Herní Novinky 29. července – 4. srpna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 29. července – 4. srpna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Elder Legacy, Cataclismo a Zoo Simulator. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 22. – 28. července 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 29. 7.


The Jackbox Megapicker

Vývojář: Jackbox Games

Vydavatel: Jackbox Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Launcher

Jackbox Megapicker je herní nástroj pro spouštění všech her Jackbox. Tento bezplatný software vám umožní spouštět všechny vlastněné hry z jednoho pohodlného místa. To znamená, že již nebudete muset přepínat mezi balíčky Party Pack, abyste mohli zahájit hry, které máte nejraději.


Deathless – Early Access

Vývojář: OneTwoPlay

Vydavatel: Bark Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, kooperativní

Deathless je online kooperativní hra z žánru Roguelite. „Vampire Survivors“-like ve 3D a s možnou kooperací s přáteli!
Ponořte se do temného, pohlcujícího světa, kde musíte s přáteli bojovat s hordami nepřátel, kteří každou chvíli útočí ve vlnách. Vaše přežití závisí na kombinování ničivých kouzel, taktickém používání mocných zbraní a rychlém rozhodování.


Dread Weight

Vývojář: Deer Dream Studios

Vydavatel: Deer Dream Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela, simulátor rande, horor

Jste uvězněni v rozpadajícím se sídle a pronásleduje vás prastará čarodějnice. Spolu s dalšími čtyřmi dospělými je na vás, abyste ji přelstili a přežili s pomocí všech předmětů, které najdete. Nastražte pasti, řešte hádanky a objevujte ukrytá tajemství postupně, čím více budete prozkoumávat.


STRETCHER MEN

Vývojář: Chraph

Vydavatel: Chraph

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, humorné, akční

STRETCHER MEN je akční hra, ve které převážíte pacienta na nosítkách. Ovládejte postavičky vpředu a vzadu, vyhýbejte se překážkám a bezpečně se dostaňte na kliniku. Jednoduchá, ale hluboká hratelnost prověří vaši pozornost a koordinaci.


Towerful Defense: A Rogue TD

Vývojář: Mini Fun Games

Vydavatel: Mini Fun Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox series, Android, iOS

Žánry: Akční, roguelike, tower defense

Hra typu roguelike tower defense, ve které ovládáte jednu věž a bojujete proti hordám mimozemšťanů přicházejících ze všech stran. Vyberte si svou věž, vybavte ji až 4 dovednostmi a vyberte si z řady vlastností a jedinečných předmětů s efekty, abyste vytvořili mocné stavby, které vás dovedou k vítězství.


Gorgon Shield

Vývojář: Whiskeybarrel Studios

Vydavatel: 2 Left Thumbs, Gamersky Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, roguelite

Shromážděte svou družinu postradatelných hrdinů a vydejte se porazit Medúzu! Ovládejte všechny čtyři hrdiny, kteří stoupají věží. Naši hrdinové musí bojovat s vlnami příšer, prozkoumat mnohá tajemství věže a pronikat stále vzhůru.


ÚTERÝ – 30. 7.


Stormgate – Early Access

Vývojář: Frost Giant Studios

Vydavatel: Frost Giant Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS, PvP

Ponořte se do srdce bitvy jako vrchní velitel, který bojuje o přežití ve vědeckofantastickém vesmíru, kde osud Země visí na pokraji zapomnění.

Lidští obránci a jejich věrní robotičtí spojenci se postaví na odpor dvěma znepřáteleným mimozemským frakcím: rase bojovných démonických útočníků a jejich technologicky vyspělým andělským rivalům. Tito tři se společně utkávají v nelítostném boji o nadvládu. Hra Stormgate, kterou vytvořili vývojáři proslulí svou prací na hrách StarCraft II a Warcraft III, vám dává možnost ovládat epické strategické bitvy v reálném čase.

Hra bude zdarma přístupná od 13. srpna.


Space for Sale – Early Access

Vývojář: Mirage Game Studios

Vydavatel: Mirage Game Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budování kolonie, strategie

Vydejte se ve své věrné lodi objevovat divy sluneční soustavy!

Váš seznam mimozemských zákazníků, kteří hledají dům, se neustále rozšiřuje a jejich požadavky na prvotřídní nemovitosti na neprobádaných světech také. Je na vás, abyste prozkoumali místní faunu a flóru, shromáždili zdroje, postavili základnu a proměnili tyto drsné biomy ve vysněné čtvrti.

Jedno varování – některá místní flóra a fauna má zálibu ve vesmírných realitách, a pokud chcete přežít, budete se muset mít na pozoru. Možná si na pomoc budete chtít přibrat i partnera z družstva.

