Herní Novinky: 17. – 23. dubna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 17. – 23. dubna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Wartales, Fabledom, Sherlock Holmes The Awakened, Lightracer Spark, Trinity Fusion a Cardboard Town. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 10. – 16. dubna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.

Suffer The Night – 17. 4.

Vývojář / Vydavatel: Tainted Pact / Tainted Pact + Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

„Nehrajte tu hru. Spalte ji. Zničte ji. Když ho spatříš, je už pozdě.“

Dopis na rozloučenou, autor neznámý

Píše se rok 1989. Na lesy Sleepy Woods se snesla tma, protože kraj pustoší silná a děsivá bouře. Ve chvíli, kdy do vás udeří blesk, se před vašimi dveřmi objeví zlověstná obálka: Brána do vašich nočních můr.

Zažijte na vlastní kůži mrazivou směs nostalgie a strachu, když se ponoříte do temného světa SUFFER THE NIGHT. Podaří se vám uniknout ze spárů bledého muže, nebo se stanete obětí hrůz uvnitř?


Recollection – 17. 4.

Vývojář / Vydavatel: Erkberg Games / Erkberg Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové

Klidný a atmosférický „simulátor chůze a pozorování“ o krásách přírody. Využijte svůj pohled a pozornost v rozmanitých herních zážitcích: Pozorujte hvězdy, sledujte růst trávu, létejte s ptáky a připomeňte si mnoho dalších divů, které nás každý den obklopují.


Beyond the Long Night – 17. 4.

Vývojář / Vydavatel: Noisy Head Games / Yogscast Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelite

Prozkoumejte Temnou horu – podzemní svět plný příšer, tajemství a sympatických postav. Skládejte hádanky, vylepšujte a bojujte ve třech náhodně generovaných oblastech, abyste unikli smrtící bouři a unikli do Nadzemního světa za ní. Odhalte stopu záhad v tomto starobylém království polobohů a průzkumníků, které je uvězněno v nekonečné časové smyčce.


Pets Hotel – 17. 4.

Vývojář / Vydavatel: Games Incubator / Games Incubator + PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Vítejte v hotelu Pets, kde můžete začít podnikat, přesně v tom, o čem jste vždycky snili. Pets Hotel vám dává jedinečnou příležitost vybudovat, navrhnout a provozovat místo, kde se domácí mazlíčci mohou cítit jako doma. Kočky, psi, želvy a mnoho dalších zvířat čeká, až se o ně postaráte.


God of Rock – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: Modus Studios / Modus Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Rytmické, bojové

Tajemný bůh rocku oživil duše největších hudebníků vesmíru, aby se střetli pro jeho zábavu. Každý z hudebníků, který získal nová těla a nové schopnosti, se stane účastníkem jeho soutěže a utká se s ostatními o hudební nadvládu na celosvětové scéně.


Minecraft Legends – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: Mojang Studios + Blackbird Interactive / Xbox Game Studios

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Strategické

Objevte tajemství nové akční strategie Minecraft Legends. Prozkoumejte vlídnou zemi s bohatými zdroji a nádhernými biomy na pokraji zkázy. Drancující piglini dorazili a je na vás, abyste inspirovali své spojence a vedli je do strategických bitev za záchranu Overworldu!

The Mageseeker: A League of Legends Story – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: Digital Sun / Riot Games + Riot Forge

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: RPG, Hack&Slash

V království Demacia mají Mageseekers moc utlačovat občany, kteří používají magii. Ve jménu veřejného pořádku je indoktrinují, zavírají do vězení nebo je donutí se skrývat.

Hrajte za Sylase, mága, který právě unikl z nespravedlivého zajetí z rukou Mageseekers. S řetězy, které tě kdysi svazovaly, musíš osvobodit svou vlast od tyranie, jednoho Mageseekera za druhým.

Je čas rozvázat magická pouta.

Rozkazuj magii. Magie je všude, i na bitevním poli. Ovládejte nejrůznější kouzla, od spalujících plamenů po smrtící led, a přizpůsobte si svůj jedinečný herní styl. Ohánějte se řetězy a používejte magii nepřátel proti nim, nebo je mlaťte pěstmi – volba je na vás.


Desktop Dungeons: Rewind – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: QCF Design / Prismatika + indienova

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, roguelike

Desktop Dungeons: Rewind je moderní předělávkou oceňované taktické dungeon crawler hry.

Založit nové království není snadné: vyžaduje to chytrost, lidskou sílu a spoustu zlata. Jak zaplatíte za nehorázně předražené krčmy a banky? Raději sestupte do kobek a jakýmkoli způsobem ukradněte bohatství smrtelně nebezpečným obyvatelům.


Disney Speedstorm – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: QCF Design / Prismatika + indienova

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Závodní, arkádové

Vrhněte se do ultimátní bojové závodní hry s hrdiny, která se odehrává na vysokorychlostních okruzích inspirovaných světy Disney a Pixar. Ovládněte jedinečné dovednosti každé postavy a vybojujte vítězství v tomto napínavém arkádovém závodním zážitku od tvůrců série Asphalt.


Exogate Initiative – Early Access – 18. 4.

