Herní Novinky 27. května – 2. června 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 27. května – 2. června 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Senua’s Saga: Hellblade 2, Star Trek: Resurgence, Crown Wars: The Black Prince a Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 20. – 26. května 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 27. 5.


The Rogue Prince of Persia – Early Access

Vývojář: Evil Empire

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka

Hra měla původně v early accessu od 14. května – vydání bylo odloženo na tento týden.

Veďte prince v boji proti hunské armádě zkažené temnou šamanskou magií a najděte své místo v královské rodině při prozkoumávání živé reinterpretace Persie. Skládejte kousky skládačky dohromady a objevujte nové oblasti, když se znovu a znovu pouštíte do boje a setkáváte se s pestrými postavami prostřednictvím nelineárního postupu příběhem.


Ultimate Godspeed

Vývojář: Ninoko

Vydavatel: Ninoko

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, akční

Ve hře Ultimate Godspeed budete moci soupeřit s přáteli v místním i online multiplayeru. S pomocí své božské entity můžete na trať umístit obrovské množství různých předmětů. Kamkoli budete chtít! Nyní začíná závod šampionů! Využívejte zkratky a zároveň se vyhýbejte nástrahám svých soupeřů. A kdo ví, třeba se někdo stane obětí některé z vašich pastí.


Fight To The Death – Early Access

Vývojář: Amrita

Vydavatel: Amrita

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Lidstvo rozhněvalo bohy tím, že zpustošilo Zemi. Nyní je potrestáno kolosální arénou smrti, kde musí všechny druhy bojovat o přežití. Tváří v tvář divokým tvorům, smrtícím pastem a drsnému prostředí dokáže lidstvo odčinit své chyby a prokázat svou hodnotu před chladným soudem bohů?


Dethroned – Early Access

Vývojář: Irid Games

Vydavatel: Irid Games, Hawthorn Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, auto-battler, strategie

Sestavte tým neobyčejných bytostí, budujte svůj vliv, zvyšujte úroveň svého mága a objevujte mocné artefakty, abyste získali zpět ztracené říše. Vžijte se do role mágů, kteří kdysi vládli světu bok po boku, dokud si ho neusurpoval vzpurný mág – Qorus. S pomocí fantastických bytostí a příšer obnovte svět do původního řádu.


Dungeons of Blood and Dream – Early Access

Vývojář: Lori Vornoy

Vydavatel: Lori Vornoy

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, roguelike

Hrajte za mocného krvavého čaroděje, který se snaží uniknout ze smrtící smyčky psychedelických kobek. Zabíjejte odporné nestvůry pomocí široké škály čepelových zbraní a znepokojujících kouzel, využijte sílu prokletých prstenů, najděte tajemné poklady a poznejte tajemství vesmíru, ve kterém jste uvězněni.


Stellar Initiative

Vývojář: Five Head Games

Vydavatel: Five Head Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tower defense, strategie, roguelike

Stellar Initiative je roguelike tower defense hra, ve které přistáváte na planetě a pomocí orbitální lodi dodáváte budovy a podporujete je palbou. Plňte mise, instalujte nová vylepšení, objevujte mocné artefakty a hledejte nejlepší strategii.


Rack and Slay

Vývojář: Ludokultur

Vydavatel: 2 Left Thumbs

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, strategie, RPG

Dungeon crawler ve stylu rogue, ve kterém jsi kulečníková koule! V náhodně generovaných úrovních strkejte koule příšer do děr nebo pastí. Naskládejte na sebe nespočet předmětů, které mění hru. Najděte komba, abyste si vytvořili vlastní synergie a přizpůsobili svůj herní styl.


Wraithbinder – Early Access

Vývojář: Wizard Fu

Vydavatel: Wizard Fu, Double Eleven

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, hack&slash

Wraithbinder je akční roguelike RPG s vývojem schopností inspirovaným metroidvania. V každém běhu si vytvoříte jinou sekvenci zbraní, schopností a relikvií. Svou výzbroj, statistiky a zlato si uchovávejte napříč běhy.


JustAxe

Vývojář: Supergalactiс Gamedev

Vydavatel: Targem Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka

Hra se odehrává ve vzdálené budoucnosti na planetě Zemi. Malé městečko Nové Sověty, ukryté v lesích za horami, malebnými panelovými domy a věžemi elektrického vedení, žije tiše a poklidně a snaží se obnovit téměř mytické stránky historie minulosti.

