Herní Novinky 3. – 9. června 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 3. – 9. června 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Trans-Siberian Railway Simulator, Vendir: Plague of Lies, Soulmask a Undead City. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 27. května – 2. června 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 3. 6.


The Elder Scrolls Online: Gold Road – Expansion

Vývojář: ZeniMax Online Studios

Vydavatel: Bethesda Softworks

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series

Žánry: MMORPG

Vydej se do West Wealdu, císařské oblasti, která byla naposledy k vidění v The Elder Scrolls IV: Oblivion a kterou nyní ohrožuje pronikající valenwoodská džungle a daedrické nájezdy. Braňte kolovratské hlavní město Skingrad, prozkoumejte divočinu Dawnwoodu a prozkoumejte starobylé Ayleidské ruiny a hornatou Kolovratskou vysočinu, vše ohroženo chaosem Itheliina návratu.


THE 4 SINS

Vývojář: 奇门互娱

Vydavatel: Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

THE 4 SINS je logická hra pro více hráčů s hororovou atmosférou. Je adaptací místní offline únikové místnosti, která si získala uznání veřejnosti díky svému příběhu. Ve hře jsou 4 hráči, kteří mají za úkol najít kooperativní řešení prozkoumáním města duchů. Pokuste se uniknout z podivného místa!


Tamarindos Freaking Dinner

Vývojář: Celery Emblem

Vydavatel: Celery Emblem

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&click, horor

Dovolte mi, abych vám představil Macaria Macabra! Je to vymítač pizzy, který měl tu smůlu, že přinesl objednávku do Tagomago´s Mansion na MokingBird MilkyWay Heights 13; nejstarší, nejstrašidelnější, nejděsivější panství ve vesmíru s nejstrašidelnější večeří ze všech!
Hostitelkou této nechvalně proslulé večeře je smradlavá kanibalka hraběnka Erzeweth Wátory z Walpurgisu a vy jí musíte přinést pizzu. Ale počkejte… možná ta večeře není pizza… Možná… jste to vy!


Sisters: Last Day of Summer

Vývojář: Jellyfish

Vydavatel: JAST

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela, simulátor rande

Po probuzení na neznámém místě se chlapec ocitá v domě, který je obklopen dotekem přírody. Není sám; žena a její dvě dcery, cizí, ale okamžitě přívětivé, se stanou jeho nečekanou rodinou. Rychle se stává součástí jejich života, sdílí s nimi smích a prosté radosti každodenního života. Ze srdce jeho nového domova však šeptá tajemství.

S nešikovnou matkou Akiko a jejími laskavými dcerami Harukou a Čikou bude váš nový každodenní život jiný, než jste byli zvyklí. Strávíte čas a dozvíte se více o své nové rodině a vytvoříte si jedinečné a hřejivé pouto.

Díky plně ozvučeným a animovaným scénám pocítíte osobnost a záměry každé postavy živěji a přirozeněji, když se ponoříte do příběhu. Každá scéna byla pečlivě promyšlena a vytvořena tak, aby vás upoutala od prvního okamžiku, kdy začnete svůj nový život.

Trailer (věkové omezení 18+): https://www.youtube.com/watch?v=aGO79PDTsQE


ÚTERÝ – 4. 6.


Arhaekon – Early Access

Vývojář: Predict Edumedia

Vydavatel: Predict Edumedia

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, taktické, tahové

Staň se Arhaekonem, spoutej bojovníky svou vůlí a probojuj se zkaženým světem. V naší taktické tahové dungeon crawler hře získejte zpět ztracené poklady a znalosti, vykrvácejte své přisluhovače a vytvořte z nich něco víc, obnovte to, co se propadlo do rozkladu, a zničte ohavnosti, které drží svět v zajetí.


Destiny 2: The Final Shape – DLC

Vývojář: Bungie

Vydavatel: Bungie

Vychází na platformy: PC, XBox One, Xbox Series, PS4, PS5

Žánry: Multiplayer, FPS, looter shooter

Rýsuje se Finální forma – noční můra kalcifikace reality do Witnessova pokřiveného designu. Vydejte se na nebezpečnou cestu do srdce Poutníka, shromážděte Vanguard a ukončete Válku světla a temnoty.


Killer Klowns From Outer Space: The Game

Vývojář: IllFonic, Teravision Games

Vydavatel: IllFonic Publishing

Vychází na platformy: PC, Xbox Series, PS5

Žánry: PvP, horor, akční

Killer Klowns from Outer Space: The Game je asymetrický horor pro více hráčů založený na kultovním filmu z 80. let. V bitvě mezi Killer Klowns a obyvateli Crescent Cove se spojte a použijte svůj důvtip, abyste sklidili lidi nebo je zachránili před mimozemskou invazí!

