Herní Novinky 22. – 28. ledna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 22. – 28. ledna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Prince of Persia: The Lost Crown, Palworld a The Last of Us Part 2: Remastered. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 15. – 21. ledna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 22. 1.


Pirates Journey – Early Access

Vývojář: 2MEDYA

Vydavatel: 2MEDYA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, RPG, Akční

Vy a vaše posádka jste ztroskotali na tropickém ostrově na konci 16. století. Na začátku dobrodružství máte jen několik základních zásob, včetně lan, klacků a kamenů. Díky šikovnosti a důvtipu se vám podaří na ostrově přežít a rozvíjet se jako pirátská posádka.


Rotten Flesh – Cosmic Horror Survival Game

Vývojář: Steelkrill Studio

Vydavatel: Steelkrill Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, horor, střílečka

Rotten Flesh je kosmická hororová survival hra, ve které se vám právě ztratil pes jménem Roy a vy ho musíte najít tak, že do mikrofonu zakřičíte „ROY“. Vydejte se hluboko do stok, kde se váš pes ztratil – vaše výkřiky v tunelech však slyší i něco jiného… a není to člověk.


JongRo 3_Street – Early Access

Vývojář: BlueKim

Vydavatel: BlueKim

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, horor

V roce 2024 se Jižní Korea kvůli viru Epsilon stala pustinou. Jižní Korea je plná nakažených lidí. V této zpustošené krajině zaslechne jeden muž zvěst o cestě ke spáse na stanici Jongno 3-ga a rozhodne se tam vydat.

Najdeš tam stopy, které po sobě zanechali ti, kdo se na toto místo již vydali. Čtete jejich zápisky, sledujete stopy, abyste rozluštili záhady a vyřešili problémy na cestě. Díky jejich stopám postupně odhalíte skrytá tajemství tohoto místa.

Hra vychází ze skutečné stanice Jongno 3-ga.
Hra se snaží autenticky zachytit atmosféru, která je pro toto místo jedinečná.

Strategicky musíte přemýšlet, jak překonat výzvy, které vás čekají. Na rozdíl od typických lineárních her vám umožňuje procházet hrou podle směru, který si zvolíte. Jinými slovy, důležitost volby je pro hratelnost stěžejní.



ÚTERÝ 23. 1.


Graven

Vývojář: Slipgate Ironworks

Vydavatel: 3D Realms, Fulqrum Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, FPS

Jako věrný kněz ortodoxního řádu, vyhoštěný na smrt za zločin při obraně jiného, žiješ opět na malé lodi unášené bažinou. Cizinec tě převeze na pevnou zem a spolu s tajemnou holí a knihou ti dá nejasné instrukce. Vydej se na cestu, zbožný knězi, zmírni utrpení, odhal podvody a rozbij starodávné zvrácenosti, které zasahují do samotné reality.

Hra je v early accesu od roku 2021 a nyní vychází v plné verzi 1.0. Hra by měla pozdějí vyjít i na konzole XBox, Playstation a Switch.


Stargate: Timekeepers

Vývojář: Slitherine

Vydavatel: Slitherine

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS, taktické

Hvězdná brána: Stargate: Timekeepers je taktická hra, ve které vedete tým specialistů v příběhové kampani s originálním příběhem zasazeným do světa Stargate SG-1. Propližte se s nově vytvořeným týmem za nepřátelské linie, využijte jedinečných schopností svých postav, vytvořte dokonalý plán a porazte hrozbu Goa’uldů.

Vaše dobrodružství začíná během bitvy o Antarktidu, kde velitelka Eva McCainová a její tým podporují SG-1 v boji proti Anubisově flotile. O něco později je Eva a její tým specialistů pověřen novou misí pomoci jaffskému odboji, zabránit brutálním rituálům, udeřit proti Molocově armádě a usilovat o spojenectví s Unasy.

Hra měla vyjít již v prosinci, ale její vydání bylo posunuto na leden. Hra navíc vychází ve dvou částech – první část (polovina misí) vychází 23. ledna. Druhá část je naplánována na duben 2024 (zakoupením hráči získají obě části, hratelná bude zatím pouze polovina misí).


