Herní Novinky 2. – 8. září 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 2. – 8. září 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Star Wars Outlaws, World of Warcraft: The War Within a Endzone 2. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 26. srpna – 1. září 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 2. 9.


Sumerian Six

Vývojář: Artificer

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, taktické

Sumerian Six následuje Enigma Squad, tým komanda složený z nejlepších vědců světa, kteří spojují své schopnosti, aby plnili tajné mise v boji proti Třetí říši. Společně se snažíte překazit nekalé plány bývalého člena Hanse Kammlera, které se týkají mocné mystické látky jménem Geiststoff.

Vydejte se na napínavou cestu napříč několika kontinenty po boku spojenců, jako jsou exilová chemička Rosa Reznick, medvěd Wojtek a esoterický psychoanalytik Siegfried von Adelsberg. Zlikvidujte své nepřátele pomocí jedinečných schopností každého člena týmu, které jsou inspirovány jeho oborem, a pokud chcete být úspěšní, naučte se ovládat umění jejich vzájemného propojování pro dosažení ničivých účinků.

Jak budete pronikat hlouběji do nacistického spiknutí, narazíte na okultně-vědecké zbraně a starověké sumerské artefakty spojené s Kammlerovými machinacemi. V případě vítězství nacistů vás čeká chmurná budoucnost, takže udělejte vše pro to, abyste v tomto taktickém stealth dobrodružství v reálném čase zabránili naplnění této temné časové linie.


Together in Between

Vývojář: Vellichor Games

Vydavatel: Vellichor Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, kooperativní

Vítejte ve hře „Together in Between“, jedinečném kooperativním puzzle, které překonává hranice vnímání. Ponořte se do světa jednoduchosti a intrik, kde jedinými barvami jsou černá a bílá. V této minimalistické říši se hráči navzájem nevidí a spoléhají se pouze na svou schopnost komunikovat prostřednictvím zvuku. Procházejte složitě navrženými hádankami, spolupracujte, abyste překonali výzvy a posílili své spojení. Poznejte krásu spolupráce při absenci zraku. Jste připraveni prozkoumat prostor „ Together in Between“?

Dva partneři ve středověku najdou knihovnu a rozhlédnou se po ní, najdou knihu psanou v neznámém jazyce. Zaujat jí, jeden z nich nevinně udělá tu chybu, že se ji pokusí přečíst, Jakmile knihu otevřou, začne zářit a vtáhne je dovnitř. Uvězněni na místě zvaném Dimensia uvnitř kouzelné knihy se dvojice ocitne ve staré knihovně, která postrádá jakoukoli barvu.


ÚTERÝ – 3. 9.


Harry Potter: Quidditch Champions

Vývojář: Unbroken Studios

Vydavatel: Warner Bros. Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch (Konec roku 2024)

Žánry: Akční, sportovní, arkádové

Vydejte se na oblohu v jedné z klasických rolí – chytač, odrážeč, brankář nebo útočník – každá s vlastním jedinečným herním stylem. Vzlétněte do legendárních famfrpálových arén a na mapy, které představují dosud neviděné oblasti kouzelnického světa.


Star Trucker

Vývojář: Monster and Monster

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Naskoč na sedadlo řidiče svého raketově poháněného velkého náklaďáku, převážej náklad, odklízej trosky a komunikuj s eklektickou skupinou hvězdných řidičů kamionů v této amerikou inspirované cestě po nejotevřenější cestě – vesmírem!

Křižuj hyperdálnice a plň nejrůznější úkoly, jako jsou dlouhé přejezdy s nedostatkem paliva a nebezpečné výsadky, abys získal peníze a odemkl nový obsah.

A nezapomeňte sledovat CB vysílačku, abyste se dozvěděli, co si povídají ostatní řidiči kamionů; je to fantastický způsob, jak odhalit vedlejší zakázky a zůstat v obraze o galaktických drbech.


