Herní Novinky 25. – 31. března 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 25. – 31. března 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Dragon’s Dogma 2, Horizon Forbidden West: Complete Edition, Alone in the Dark a Lightyear Frontier. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 18. – 24. března 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


Vzkaz týdne: Aby článek s herními novinkami nevypadal jako reklamní plocha odstraňuji většinu reklamích bannerů na Alza z článku. Místo těchto bannerů přidávám informaci o affiliate odkazu na e-shop Alza. Za každý nákup provedený přes tento odkaz podpoříte pár korunami vznik článků o herních novinkách.


PONDĚLÍ 25. 3.


Between Horizons

Vývojář: DigiTales Interactive

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, point&click, adventura

Děj románu Between Horizons se odehrává na palubě Zephyru, lodi první generace lidstva na cestě k jiné hvězdě. Ujmete se role Stelly, která se na lodi narodila před 24 lety a nedávno zdědila po svém otci post šéfa bezpečnosti. Ponořte se do spiknutí, které stojí za incidentem, jenž hrozí narušit společenský řád Zephyru a zmařit jeho misi.


Palia

Vývojář: Singularity 6 Corporation

Vydavatel: Singularity 6 Corporation

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, farmaření, RPG

Palia je nový živý svět stvořený přímo pro vás. Vyrábějte, vařte, rybařte a hospodařte s přáteli, žijte život svých snů a objevte okouzlující dobrodružství plné barvitých postav a záhad, které musíte rozluštit.


SENTRY – Early Access

Vývojář: Fireblade Software

Vydavatel: Fireblade Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, akční

SENTRY je akční obranná střílečka z pohledu první osoby, ve které bráníte svou vesmírnou loď před invazí mimozemšťanů. Naplánujte si únikovou cestu nepřátelským vesmírem a bojujte s nepřítelem napříč vaší lodí za podpory pastí, věží a ničení prostředí.


Kādomon: Hyper Auto Battlers – Early Access

Vývojář: Dino Rocket

Vydavatel: Fireshine Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, strategie

Sbírejte a bojujte s více než 180 unikátními tvory v této roguelike automatové bojovce. Zvyšujte úroveň a vyvíjejte svého Kádomona, sestavte si dokonalý tým a vytvářejte úžasné synergie, abyste porazili VELKÉ bossy.


Artifact Seeker – Early Access

Vývojář: Lynkpin Game

Vydavatel: BD Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bullet-hell, RPG, roguelike

Artifact Seeker je 3D RPG hra typu Roguelike Survivor. Aurorium continent je jen šachovnice pro bohy. Artefakty můžete získávat zabíjením nepřátel. Díky artefaktům se staňte bohy.


Acolyte of the Altar

Vývojář: Black Kite Games

Vydavatel: Black Kite Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní

V této roguelike deckbuilder hře lovte v pustinách kolosální bestie. Dejte si pozor! Bestie během bitvy sílí, což jim umožňuje pohltit vaše bytosti nebo čelit vašim kouzlům. Vyřezávejte z těchto oblud profánní dary a posilujte, abyste mohli sloužit svému patronovi.


ÚTERÝ – 26. 3.


Outpost: Infinity Siege

Vývojář: Team Ranger

Vydavatel: Lightning Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, tower-defense, strategie

Ovládněte mobilní základnu a vezměte si střelnou zbraň XEN, abyste se mohli vydat do hloubi zakázané oblasti Signetova dohledu. Sbírejte unikátní zbraňové jednotky. Zesilte palebnou sílu základny Outpost, která s vámi spolupracuje v bojích.


South Park: Snow Day

Vývojář: Question

Vydavatel: THQ Nordic

Vychází na platformy: PC, Xbox Series, PS5, Switch

Žánry: Akční, RPG

Připojte se ke Cartmanovi, Stanovi, Kylovi a Kennymu v trojrozměrné kráse a oslavte nejkouzelnější den v životě každého malého dítěte – den sněhu! Obrovská sněhová bouře uvrhla město do chaosu a hlavně zrušila školu.

Hrajte až se třemi kamarády, využijte matchmaking nebo si zahrajte sólo se spojeneckými boty a probojujte se zasněženým městečkem South Park. Zapojte se do frenetických, akcí nabitých bojů proti válčícím frakcím ve zcela novém příběhu, kde pravidla určujete vy. Vybavte se jedinečnými zbraněmi a nasazujte ničivé, vylepšitelné speciální schopnosti v novém dobrodružství, abyste zachránili svět a užili si den bez školy.