B-17 Flying Fortress : The Mighty 8th Redux – Early access

Vývojář: MicroProse Software

Vydavatel: MicroProse Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, simulátor, strategické

O misích, které podnikaly posádky bombardérů B-17 za druhé světové války, kolují legendy. Jaké to bylo prolétávat neúnavnou protiletadlovou palbou nad nacisty okupovanou Evropou? Jaké to bylo mít ve výšce 15 000 stop mezi životem a smrtí tenkou vrstvu oceli? Jaké to bylo zuřivě odrážet nepřátelské stíhačky kroužící kolem vašeho letadla a pak přesně dopravit náklad nad nepřátelské cíle?

Zjistěte to sami, až povedete desetičlennou posádku k vítězství… nebo porážce… proti letkám nacistických bojových letounů v legendárním letounu B-17 Flying Fortress!


Lil‘ Guardsman

Vývojář: Hilltop Studios

Vydavatel: Versus Evil, tinyBuild

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Adventura, oddechové, point&click, vtipné

V této dedukční adventuře hrajete za Lil – nepravděpodobného dvanáctiletého hrdinu, který zastupuje svého otce ve strážní boudě a má za úkol rozhodnout o osudu více než 100 unikátních postav.

Budete vyslýchat lidi, elfy, skřety, kyklopy a další fantasy bytosti a pomocí svých dedukčních schopností určíte, koho připustit nebo odmítnout, podle toho, jak reagují na vaše otázky a vaše věrné nástroje. Posílat návštěvníky do vězení, nechtěně je rozmetat na kousky nebo je nechat jít dál jejich veselou cestou, to vše je součástí práce. Ale pozor: to, koho pustíte branami hradu, rozhodne o osudu království.


Right and Down and Dice

Vývojář: mc2games

Vydavatel: mc2games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní, tahové, strategické

Prozkoumejte náhodně generované karetní dungeony, kde se můžete pohybovat pouze doprava a dolů, používejte kostky k porážení mocných nepřátel, sbírejte mocné artefakty a učte se nové schopnosti! Podaří se vám z dungeonu uniknout?


STŘEDA 24. 1.


Enshrouded – Early Access

Vývojář: Keen Games GmbH

Vydavatel: Keen Games GmbH

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, budování báze, akční, RPG

Říše Embervale je ztracena. Vaši předkové v touze po magické moci rozpoutali mor, který pohltil celý svět.

Jsi Flameborn, poslední plamínek naděje umírající rasy. Probuď se, přežij hrůzu zničující mlhy a získej zpět ztracenou krásu svého království. Vydejte se do rozlehlého světa, porážejte kruté bossy, budujte velkolepé síně a razte si cestu v tomto kooperativním akčním survival RPG až pro 16 hráčů.


UNDER NIGHT IN-BIRTH II Sys:Celes

Vývojář: FRENCH-BREAD, Arc System Works

Vydavatel: Arc System Works

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5

Žánry: Akční, 2D bojovka, arkádové

Nejnovější strhující díl epické ságy Under Night In-Birth povstává z propasti! Vylepšená vizuální stránka a bojový systém! Staňte se svědky pádu opony nad příběhem Duté noci. Bojujte o nadvládu prostřednictvím vzrušujících soubojů a hlubokého, robustního bojového systému!


Anomaly Agent

Vývojář: Phew Phew Games

Vydavatel: Phew Phew Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, Switch (25. 1.)

Žánry: Akční, adventura, cyberpunk, plošinovka

ANOMALY AGENT je kyberpunková akční plošinovka s plynulým bojem, příběhem v čase, svéráznými postavami a chytlavým synthwave soundtrackem! Mlaťte nebo střílejte skrz davy nepřátel, ovlivňujte příběh svými rozhodnutími a zastavte anomálie dřív, než se svět propadne do chaosu!


