Herní Novinky: 27. února – 5. března 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 27. února – 5. března 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 20. – 26. února 2023.

Voltaire: The Vegan Vampire – Early Access – 27. 2.

Vývojář / Vydavatel: Digitality Games / Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční roguelite

Voltaire: The Vegan Vampire je akční hra kombinující prvky farmingu a rogue-lite odehrávající se v Transylvánii, rodné zemi Draculy a jeho vzdorného nejmladšího syna Voltaira. Epifanie vedou k tomu, že mladý upír mění své srdce: opouští krev ve prospěch rostlinné stravy, aby dokázal svému otci, že kousání do krku není jediným způsobem, jak se upírům daří.

Starší upír na tyto myšlenky nenahlíží nejpříznivěji, ale s pomocí strýce Franka a Steina, se Voltiare vymaní z dohledu svého otce. Jakmile se ocitne sám, vydává se na děsivou, a roztomilou odyseu plnou rostlinných receptů.


I Am Your President – 27. 2.

Vývojář / Vydavatel: President Studio / President Studio + PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Oddechové, politický management, strategie

Blahopřejeme, pane prezidente, právě jste vyhrál volby! Teď na vašem rozhodnutí závisí životy sedmi miliard lidí. Světoví lídři s vámi počítají, průmysloví magnáti musí následovat vaše příkazy a máte celou armádu k dispozici. Bez tlaku si to užijte.


Gatekeeper: Eclipse – 27. 2.

Vývojář / Vydavatel: Gravity Lagoon / HypeTrain Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční roguelike, střílečka

Rychlá rogue-lite střílečka. Gatekeeper: Eclipse je předehrou k hře Gatekeeper. Vydejte se za ukradeným Srdcem Vesmíru a prostřílejte si cestu přes hordy strojových nepřátel!


Scars Above – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: Mad Head Games / Prime Matter + Plaion

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční, sci-fi, střílečka

Scars Above je náročná sci-fi akční adventura z pohledu třetí osoby, která kombinuje působivý pocit překonání obtíží s poutavým a složitým příběhem odehrávajícím se v tajemném mimozemském světě.

Některé věci neměly být objeveny…

Obrovská a záhadná mimozemská struktura se objeví na oběžné dráze Země a celý svět zůstane ohromený. Lidstvo ji pojmenuje „Metahedron“. Tým SCAR (Sentient Contact Assessment and Response) – skládající se z vědců a inženýrů – je vyslán, aby ji prozkoumal.

Věci se nevyvíjejí podle plánu a Metahedron unáší tým do vesmíru na tajemnou planetu mimo naši sluneční soustavu. Hrajete za Dr. Kate Ward, členku týmu SCAR, která se probouzí zmatená, osamělá a v nepřátelském prostředí. S odhodláním přežít se vydáte najít svůj tým a odhalit tajemství toho, co se stalo.


Dead Cide Club – Early Access – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: PressA / Devsisters + PressA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Arkáda, zombie

Nový vzrušující bojový titul – DEAD CIDE CLUB! Hráči se budou utkávat v intenzivních bitvách s originálními a zábavnými zbraněmi. Získávejte mince za zabíjení monster a nakupujte si silné zbraně a užitečné vybavení, které vám pomohou přežít až do konce!

Ve 2,5D bitevním poli se věci zrychlují a stávají se napínavějšími. Ponořte se do rychlého světa DEAD CIDE CLUB, kde strategické používání háků a štítů může být životně důležitější než vaše střelecké schopnosti.


Remedium: Sentinels – Early Access – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: Sobaka Studio / Buka Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční roguelike, střílečka

REMEDIUM: Sentinels je rychlá auto-střílečka s prvkami rogue-lite, která se odehrává ve stejném světě jako hra REMEDIUM. Uplynulo více než sto let od chvíle, kdy šedá nákaza zvítězila a většinu lidí proměnila v krvelačné mutanty. Pouze několik málo měst stojí proti smrti a chaosu, který pohltil zemi.

Ovládáte Strážce vytvořené alchymisty s jediným cílem – bránit města proti nekonečným hordám mutantů, dokud neumře váš reaktor. Kombinujte předměty a alchymistické prvky, abyste získali více a více zbraní a vytvořili jedinečné sestavy!


Destiny 2: Lightfall – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: Bungie / Bungie

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: FPS, MMO

Nový datadisk hry Destiny 2.

NÁŠ KONEC ZAČÍNÁ.

Svědek a jeho nejnovější Učedník jsou tady. Začněte cestu, která odhalí skryté nitky, které nás spojují, schopnost je rozplést a nově zaplést. S touto novou mocí v ruce najděte sílu a zvítězte tváří v tvář zkáze.


Phantom Brigade – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: Brace Yourself Games / Brace Yourself Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, taktické, strategie, mechové

Phantom Brigade je hybridní taktická RPG kombinující real-time a tahové souboje, zaměřená na hlubokou úpravu postav a hráčem řízené příběhy. Jako poslední přeživší skupina pilotů musíte zabrat nepřátelské zařízení a vybavení. Se svými mechy, které jsou početně i technologicky převýšeni, vedete Phantom Brigade v zoufalé kampani, abyste znovu získali válkou zničenou vlast.