Vývojář / Vydavatel: Xeno Bits / Xeno Bits

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, budování základny

Exogate Initiative je manažerská hra zaměřená na budování základny, která vás zavede ze skromné odpočívárny až na hranici kreativity. V blízké budoucnosti nám nová technologie umožňuje okamžitě cestovat kamkoli ve vesmíru prostřednictvím portálů známých jako Exogaty. Vzniká mezinárodní iniciativa, jejímž cílem je tyto portály rozvíjet a prozkoumat světy za nimi.

Jako vedoucí této iniciativy povedete lidstvo do obrovského neznáma, kam se nám ani nesnilo vkročit.


Moons of Darsalon – 19. 4.

Vývojář / Vydavatel: Dr. Kucho! Games / Dr. Kucho! Games + Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, plošinovka

Týmy darsanautů se ztratily během svých těžebních misí na různých měsících planety Darsalon. Musíte splnit několik záchranných misí, ve kterých je budete muset dovést k nejbližší základně. Pomocí vlastní umělé inteligence vás budou následovat a poslouchat vaše příkazy. Na cestě k základně je budete muset chránit před nebezpečím a nepřáteli pomocí laserové zbraně, jetpacku, pilotovat pozemní a vzdušné dopravní prostředky, ničit terén a dokonce vytvářet nové cesty pomocí zbraně Ground Maker.


Gun Jam – 19. 4.

Vývojář / Vydavatel: Jaw Drop Games / Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Rytmická, střílečka

Gun Jam je rytmická akční střílečka, ve které musíš střílet, uhánět a kopat do rytmu, abys přežil. Nabízí jedinečnou mechaniku střelby podle rytmu, multižánrový hudební doprovod a přestřelky s hordami nepřátel v živoucím světě.


Horizon Forbidden West: Burning Shores – 19. 4.

Vývojář / Vydavatel: Guerrilla Games / Sony Interactive Entertainment

Vychází na platformy: PS5

Žánry: RPG, akční

Vydejte se za hranice Zakázaného Západu a pokračujte v příběhu Aloy. Setkejte se s novými stroji a novým strhujícím příběhem.

Prožijte další kapitolu hry Horizon Forbidden West, v níž Aloy sleduje novou zlověstnou hrozbu pro planetu, která se skrývá mezi těmito nebezpečnými, nezkrotnými divočinami.

DLC Burning Shores obsahuje dodatečný obsah pro Horizon Forbidden West, včetně nových postav a zážitků v ohromující, ale nebezpečné nové oblasti.

Abyste mohli vstoupit do Burning Shores, musíte dokončit hlavní úkol (až po Singularity). Po splnění hlavního úkolu hráč obdrží výzvu přes Aloyin Focus, čímž DLC začíná.


Survival: Fountain of Youth – Early Access – 19. 4.

Vývojář / Vydavatel: Odinsoft Inc. / Twin Sails Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor přežití

Jste členem výpravy Juana Ponce de Leona, který hledal Fontánu mládí, a to podle skutečné historické události z doby objevů. Po ztroskotání lodi se musíte naučit přežít na opuštěných územích: od výroby nástrojů, stavby přístřeší až po lov kořisti a boj s predátory.

Prozkoumejte mnoho ostrovů a pátrejte po svých členech posádky, odhalte osud zaniklé starověké civilizace a odhalte polohu legendární Fontány mládí.


Arcana of Paradise – The Tower – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Tasto Alpha Co. Ltd. / SHUEISHA GAMES

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Roguelite, karetní

Vyberte si z 20 dětí a zdokonalte svůj balíček v boji proti bizarním obyvatelům věže v reálném čase! Načasujte své stráže, kombinujte útoky, nabíjejte mocná kouzla a sbírejte legendární relikvie při hledání jídla, zatímco vedete děti směrem dolů.


Labyrinth of Zangetsu – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Acquire + KaeruPanda Inc. / Acquire + PQube

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: RPG, tahové, dungeon crawler

Děj se odehrává v období Ido, kdy svět zčernal pod vlivem katastrofy „Inkoustu zkázy“. Povolejte tým zkušených válečníků, aby se vydali hluboko do nečistých labyrintů a přemohli Inkoust sužující zemi. Uvnitř na vás čekají nebezpeční yokai! Vrátíte se bez úhony a osvobodíte zemi od této skvrny?


Stray Blade – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Point Blank Games / 505 Games

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, adventura, souls-like

Prokažte se v této akční adventuře a zvládněte intenzivní boj při prozkoumávání starobylých ruin tajemné civilizace. Legendy vyprávějí o Acrea the Lost Valley, divokém a zarostlém místě, které je však nezaměnitelně mocné. Vy jste tuto zapomenutou zemi našli – přesto jste zemřeli. Čas plyne a najednou jste zázračně oživeni. Cena, kterou za to zaplatíte: Jste k této zemi připoutáni.

Získejte zpět svou svobodu a vydejte se na cestu za obnovením rovnováhy na tomto zpustošeném a válkou rozvráceném místě pod vedením svého věrného společníka Bojiho. Prozkoumejte vysoké trůnní sály obřích božských králů a dávno ztracená města. Až odhalíte jejich tajemství, připravte se na ještě smrtonosnější nepřátele. Připravte se na průzkum světa, který se neustále mění díky vašim objevům a válčícím silám. Vydejte se vstříc nezapomenutelnému dobrodružství.