Roots of Yggdrasil – Early Access

Vývojář: ManaVoid Entertainment

Vydavatel: ManaVoid Entertainment, Indie Asylum

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, strategické, roguelike

Stavějte osady, prozkoumávejte Devět říší, sbírejte artefakty a vylepšujte své budovy, abyste dosáhli vrcholu Yggdrasilu v této roguelike hře, která vznikla po Ragnaroku! Dokážete přežít konec světa?


Heroes of Eternal Quest

Vývojář: Drakkar Game Studio

Vydavatel: Surefire.Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, roguelike, karetní, strategické, RPG

Nikdo si nedokázal představit, že kdysi mírumilovný svět bude nenávratně ztracen. Jednoho dne se všechno rozpadlo a svět se proměnil v obrovskou pyramidu. Různí tvorové našli domovy v různých „vrstvách“, každá podle toho, jak byla vysoko nebo nízko. Protože tyto vrstvy nespojovaly žádné fyzické cesty, dalo se cestovat pouze pomocí obrovských „portálů“.

Lidé, kteří přežili, žijí v nejnižších, nejchudších oblastech tohoto nového světa. Říkají jí „Věž střepů“ a doufají, že jednoho dne dosáhnou vrcholu světa a vymaní se z nespravedlivého osudu.

Zatímco my se tomuto podivnému osudu nepoddáme, jen několik lidí, známých jako “ Poznamenaní“, mohou bezpečně procházet „portály“. Ti jsou naší poslední nadějí.


Taddle Quest

Vývojář: Genm Corp

Vydavatel: Genm Corp

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, souls-like, akční

Jedná se o dobrodružné RPG se zaměřením na souboje s bossy, porážení silných nepřátel a získávání spousty odměn za vybavení. S různým vybavením se můžete vylepšit, vyzvat silnější bossy a odhalit tajemství tohoto fantasy světa.


The Witch’s Cauldron

Vývojář: Harvey games

Vydavatel: Harvey games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, simulátor, roguelike

The Witch’s Cauldron je příběhová roguelike hra o… hádejte čem?… o tom, jak být čarodějnicí.

Jste čarodějnice žijící na okraji malého středověkého města se svou kočkou. Vaším nástrojem jsou lektvary. Se svým kotlíkem si proklestíte cestu světem. Musíš si však udržet rovnováhu. Na jedné straně vah je hrůza, kterou přinášíš. Na druhé – tvá sláva mezi lidmi. Pokud se váhy vychýlí příliš, někdo si určitě přijde pro tvůj život. Ale na tom vlastně nezáleží, protože tvá duše je dávno ztracená. A koloběh bude pokračovat.

Zatímco stín inkvizice je ještě daleko, sedláci, měšťané, a dokonce i sám král se ti přijdou poklonit. Vyslechni si jejich problémy, poznej jejich tajemství, odhal nové recepty a měj na paměti, že tvé dobrotivé či zlé úmysly jistě něco změní.



ČTVRTEK 25. 1.


Like a Dragon: Infinite Wealth

Vývojář: Ryu Ga Gotoku Studio

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, JRPG, tahové

Dva hrdinové větší než život, Ichiban Kasuga a Kazuma Kiryu, jsou svedeni dohromady rukou osudu, nebo možná něčím zlověstnějším… Prožijte to v Japonsku a prozkoumejte vše, co Havaj nabízí, v RPG dobrodružství tak velkém, že se rozprostírá přes celý Pacifik.


Apollo Justice Ace Attorney Trilogy

Vývojář: CAPCOM

Vydavatel: CAPCOM

Vychází na platformy: PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, Switch

Žánry: Visuální novela, detektivní

V této kolekci tří her se připoj k začínajícímu právníkovi Apollu Justiceovi a jeho učiteli, legendárnímu Phoenixovi Wrightovi! Tento titul obsahuje 14 epizod hry „Apollo Justice: Phoenix Wright: Ace Attorney“, „Phoenix Wright: Ace Attorney: Dual Destinies“ a „Phoenix Wright: Ace Attorney: Dual Destinies“: Ace Attorney: Spirit of Justice“ a 2 speciální epizody, které byly dříve dostupné pouze jako DLC, celkem tedy 16 epizod!


