Herní Novinky: 6. – 12. března 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 6. – 12. března 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 27. února – 5. března 2023.

Hotel Renovator – 7. 3.

Vývojář / Vydavatel: Two Horizons / Focus Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, oddechové

Popusťte uzdu kreativitě a vybudujte hotel svých snů. Přestavte starý hotel v úspěšný turistický cíl. Navrhujte nádherné pokoje s více než 2000 prvky a vytvořte jedinečné místo, jež zastíní zlatou éru.


Romancelvania – 7. 3.

Vývojář / Vydavatel: The Deep End Games / The Deep End Games + 2124 Publishing

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Plošinovka, simulátor randění

Hrajte jako zamilovaný a melancholický Drac, který po století tráveném smutkem kvůli zlomenému srdci, je vržen do reality show pro příšery, kterou vede Smrťák. Prozkoumávejte nebezpečné venkovské oblasti v Transylvánii, při hledání nejvhodnějšího partnera mezi příšerami.

Najde Drac „Lásku na první kousnutí“, nebo zjistí, že „Láska je na nic“?

Objevte „lidskou“ stránku každé příšery, když si budujete romantické, přátelské nebo rivalské vztahy s 12 plně namluvenými nadpřirozenými soutěžícími. Postupem ve vztazích se zlepšuje vaše vlastní síla a schopnosti.


The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition – 7.3.

Vývojář / Vydavatel: Obsidian Entertainment + Virtuos / Take-Two Interactive + Private Division

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční RPG, sci-fi

The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition je REMASTER a nejlepší způsob, jak si zahrát oceněný RPG od Obsidian Entertainment a Private Division.

The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition zahrnuje základní hru a všechny DLC oblíbeného RPG od Obsidian Entertainment.

Ztracen v přepravě na kolonizační lodi směřující k okraji galaxie, se probudíte o desetiletí později, abyste zjistili, že jste uprostřed hlubokého spiknutí, které hrozí zničit kolonii. Prozkoumejte různé planety a místa Halcyonu, včetně tajemného asteroidu Gorgon a příjemných destilerií Eridanosu. Jak se setkáváte s různými frakcemi, usilujícími o moc, postava, kterou se rozhodnete stát, určí, jak se tento hráčsky řízený příběh rozvine.

V korporátní rovnici kolonie jste neočekávaná proměnná.


Outlanders – 7. 3.

Vývojář / Vydavatel: Pomelo Games / Pomelo Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města

Outlanders je strategická hra s budováním města, které je osídleno pracovitými a okouzlujícími lidmi, kteří touží po jednodušším životě. Někteří chtějí jen přežít zemědělstvím a lovem, jiní chtějí vytvářet úžasné věci.

Je na vás, abyste použili rozsáhlý katalog nástrojů a budov, které máte k dispozici, a vedli je k dosažení jejich cílů.

Outlanders jsou jednotlivci s nadějemi, sny a touhami. Nemůžete je ovládat přímo. Místo toho umisťujete budovy, spravujete zdroje a určujete počet pracovních míst v každé budově, poté sledujete, jak si sami Outlanderové rozhodnou, jakou práci si zvolí a co dříve postaví.

Můžete je usměrňovat správným směrem prioritizací určitých úkolů nebo přijímáním nařízení. Ale pozor, je to na úkor štěstí vašich následovníků, takže je používejte moudře.


PARANORMASIGHT: The Seven Mysteries of Honjo – 8. 3.

Vývojář / Vydavatel: Square Enix / Square Enix

Vychází na platformy: PC, Switch (9. 3.)

Žánry: Visualní novela

Shogo Okiie, obyčejný zaměstnanec, navštíví park Kinshibori v noci se svou kamarádkou Yoko Fukunaga, aby prozkoumali místní pověst o sedmi záhadách Honja. Shogo nevěří, že by tyto záhady měly nějak souviset s obřadem vzkříšení, o kterém Yoko mluví, a příliš si tím neláme hlavu – dokud se před jeho očima nezačnou dít podivné věci.
Mezitím se i několik dalších lidí snaží vyšetřit sedm záhad Honja…
Detektivové vyšetřující sérii podivných úmrtí, středoškolačka hledající pravdu o sebevraždě její spolužačky a matka, která slíbila pomstu za svého ztraceného syna.
Jejich touhy a motivy se proplétají a ovlivňují se navzájem, přičemž sedm záhad Honja je jádrem příběhu, vedoucím k bitvě intelektu a kletbám.


Contraband Police – 8. 3.

Vývojář / Vydavatel: Crazy Rocks / PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, FPS

Převezměte povinnosti inspektora hraniční stráže v komunistické zemi z 80. let. Tady je pašování, korupce a padělání na denním pořádku. Buďte bdělí a získejte respekt svých nadřízených.


ONI : Road to be the Mightiest Oni – 8. 3.

Vývojář / Vydavatel: KENEI DESIGN + SHUEISHA GAMES / Clouded Leopard Entertainment

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5 (PS 9. 3.)

Žánry: Akční, fantasy

Příběh se odehrává na malém ostrově Kisejima uprostřed oceánu. Zde se říká, že moc, která leží v klidu u místních démonických duchů, může být vyvolána výzvami, kdy jsou povoláni k boji starověcí démoni, kteří byli kdysi poraženi Momotarem. Nicméně, málokdo se z Kisejimy vrátil živý.

Kuuta, hlavní postava, je jediným přeživším z armády Démonského krále, která čelila v bitvě Momotarovi. On a Kazemaru, tajemný duch, který žije na Kisejimě, se spojují, aby se postavili výzvám všech tvarů a velikostí.