Eresys – Early Access – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Ares Dragonis / Dragonis Games + Ares Dragonis

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční, Lovecraftian

Eresys je kooperativní hororová hra inspirovaná díly H. P. Lovecrafta. Klíčem k úspěchu je týmová spolupráce, kdy se hráči ujímají rolí čtyř kultistů a společně čelí děsivým entitám. Díky dynamickým mechanikám umělé inteligence a jedinečným nepřátelům slibuje Eresys napínavý a mrazivý herní zážitek.


Mr. Sun’s Hatbox – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Kenny Sun / Raw Fury

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Plošinovka

Hra Mr Sun’s Hatbox je roguelite plošinovka, ve které jde o to, abyste za každou cenu splnili úkol. Vylepšujte své velitelství, svůj tým a nástroje, abyste mohli plnit stále nebezpečnější (a směšnější) mise v kloboucích s úžasným (nebo pochybným) potenciálem.


Havendock – Early Access – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: YYZ / Different Tales

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, simulátor kolonie

V této útulné simulaci kolonie se vám bude dobře dýchat a dařit. Vybudujte útočiště pro trosečníky, spravujte zdroje a žijte svůj nejlepší život na oceánu. Veďte svou skromnou osadu do technologicky vyspělé společnosti.


Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Toge Productions / Toge Productions + Chorus Worldwide Games Limited

Vychází na platformy: PC, Switch, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Visual novela

V době, kdy jsou lidé od sebe izolováni, je Coffee Talk místem, kde se můžeme znovu spojit nad šálkem teplého nápoje.

Je čas znovu navštívit svou oblíbenou noční kavárnu a znovu se spojit se svými vysněnými přáteli nad jedním nebo dvěma teplými nápoji. Jste barista a vaši zákazníci nejsou vždycky lidé, naslouchejte jejich příběhům a ovlivňujte jejich srdce šálkem nebo dvěma teplé kávy.


Zoeti – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Dusklight CO., LTD. / Akupara Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, karetní

Zoeti je tahový roguelite s balíčkem hracích karet, který slouží k vytváření karetních kombinací a aktivaci dovedností v zápalu boje. Posilujte svůj arzenál dovedností prostřednictvím bitev, objevitelných vylepšení nebo pomoci od místních obyvatel, které zlepšují vaše hry, abyste překonali zlo sužující vaši zemi.


Dead Unending – 20. 4.

Vývojář / Vydavatel: Tylario / Tylario

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny, zombie

Město zamořil smrtící virus a jeho obyvatelé se nyní potulují ulicemi jako masožravé zombie. Vypleněte apokalyptický otevřený svět a vybudujte soběstačnou pevnost, která bude zabíjet zombie. Přežijete apokalypsu, nebo se stanete jedním z nemrtvých?


Dead Island 2 – 21. 4.

Vývojář / Vydavatel: Deep Silver / Deep Silver + Plaion

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Zombie, RPG, FPS

Los Angeles se šíří smrtící virus, který mění jeho obyvatele v zombie. Pokousaní, nakažení, ale více než imunní, odhalte pravdu o epidemii a zjistěte, kdo – nebo co – jste. Přežijte, vyvíjejte se a zachraňte svět!


Homestead Arcana – 21. 4.

Vývojář / Vydavatel: Serenity Forge / Skybound Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S

Žánry: Adventura, farmářský simulátor, RPG

Staňte se farmářskou čarodějkou a pronikněte do oblasti, která byla záhadně zkažena Miasmou. Odhalte tajemství jejího vzniku, pěstujte rostliny, které posílí vaše kouzla, a využívejte přírodní magii k uzdravení země.


Volcano Princess – 21. 4.

Vývojář / Vydavatel: Egg Hatcher / Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Bohyně sopky požehnala zemi svého lidu. Přinesla zemi vzkvétající ve středověku prosperitu.
Po smrti své zesnulé manželky zůstáváš sám na výchovu své dcery. Otázkou tedy zůstává, jak ji budete vychovávat a k jakému životu ji povedou rozhodnutí, která učiníte?

Jako jediný opatrovník své dcery musíte zajistit, aby měla vše, co potřebuje ke svému každodennímu životu a studiu.
Objevujte s ní nové koníčky a zájmy; vaše dítě se stále učí, proto je důležité zkoušet různé práce a aktivity.
Přes veškerý růst a změny, které společně prožíváte, je nejdůležitější lekcí, kterou musíte dát, že rodinná pouta nelze nikdy přetrhat.


Thriving City: Song – Early Access – 21. 4.

Vývojář / Vydavatel: White Star Studio / IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města

V roce 960 n. l. byla založena dynastie Čao-sung. Jako starosta budete muset pomoci obyvatelům města usadit se, obdělávat půdu a expandovat. Když však císař vydá národní mandát, konflikty mezi frakcemi ohrožují rozvoj města – jakou strategii zvolíte?


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...