Jednoho dne však klid obyvatel naruší záhadná invaze bytostí z jiného světa.

Nepřátelské bytosti unesly sestru hlavní hrdinky. Po nějaké době obdrží záhadný dopis, jehož autor zřejmě ví, jak situaci vyřešit… Popadni pradědečkovu trofejní sekeru a vydej se za dobrodružstvím!


Perfect Dice

Vývojář: Tilt Station

Vydavatel: Tilt Station

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike

Ocitli jste se v alternativní kyberpunkové realitě, kde se každé rozhodnutí děje hodem kostkou. Abyste získali zpět svou svobodnou vůli, musíte najít Dokonalou kostku.


ÚTERÝ – 28. 5.


Cupid Parasite: Sweet and Spicy Darling

Vývojář: Otomate

Vydavatel: Idea Factory

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Visualní novela, otome

Sladký a pikantní románek bývalé bohyně pokračuje v pokračování uznávané vizuální novely otome Cupid Parasite.

V době, kdy pracovala pro společnost Cupid Corporation, usilovala bohyně lásky Cupid o to, aby se stala nejlepší poradkyní pro nevěsty. Při plnění svého nejtěžšího úkolu, Parazit 5, dokázala Amorka (na Zemi známá jako Lynette Mirror) překonat nečekané překážky, ale ne dříve, než se zamilovala do jednoho ze svých klientů!

Nyní začíná nová kapitola. Dokáže nově vzniklý pár přežít nepředvídané výzvy?


MultiVersus

Vývojář: Player First Games

Vydavatel: Warner Bros. Games

Vychází na platformy: PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, PC

Žánry: Bojové, multiplayer

„Druhý release“.

MultiVersus je free-to-play plošinovka, která oživuje hloubku ikonických hvězd WB v téměř nekonečných možnostech hry.


Reus 2

Vývojář: Abbey Games

Vydavatel: Firesquid

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování kolonie, strategie, simulátor

Ve hře Reus 2 se opět stanete bohem a převezmete kontrolu nad mocnými obry, jejichž ovládání živlů vám umožní utvářet světy, vytvářet ekosystém zdrojů a umožnit rozkvět lidských civilizací. Vaše volby rozhodnou o osudech těchto křehkých lidských bytostí, jejichž samostatnost je může dovést k velkým výšinám.



STŘEDA – 29. 5.


Nine Sols

Vývojář: RedCandleGames

Vydavatel: RedCandleGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, souls-like, plošinovka

Nine Sols je ručně kreslená 2D akční Tao-punk plošinovka s bohatým příběhem.

Nový Kunlun, poslední Solariánská svatyně, zůstával po staletí v klidu. Uvnitř této rozlehlé říše zanechali dávní bohové smrtelníkům zaslíbenou zemi, která je navždy chráněna posvátnými rituály, avšak pravda o tomto světě zůstává pro většinu neznámá. Vše se změní, když Yiho, dávno zapomenutého hrdinu z minulosti, probudí lidské dítě.

Následujte Yiho na jeho pomstychtivé výpravě proti devíti Solům, hrozivým vládcům této zapomenuté říše, a zlikvidujte všechny překážky, které vám stojí v cestě, v boji ve stylu Sekiro-lite. Prozkoumejte jedinečné „taopunkové“ prostředí, které mísí kyberpunkové prvky s taoismem a dálněvýchodní mytologií. Odhalte tajemství starobylé mimozemské rasy a poznejte osud lidstva.


Capes

Vývojář: Spitfire Interactive

Vydavatel: Daedalic Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Strategie, tahové, taktické

Před dvaceti lety zvítězili superpadouši.

Od té doby vytvořili dystopické město, kde je rozvoj superschopností zločinem. Nikomu se je nepodařilo zpomalit, až do teď.

Capes je tahová superhrdinská strategie, ve které budujete tým hrdinů a bojujete za znovudobytí města.