The Casting of Frank Stone

Vývojář: Supermassive Games

Vydavatel: Behaviour Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Horor

Vypravěčské umění studia Supermassive Games se setkává s univerzem Dead by Daylight ve strašidelné hororové hře, na kterou jen tak nezapomenete.

Stín Franka Stonea se vznáší nad Cedar Hills, městečkem navždy změněným jeho násilnou minulostí. Jak skupina mladých přátel brzy zjistí, Stoneův krví nasáklý odkaz se zařezává hluboko a zanechává jizvy napříč rodinami, generacemi i samotnou strukturou reality.


Spectre Divide

Vývojář: Mountaintop Studios

Vydavatel: Mountaintop Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Zdarma, akční, FPS, střílečka, PvP

Spectre Divide je žánrově pestrá taktická střílečka 3v3, kterou pohání Duality. Pomocí Duality můžete ovládat dvě těla v reálném čase, což vám umožní bránit dvě místa najednou, krýt vlastní kříž, nebo se dokonce vyměňovat. Ovládněte taktickou hru se zbraněmi a arzenál techniky budoucnosti, abyste dosáhli věhlasu.


Pneumata

Vývojář: Deadbolt Interactive

Vydavatel: Perp Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series (TBA), PS4, PS5 (TBA)

Žánry: Horor, střílečka, FPS

Připravte se na otázku, co je realita a co šílenství, v jednom z nejděsivějších psychologických hororů posledních let. Nájemníci se ztrácejí, ozývají se výkřiky a zdmi Clover Hillu prosakuje krev. Jako detektiv odhalte pravdu, která se skrývá uvnitř, a získejte zpět své roztříštěné vzpomínky, nebo podlehněte hrůzám, které číhají ve stínech v této zlověstné směsici survivalu a psychologického hororu. Pneumata vyděsí i ty nejzkušenější hororové hráče.


BAKERU

Vývojář: Good-Feel Co.

Vydavatel: Spike Chunsoft Co.

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční

Věštec Saitaro a jeho Festivalové oddíly využívají bizarní festival k ovládnutí Japonska. Bakeru cestuje do 47 japonských prefektur, aby osvobodil Japonsko ze spárů zlých duchů.


STŘEDA – 4. 9.


Age of Mythology: Retold

Vývojář: World’s Edge, Forgotten Empires, Tantalus Media, CaptureAge, Virtuos Games

Vydavatel: Xbox Game Studios

Vychází na platformy: PC, XBox Series

Žánry: Strategie, RTS

Age of Mythology: Retold překračuje hranice historie a přenáší se do mýtického věku, kde se střetávají bohové, příšery a lidé. Hra Retold, která kombinuje nejlepší prvky oblíbené Age of Mythology s moderním designem a vizuální stránkou real-time strategie, je epickým a inovativním zážitkem pro staré i nové hráče. Zajistěte si své území, velte legendárním příšerám a povolávejte sílu bohů, abyste rozdrtili své nepřátele.

Staneš se mýtem?


Necroking

Vývojář: KORO.GAMES

Vydavatel: Alawar

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, roguelike

Necroking je tahový taktický roguelite s rozsáhlým deckbuildingem. Hrajete za mistra nekromancie. Sestavte si balíček lebek, povstaňte z kostlivců a další spodiny, abyste porazili osady znesvěcené životem.


Puffin Planes

Vývojář: CATINRAIN

Vydavatel: CATINRAIN

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, sandbox

Nenáročná hra s řízením letecké dopravy na Zemi a na Marsu.


ČTVRTEK – 5. 9.


DATE A LIVE: Ren Dystopia

Vývojář: Idea Factory, Compile Heart, Sting

Vydavatel: Idea Factory International

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela

Čerstvě objevený duch jménem Natsumi se ocitne v hledáčku společnosti Deus Ex Machina Industry. Šido brání Natsumi před Deus Ex Machina Industry a podaří se mu zapečetit její schopnosti.