Vžijte se do role kultovních Killer Klownů – spolupracujte v týmu tří hráčů, využívejte nadpozemské schopnosti, lovte lidi pomocí zrůdných zbraní a plánujte mimozemskou invazi, abyste úspěšně sklidili obyvatelstvo Crescent Cove.

Nebo…

Bojujte jako tým sedmi statečných obyvatel Crescent Cove – prozkoumejte město a hledejte cennou kořist a zbraně, vyhněte se zajetí Klowny a snažte se přežít mimozemskou invazi.


Star Wars Hunters

Vývojář: Zynga, NaturalMotion

Vydavatel: Zynga

Vychází na platformy: Android, iOs, Switch

Žánry: Akční

Po skončení galaktické občanské války ožívají jasná světla Arény a nabízejí novým hrdinům možnost zazářit v celé galaxii. V této nové gladiátorské podívané, která se nachází hluboko ve Vnějším okraji na planetě Vespaara a vysílá se široko daleko po HoloNetu, ožívají příběhy a legendy o bitvách, které určovaly galaktickou historii, aby bavily diváky a vytvářely šampiony toužící po slávě a bohatství.


Songs of Silence – Early Access

Vývojář: Chimera Entertainment

Vydavatel: Chimera Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, karetní

Dva světy – dvě rasy – jeden osud!

S příchodem světla vedli bohové válku a rozdělili svět.

Vznikly dva slabší světy: Jeden světlý a druhý temný.

Z popela poražených prvorozených povstala nová lidská civilizace: Hvězdní, vedeni svou vůdčí hvězdou. Následoval světlý věk osvícení.

Mír však netrval dlouho – nestabilní světy zrodily všepohlcující Očistce. Brzy začali lidé válčit o zbytky země. Začal chaotický Věk tisíce králů.

Ticho se dál šíří, neúprosně a nezadržitelně. Dnes jsou oba světy na pokraji zkázy. Osud mnoha lidí nyní spočívá v rukou několika málo lidí.


Rolling Hills: Make Sushi, Make Friends

Vývojář: Catch & Release

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series

Žánry: Simulátor života, vaření

Jako nejmodernější Sushi Bot jste vždy snili o tom, že se stanete světoznámým šéfkuchařem a budete na své tvůrce hrdí. Naštěstí přátelští obyvatelé Rolling Hills hledají vycházející hvězdu, která by převzala místní obchod se sushi – a to je jedinečná příležitost pro jedinečného robota, který světu ukáže, co v něm je.

Vytvořte si repertoár receptů, nakupte dokonalé ingredience a pomozte proměnit útulné městečko v nepřehlédnutelnou kulinářskou destinaci ve hře Rolling Hills, která je plnohodnotnou směsicí simulátoru života a hry o řízení restaurace a nabízí jednoduché životní radosti. Jdeme na to!


Field of Glory: Kingdoms

Vývojář: AGEOD

Vydavatel: Slitherine

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové

Politika, náboženství, válka. Bez odkazu, který obstojí ve zkoušce času, nejsou ničím. Veďte jakýkoli národ a proměňte ho v mocné království v jedné z nejpoutavějších velkých strategických her, které kdy byly vytvořeny.


Hotel Business Simulator

Vývojář: Geekon

Vydavatel: Midnight Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor

Vrhněte se do vzrušujícího světa „Hotel Business Simulator“, kde jste mozkem dokonalého hotelového impéria. Přeměňte skromné místo na místo, o kterém se mluví ve městě, a proměňte základní penzion v luxusní resort. Vaše volby, vaše impérium!


Fireside

Vývojář: Emergo Entertainment

Vydavatel: Nordcurrent Labs

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Fireside je povznášející vyprávění o cestě a přestávkách, které po ní následují. Seznamte se s přáteli, vyměňujte si a povídejte si u táborového ohně, splétejte vazby a prozkoumávejte poklidný svět plný kouzel.


STŘEDA – 5. 6.


The Ancients – Early Access

Vývojář: GorillaSoftWorks

Vydavatel: Camlann Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové

The Ancients je tahová strategie o přežití, ve které vedete pravěký kmen lovců a sběračů v poslední době ledové. Přežijte živly, lovte divoká zvířata, migrujte na nové kontinenty, rozvíjejte technologii, přijímejte společenská a politická rozhodnutí kmene a rozvíjejte svou civilizaci.