Hrajete v sérii kampaní a hlídkových misí a můžete se rozhodnout, zda se budete posouvat vpřed příběhem, nebo si najdete čas na prozkoumání vedlejších misí a odemknutí dalších hrdinů, získávání dovednostních bodů a plnění úkolů a dozvíte se více o životě vašich hrdinů.


Trash of the Titans – Early Access

Vývojář: Thayer and Back Again

Vydavatel: Thayer and Back Again

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, taktické, tahové, roguelike

Jste banda popelářských banditů ve městě čarodějů, kteří bojují o kouzelné čarodějné odpadky.


Lesson Learned

Vývojář: MadGamesmith

Vydavatel: Gaming Factory

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series (TBA)

Žánry: Tower defense, akční, strategie

Pomozte Frankovi na jeho cestě historií a vstupte do bizarního světa snů!
Sbírejte suroviny, získávejte spojence, stavte věže a odrážejte vlny jedinečných nepřátel. Postavte se hordě jeskynních lidí, legii francouzských vojáků nebo středověkým rytířům. Osvoboďte své spolužáky, aby rozšířili vaše přisluhovače, a využijte jejich pomoci, abyste se dostali z tohoto třepotavého spánku.


ČTVRTEK – 30. 5.


Astor: Blade of the Monolith

Vývojář: C2 Game Studio

Vydavatel: Versus Evil, tinyBuild

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Akční, RPG

Prozkoumejte živoucí planetu Gliese, kterou kdysi obývala prastará rasa a která je nyní domovem jejich rozumných výtvorů – Diokeků. Po zmizení prastarých žili Diokekové v míru, dokud jejich osady nezačali pustošit zlovolní tvorové, Hiltsikové. Vzhledem k hrozbám, že ve hře je ještě zlověstnější síla, musí Astor – mladý bojovník Diokeků, cestovat po Gliese, aby vyřešil záhadné zmizení svých stvořitelů před tisíci lety, a věří, že po sobě možná zanechali klíč ke jejich záchraně.


SKALD: Against the Black Priory

Vývojář: High North Studios AS

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Vyvlečeš se z černého přílivu, přes mrtvoly utopených mužů na nehostinné, skalnaté pobřeží. Nad hlavou ti křičí rackové a do nosu se ti dostává zápach chaluh. Nějakým zázrakem ses dostal na Idru. Budeš muset vynaložit veškeré své schopnosti, abys přežil a odhalil prastará tajemství Černého chrámu.


Tiny Terry’s Turbo Trip

Vývojář: snekflat

Vydavatel: Super Rare Originals

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, oddechové

Terry se chce pomocí svého nového auta vydat do vesmíru. Když udělá něco tak bezohledného, určitě se o něm bude mluvit ve městě. Běhejte, jezděte a plachtěte na této malé cestě za velkými objevy, zatímco Terry usiluje o dosažení tohoto cíle.


Trans-Siberian Railway Simulator – Early Access

Vývojář: Pentacle

Vydavatel: PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, akční, survival

Usedněte za volant klasické ruské lokomotivy, objevte drsnou krásu a divokost Sibiře a zkuste přežít na nejdelší železniční trati na světě. To je simulátor Transsibiřské magistrály. Hra pro skutečné dobrodruhy!


Vendir: Plague of Lies

Vývojář: Early Morning Studio

Vydavatel: Early Morning Studio

Vychází na platformy: PC, Xbox (TBA), PS (TBA)

Žánry: RPG, tahové

Hra obsahuje češtinu.

Vydejte se na strastiplnou cestu do země, kde temnota zastiňuje naději. Země Vendir, poskvrněná despotickou vládou královské rodiny, je říší zoufalství, kde je hodnota života menší než bláto na botách.

Uprostřed chaosu se vynoří šepot o dávném proroctví, které hlásá vzestup hrdinů, kteří se postaví trůnu. Odváží se však tito předpovězení spasitelé povstat ve světě, kde veřejné opojení vede k popravě a nezaplacené dluhy k ohnivé smrti?

Vydejte se na cestu zrádnou krajinou Vendiru, shromážděte spojence a vyhněte se hněvivému pohledu krále Elrika. Jak se osmá éra rozvíjí, na odvážné čeká osud.

V této epické RPG hře založené na partě se postavte převládajícím lžím království, které se dusí v klamu. Stanete se majákem naděje, který Vendir tak zoufale potřebuje, nebo ochabnete a necháte temnotu, aby vše pohltila?


