renata porazila Belzebuba, uplynuly celé tři roky a její malá dovolená v Jakeově městě je přerušena, když na ni opět zaútočí muchomůrky! Zdá se, že jeden z Belzebubových věrných stoupenců má ďábelský plán, jak ho přivést zpět, a Renata, Jake a Kloboučník budou muset procestovat celý svět, aby jeho plány překazili.


GUNCHO

Vývojář: Arnold Rauers, Terri Vellmann, Sam Webster

Vydavatel: Arnold Rauers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, roguelike, tahové

V této taktické hře v malém měřítku otáčíte válcem Gunchova revolveru, aby jeho náboje mířily na nepřátele. Probojujte se náhodně generovanými přestřelkami. Vylepšujte své náboje a používejte taktické schopnosti, abyste porazili své nepřátele. Jezděte na svém oslíkovi a staňte se nejlepším pistolníkem.




STŘEDA – 26. 6.


Cozy Grove: Camp Spirit

Vývojář: Spry Fox

Vydavatel: Netflix

Vychází na platformy: iOS, Android

Žánry: Oddechové

Všichni ztracenci si zaslouží laskavé zacházení. Pomozte roztomilým duchům medvídků dojít míru v tomto odpočinkovém pokračování oblíbené life-sim hry, kde vládne laskavost a kde na vás čekají nová dobrodružství při výrobě, výstavbě a kempování na ostrově.


ČTVRTEK – 27. 6.


Battle Crush – Early Access

Vývojář: NCSOFT Corporation

Vydavatel: NCSOFT Corporation

Vychází na platformy: PC, Android, iOS, Switch (TBA)

Žánry: Free2Play, PvP

Kalixerové – hrdinové vybraní bohy – přišli dobýt arénu. Zapojte se do boje, kde nejsilnější hráč z 30 zůstane poslední. Skočte do nového druhu bitevního pole plného výbušné energie.

Cílem hry Battle Crush je bojovat mezi až 30 hráči z celého světa a nakonec se stát jediným přeživším. Jedná se o rychlou, akcí nabitou hru, kde každé kolo trvá maximálně 8 minut. Přežijte, zatímco se vám hroutí země pod nohama a nepřátelé na vás útočí ze všech stran.


Luigi’s Mansion 2 HD

Vývojář: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Akční

Zdá se, že magický Temný měsíc, který visí nad údolím Evershade Valley, uklidňuje duchy, kteří tam žijí. Když se však náhle rozpadne, kdysi přátelští duchové se stanou neukázněnými! Luigi musí klopýtnout a najít odvahu, aby vrátil Temný měsíc na jeho právoplatné místo na obloze.


NeoSprint

Vývojář: Headless Chicken Games

Vydavatel: Atari

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Závodní, sportovní, arkádové

Vzrušující klasická závodní série „Sprint“ od Atari se vrací! NeoSprint znovu ožívá jako arkádový závod pro 8 hráčů na jedné obrazovce, spojený s robustním tvůrcem tratí a intuitivními nástroji pro sdílení, což zaručuje závodní zážitek, který uspokojí jak rychlostní démony, tak architekty.


Stray Gods: Orpheus – DLC

Vývojář: Summerfall Studios

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Adventura

Když váš příběh vždy psal sám osud, co se stane, když se chopíte pera?

Zahrajte si na Orfea v tomto zbrusu novém příběhu pro hru Stray Gods: The Roleplaying Musical! Orfeův příběh je pravděpodobně u konce – dokud ho Hermes nepřivede zpět do světa živých. S jejich pomocí provedete Orfea hlubinami smrtelného rozhodování – s kým chodit, v co doufat, na jaký nástroj to rozbalit…

V hlavních rolích Anthony Rapp (RENT, Star Trek: Discovery), Erika Ishii (Dimenze 20, Světy za číslem) a s autorem scénáře Davidem Gaiderem. Stray Gods: Orfeus je komediálním celovečerním zážitkem, který si užijí jak milovníci historie, tak beznadějní romantici a rockové hvězdy.


PÁTEK – 28. 6.


SPY×ANYA: Operation Memories

Vývojář: GrooveBoxJapan

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Adventura

Anya Forger musí vytvořit fotodeník! Sbírejte vzpomínky na školu a další zajímavá místa. Zahraj si s více než 15 minihrami inspirovanými oblíbenou manga sérií! Pomůžeš Anye vyplnit její fotodeník?


OUTBRK – Early Access

Vývojář: Sublime

Vydavatel: Sublime

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

OUTBRK je simulace lovu bouřek vyvíjená pro PC, která se odehrává ve fiktivní kopii americké tornádové aleje. Zažijte zázraky přírody a soutěžte s ostatními lovci, kteří se dostanou do náhodných scénářů založených na skutečných meteorologických událostech. Připravte se na příliš blízká setkání s tornády, probojujte se přívalovými dešti a vyhněte se nebezpečí extrémního počasí.

Vžijte se do role profesionálního lovce bouřek a využijte své schopnosti řízení rizik ke shromažďování cenných údajů o nepříznivém počasí. Staňte se lovcem, kterým jste vždy chtěli být, a nakupujte nová vozidla, vylepšujte je a upravujte.

OUTBRK obsahuje mapu o rozloze 625 km2 s různými orientačními body, jako jsou řeky, kaňony, pláně, města a lesy.

Takže si utáhněte bezpečnostní pásy a připravte se na hru OUTBRK.


Gigantosaurus: Dino Sports

Vývojář: Infinigon

Vydavatel: Outright Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Dětské, akční, párty

Připravte se na Gigantí hry, sportovní párty s řevem až pro čtyři malé dinosaury! Tyhle výzvy ve velikosti žvance jsou opravdu obrovská zábava – a nikdy nevíte, kdy do akce zasáhne Giganto!



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...