Herní Novinky 22. – 28. července 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 22. – 28. července 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Dungeonborne, Nobody Wants to Die, Flintlock: The Siege of Dawn, Renaissance Kingdom Wars a The Crust. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 15. – 21. července 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 22. 7.


The New Denpa Men

Vývojář: Genius Sonority

Vydavatel: Genius Sonority

Vychází na platformy: Switch

Žánry: RPG, free2play

The New Denpa Men je bezplatná RPG hra, ve které můžeš sbírat Denpa Meny do své party a prožívat s nimi dobrodružství jako se svými společníky. Kromě hlavního dobrodružství na vás čeká spousta zábavy, například zdobení vašeho ostrova, rybaření, účast v časově omezených událostech a hraní proti Denpa Menům ostatních hráčů.


Critter Crops

Vývojář: Skyreach Studio

Vydavatel: indie.io

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, farmaření

Příběh Sylvie začíná jako nově objevené čarodějky, která byla kvůli svým schopnostem vyhnána z rodného města. Když dorazí na ostrov Mutter, zjistí, že je schopna pěstovat kouzelné plodiny Critter Crops, které jí pomohou obnovit zašlou slávu ostrova. Odhalte tajemství ostrova pěstováním kouzelných krys v této izometrické hře na hraní rolí/managementu!


Cataclismo – Early Access

Vývojář: Digital Sun

Vydavatel: Hooded Horse

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, strategie, budování základny

O hře jsme informovali již minulý týden, avšak na poslední chvíli byla odložena.

Veďte poslední přeživší v době po Kataklizmě, kdy se zkažený svět snaží zničit všechny zbytky lidstva. Stavějte pevnosti cihlu po cihle a navrhujte složité, vysoké stavby ze dřeva a kamene, abyste odrazili vlny Hrůz, které se snaží přemoci vaši skupinu přeživších. Velte mocným jednotkám v jejich neochvějné obraně a koordinujte jejich rozmanité schopnosti, zatímco se ženete od průlomu k průlomu. Veďte výpravy do neznáma, abyste si zajistili životně důležité zdroje potřebné k růstu vaší vojenské síly a stavebních schopností, zatímco budete odolávat stále rostoucímu náporu – obléhání za obléháním, noc za nocí.


The Operator

Vývojář: Bureau 81

Vydavatel: Bureau 81, indienova

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, puzzle

Je čas vyčistit si hlavu, překonat kocovinu a začít svůj první den jako operátor. Čeká vás spousta případů k řešení. Pomáhejte našim agentům v terénu pomocí své počítačové konzole a vynalézavosti, abyste dostali zločince před soud. Jste připraveni udělat svět lepším?


Artisan TD

Vývojář: 4rtisans

Vydavatel: Unexpected

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tower defense

Ve hře Artisan TD se vydáte dobýt souostroví Chaos. Postavte věžové bludiště, abyste osvobodili duše magických bojovníků zkažených TITANY.
Objevujte nové věže a příšery a vydejte se na dobrodružství, které vás provede 30 jedinečnými mapami.


Last Whisper – Early Access

Vývojář: MxzStudio

Vydavatel: RockGame S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, survival, zombie

Last Whisper je online sólo/co-op/multiplayer hra o přežití zasazená do postapokalyptického otevřeného světa. Průmyslové podniky se pokoušejí ovládnout lidstvo pomocí mikročipů implantovaných do mozků lidí a nutí je vést otrocký život v přísném režimu práce, spánku a opakování. Někteří jedinci se však proti svým utlačovatelům vzbouří a rozpoutají válku proti vládnoucí elitě, která tajně ovládá svět. V roce 2201 1 % nejvyšších vrstev společnosti, které válku prohrávalo, rozšířilo virus jako poslední možnost, aby se pokusilo vzpouru potlačit. Tento virus se rychle vymkl jejich kontrole a proměnil lidstvo v mutanty a zombie. Několik jedinců přežilo v bunkrech nebo kanálech, ale nyní, po 30 letech života v podzemí, nastal čas získat zpět svá práva a dobýt zpět svět na povrchu.