FATAL FRAME / PROJECT ZERO: Mask of the Lunar Eclipse – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: KOEI TECMO GAMES / KOEI TECMO GAMES

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční adventura, horor

Skupina dětí záhadně zmizela během festivalu na Rogetsu Isle. I když byly později nalezeny, ztratily své vzpomínky. Teď se jako teenagři vracejí na ostrov. Dívky se spoléhají na Camera Obscura, fotoaparát s mocí zachytit a uzamknout nepředstavitelné hrůzy. Prozkoumávají různá místa a brání se proti duchům, kteří je napadají, aby objevily pravdu o své neuvěřitelně děsivé minulosti.


Figment 2: Creed Valley – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: Bedtime Digital Games / Bedtime Digital Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční adventura

Noční můry rozbily Morální Kompas, takže Mysl není schopna fungovat správně. Dusty a jeho věčně optimistický parťák Piper se musí vydat do Creed Valley, kde jsou vytvářeny ideály Mysli, aby obnovili mír. Čeká je cesta plná hudebních soubojů a hádanek.


Clash: Artifacts of Chaos – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: ACE Team / Nacon

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční RPG

Hrajete jako Pseudo, mistr bojových umění, který žije jako poustevník v záhadné zemi Zenozoik. Když se setkáte s Chlapcem, malou bytostí, jejíž tajemné schopnosti přilákaly pozornost Gemini, Paní Artefaktů, rozhodnete se ho ochránit, aniž byste tušili, že jsou zapojeny mnohem větší síly.


Do Not Feed the Monkeys 2099 – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: Fictiorama Studios / Joystick Ventures

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, distopické

Špehujte cizí lidi pomocí bezpečnostních kamer, narušujte jejich soukromí a odhalujte jejich tajemství v této simulaci digitálního voyeurismu. Vítejte v budoucnosti The Primate Observation klubu. I v roce 2099 stále platí pravidlo – nezasahovat do života vašich nešťastných „subjektů“.


The Last Spell – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: Ishtar Games / The Arcade Crew + Gamera Games + Dangen Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: Tahové, taktické, roguelite

Obrňte se se svým týmem hrdinů a bráněte poslední baštu lidstva. Vymažte příšery pomocí magie a hrubé síly v noci a během dne obnovujte vaše poničené městské hradby v této taktické RPG s rogue-lite mechanikou.


Masterplan Tycoon – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: Bureau Bravin / Ravenage Games + Doyoyo Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, strategické

Vítejte ve hře, kde vaše kreativita a logistické dovednosti projdou zkouškou. V této minimalistické simulaci budete budovat propojené řetězce produktů a otevřete nové mise tím, že dokončíte různé úkoly, abyste vytvořili co největší systém.


Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 – 9. 3.

Vývojář / Vydavatel: Milestone / Milestone

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series S/X

Žánry: Sportovní, závodní

Odvážíte se vyzkoušet své motokrosové a offroadové dovednosti? Připravte se na adrenalin, bahno, pot a zábavu, kterou vám přináší nová hra Monster Energy Supercross 6!


DC’s Justice League: Cosmic Chaos – 10. 3.

Vývojář / Vydavatel: PHL Collective / Outright Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční RPG

Spojte se proti chaosu v novém dobrodružství v otevřeném světě, kde Justice League stojí tváří v tvář s panu Mxyzptlkovi, mocnému šprýmaři z 5. dimenze. Oblečte se jako Batman, Wonder Woman a Superman a utkávejte se proti některým z nejmocnějších superzločinců v DC univerza, včetně Bizarra, Starra Conquerora, Clayface a mnoha dalších.


Mato Anomalies – 10. 3.

Vývojář / Vydavatel: Arrowiz / Prime Matter + Plaion

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: JRPG, visualní novela

Mato Anomalies je tahová RPG hra, která hráče zavede na cestu přes Mato, fiktivní neo-futuristickou verzi orientálního města z minulosti. Převezměte kontrolu nad dvojicí hlavních postav – Doe a Gram. Prozkoumejte zvláštní anomálie po celém městě, nebo se vydejte do portálů, abyste bojovali s démonickými stvůrami, které jsou odhodlány přivést město k záhubě.


Bleak Faith: Forsaken – 10. 3.

Vývojář / Vydavatel: Archangel Studios / Archangel Studios

Vychází na platformy: PC, PS4, XBox One

Žánry: Souls-like, akční RPG

Hra od malého českého studia Archangel Studios.

Prozkoumejte poslední zbytky civilizace v této rozlehlé, neúprosné a propojené herní realitě. Naučte se, co zůstalo z její historie. Objevujte kapsy civilizace v neustále se rozpínajícím Omnistructure.

Prozkoumejte Omnistructure poprvé v historii. Bohatý na atmosféru a plný nebezpečí, budete ponořeni do nového světa, který se liší od jakéhokoli jiného, který jste kdy zažili. Ne každá cesta je pro vás vydlážděná a přizpůsobená, takže buďte připraveni běhat, lézt a skákat, abyste se v Bleak Faith dostali výš.


Big Ambitions – Early Access – 10. 3.

Vývojář / Vydavatel: Hovgaard Games / Hovgaard Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Manažerské, simulace

Vaše bankovní konto je malé, ale vaše ambice jsou velké.

S trochou pomoci od vašeho strýce získáte byt a první práci. Poté už záleží jen na vás, jak dosáhnete úspěchu a ovládnete New York City.

Postupně budujte několik malých podniků, rozvíjejte je do obrovských korporací nebo si vyšlápněte svou vlastní jedinečnou cestu – možnosti jsou neomezené v této obrovské podnikatelské sandbox hře.

Máte to, co je potřeba k vytvoření vlastního impéria?