Umbraclaw

Vývojář: INTI CREATES CO.

Vydavatel: INTI CREATES CO.

Vychází na platformy: PC, Xbox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Najděte naději ve smrti.

Umbraclaw vypráví příběh Kuon, kočky domácí, která zemřela ve světě smrtelníků, poté, co se probudila v rovině duší, říši mrtvých. V této 2D akční adventuře se musí postavit nebezpečnému podsvětí, aby se vrátila domů ke svému majiteli.


[ECHOSTASIS]

Vývojář: ENIGMA STUDIO

Vydavatel: ENIGMA STUDIO

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, cyberpunk

Zkoumání reality, technologie a našeho místa mezi nimi – [ECHOSTASIS] je oceňovaná sci-fi hororová střílečka z pohledu první osoby s logickými prvky, která slouží jako vrcholné zakončení TRILOGIE ENIGMA a nabízí neustále se vyvíjející [PŘÍBĚH] možný prostřednictvím her.
[KDO JSI TY]?

Ve hře [ECHOSTASIS] hrajete [ROLI] [ADMINISTRÁTORA] uvnitř [HLAVNÍHO SÍDLA] [ENIGMY], právě když byl do [NÍ] nahrán [VIRUS] – [ALGORITMUS], který vytváří personalizované reality známé jako [ECHOES]. Vaším [ÚKOLEM] je proniknout do myslí tří klíčových [SUBJEKTŮ], kteří se ztratili v [ CLOUDU]. Pomocí [TERMINÁLU] shromážděte své [MYŠLENKY] o tom, [CO SE STALO], a to tak, že napíšete všechna slova, která vidíte v závorce [TAKTO].


Arcus Chroma: Classic – Early Access

Vývojář: Gx Development, Gimma Games

Vydavatel: Gx Development, Gimma Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bojovka

Vítejte u počátků hry „Arcus Chroma“, která je dílem lásky a kterou přivedl k životu GxGrainson, sólový vývojář hry. Tato inovativní bojová hra, kterou pohání vášeň, se může pochlubit jedinečným bojovým stylem „Hyper-Flow“, který odstraňuje tlačítko pro skok a přesouvá ho tak, aby vylepšilo všechny ostatní mechanismy hry.


Scholar’s Mate

Vývojář: JanduSoft

Vydavatel: JanduSoft

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Horor, puzzle

Scholar’s Mate je strhující hororový zážitek z pohledu první osoby, ve kterém se ocitnete v kůži Judith, mladé ženy, která se probudí v ponurých prostorách psychiatrické léčebny.


PÁTEK – 31. 5.


F1 24

Vývojář: Codemasters

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Závodní

Vypusťte svého šampiona do boje za kariérou, která definuje odkaz F1, což je první velká aktualizace tohoto režimu od roku 2016. Jezděte jako ti největší a ciťte se jako jeden muž s vozem díky zcela novému systému dynamického řízení EA SPORTS. Rozpalte svou vášeň spojením s oblíbenými týmy a jezdci a zároveň dokažte, že na to máte v nových režimech a zážitcích.


Soulmask

Vývojář: CampFire Studio

Vydavatel: Qooland Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, RPG, MMO

Soulmask je sandboxová hra, která upřednostňuje autentický zážitek z přežití. Jako „poslední“ obdařený tajemnou maskou budou hráči bojovat o přežití v primitivní zemi opředené tajemnou vírou a razit si cestu k vzestupu. Začněte od nuly, prozkoumávejte, budujte, verbujte kmeny, abyste posílili svůj klan, a nakonec odhalte tajemné pravdy skryté za civilizací tohoto světa.


Selaco – Early Access

Vývojář: Altered Orbit Studios

Vydavatel: Altered Orbit Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, střílečka

Příběh se odehrává během násilné invaze do podzemního zařízení Selaco, které je domovem uprchlíků přeživších po pádu Země. Hrajete za Dawn, kapitánku bezpečnosti ACE, která díky svému nedávnému povýšení a vysoké bezpečnostní prověrce pátrá po pravdě o temné historii Selaca. Než však stihne vyšetřování dokončit, Selacem otřásají výbuchy a ozbrojení útočníci. Ačkoli se Selaco může odehrávat v rámci rozsáhlého konfliktu, velkou část bude tvořit osobní příběh Dawn, která je ústřední postavou hry.


