Herní Novinky 21. – 27. srpna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 21. – 27. srpna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Gord, Age of Reforging:The Freelands, En Garde!, Wayfinder a Book of Hours. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 14. – 20. srpna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 21. 8.


Jumplight Odyssey – Early Access

Vývojář: League of Geeks

Vydavatel: League of Geeks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, manažerské

Veď svou posádku na odvážný únik na hvězdné obloze do útočiště Věčné hvězdy v tomto roguelitovém simulátoru hvězdné kolonie.

Utečte ze spárů admirála Voltana a válečných Zutopanů, zatímco budete stavět, opravovat, povyšovat, bránit a rozvíjet se na několika palubách své hvězdné lodi. Když je vaše domovská planeta zničena a váš lid ztracen, je na vás, abyste udrželi Naději naživu při nebezpečném dobrodružství napříč galaxií.


Six Ages 2: Lights Going Out

Vývojář: A Sharp

Vydavatel: Kitfox Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, s bohatým příběhem

Život po mýtech. Smrt, katastrofa, zoufalství.

Tento nový díl série Six Ages je samostatná kniha o přežití, která kombinuje interaktivní fikci a tahovou strategii. Svět končí a přežití vašeho malého klanu závisí na tom, jak zvládnete jeho vztahy se zbývajícími bohy a jejich stoupenci.


Whisker Squadron: Survivor

Vývojář: Flippfly LLC

Vydavatel: Flippfly LLC

Vychází na platformy: PC

Žánry: AKční, roguelite

Galaxie je zaplavena robotickými brouky známými jako Roj. Množí se, rozdělují a dobývají a zanechávají za sebou nekonečné krveprolití. Je na vás a vaší posádce kočičích pilotů, abyste tuto hrozbu vyhladili pro dobro celého zvířecího rodu.


Kill The Crows

Vývojář: 5minlab Corp.

Vydavatel: 5minlab Corp.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Arkádové, akční, střílečka shora

„Kill The Crows“ je rychlá arénová střílečka z vrchu zasazená do zvráceného westernového světa. Pistolnice hořící pomstou vstoupí do ruin opuštěného města, připravena čelit smrti. Připravte se na přestřelky stylem „jeden výstřel, jedno zabití“ s použitím klasických revolverů a vějířových technik. Chyba znamená smrt a smrt je nevyhnutelná.


ÚTERÝ 22. 8.


Immortals of Aveum

Vývojář: Ascendant Studios

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, adventura

Immortals of Aveum je magická střílečka pro jednoho hráče z pohledu první osoby, která vypráví příběh Jaka, jenž se přidává k elitnímu řádu bojových mágů, aby zachránil svět na pokraji pekelné propasti.


Smurfs Kart

Vývojář: Eden Games

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Závodní

Kdo bude nejrychlejší Šmoula ve městě?
To je otázka, na kterou budete muset odpovědět v této dynamické závodní hře na motokárách ve světě Šmoulů!

Celá rodina si může vybrat jednoho šmoulu, jeho motokáru a speciální sílu, a pak už se můžete pustit do divokých závodů!
Odstartujte co nejlépe, najděte zkratky a použijte správné předměty ve správný čas, abyste předjeli své soupeře.

Hra vyšla na podzim roku 2022 na Switch a nyní došmoulila i na další platformy.


Fort Solis

Vývojář: Fallen Leaf, Black Drakkar Games

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Adventura, simulátor chůze

Jack reaguje na neobvyklý poplach ze vzdálené důlní základny a přijíždí do temné a opuštěné pevnosti Solis. Vzhledem k blížícímu se varování před bouří se vydává dovnitř, aby navázal zoufalý kontakt. Jak se noc prodlužuje, události se stupňují, vymykají se kontrole a záhada toho, co se stalo s posádkou, se začíná odhalovat. Blíží se bouře, která omezuje Jackův únik, když se snaží vydržet do příchodu rána.