Zatím se však neunáhlujte – pečlivé pozorování a experimentování by je ještě mohlo přesvědčit. Zjistěte, jak místní formy života přežily jedinečné prostředí každé planety, a využijte své objevy k vylepšení vámi vytvořených staveb a pomůcek!

Nejde však jen o vaše klienty. Můžete si naplánovat cokoli podle svých představ. Chcete mít co nejefektivnější energetickou síť? Nebo postavit útulnou chatu na okraji planety? Záleží jen na vás.


The Garden Path

Vývojář: carrotcake

Vydavatel: Mooncat Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Simulátor života, odpočinkové

The Garden Path je zahradnický simulátor, který oslavuje malé okamžiky. Ať už se rozhodnete hrát jakkoli, zahrada je něžný svět známých pohledů a zvuků, tajemství a přátelských tváří. Prostor, který můžete nazývat svým vlastním, o který můžete pečovat a nad kterým můžete přemýšlet.

Čas ve hře The Garden Path, která je navržena tak, abyste ji mohli hrát v krátkých intervalech, kdykoli se vám zachce, běží v souladu s okolním světem. Podle kombinace reálného času a času ve hře vám hra ukáže všechna čtyři krásná roční období za 28 dní reálného světa, ale každý den ve hře odráží 24hodinové hodiny.

Zastavte se na toulkách svou zahradou, kdykoli budete mít náladu, a každý den na vás čekají noví cestovatelé, události, aktivity a rozptýlení. Nespěchejte, chvíli si hrajte a buďte svědky toho, jak se vaše zahrada bude postupem času rozrůstat a měnit.


ARC SEED – Early Access

Vývojář: Massive Galaxy Studios

Vydavatel: Massive Galaxy Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové

Postavte se přicházející mimozemské hrozbě, známé jako Andělé, kteří cestovali mezihvězdným prostorem ve svých semenných kapslích a dorazili na Zemi, přinášejíce smrt a zkázu.

Budete muset vylepšovat svého mecha, spravovat své zbraně a vybavení. Sestavte si dokonalou kombinaci palub a přežijte všechny příchozí Archanděly.
Můžete také budovat obranu svého města a s odpovídajícími finančními prostředky vytvořit dokonalou městskou pevnost.


Befriended Curse

Vývojář: Yellow Basement Games

Vydavatel: Yellow Basement Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Vžijte se do role Jonathana, studenta posledního ročníku psychologie, který přijme zdánlivě lákavou nabídku práce na letní prázdniny. Věci se však začnou vyvíjet k horšímu. Po příjezdu zmizí jeho auto a on zůstane uvězněn na odlehlém, opuštěném místě daleko od civilizace. Osoba, která ho najala, není k nalezení, a Jonathan tak zůstává bezmocný a sám.

V této znepokojivé hře budete odhalovat tajemství a záhady, když Jonathana provedete temnými zákoutími domu uprostřed lesa. Při odhalování záhad, které toto místo obklopují, se setkáte s mladou dívkou, která může být klíčem k vyřešení hádanky. Nejste však sami. Lesem se prochází stará žena, která vyvolává strašidelný pocit.



STŘEDA – 31. 7.


Minds Beneath Us

Vývojář: BearBoneStudio

Vydavatel: BearBoneStudio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Cyberpunk, RPG

Minds Beneath Us je dobrodružství o muži a datovém duchovi, který žije v jeho hlavě a ovládá jeho tělo.

Poté, co se společnost plně automatizovala pomocí umělé inteligence, vzniklo nové odvětví, které nahrazuje hardware potřebný k ovládání internetu propojenými lidskými mozky.
V důsledku toho nezbývá těm nejpostiženějším občanům nic jiného, než se jeden po druhém přihlásit o registraci.
Na pozadí kulis této šílené společnosti se postupně odkrývá tajemné spiknutí.


Mini Airways

Vývojář: CCC Games

Vydavatel: Erabit

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Mini Airways je manažerská hra v reálném čase, ve které plníte roli řídícího letového provozu. Umožněte letadlům vzlet a přistání, nasměrujte je na místo určení… a hlavně je nenechte havarovat!


Drug Lord Tycoon – Early Access

Vývojář: Duhndal

Vydavatel: Duhndal

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Ve hře Drug Lord Tycoon začínáte od nuly a stoupáte až na vrchol, když rozšiřujete své zločinecké impérium. Začínáte jako pouliční podvodník na nízké úrovni, který pracuje v malé garáži v zapadlé uličce. S touhou po moci a bohatství budete stoupat v žebříčku, najímat zaměstnance a získávat přístup k mocným kontaktům v kriminálním podsvětí.