PANICORE

Vývojář: ZTEK Studio

Vydavatel: ZTEK Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Ve hře PANICORE se hráči vžijí do role městských průzkumníků, které lákají nebezpečná opuštěná místa. Pro tyto lidi je vzrušující objevovat ztracené umění, ztracené poklady a opuštěné budovy, školy a další opuštěná místa.

Když však objeví strašidelné místo – takové, které nedoporučují navštěvovat ani úřady – jejich dobrodružství nabere děsivý směr. Badatelé jsou odhodláni poznat temná tajemství opuštěného místa, a tak nedbají varování a jdou za svou zvědavostí do jeho hlubin.

Nečekaný sled událostí však jejich průzkum rychle zastaví. Nečekaně se ocitnou uvězněni v opuštěné budově, kde jim neznámé síly brání v cestě ven. Průzkumníci musí spolupracovat, aby vydrželi hrůzy uvnitř a našli cestu ven dřív, než bude pozdě, protože se dostaví strach a oni si uvědomí, že nejsou sami.

Hráči musí využít veškerou svou odvahu, aby vyřešili hádanky, prošli nebezpečnými chodbami a přelstili příšeru, která je chce uvěznit ve svých ďábelských spárech, zatímco čas je na dosah.


Nightmare Kart

Vývojář: LWMedia

Vydavatel: LWMedia

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní

Závoďte v krví nasáklých gotických ulicích na jednom z 12 unikátních vozidel a hledejte odpovědi na otázky, které stojí za vznikem této noční můry. Ovládejte mocné zbraně, abyste soupeře proměnili ve šrot, zabíjejte bestie, abyste zvýšili svou maximální rychlost, provádějte triky a drifty, abyste získali Æther k posílení, a překonávejte náročná střetnutí s bossy, abyste odhalili tajemství tohoto strašlivého snu.


Mister Furry: Hot Muscles

Vývojář: Red Six Development, Male Union

Vydavatel: Red Six Publishing, Dungeon Master

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Hra obsahuje češtinu.

Hrajete hru Mister Furry a nelíbí se vám, zlobíte se a nadáváte na ni, když najednou do vašeho bytu přijdou svalnatí páni Furry, potrestají vás, zavřou do klece a pošlou do své kobky.


Second Wave – Early Access

Vývojář: Challengers Games Corp.

Vydavatel: Challengers Games Corp.

Vychází na platformy: PC

Žánry: MOBA, multiplayer

Vítejte ve světě Druhé vlny, kde právě začíná bitva o nadvládu! Připravte se vrhnout po hlavě do světa, který kombinuje nejlepší prvky kompetitivních týmových stříleček do vzrušujícího herního zážitku, který nemá obdoby.


Undead City – Early Access

Vývojář: RedGrit Games

Vydavatel: RedGrit Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, survival, střílečka

Po globální pandemii musí lidstvo přežít proti hordám zombie v „Nemrtvém městě“. Odehrává se v postapokalyptickém světě plném zombie a nájezdníků. Tato akcí nabitá FPS hra vrhá hráče do intenzivních bitev, kde každé rozhodnutí znamená život nebo smrt.

Jako jeden z přeživších musíte projít městem a splnit zadané mise. Budete muset hledat munici, zásoby a vybavení, abyste v tomto zbědovaném světě zůstali naživu.

Hra nabízí strhující hratelnost s realistickou grafikou a dynamickým prostředím, které reaguje na vaše akce.


SOBOTA – 1. 6.


Call of Myth

Vývojář: Kadath studio

Vydavatel: Kadath studio

Vychází na platformy: PC, iOs, Android

Žánry: Karetní

Call of Myth je sběratelská karetní hra zasazená do světa Mythos Howarda Phillipse Lovecrafta.
V tomto temném světě plném nebezpečí nepochopitelných lidské mysli se musíte postavit nejen Starým bohům a jejich fanatickým stoupencům, ale také vlastnímu šílenství. Budete schopni odolat hrůzám tohoto světa a nočním můrám, které vytváří vaše vlastní mysl?



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...