Po proměně a inverzi způsobené Origami se Shidovi podaří přetvořit svět, aby ji ochránil, a nakonec Origami zapečetí.

Nepřátelé sice stále číhají v okolí, ale Šido a jeho přátelé si vychutnávají klid, který si zajistili díky svým zkouškám.

Po obyčejném večeru stráveném mezi přáteli má Šido neobvyklý sen. Slyší tajemný hlas, který ho volá ze stínů.

Když se druhý den ráno probudí, objeví Šido pod polštářem zvláštní nádobu zdobenou hadím vzorem.

V domnění, že se jedná o žert, se Šido vyptává po majiteli nádoby. Když se ji však pokusí otevřít…


Demon’s Mirror

Vývojář: Be-Rad Entertainment

Vydavatel: Good Shepherd Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike

Zahrajte si za jednu ze tří uvězněných duší a vydejte se na zrádnou cestu, kde na vás číhají ty nejhorší noční můry! Sbírejte nové karty a získávejte sílu, zatímco procházíte neustále se měnícím labyrintem s rostoucími výzvami, abyste vyřešili záhadu démonického zrcadla, které vás zde uvěznilo.


Gimmick! 2

Vývojář: Bitwave Games

Vydavatel: Clear River Games, Sunsoft

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Plošinovka

Ve hře Gimmick! 2 se opět setkáte se zeleným malým yokai Yumetaro. Desítky let po svém prvním dobrodružství se nyní vydává na novou výpravu do světa plného zajímavých úkolů, nebezpečných nepřátel a skrytých pokladů. Hru můžete hrát buď v přátelštějším asistenčním režimu, nebo pokud máte chuť na výzvu, zahrajte si v pravověrném původním režimu „Gimmick!“.


What the Car?

Vývojář: Triband

Vydavatel: Triband

Vychází na platformy: PC

Žánry: Vtipné, závodní

Absurdně bláznivé dobrodružství plné závodů, smíchu a nečekaných překvapení. Kutálej se, sprintuj, skákej, létej a kýchej si cestu k vítězství na závodní dráze i mimo ni!


Ale & Tale Tavern

Vývojář: Scienart Games

Vydavatel: GrabTheGames, UpgradePoint

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, sandbox

Čeká vás úžasný mix žánrů: kooperativní first-person fantasy simulátor hospody v otevřeném světě, akce, rybaření, lov, průzkum, zábava a rozmanité úkoly. A samozřejmě VAŘENÍ! Hrajte sólo nebo s přáteli a nakrmte celý svět!

Hra se odehrává v útulném a krásném fantasy světě. Vžijte se do role majitele opuštěné krčmy. Pracujte sami nebo společně s přáteli na obnovení bývalé slávy a popularity hostince Ale & Tale.
Objevujte nové recepty, účastněte se lovu a rybolovu, chovejte zvířata, pěstujte rostliny, plňte úkoly zahrnující jedinečné a zábavné postavy. Vyzdobte si svou krčmu. Bojujte proti nebezpečím. Vařte pokrmy a nápoje, které potěší vaše návštěvníky, a oni se vám odvděčí zvonícími mincemi!


Selfloss

Vývojář: Goodwin Games

Vydavatel: Merge Games, Maximum Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series (TBA), PS5 (12. 9.), Switch (12. 9.)

Žánry: Adventura, akční, puzzle

Selfloss je emotivní dobrodružná hra odehrávající se ve slovansky inspirované fantasy zemi, kde se uctívají velryby. Starý léčitel Kazimír se vydává na epickou cestu lodí i pěšky, aby našel rituál, který by vyléčil jeho zranění duše. Setkejte se s nezapomenutelnými postavami a použijte světlo své kouzelné hole v boji proti miasmu – záhadnému postižení, které ovládá svět.