Dungeons of Aether – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: Ampersandbear + Dan Fornace / Dan Fornace

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, roguelite, RPG

Ponořte se do Dungeons of Aether, tahového dungeon crawleru zasazeného do univerza Rivals of Aether. Ovládejte čtyři nové hrdiny, kteří odhalují tajemství jeskyní Julesvale v režimu Příběhu nebo vyzkoušejte své schopnosti v náročných Jeskyních Výzvy.


Dreadful River – Early Access – 28. 2.

Vývojář / Vydavatel: SureAI / SureAI

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Zatímco krutí vetřelci napadají království, král se vydal na quest s jeho nejcennějším majetkem a jedinou nadějí na vítězství: Věčnou korunou. Nyní je vaším úkolem vést ho po turbulentní řece na křehké vorbě. U králova boku stojí jeho nejvěrnější strážci. Zlepšujte svou šanci na přežití tím, že vylepšujete jejich schopnosti a výbavu, najděte mocné spojence a prozkoumejte tajemství podél břehů. Obrana krále a koruny proti vašim protivníkům, kteří jsou připraveni na moment přepadnout vás a zničit všechny naděje na spásu. Odhalte pravdu o legendě Věčné koruny. Zvládnete úspěšně dokončit tento náročný úkol a zachránit království od jeho pádu?


Card Crawl Adventure – 1. 3.

Vývojář / Vydavatel: Arnold Rauers / Arnold Rauers

Vychází na platformy: PC, Android

Žánry: Karetní

Card Crawl Adventure je karetní hra pro jednoho hráče s prvky stavění balíčku a roguelite. Bojujte pomocí unikátní mechaniky a porazte lstivé šéfy hospod. Navštivte různé útulné hospody, sbírejte karty a vylepšujte svůj balíček pomocí kouzelnického vybavení a talismanů.


King of the Castle – 2. 3.

Vývojář / Vydavatel: Tributary Games / Team17

Vychází na platformy: PC

Žánry: Fantasy, středověké, politický simulátor, party hra, Twitch

King of the Castle je multiplayerová hra, ve které se hráč stává monarchou a naviguje se v humoristickém světě politiky, zrady a povstání, kde jeho rozhodnutí mohou učinit říši buď úspěšnou, nebo ji zcela zničit.

Hra umožňuje hostit hry pro 3 až 24 hráčů, kteří se mohou připojit jako „věrní“ šlechtici zdarma přes prohlížeč, nebo lze streamovat přes Twitch s režimem neomezeného počtu hráčů. V hře se hráč musí vypořádat s politickými intrikami, neustále se měnícími mocenskými dynamikami a snažit se udržet kontrolu nad svou říší.


One Military Camp – Early Access – 2. 3.

Vývojář / Vydavatel: Abylight Barcelona / Abylight Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budovatelská, stavění základny

Vytvořte svůj vlastní vojenský tábor, spravujte ekonomiku, najímejte nejlepší kandidáty a trénujte je, aby se stali elitními specialisty. Pošlete je na mise po celé zemi, aby válku jednou pro vždy ukončili.


Infested Fortress – Early Access – 2. 3.

Vývojář / Vydavatel: Bitmen Studios / Bitmen Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny, RPG

Infested Fortress je náročná hra žánru roguelike, ve které se hlouběji a hlouběji vydáváte do hor, abyste sbírali suroviny a stavěli svou pevnost. Čím hlouběji se dostáváte, tím více smrtících monster bude přitahováno a bude se snažit zničit vaši pevnost.

Bojujte proti svým nepřátelům v náročných soubojích s tahovým systémem, kde vaše taktické schopnosti budou rozhodovat o vítězství a porážce.


Wo Long: Fallen Dynasty – 3. 3.

Vývojář / Vydavatel: Team Ninja + Koei Tecmo / Koei Tecmo

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Souls-like, RPG, temné fantasy

Z temnoty se vznáší drak.

Wo Long: Fallen Dynasty je nová akční RPG hra od Team NINJA, vývojářů hry Nioh, odehrávající se v temném fantasy světě Tří království v období pozdní říše Chan v roce 184. Země je zasažena chaosem a destrukcí, prosperující dynastie je na pokraji zániku a démoni plení Tři království.

Hráč se ujímá role bezmocného vojáka a bojuje o přežití pomocí meče a bojových umění inspirovaných čínskou kulturou. Musí čelit smrtícím kreaturám a nepřátelským vojákům, přičemž musí probudit svou vnitřní sílu a překonat nemožné.

Wo Long znamená kroucící se drak a také hrdina, který zatím není znám. Hra vypráví příběh důstojníků, kteří se později stanou hrdiny, během jejich „neznámého“ období, a také příběh vzestupu protagonisty z „nikoho“.