Wrestling Cardboard Championship

Vývojář: Evil Geometry

Vydavatel: Evil Geometry

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bojové, akční

Herní zážitek inspirovaný wrestlingem, který využívá simulovanou fyziku, kartonové krabice s jedinečnými dovednostmi a pohyby, bojují ve velkých arénách.


Millennia

Vývojář: C Prompt Games

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, tahové, simulátor

Vytvořte si vlastní národ v historické tahové hře 4X Millennia, která vás vyzve ke strategickému rozhodování v průběhu 10 000 let historie od úsvitu lidstva až po naši možnou budoucnost. Určujte běh dějin a v každém hraní zažijte různé časové linie, zatímco svými činy píšete epický příběh. Veďte svůj lid v dobách krizí a věků objevů, čelte velkým výzvám a příležitostem a budujte civilizaci, která bude prosperovat napříč věky.


Bulwark: Falconeer Chronicles

Vývojář: Tomas Sala

Vydavatel: Wired Productions

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Strategie, budování města

Bulwark: Falconeer Chronicles je otevřený budovatelský svět, jehož jádrem je svoboda a vyjádření, a který umožňuje hráčům budovat rozsáhlá města, věže a pevnosti, jež se stávají centry obchodu nebo shromaždišti pro dobývání.


ENDER MAGNOLIA: Bloom in the Mist – Early Access

Vývojář: Adglobe, Live Wire

Vydavatel: Binary Haze Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, metroidvania

Tato prosperující magická velmoc se nachází v Zemi dýmů, kde se pod povrchem skrývá obrovské množství magických zdrojů. V naději, že jejich království pokročí v rozvoji, vznikly umělé formy života známé jako homunkulové. Bohužel toxické výpary z podzemí přivedly Homunkuly k šílenství a proměnily je v divoká monstra.

Hrajete za Lilac, „Attunera“, který má moc Homunkuly zachránit. Po probuzení se ocitnete v laboratoři hluboko v podzemí. Tam se seznámíte s Homunkuly, kteří se úzce podílejí na pádu království. Společně s Homunkuly se vydejte hledat své ztracené vzpomínky a vzácné přátele do Země dýmů. Sledujte cestu zkázy a znovuzrození v postapokalyptickém světě, desítky let po katastrofálním Dešti smrti.


Go Fight Fantastic

Vývojář: Dinomite Games

Vydavatel: Kinda Brave

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hack&Slash, akční, RPG

Ptačí planeta je pod útokem! Spojte síly v kooperaci (místní i online) nebo bojujte proti útočníkům sami v této rychlé, lehké a zářivě ručně kreslené hack n‘ slash hře pro 1-3 hráče.


STŘEDA – 27. 3.


Necrosmith 2

Vývojář: Alawar

Vydavatel: Alawar

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, strategie, simulátor

Simulátor nekromancera je zpět. Sestavte si nemrtvé z různých částí těla a kombinujte schopnosti různých fantasy ras. Vylepšujte svou věž a dodejte jí jedinečný vzhled. Probojujte se hordami nepřátel v procedurálně generovaném světě a ovládněte titány.


Terra Memoria

Vývojář: La Moutarde

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, Xbox Series, PS5, Switch

Žánry: RPG

Nedostatek magických krystalů a náhlé probuzení prastarých robotů vede šestici nových přátel k neuvěřitelnému pátrání napříč Terrou – útulným a fantastickým světem, který kombinuje 3D a pixelové umění.


Distant Bloom

Vývojář: Ember Trail

Vydavatel: Kinda Brave

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, odpočinkové

Po dlouhé výpravě vesmírem přistanete se svou posádkou na cizí planetě, kde máte za úkol vybudovat nový domov pro svůj druh. Toto místo se však velmi liší od vize, kterou jste viděli v dalekohledu. Co se stalo se zeleným životem tohoto světa? A co se stane s vámi?


AutoForge – Early Access

Vývojář: Siege Games

Vydavatel: Siege Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, simulátor, akční

AutoForge je 2D automatizační sandboxová hra. Postavte automatizovanou továrnu sahající až k nebi a hluboko pod zem, objevte rozsáhlý svět plný zázraků a nebezpečí, vylepšujte se pomocí starobylých technologií a braňte to vše před nepřátelskými obyvateli světa.

