Valorant: Riot Games se chystá banovat Smurfy

Štvou tě smurfové v ranked zápasech? Riot Games přišel s řešením na tvé problémy!

Nedávno byla vydána masivní vlna banů, která cílí na smurf hráče, kteří negativně ovlivňují vyhledávání zápasu.

Hráči volali po řešení problému, kdy smurfové kazili herní zážitek. Herní účty, které jsou nízko v ranked žebříčku, řada hráčů používá ke hraní s níže umístěnými kamarády. Bohužel tento trend ovlivňuje hru ostatním hráčům ve stejném ranku, kteří do něj skutečně patří.

Někteří hráči umístění vysoko v žebříčku si vytváří nové (smurf) účty, aby mohli hrát jen tak pro srandu, kde se nemusí tolik snažit proti méně zkušeným hráčům.

„Jako součást snahy boje proti smurfům v kompetitivních zápasech Valorantu, jsme zahájili vlnu banů účtů, které porušují Podmínky používání služby (Terms of Service),“ píše se v oznamení od Valorantu.

Vývojáři také zmínili, že jednání podobné smurfování je banovatelný prohřešek.

Valorant poukazuje na to, že smurfové si vedou příliš dobře v zápasech na nízkém ranku. To kazí hru, a především narušuje možný postup hráčům, kteří by si vyšší rank zasloužili. Ti bohužel nemají šanci soupeřit se smurfy o několik ranků výše.

Kromě toho, zásady a podmínky služby také uvádí, že boostění je banovatelný prohřešek (do čehož se může počítat právě hraní s kamarády na nižším ranku pomocí smurf účtu).

Valorant neoznámil kolik banů padlo. Předpokládáme, že řada hráčů tyto zprávy kladně ocenila.

Zdroj: How to Counter Smurfs: Riot Release Ban Wave Against Smurfers – hyprgame