Boyhood’s End – Early Access

Vývojář: WSS playground, buriki clock

Vydavatel: WSS playground, Alliance Arts

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Boyhood’s End je dobrodružná hra sledující Giovanniho, chlapce s nejnižším lidským skóre ve vesmíru, a Campenellu, geniálního delikventa, a jejich cestu po galaktické železnici týkající se „lidského“ a „nelidského“.


CORPUS EDAX

Vývojář: Luis G. Bento

Vydavatel: Luis G. Bento

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor

CORPUS EDAX je pohlcující RPG z pohledu první osoby, odehrávající se ve vzdáleném retro-futuristickém městě na pokraji revoluce a na planetě, která skrývá svá vlastní tajemství. Bojujte svým tělem, improvizovanými zbraněmi a vynalézavostí.


Paper Ghost Stories: Third Eye Open

Vývojář: Cellar Vault Games

Vydavatel: Chorus Worldwide Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, adventura

Third Eye Open je nadpřirozené dobrodružství o dospívání mladé dívky. Hra se odehrává na malém malajském předměstí, kterým hráč prochází, aby promluvil s přáteli, rodinou a duchy. Různé minihry hráče hlouběji vtáhnou do cesty hlavní hrdinky.


PÁTEK – 6. 9.


Astro Bot

Vývojář: Team Asobi

Vydavatel: Sony Interactive Entertainment

Vychází na platformy: PS5

Žánry: Plošinovka

Mateřská loď PS5 ztroskotala a zanechala ASTRA a posádku botů roztroušené po celé galaxii. Je čas projet se na svém věrném Dual Speederu po více než 50 planetách plných zábavy, nebezpečí a překvapení. Na své cestě využij nové ASTROVY schopnosti a setkej se s mnoha kultovními hrdiny ze světa PlayStation!


NBA 2K25

Vývojář: Visual Concepts

Vydavatel: 2K

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Sportovní, simulátor

Ovládněte každé hřiště autenticky a realisticky Díky technologii ProPLAY máte ve hře NBA 2K25 dokonalou kontrolu nad způsobem hry. Definujte svůj odkaz v MyCAREER, MyTEAM, MyNBA a The W. Vyjádřete se pomocí řady možností přizpůsobení a prozkoumejte zcela nové město plné příležitostí.


Perennial Order

Vývojář: Gardenfiend Games

Vydavatel: SOEDESCO

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Souls-like

Perennial Order je 2D hororová hra s rostlinnými bossy a náročnými souboji na jeden zásah. Odehrává se v atmosférickém světě doby temna, který sužují hrůzy zamořené přírodou, a sám nebo v kooperaci pro dva hráče prozkoumávejte historií naplněnou a eldritickou zemi, a to vše v realistickém malebném stylu.


Ace Attorney Investigations Collection

Vývojář: CAPCOM

Vydavatel: CAPCOM

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, Switch

Žánry: Adventura

Zažijte obě hry Ace Attorney Investigations v jedné nádherné kolekci! Vžijte se do role Milese Edgewortha, tohoto prokurátora z hlavní řady her Ace Attorney!

Opusťte soudní síň a procházejte se s Edgeworthem po místě činu, sbírejte důkazy a stopy a mluvte se zájmovými osobami. Využijte svého důvtipu a toho, co zjistíte, k vyřešení těžkých a zajímavých případů pomocí logiky a dedukce.


CATO: Buttered Cat

Vývojář: Team Woll

Vydavatel: GCORES PUBLISHING

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, puzzle

CATO: Buttered Cat je roztomilá logická plošinovka inspirovaná meme paradoxem o kočce s máslem: Kočky vždy dopadají na nohy a toasty vždy dopadají namazanou stranou dolů. Připevněním kousku máslového toastu na kočičí záda vytvoříte paradox, jehož výsledkem je nekonečně se točící plovoucí perpetuum mobile s máslovou kočkou!



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...