Havoc

Vývojář: Breakthrough Games

Vydavatel: Breakthrough Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, střílečka, FPS, PvP

Havoc je taktická týmová střílečka z pohledu první osoby, která přináší částečně zničitelné prostředí a přidává do žánru novou úroveň strategie. Hráči mohou pokládat a zneškodňovat bomby, ničit zdi, aby dosáhli svých cílů, a zapojovat se do různých dalších taktických akcí.


Veritus

Vývojář: Breakthrough Games

Vydavatel: Breakthrough Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Neodhalená tajemství ukrytá hluboko v temných komnatách Veritova hradu boha stínů. Probojujte se skrz příšery a záhady, které číhají v každém koutě. Připravte se na opuštění tábora a cestu do osamělých síní hradu sbíráním surovin a vybavení, abyste se dostali ven živí.


InfestStation – Early Access

Vývojář: Atom Switch

Vydavatel: Atom Switch

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

V tomto dystopickém světě budoucnosti se hráči ujmou role techniků společnosti OMICRONIX Corp Recovery, kteří jsou vysláni na opuštěné vesmírné stanice, aby vyřešili mezidimenzionální katastrofy způsobené pohonem Faster-Than-Light Crimson Engine.

Hráči, ohrožováni nadpozemskými zlovolnými silami, musí spolupracovat, aby přežili hrůzy, které je pronásledují, když se snaží přerušit tuto mezidimenzionální trhlinu a jednou provždy zneškodnit jádra Crimson Drive.


ÚTERÝ – 23. 7.


CrossOver: Roll For Initiative

Vývojář: Gaterooze, Ink, MicroProse Software

Vydavatel: MicroProse Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RPG

V tvém pokoji z 80. let je pozdní noc a vzduch naplňuje podivná energie, která způsobuje, že tvůj počítač G64 podivně bliká. Ignoruješ to a sroluješ si na poličce deník postavy pro roleplayingové hry. Než to dokončíš, objeví se na tvém stole temné portály a malá pixelová stvoření přejdou do našeho světa! Obhajuj svou postavu ve fázích jednotlivých knih kampaně – ať už je to všechno ve tvé hlavě, nebo ne.


Ova Magica – Early Access

Vývojář: Skinny Frog, ClaudiaTheDev

Vydavatel: Top Hat Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, farmaření, JRPG

Stardew Valley potkává Pokémony! Zažijte zdravou JRPG-farmářskou hru inspirovanou klasikou! Trénujte roztomilá blobová stvoření, starejte se o svou farmu a spřátelte se s obyvateli města Clover Town.


F1 Manager 2024

Vývojář: Frontier Developments

Vydavatel: Frontier Developments

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Závodní, sportovní, simulátor

Veďte svůj tým ke slávě ve hře F1 Manager 2024. Nová sezóna Formule 1 je tady a s ní i dosud nejkomplexnější manažerský zážitek F1. Vybudujte odkaz jednoho z 10 oficiálních konstruktérů F1 nebo si poprvé vytvořte vlastní tým.


Weyrdlets

Vývojář: Weyrdworks

Vydavatel: Weyrdworks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, oddechové

Weyrdlets je virtuální hra s domácími mazlíčky, která spojuje odpočinek s produktivitou. Sbírejte rozkošné předměty, přizpůsobte si svého mazlíčka a jeho domov a přeneste si svého milujícího společníka na pracovní plochu, abyste podpořili úkoly v reálném životě a obohatili svou každodenní rutinu o nádech radosti a motivace!


CONSCRIPT

Vývojář: Jordan Mochi, Catchweight Studio

Vydavatel: Team17

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5

Žánry: Survival, horor

CONSCRIPT je hororová hra o přežití z pohledu shora inspirovaná klasikou žánru – odehrává se v roce 1916 během Velké války. CONSCRIPT spojí všechny trestající mechanismy starších hororových her do uceleného, napínavého a jedinečného zážitku.

Ve hře CONSCRIPT hrajete za francouzského vojáka, který během bitvy u Verdunu pátrá po svém nezvěstném bratrovi. Podaří se vám prohledat zvrácené zákopy, proplout přepadenými pevnostmi a projít zemí nikoho, abyste ho našli a zajistili mu neporušený domov?