Little Locked Rooms

Vývojář: riolucci

Vydavatel: riolucci

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela, detektivní

Detektiv Loup je nadšený, když jeho děti Sherry a Bo projeví zájem o jeho profesi. Aby je mohl učit hrou, sestaví sérii miniaturních míst činu. Každý večer se rodina schází, aby z pohodlí domova vyřešila nejzáhadnější případy v dějinách.

Little Locked Rooms je krátká a jedinečná mysteriózní hra, která vás vyzve k vyřešení série nemožných zmizení a vražd.

Prozkoumejte maličké modely míst činu a přečtěte si výpovědi svědků. Zločinci používali důmyslné triky, aby zastřeli, co se skutečně stalo. Využijte své deduktivní schopnosti, abyste prohlédli lži a odhalili pravdu!




ČTVRTEK – 6. 6.


Autopsy Simulator

Vývojář: Woodland Games

Vydavatel: Team17 Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, lékařské, horor

V Autopsy Simulator hrajete za patologa středního věku, jehož život se změnil k horšímu. Po pádu kariéry a ztrátě milované ženy prožíváte každý den zničený a vyčerpaný. Jednoho dne při rutinní pitvě najdete v těle ukrytou památku na svou minulost. Teď máte pocit, že vás něco nechce pustit…


Chornobyl Liquidators

Vývojář: Live Motion Games, Frozen Way

Vydavatel: Frozen Way

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

dubna 1986 došlo k největší jaderné katastrofě v dějinách lidstva. V důsledku výbuchu a destrukce reaktoru číslo 4 černobylské jaderné elektrárny se do atmosféry uvolnilo obrovské množství radioaktivních izotopů. Do boje s tímto neviditelným a smrtícím nepřítelem byly vyslány jednotky likvidátorů. Nebyli to hrdinové, přesto byli povoláni k hrdinským činům. Mnozí z nich za to zaplatili vlastním zdravím, a dokonce i životem…

Vžijte se do role bezejmenného hrdiny, který čelí zrádné radiaci. Ujměte se akce jako jeden z hasičů, kteří v osudnou noc hasili požáry na troskách reaktoru č. 4. Procházejte opuštěným městem Pripjať jako dozimetrista a bojujte s radioaktivním prachem a mračny. V protiradiačním obleku prozkoumejte tunely pod reaktorem a hledejte pravdu. Popadni lopatu a odstraň radioaktivní grafit ze střechy turbínové haly třetího bloku! Staň se svědkem pekla na vlastní oči…


Sneak Out

Vývojář: Kinguin Studios

Vydavatel: Kinguin

Vychází na platformy: PC

Žánry: Oddechové, multiplayerové, free2play

Sneak Out je bláznivá hra na schovávanou pro více hráčů plná lumpáren, žertíků a zábavy až pro šest hráčů. S pěti přáteli vstoupíte do Strašidelného hradu a jeden z vás je náhodně vybrán jako Lovec. Zbývající hráči se musí schovat a přežít uvnitř hradu, plnit úkoly a vyhýbat se Lovci, dokud se neotevře únikový portál. Ti nešťastní tučňáci, kteří se nechají chytit, mohou stále pomáhat svým kamarádům jako duchové a zamotat hlavu jejich pronásledovatelům. A ti, kteří se stanou Lovci, musí udělat vše pro to, aby jim všem zabránili v útěku.


Blockbuster Inc.

Vývojář: Super Sly Fox

Vydavatel: Ancient Forge

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budovatelské, sandbox

Vítejte ve hře Blockbuster Inc., simulační hře nové generace, ve které se ujmete vedení filmového studia a vydláždíte si cestu do filmové síně slávy. Vytvářejte převratné filmy, vychovávejte novou generaci hereckých talentů a zahajte novou éru filmového průmyslu.


A Twisted Path to Renown – Early Access

Vývojář: Game-Labs

Vydavatel: Game-Labs

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka, FPS, akční, multiplayerové

Využijte svůj plný potenciál a staňte se legendární postavou ve hře A Twisted Path to Renown. V této intenzivní extrakční střílečce PvEvP se budete moci ponořit do ekonomiky řízené hráči, složitého systému craftingu, průzkumu a několika dalších vzrušujících prvků, které jsou teprve začátkem.