Mad World – Age of Darkness – MMORPG

Vývojář: Jandisoft

Vydavatel: Jandisoft

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG

V Šíleném světě nyní panuje hluboký pocit beznaděje. Je to příběh o třesení se vztekem a boji s šílenstvím, ke kterému vás zveme také. Krev a tělesné tekutiny z obřích démonických mrtvol zamořily tuto zemi. „Stínové děti“ musí spolupracovat, aby tento beznadějný svět zachránily. A pokud chcete démony porazit, je nutné se sami stát démonem. Najděte způsob, jak přežít ve světě, kde zmizela naděje.


Unforetold: Witchstone – Early Access

Vývojář: Spearhead Games

Vydavatel: Spearhead Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, CRPG

Poznejte živoucí a reaktivní země Kalsundie prostřednictvím dosud nevídaných možností, jak hrát za svou postavu, ovlivňovat ostatní a stanovovat si vlastní cíle.

Každá volba na vaší cestě se promítá do nelineárního příběhového systému, který dynamicky mění vztahy a výsledky. Pryč jsou časy pracných řetězců úkolů, protože vstupujete do svobodnějšího světa milníků a příležitostí, kde si sami vybíráte, komu pomůžete, co budete dělat a čeho chcete dosáhnout.

S podporou klasických tahových soubojů a stealth systémů v prostředí z hlavy Eda Greenwooda, tvůrce Forgotten Realms – jste vyzváni, abyste utvářeli osud světa.


RIN: The Last Child

Vývojář: Space Fox Games

Vydavatel: Space Fox Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka, metroidvania

Vydejte se s RIN, posledním dítětem Stvořitele, na cestu za obnovením pořádku v mystickém světě. Sbírejte aspekty a runy, vytvářejte kouzla a postavte se mocným bossům – svým přeměněným sourozencům. Osud světa leží ve vašich rukou. Podaří se ti obnovit harmonii v této kouzelné říši?


Go Mecha Ball

Vývojář: Whale Peak Games

Vydavatel: Super Rare Originals

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S

Žánry: Akční, arkádové

Naložte se a rozjeďte se v této střílečce se dvěma tyčemi a roguelike postupem! Probijte si cestu arkádovými úrovněmi pomocí fyziky ve stylu pinballu smíšené s arzenálem ničivých zbraní. Porážejte vlny nepřátelských botů, bojujte s velkými bossy a mezi jednotlivými jízdami vylepšujte svého mecha.


KRITIKA: ZERO

Vývojář: VALOFE

Vydavatel: VALOFE

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, MMORPG

Kritika Zero zve hráče do hyperstylizované, vysokooktanové, akcí nabité rvačky. Spojte se s ostatními bojovníky a společně dobývejte kompaktní instancované dungeony s rychlostí a přesností. Čím rychleji váš tým dungeon vyčistí, tím větší odměny na vás čekají na konci cesty. Tato hra je šitá na míru těm, kteří se vyžívají v předvádění svých bojových schopností, a nabízí dokonalou kombinaci rychlé akce a složité hloubky, která je typická pro hry MMO.


PÁTEK 26. 1.


TEKKEN 8

Vývojář: Bandai Namco Studios

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, bojové

Série TEKKEN, která drží rekord v délce trvání příběhu videohry, začíná novou kapitolu, protože TEKKEN 8 pokračuje v tragické sáze rodů Mishima a Kazama a jejich světem otřásajících soubojů otce a syna, které začínají 6 měsíců po uzavření posledního zápasu. Příběh o růstu a odhodlání Jina Kazamy představuje novou kapitolu v nadčasové sáze.


Into the Necrovale – Early Access

Vývojář: Casey Clyde

Vydavatel: Tribal-Storm

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, hack&slash, RPG

Into the Necrovale je akční RPG, ve kterém sbíráte mocné předměty, které se navzájem ovlivňují. Pronikněte do tajemství a nebezpečí Nekrovale, kam byly vyhnány tisíce generací zločinců a darebáků.


Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...