The Star Named EOS

Vývojář: Silver Lining Studio

Vydavatel: PLAYISM

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, point&click

Hvězda jménem EOS je příběhově bohaté puzzle dobrodružství postavené na fotografování. Znovu vytvořte kompozice fotografií z minulosti a odhalte pravdu o rodinné záhadě. Zažijte harmonickou směs krásného ručně kresleného umění a poutavých hádanek na cestě za vzpomínkami.


Tales of Fablecraft – Early Access

Vývojář: Riftweaver Game Studio

Vydavatel: Riftweaver Game Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: DnD

Tales of Fablecraft je digitální stolní hra na hrdiny s vlastní platformou, která usnadňuje dobrodružství, ať už jste osobně, nebo na dálku. Naše základní hra je zdarma a obsahuje startovní dobrodružství, 130 unikátních prostředků a výukové programy pro jednoho hráče a souboje, které vám ukáží, jak na to. Shromážděte tedy skupinu až 5 hráčů a GM a vydejte se na epická dobrodružství v kouzelném světě Mythas!


Été

Vývojář: Impossible

Vydavatel: Impossible

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Été [vyslovuje se /ay-tay/, francouzsky „léto“] je odpočinková hra s malováním určená pro lidi, kteří milují objevování a kreativitu. Vžijte se do role začínajícího malíře, který na léto odjíždí do Montrealu. Rozpoutejte barvy štětcem, abyste mohli volně prozkoumávat město a zachytit jeho každodenní divy na plátno. Spřátelte se s místními obyvateli tím, že splníte jejich inspirativní zakázky, nebo připravte originální výstavu ve svém vlastním uměleckém ateliéru.


Exophobia

Vývojář: Zarc Attack

Vydavatel: PM Studios

Vychází na platformy: PC, XBox (TBA), Playstation (TBA), Switch (TBA)

Žánry: Střílečka, retro, FPS

V této retro střílečce z pohledu první osoby prozkoumejte a probojujte si cestu havarovanou lidskou vesmírnou lodí zamořenou neúprosnými hordami mimozemšťanů a zvyšujte svou sílu pomocí zajímavých vylepšení zbraní a vylepšení.


Linkito

Vývojář: Kalinarm

Vydavatel: Playdigious Originals, Kimeria Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, simulator, logické, puzzle

Zapište se jako inženýr do společnosti Albatross Technologies a objevte její záhady! Využijte svou logiku k tomu, abyste stoupali po firemním žebříčku, a svůj postřeh k tomu, abyste pronikli do mašinérie. Bojujte proti plánům Albatrossu jeden hlavolam za druhým.


NINJA SLAYER NEO-SAITAMA IN FLAMES

Vývojář: Skeleton Crew Studio

Vydavatel: KADOKAWA CORPORATION, KADOKAWA Game Linkage, ABC ANIMATION

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, akční

Svižná akční plošinovka založená na světě Ninja Slayer, hitu mangy, kterého se prodalo 4,44 milionu výtisků! Ve fiktivním kyberpunkovém městě Neo-Saitama převezmi kontrolu nad Ninja Slayerem, který bojuje s mnoha zlými ninji, aby pomstil smrt své ženy a dítěte.



STŘEDA – 24. 7.


Into the Radius 2 – Early Access

Vývojář: CM Games

Vydavatel: CM Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, FPS, akční

Into the Radius 2 je pohlcující VR survival střílečka, která se odehrává v říši surrealistických krajin a smrtících entit známé jako Pechorsk Anomaly. Vyzbrojte se realistickými zbraněmi a vydejte se hlouběji do záhad, které se v ní skrývají, a to buď sami, nebo v týmu.


Farlands – Early Access

Vývojář: JanduSoft, Eric Rodríguez

Vydavatel: JanduSoft

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, farmaření

Gratulujeme, koupili jste si vlastní planetu! Agrární skálu na okraji galaxie, která se z nějakého důvodu rozdávala prakticky zadarmo. Nastal tedy čas opustit váš hektický a stresující život v přelidněné metropoli a vydat se na venkovský a prospěšnější život.