Gym Manager

Vývojář: Han GAMES

Vydavatel: PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, manažerské

Gym Manager je simulační hra, ve které můžete budovat, rozšiřovat a spravovat vlastní tělocvičnu. Chcete-li přilákat více zákazníků, investujte do nového vybavení a sabotujte konkurenci. Ale pozor: pochybné uličky města poskytují příležitosti k nelegálním podnikatelským záměrům.


ČTVRTEK – 1. 8.


Mars 2120

Vývojář: QUByte Interactive

Vydavatel: QUByte Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, medtroidvania

Hra opouští předběžný přístup ve verzi 1.0.

MARS 2120 je metroidvania s poutavými souboji zblízka inspirovanými klasikami jako Super Metroid, Castlevania: Symphony of the Night nebo Guacamelee! S využitím speciálních schopností vázaných na živly, jako je led, oheň a elektřina, pomozte seržantce Anně „Třináctce“ Charlotte proplout kolonií a probojovat se tajemstvími Marsu.


Sword of Convallaria

Vývojář: XD

Vydavatel: XD

Vychází na platformy: PC, Android, iOS

Žánry: JRPG, tahové, taktické

Vydejte se do Irie, země bohaté na nerosty, jejíž magické zdroje přitahují nežádoucí pozornost nebezpečných vnějších frakcí. Napětí roste a vypuknou nepokoje, a tak je na vás jako na vůdci žoldnéřů, abyste se vypořádali se složitými situacemi a zároveň našli způsob, jak zachránit osud Irie.


Car Manufacture – Early Access

Vývojář: STEREO GAMES

Vydavatel: PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, automatizace

Car Manufacture je hra o budování a řízení továrny na automobily na počátku 20. století. S pouhými několika tisíci dolary budete mít možnost postavit a rozvíjet vlastní továrnu a navrhnout každý aspekt jejího provozu. Začněte stavbou budov a organizací první výrobní linky. Najměte zaměstnance a vyškolte je, abyste zajistili vysokou úroveň jejich dovedností. Naplánujte optimální výrobní proces a začněte vydělávat peníze. Budete je potřebovat na vývoj technologií a výzkum každého z šedesáti modelů aut, které jsou ve hře k dispozici. Pečlivě budujte pověst své značky a staňte se mistrem propagace a prodeje, kde hraje klíčovou roli popularita. Buďte vždy o krok napřed před konkurencí.


STAR WARS: Bounty Hunter

Vývojář: Aspyr

Vydavatel: Aspyr

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, střílečka

V této klasické akční adventuře z pohledu třetí osoby se staneš Jango Fettem, hlavním klonem Velké armády Republiky, který byl najat, aby dopadl šíleného Temného Jedie. Prožijte legendární fantasy o lovci odměn, která se odehrává před událostmi filmu Star Wars: Epizoda II – Útok klonů.


Thank Goodness You’re Here!

Vývojář: Coal Supper

Vydavatel: Panic

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Adventura, humorné

Prozkoumejte podivné městečko Barnsworth v této drzé komedii!

Poté, co obchodní cestující přijede brzy ráno na důležitou schůzku se starostou bizarního severoanglického městečka, využije čas k prohlídce a setkání s místními obyvateli, kteří jsou velmi ochotní mu zadat řadu stále podivnějších úkolů…


Kitsune Tails

Vývojář: Kitsune Games

Vydavatel: Kitsune Games, MidBoss

Vychází na platformy: PC, XBox One (TBA), Xbox Series (TBA), PS4 (TBA), PS5 (TBA), Switch (TBA)

Žánry: Plošinovka

Vžijte se do role mladé kitsune, jednoho z Inariho poslů s liščíma ušima a huňatým ocasem, a vydejte se na cestu hrdiny, která začíná doručením vaší první zprávy. Vydejte se na rande s laskavou kouzelnicí, která vám přišla na pomoc v nouzi. Prozkoumejte komplikovaný vztah s kamarádkou z dětství, která se stala protivnicí, a odhalte její důvody, proč váš milostný zájem uzavřela do živelného vězení. Odemkni schopnosti, které se projevují jako roztomilé oblečky, které ti pomohou běhat, skákat a prohánět se po zemi inspirované japonskou mytologií v Kitsune Tails, pokračování hry Super Bernie World.


Thalassa: Edge of the Abyss

Vývojář: Sarepta Studio

Vydavatel: Team17 Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Thalassa je psychologické drama pro jednoho hráče z pohledu první osoby odehrávající se v roce 1905. Hrajete za Cama, hlubinného potápěče v posádce dobrodruhů a průkopníků na palubě lodi Thalassa. Když se připravujete na vyzdvižení dávno zapomenuté španělské galeony z oceánu, to, co by mělo být velkým dnem pro historii, se zvrtne..