Jste Otto, magický golem, který se probudí a zjistí, že je opuštěný a sám. Vyhledejte své dávné mistry a zjistěte, co se s nimi a se světem stalo – nejprve však musíte budovat…


Geneforge 2 – Infestation

Vývojář: Spiderweb Software

Vydavatel: Spiderweb Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, strategie, taktické

Geneforge 2 – Infestation je skutečně otevřené fantasy dobrodružství v jedinečném světě mimozemské fantasy. Jste jedním ze Shaperů, čarodějů s úžasnou mocí vytvářet život. Chcete nástroj, past nebo armádu? Přivoláte ho k životu. Stvoříte mocné bestie, které vás poslouchají.

Ale tvůj lid zlenivěl a zpohodlněl a objevila se hrozba. Tvé výtvory už ti nechtějí spokojeně sloužit. Ztratili jste se v divokém, divokém pohoří. Roste tam vzpoura, která ti nabízí úžasnou moc, pokud se k ní přidáš. Využiješ své schopnosti ke zničení rebelů, nebo jim pomůžeš? Přinesete mír, nebo je povedete do války? Volba je jen na tobě.


Unleaving

Vývojář: orangutan matter

Vydavatel: orangutan matter

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, plošinovka

Když se zdá, že je vše beznadějné, dítě se probudí díky šepotu posledního listu a je vtaženo do imaginárního světa. Unleaving zve hráče do příběhem řízené logické plošinovky, kde se jednotlivé úkoly odvíjejí v ručně malované krajině a zkoumají vnímání a smysl.


ČTVRTEK 28. 3.


Missile Dancer 2

Vývojář: TERARIN GAMES

Vydavatel: TERARIN GAMES

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční

Po vyvinutí technologie pro průzkum vesmíru se lidé přistěhovali na obyvatelnou planetu ONEAS. Společenský řád na ONEAS udržoval mateřský počítač a lidé na ní budovali civilizaci jako na druhé Zemi. Obranný systém, který udržoval mír, se však náhle vymkl kontrole a zaútočil na lidstvo. Vesmírná vláda zjistila, že příčinou je uprchlý mateřský počítač, a rozhodla se ho zničit a vyslala svou nejnovější stíhačku „Missile Dancer“ směrem k centru ONEAS, kde se mateřský počítač nacházel.


Open Roads

Vývojář: Open Roads Team

Vydavatel: Annapurna Interactive

Vychází na platformy: PC, Switch, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Adventura

Jednoho krásného podzimního dne objeví Tess Devineová a její matka Opal na půdě svého domu pečlivě uschovanou skrýš starých poznámek a dopisů. Narážky na hluboce zakořeněná rodinná tajemství, desítky let stará vloupání, ztracený poklad kdesi u kanadských hranic… To, co objeví, naznačuje mnohem temnější záhadu, kterou je lepší nechat na pokoji.

V knize Open Roads se Tess a Opal vydávají na dobrodružnou cestu, aby prozkoumaly řadu dávno opuštěných rodinných nemovitostí a odhalily minulost. Budou prohledávat ruiny těchto míst, která skrývají pohřbené vzpomínky, věci, na které se Opal snažila léta zapomenout. A při tomto pátrání objeví nejen pravdu, kterou hledali, ale i jeden druhého.


Pepper Grinder

Vývojář: Ahr Ech

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Pepper Grinder je akční pirátské dobrodružství v hlavní roli s titulní Pepper, námořnickou duší s vášní pro vyhledávání, a Grinderem, jejím super výkonným vrtacím zařízením.

Pepper, ztroskotaná a okradená o svůj poklad, musí roztočit svou věrnou zbraň, aby získala zpět to, co zlomyslní Narlingové ukradli. Pepper, vyzbrojená Grinderem, se hrabe terénem a vodou, ovládá stroje a drtí všechny nepřátele blokující cestu k navrácení ztraceného jmění – se zájmem!