Valley Peaks

Vývojář: Tub Club

Vydavatel: Those Awesome Guys

Vychází na platformy: PC, Switch (TBA)

Žánry: Plošinovka

Vydejte se na útulné horolezecké dobrodružství ve hře Valley Peaks, žebříčkové plošinovce z pohledu první osoby, kde je každá hora jako puzzle. Nainstalujte rádiové věže na vrchol každého hřebene, abyste spojili žabí obyvatele s širým světem, vydejte se dál do Údolí, zdolávejte vrcholy a odhalujte záhady!


Parasight: Chlorophyll worms

Vývojář: Salemir Games

Vydavatel: ManyDev Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, plošinovka, souls-like

Daleko v galaxii existovala planeta podobná Zemi, která se jmenovala Velasterham. Příběh začíná v klidné a mírumilovné zemi Bonrham, která vznikla spojením 40 měst. Život zde byl pro všechny jednoduchý a sladký. Ve velkém starém domě žila dívka se svou rodinou.

Jednoho slunečného dne se vydala za město, aby navštívila svou kamarádku a hrála si. Když se po krásném dni vracely domů, narazily na zvláštní rostlinu. Od té chvíle se dívčin život obrátil vzhůru nohama.

Zdálo se, že se v Bonrhamu šíří virus, a tak začal příběh…


ČTVRTEK – 25. 7.


7 Days to Die

Vývojář: The Fun Pimps

Vydavatel: The Fun Pimps Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series, PS5

Žánry: Survival, zombie, FPS

Hra opouští Early Access a vychází ve verzi 1.0 – je drobná šance, že oficální spuštění může být o něco posunuto.

7 Days to Die je hra s otevřeným světem, která je jedinečnou kombinací střílečky z pohledu první osoby, survival hororu, tower defense a RPG. Zahrajte si definitivní sandboxovou survival RPG hru se zombie tématikou, která přišla jako první. Navezgane tě čeká!


Arranger: A Role-Puzzling Adventure

Vývojář: Furniture & Mattress

Vydavatel: Furniture & Mattress

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Adventura, puzzle

Arranger: A Role-Puzzling Adventure sleduje příběh Jemmy, maloměstského smolařky na cestě za sebepoznáním. Když se vydá za hranice svého dusivě útulného domova, najde inspirativní svět – ale také svět, kterému vládne strach a podivná, nehybná „statická“ síla. Podaří se jí narušit kulturu stagnace a najít místo, kam by zapadla?


Earth Defense Force 6

Vývojář: SANDLOT

Vydavatel: D3PUBLISHER

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Akční, střílečka

Píše se rok 2024 našeho letopočtu. Lidstvo vyhrálo dlouhou bitvu proti neznámým útočníkům. Nepřátelští Primáři jsou nyní pryč a na Matku Zemi se vrátil mír. Počet obyvatel se však snížil na 10 % a svět byl na pokraji zhroucení. Přeživší bojovali proti zbývajícím hrozbám a zároveň se ze všech sil snažili pokračovat v obnově. V roce 2027 uplynuly tři roky. V novém světě bez naděje nastal čas znovu vzdorovat osudu Země.


Harvest Days

Vývojář: Family Devs

Vydavatel: Family Devs, Toplitz Productions

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Simulátor, farmaření

Hra opouští Early Access ve verzi 1.0.

Skoncujte s ruchem velkoměsta! Připravte se na novou výzvu na venkově ve hře Harvest Days! Postarejte se o vlastní farmu nebo si užijte spoustu aktivit v otevřeném světě. Pečujte o svá zvířata, obdělávejte pole a obchodujte s plody své práce. Objevujte tajemství rozmanitých prostředí nebo si kráťte čas sbíráním surovin a vytvářením četných nástrojů, nábytku či dekorativních předmětů.