Odehrává se v Americe roku 1899 a vy si vyzkoušíte život, jaký tehdy byl. Vytvořte si vlastní příběh s autentickými sadami zbraní, divokými zvířaty, NPC nebo ostatními hráči, které mohou být pro nepřipravené osudovou výzvou. Buďte připraveni shromáždit další bukanýry nebo se vydat na cestu jako přeživší vlk samotář.


Kristala – Early Access

Vývojář: Astral Clocktower Studios

Vydavatel: Astral Clocktower Studios

Vychází na platformy: PC, XBox Series (TBA), PS5 (TBA), Switch (TBA)

Žánry: RPG, souls-like

Vydej se na epickou cestu plnou náročných soubojů, akrobatického parkouru a průzkumu rozsáhlého světa Ailuru a jeho klanových zemí a odhal podrobný příběh. Vžijte se do role začínajícího divokého bojovníka, který musí ovládnout magii starobylých posvátných krystalů tím, že prokáže svou hodnotu starobylým bojovníkům Raksaka, nejmocnějším bojovníkům v celém Ailuru a řídícímu orgánu pro kočkovité bytosti, které zde žijí, Anagativě.


The Smurfs – Village Party

Vývojář: Balio Studio

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Oddechové, párty

Táta Šmoula se rozhodl uspořádat výjimečnou oslavu!

Proto požádá všechny Šmouly, aby se zapojili do příprav a udělali oslavu nezapomenutelnou!

Projděte se po vesnici a pozvěte na oslavu všechny Šmouly roztroušené po celém světě, ale dejte si pozor na Gargamela, protože se o oslavě doslechl a udělá vše pro to, aby ji pokazil…

V režimu párty hry shromážděte své přátele a rodinu a užijte si šmoulí hodiny zábavy prostřednictvím 50 miniher inspirovaných veselým duchem Šmoulů.

V režimu dobrodružství se ponořte do napínavé cesty plné úkolů, setkejte se s více než 100 ikonickými Šmouly a prozkoumejte 10 různých oblastí, od šmoulí vesnice až po Gargamelovo území.


PÁTEK – 7. 6.


Dragon Is Dead – Early Access

Vývojář: TeamSuneat

Vydavatel: PM Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, hack&slash, roguelike, plošinovka

Všichni draci, kteří se postavili bohům, padli, kromě Guerniana. Vůdce Temných draků, který ztratil všechny svého druhu bohy a přijal zlo, kazí svět svou trhlinou.

Plni vzteku a šílenství se musíte stát Drakobijcem, který dokáže Guerniana zastavit. Zabijte Guerniana a osvoboďte přeživší od jejich utrpení.

Porazte zvrácené příšery a obří, děsivé nepřátele, které Guernian stvořil. Vyzbrojeni různými dovednostmi a vybavením, stejně jako runami v dračím jazyce, které zesilují jejich účinky, mohou dobrodruzi zničit každého nepřítele.

Nebojte se smrti a přijměte výzvu zdokonalit své dovednosti, ovládnout své schopnosti a vybavit se mocným vybavením.


Forgotten Seas – Early Access

Vývojář: Pangea Game Studios

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, pirátské, survival

Přežijte v Prázdnotě a ovládněte moře! Ztracen v Bermudské prázdnotě, podivné říši, kde oceán je nekonečný a ostrovy se ztrácejí a mizí, zdánlivě pozastavené v časech pirátů strachu. Ani živí, ani skutečně mrtví se potulují těmito vodami a hledají kořist. Pokud nechceš být potravou, která zůstane v patách jejich mocným lodím, budeš muset vyrobit loď a vyplout na vlny – a pak dobýt zapomenutá moře, jejichž zrádné vody jsou plné odměn, pokladů a smrtelného nebezpečí!


Star Stuff

Vývojář: Ánimo Games Studio

Vydavatel: Astra Logical

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle

Star Stuff je klamavě roztomilá automatická hra s hádankami. Programujte a spolupracujte s roboty při řešení nejdůležitějšího (a nepochybně nejbezpečnějšího) úkolu v galaxii: opravě hvězdné továrny. Jste připraveni na svůj první pracovní den?


SOBOTA – 8. 6.


Kamaeru: A Frog Refuge

Vývojář: Humble Reeds

Vydavatel: Armor Games Studios

Vychází na platformy: PC, Switch, XBox (TBA)

Žánry: Oddechové, farmaření

Kamaeru je útulný farmářský simulátor o sběru a chovu žab, farmaření a ochraně přírody. Hrajete za dobrou duši, která pomáhá starému příteli obnovit mokřady svého dětství tím, že je přemění na bezpečné útočiště pro přátelské malé žabky.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...