Chicken Journey

Vývojář: loonyware

Vydavatel: loonyware

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, puzzle

Zahrajte si na rozkošné kuře v této odpočinkové plošinovce. Skákejte, šplhejte a řešte hádanky, abyste našli odpověď na ULTIMÁTNÍ otázku, kterou může kuře položit…


STŘEDA 23. 8.


Dust Fleet

Vývojář: Orbiting Disco

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: 4x, RTS

Píše se 24. století a kolonizace vesmíru se nedaří. Hyperprostor otevřel dveře ke hvězdám, ale obyvatelných světů je málo a jsou daleko od sebe, přelidnění stále bují a apetit naší civilizace po zdrojích se jen zvyšuje. Tento nekonečný apetit už více než sto let sytí neuvěřitelně bohatá Zóna prachu, kterou společně kontrolují Spojené národy Země a Zónové těžební družstvo. Ale šance lidstva bojovat trvala jen krátkých sto let.

Nyní se setmělo. Přestaly připlouvat nákladní lodě se zásobami a lidstvo čelí bezprecedentní krizi. Je na veliteli nejlepší flotily UEN, aby vyrazil do Zóny prachu, vyšetřil a vyřešil krizi zásobovacího řetězce dříve, než se vymkne kontrole. Je čas prokázat strategické schopnosti v tahovém manažerském režimu. Pak se vydejte do předních linií a nasměrujte svého vnitřního velitele v intenzivních vesmírných bitvách v reálném čase.


ČTVRTEK 24. 8.


Ride 5

Vývojář: Milestone S.r.l.

Vydavatel: Milestone S.r.l.

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Závodní, simulace

Nažhavte motor a připravte se vyrazit na trať s RIDE 5. Adrenalinový herní zážitek, který je tak autentický, že si budete připadat, jako byste skutečně závodili v závratné rychlosti.

Najděte si své oblíbené motorky a vyzkoušejte nové v té nejlepší motocyklové hře. Závoďte na více než 35 tratích a nasbírejte více než 200 motocyklů od světoznámých výrobců, přičemž každý prvek je navržen tak, abyste měli pocit, že jezdíte na skutečné motorce.


Blasphemous 2

Vývojář: The Game Kitchen

Vydavatel: Team17

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5, Switch

Žánry: Metroidvania

Ponořte se do nebezpečného nového světa plného záhad a tajemství, která musíte objevit, a prodírejte se skrz monstrózní nepřátele, kteří stojí mezi vámi a vaší snahou ukončit cyklus jednou provždy.


PÁTEK 25. 8.


ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON

Vývojář: FromSoftware Inc.

Vydavatel: FromSoftware Inc., Bandai Namco Entertainment Inc.

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Mecha, akční

Ve hře ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON si hráči sestaví svého mecha z nejrůznějších součástek a zbraní a budou se volně vznášet po lokacích, které nově definují trojrozměrnou mobilitu. Postavte se zdrcujícímu odporu tím, že překonáte a předběhnete nepřátele díky dynamickému pohybu, který plně využívá boj na dálku i na blízko. Hráči mohou zažít frenetickou a rychlou akci, které lze skutečně dosáhnout pouze s mechy.


Sunkenland – Early Access

Vývojář: Vector3 Studio

Vydavatel: Vector3 Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival

Připravte se na survival hru s tématikou vodního světa s modulární základnou stavění, vyklízení potopených měst, craftování, obrany základen a invazí NPC klanů o zdroje a území. Připraveni na vodní apokalypsu?


Don Duality

Vývojář: Königsborgs

Vydavatel: Ravenage Games, 2P Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní

Don Duality je hra Chaos Manager s karetními mechanismy. Pošlete své gangstery na loupež a vyperte peníze ve své restauraci. Najímejte zaměstnance a vylepšujte svůj podnik, ale nezapomeňte, že život je jako ruleta a ne všechno lze na Donově cestě plně ovládat.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...