Kingdom Rush 5: Alliance

Vývojář: Ironhide Game Studio

Vydavatel: Ironhide Game Studio

Vychází na platformy: PC, Android, iOS

Žánry: Strategie, tower defense

Zatímco se objevuje hrozivé zlo, vzniká nečekané spojenectví! Bude zapotřebí nejlepších bojovníků Linirey a neúprosné Temné armády, aby ji zastavili. Dejte si pozor! Ačkoli mohou putovat bok po boku, neustále se měnící vítr osudu může rychle změnit jejich směr.


Lost Castle 2 – Early Access

Vývojář: Hunter Studio

Vydavatel: Hunter Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, akční

„Lost Castle 2“ je 2D beat’em up hra typu Rogue-Lite. Prozkoumejte bohaté poklady a předměty, abyste se vylepšili, ovládněte různé zbraně, abyste předvedli své schopnosti, a vyzvěte mocné příšery, abyste ukázali svou sílu. Nové dobrodružství volá po lovcích pokladů!


The Sims 4 Lovestruck Expansion Pack – DLC

Vývojář: Maxis

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4

Žánry: Simulátor života

V rozšiřujícím balíčku The Sims™ 4 Lovestruck prozkoumejte romantiku, seznamte se se svůdnými Simíky a plánujte vzrušující schůzky. Vytvořte si profil svého Simíka v seznamovací aplikaci Cupid’s Corner a začněte se seznamovat! Čekají na vás nové intimní interakce, jako je mazlení v posteli nebo schůzka při svůdném tanci. Zda vaše dynamika skončí vášnivě nebo napjatě, bude záležet na tom, co váš Simík považuje za atraktivní.


Abathor

Vývojář: Pow Pixel Games

Vydavatel: JanduSoft

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Abathor je 2D arkádová akční plošinovka až pro 4 hráče. Jste poslední nadějí v obraně Atlantidy, budete čelit hordám nepřátel a nespočtu výzev. Užijte si její pixelovou grafiku a epickou hudbu. Kooperativní a kompetitivní hra, ve které dosáhnete slávy nebo smrti.


PÁTEK – 26. 7.


Zoo Simulator

Vývojář: Games Incubator

Vydavatel: Games Incubator, PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Ve hře Zoo Simulator bude jedním z vašich prvních úkolů obnovit zoologickou zahradu. Budete muset vynaložit velké úsilí na vyčištění zanedbaných uliček a poškozených míst pro vaše budoucí zvířata. K tomu budete používat spoustu nástrojů, jako jsou svářečky a vodní myčky. Nezapomeňte – výsledkem tvrdé práce mohou být davy nadšených návštěvníků!


Elder Legacy – Early Access

Vývojář: Honor Games

Vydavatel: Honor Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Vydejte se na oduševnělou cestu inspirovanou borejskými mýty a legendami, plnou živých a nezapomenutelných zážitků. Svět hry Elder Legacy se hemží událostmi, světlými i temnými. Postavte se nevídaným nepřátelům, osvoboďte zemi od invaze temných sil a odhalte záhadu, která stojí za pokusem podmanit si vznešený borejský lid.


The Emperor and State – Early Access

Vývojář: 涂途

Vydavatel: Hawthorn Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, simulátor

Císař a stát je simulační hra, která kombinuje prvky strategie, řízení, vývoje a sběratelství. Hráči budou představovat starověké čínské panovníky, kteří řídí zemi, shromažďují proslulé ministry a chotě z různých epoch, vychovávají potomky a nakonec po generace budují trvalou říši.


Wéko The Mask Gatherer

Vývojář: SIRO GAMES Sarl

Vydavatel: SIRO GAMES Sarl, Hawthorn Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, souls-like

Vydej se na neobyčejnou cestu ve hře Wéko the Mask Gatherer, akční adventuře z pohledu třetí osoby, která plynule kombinuje průzkum a boj v reálném čase. V roli Wéka, neohroženého dobrodruha a sběratele masek, budete procházet postupně otevřeným světem, který vybízí k objevování. Překonávejte náročné mise a hrozivé nepřátele, využívejte sílu masek k řešení složitých hádanek a odhalujte rozsáhlá tajemství světa, který čeká na prozkoumání.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...