Její postup však nebude tak jednoduchý, protože se ze stínů začnou vynořovat tajemné bytosti…


Vellum – Early Access

Vývojář: Alvios Games

Vydavatel: Alvios, Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Vellum je kooperativní akční roguelike, ve kterém se hráči ponoří do kouzelných svazků, aby vrhali inkoustová kouzla, objevili stránky síly a – v novém pojetí – zvolili, jak se budou jejich nepřátelé vyvíjet.


Enlisted: Reinforced – Early Access

Vývojář: Darkflow Software

Vydavatel: Gaijin Network Ltd

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, FPS

Ve hře Enlisted nevelíte jen jedinému vojákovi, ale celé četě! Tato týmová MMO střílečka znovu vytváří klíčové bitvy nejkrvavější války 20. století, v každé bitvě se účastní stovky vojáků, tanků a letadel.


Godsworn – Early Access

Vývojář: Thunderoak Interactive

Vydavatel: Thunderoak Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: RTS, strategie, RPG

Godsworn je klasická mytologická RTS. Zažijte epické fantasy převyprávění křížových výprav, kde se pohanští bohové a jejich kmeny střetávají s křižáky a armádami nebes. Vyberte si božského hrdinu, shromážděte uctívače po boku mýtických stvoření a porazte nehodné.


Maniac

Vývojář: Transhuman Design

Vydavatel: Skystone Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Už jste z toho všeho unavení? Připraveni na změnu? Chcete to všechno vsadit na čirý chaos a ničení? Přichází Maniac, lehká kriminální akční hra, ve které jde svět proti vám a vaše šílenství vytváří chaos!


Voice Love on Air

Vývojář: SOFTSTAR ENTERTAINMENT, Noisy Fish

Vydavatel: SOFTSTAR ENTERTAINMENT

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor rande, odpočinkové

BL dating simulátor s prvky řízení studia a interakcí s dabéry! Sledujte Akiho, začínajícího hlasového režiséra, který musí dokončit nahrávky pro několik BL dramat, a komunikujte s okouzlujícími dabéry. Pojďte dát hlas jazyku lásky!


PÁTEK – 29. 3.


Omega Crafter – Early Access

Vývojář: Preferred Networks

Vydavatel: Preferred Networks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, akční, RPG, simulátor

Omega Crafter je survival hra v otevřeném světě, která se odehrává ve špatně rozvinutém herním světě, na který útočí záhadný program. Prožívejte dobrodružství, budujte město, vyzvěte mocné nepřátele s Grammim – vaším programovatelným pomocníkem – a přáteli, abyste dokončili vývoj hry do data vydání.


Shadow Corridor 2

Vývojář: Space Onigiri Game LLC

Vydavatel: Space Onigiri Game LLC

Vychází na platformy: PC

Žánry: Stealth, horor

Navždy ztracen v černočerné tmě! Ale právě proto je to zábava! Rozsáhlé chodby zahalené tmou se mění s každou hrou. Jediné, co můžete dělat, je utíkat nebo se schovávat před děsivými zjeveními. Při zoufalém hledání úniku z temnoty používejte jedinečné předměty a karty Karuta se speciálními schopnostmi.


Felvidek

Vývojář: Jozef Pavelka 🇸🇰

Vydavatel: Jozef Pavelka 🇸🇰

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Zjistěte, jaké nepravděpodobné události se odehrávají v tomto regionu alternativní historie Slovenského středohoří. Tento kraj pustoší husitští drancíři a osmanští špehové, zatímco v temnotách přebývají neskutečné hrůzy. Nyní je na Pavlovi, spravedlivém rytíři, který má problémy s alkoholem, aby shromáždil družinu a zastavil ty, kteří se staví proti našemu království.


Other Side Of Mist And Mountain

Vývojář: Universe Studio

Vydavatel: 2P Games, Universe Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, visuální novela

Před pěti lety se studentka druhého ročníku Maha Igarashiová vydala nočním vlakem do města Soukyo, aby se zúčastnila společenské akce flash mob pořádané okultním fórem. V polovině cesty zmizela poté, co vystoupila na stanici Kisaragi, a následně zmizela i samotná stanice. Její přítel Shizuno Yokoyama ji nepřestal hledat. Ve svém rodném městě si otevřel detektivní agenturu, která se specializuje na zvláštní žádosti, a to vše v honbě za stopami, které by vedly k nalezení Maha. Jak se jeho pátrání prohlubuje, stále více se zaplétá do mlhy záhad…



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...