Sift Heads – Cartels 4

Vývojář: Pyrozen

Vydavatel: Pyrozen

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, point&click, střílečka

Vinnie je jedinou skutečnou opozicí, vytrvalou a pevnou. Přidejte se k němu a ponořte se do tohoto bezedného moře krve, kde vše ovládá násilí a chamtivost! Poprvé objevujeme Chicago mnohem interaktivnějším způsobem, se spoustou lokací a nepřáteli nebezpečnějšími než kdy dřív. K jejich překonání bude zapotřebí speciální taktiky a vybavení. Pouliční válka je na obzoru a nikdo není v bezpečí. Vinnie se může spolehnout jen na své dva pomocníky, Shortyho a Kira, aby uspěl. Čeká je však nelehký úkol.


Tomb Explorer VR

Vývojář: Celeritas Games

Vydavatel: Celeritas Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR

V plně pohlcující fyzické virtuální realitě budete muset k procházení každého jedinečného prostředí využívat různé fyzické pohyby, jako je chůze, krčení, skákání, šplhání, uhýbání, klouzání, lanové lano a dokonce i bič k visení přes římsy. Hlavním cílem je vyřešit hádanky, odemknout starobylé mechanismy, vyhnout se nebezpečným pastem a objevit skryté chodby, abyste získali cenné artefakty rozmístěné po celém světě.


SHARK SIEGE – TOGETHER SURVIVAL

Vývojář: Geekon

Vydavatel: Midnight Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, kooperativní, survival

Ponořte se do napínavého dobrodružství v obrovském a nepředvídatelném oceánu ve hře „SHARK SIEGE – TOGETHER SURVIVAL“. Ať už hrajete sami, nebo v týmu s přáteli, budete muset využít svůj důvtip, týmovou spolupráci a vynalézavost, abyste odolali neúprosným útokům obřího hrozivého žraloka odhodlaného prorazit trup.


OMUSUBI

Vývojář: Vaka Game Magazine

Vydavatel: Vaka Game Magazine

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, RPG

Jednoho dne se cesta středoškolačky Hinako do školy promění v řeku Sanzu, kde potká podivně vypadajícího muže jménem Issa. Podaří se jí dostat přes tajemná zařízení záhadného sídla a vrátit se v pořádku ke své rodině?


INSOMNIA

Vývojář: Memento Mori Games

Vydavatel: Memento Mori Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Insomnie je napínavý survival horor odehrávající se v prostředí obyčejného rodinného domu. Jako rozvedený otec se ocitáte v zoufalém boji proti mocnému démonovi, který posedl vaši dceru a proměnil její noční můry v děsivou realitu. Každá noc se pro vás stává strastiplným závodem o přežití, protože se ji snažíte ochránit, ale nyní máte s pomocí exorcisty šanci tuto noční můru jednou provždy ukončit. Vaším cílem je přežít poslední noc, dokud nedorazí exorcista, aby vaši dceru vysvobodil z jejích muk.


Unsought

Vývojář: URUTA KOBITO GAMES

Vydavatel: URUTA KOBITO GAMES

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Unsought je panoramatická hororová adventura z pohledu první osoby v rozsahu 360 stupňů, která se odehrává v krajském městě v Japonsku v 90. letech.
Vžijte se do role žáka základní školy, který se ztratil v opuštěném městě.
Najdeš cestu zpět domů…?


PÁTEK – 2. 8.


World of Goo 2

Vývojář: 2D BOY

Vydavatel: Tomorrow Corporation

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Puzzle

Stavěj mosty, pěstuj věže, teraformuj terén a poháněj létající stroje v úžasném pokračování mnohokrát oceněné hry World of Goo.


DEVIATOR

Vývojář: Gami Studio

Vydavatel: SapStaR Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Medtroidvania, plošinovka

Neptejte se, jen parryujte! Odraz je základní bojovou mechanikou ve hře Deviator, která vám umožní proměnit prudké útoky nepřítele v nicotnost díky přesnému načasování. Pilně trénujte, přátelé; pokud budete příliš pomalí, budete poraženi. Přece byste nechtěli schytat ránu od nepřítele.


Closer the Distance

Vývojář: Osmotic Studios

Vydavatel: Skybound Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Simulátor života

Closer the Distance je hluboce dojemný simulátor, který vypráví o vazbách mezi rodinou a přáteli tváří v tvář tragédii. Po smrtelné autonehodě se hráči ujmou role Angely, mladé dívky z městečka Yesterby, která dohlíží na své blízké, jak procházejí procesem truchlení. Pomocí své éterické schopnosti ovlivňovat obyvatele městečka, které kdysi znala, budou Angeliny volby nakonec určovat osud Yesterby.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...