Herní Novinky 28. srpna – 3. září 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 28. srpna – 3. září 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Immortals of Aveum, ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON, Sunkenland a Ride 5. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 21. – 27. srpna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 28. 8.


Untamed Tactics

Vývojář: Grumpy Owl Games

Vydavatel: Ravenage Games, 2P Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, RPG, tahové

Připravte se na to, že vás pohltí okouzlující říše Untamed Tactics, RPG s příběhovým zaměřením, které pochází od geniálních tvůrců úspěšné stolní hry Untamed Feral Factions. Zaposlouchejte se do příběhu Šedopláště, udatného vojáka toužícího po vykoupení, jehož vzpomínky na události z minulosti už možná nejsou tak živé jako kdysi. Společně s dynamickým ansámblem divokých a rozmanitých zvířecích společníků se vydejte do zrádné, ale fascinující Divočiny. Připravte se na napínavé bitvy proti zákeřným protivníkům, navazujte nezlomná přátelská pouta a přijímejte strategická rozhodnutí, která budou určovat váš osud.


Strategic Mind: Spirit of Liberty

Vývojář: Starni Games

Vydavatel: Hyperstrange, Klabater

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, tahové, taktické, strategie

Zimní válka: více než 500 000 sovětských vojáků zaútočí na Finsko, zemi s 3 700 000 obyvateli, a Finové je zaženou zpět, přičemž způsobí pětinásobek vlastních ztrát.

Pokračující válka: Rudí se vracejí v celkové síle 1 500 000 vojáků – téměř polovina všech obyvatel Finska – a Finové je opět zastavují. Přežití Finska v těchto dvou brutálních válkách proti tak obrovskému nepříteli bylo skutečným historickým zázrakem. Zázrak hrdinství a statečnosti. Zázrak finského svobodného ducha.

Zažijte hrdinský úděl a provádějte těžká rozhodnutí. Jste velitelem omezených finských jednotek. Váš jediný cíl – zachránit svou vlast a svůj lid před úplným vyhlazením. Riskovali byste ztrátu svých zkušených vojáků, abyste se pokusili zajmout nepřátelské tanky? Pokusili byste se během ústupu zachránit opozdilce a riskovali ztrátu všech, nebo byste snížili ztráty a vytvořili novou obrannou linii? Souhlasili byste s vyjednáváním se Sověty, kteří vás předtím dvakrát zrádně napadli?


Blue Wednesday

Vývojář: Buff Studio

Vydavatel: Buff Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&Click, příběhové

Interaktivní hra, ve které se hráč může pohybovat po městě a povídat si s různými NPC, hrát na klavír a prostřednictvím hlavní postavy Morrise komunikovat se spoustou dalších předmětů. Hlavní částí hry jsou minihry, dobrodružství a poznávání Morrisova příběhu prostřednictvím živých cutscén, které se objevují v klíčových momentech hry. Ve hře je více než 20 miniher, které hráči pomáhají ponořit se do hry a pomáhají mu sledovat příběh hlavní postavy.


ÚTERÝ 29. 8.


Sea of Stars

Vývojář: Sabotage Studio

Vydavatel: Sabotage Studio

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: RPG, tahové

Sea of Stars je tahové RPG inspirované klasikou. Vypráví příběh dvou dětí Slunovratu, které spojí síly Slunce a Měsíce a provedou magii Zatmění, jedinou sílu schopnou odrazit monstrózní výtvory zlého alchymisty známého jako The Fleshmancer.


Under The Waves

Vývojář: Parallel Studio

Vydavatel: Quantic Dream

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Adventura, průzkum

Under The Waves je dobrodružná hra o pohlcující síle zármutku. Děj se odehrává v hlubinách Severního moře v techno-futuristických 70. letech 20. století a profesionální potápěč Stan se snaží překonat ztrátu, která mu změnila život, a přijmout novou budoucnost. Izolace mořských hlubin je příhodným projevem jeho duševního stavu, a jak se Stan stahuje hlouběji do své samoty, začíná zažívat podivné události hluboko pod vlnami. Nakonec bude muset učinit těžkou volbu…


Goodbye Volcano High

Vývojář: KO_OP

Vydavatel: KO_OP

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Visualní novela

Goodbye Volcano High je filmové dobrodružství o lásce, změně a konci jedné éry. Proveďte Fangy jejich posledním rokem na střední škole a snažte se vše napravit, než vyprší čas.


Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case

Vývojář: Blazing Griffin

Vydavatel: Microids

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Detektivní

V této detektivní adventuře se ujmete role slavného detektiva Hercula Poirota, který spojí své síly s londýnskou společností Lloyd’s, aby zajistil převoz, ochranu a prodej cenného obrazu Máří Magdalény. Obraz má být ústředním prvkem nové výstavy v londýnském muzeu, kde jsou vystavena i další díla církevního umění zapůjčená z Bruselu.

Váš kolega Hastings vám jako zaměstnanec společnosti Lloyd’s of London pomůže s vyřízením pojištění uměleckých děl a prodejem obrazu. Po příjezdu do muzea se setkáte s novým majitelem obrazu Mortimerem Ailsworthem a kurátorkou muzea Evelyn Warbeckovou.

O týden později se bude konat slavnostní předpremiéra, které se zúčastní všechny hlavní postavy. Věci však naberou nečekaný spád, když je obraz všem ukraden přímo před nosem. Vaše bystré detektivní schopnosti se vám budou hodit k odhalení pravdy a nalezení pachatele krádeže.

Podaří se vám záhadu vyřešit a získat zpět ukradený obraz?


STŘEDA 30. 8.


Daymare: 1994 Sandcastle

Vývojář: Invader Studios

Vydavatel: Leonardo Interactive, 4Divinity

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Střílečka, horor, akční

Daymare: 1994 Sandcastle je příběhová survival hororová hra z pohledu třetí osoby Prequel ke kritiky oceňované hře Daymare: 1998. Vžijte se do role zvláštní agentky Dalily Reyesové, bývalé vládní špionky, která nyní slouží jednotce zvané H.A.D.E.S. (Hexacore Advanced Division for Extraction and Search), a připravte se na vstup do nejmodernějšího experimentálního výzkumného centra ve Spojených státech amerických. Buďte však opatrní, protože v temnotě pustých labyrintových hlubin vojenského výzkumného centra na vás čeká něco děsivého a smrtícího.


The Matchless Kungfu – Early Access

Vývojář: HuanMos Game

Vydavatel: bilibili

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, Sandbox

The Matchless KungFu je RPG hra s otevřeným světem v prostředí WuXia. V tomto divokém světě si můžete zahrát jakoukoli roli bojového umění, kterou si představíte. Cestujte velkou divočinou nebo buďte vůdcem skupiny. Nejdůležitější je, vytvořit si vlastní příběh a prožít ho.


Extremely Powerful Capybaras

Vývojář: Studio Bravarda

Vydavatel: PM Studios, Logoi Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelite

Staň se v tomto roguelitovém dobrodružství pekelnou kulkou jako kapybara! Vydejte se do chaosu sami nebo až se čtyřmi přáteli, proklestěte si cestu hordami nepřátel, sbírejte zbraně a dovednosti, které kapybaru posilují, a přijměte svou vnitřní kapybarskou sílu v tomto akčním kulkami nabitém šílenství.


Great Houses of Calderia – Early Access

Vývojář: Studio Bravarda

Vydavatel: Firesquid

Vychází na platformy: PC

Žánry: Grand strategie, RPG

Great Houses of Calderia je velká feudální strategie inspirovaná středomořskou renesancí. Jste šlechtickým rodem, jehož cílem je vládnout Calderii, mýtické provincii říše poznamenané neukojitelnou touhou po moci.
Postarejte se o to, aby váš rod zazářil, rozšiřte svůj vliv a zvítězte nad nepřáteli, abyste se vyšvihli v řadách Calderie a zmocnili se trůnu místodržícího lačnícího po moci.


ČTVRTEK 31. 8.


Total War: WARHAMMER III – Shadows of Change – DLC

Vývojář: CREATIVE ASSEMBLY, Feral Interactive

Vydavatel: SEGA, Feral Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, Warhammer, RTS

Balíček Shadows of Change přináší 3 nové legendární lordy pro Tzeentch, Grand Cathay a Kislev, které lze použít v kampaních Realm of Chaos a Immortal Empires.

Vložte do svých her nové Legendární pány, hrdiny a jednotky a výrazně tak rozšiřte své herní metody na mapě kampaně i v rámci bitev. Changeling, Yuan Bo a Matka Ostankya přinášejí do svých ras vlastní unikátní mechaniky kampaně s cíli oddělenými od kampaně v Říši chaosu a nové jednotky, které jim pomohou dosáhnout vítězství podle jejich podmínek.


Trine 5: A Clockwork Conspiracy

Vývojář: Frozenbyte

Vydavatel: THQ Nordic

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční, RPG, plošinovka

Trine 5: A Clockwork Conspiracy zavede čaroděje Amadea, zlodějku Zoju a rytíře Poncia na jejich dosud nejnapínavější cestu!

S pošramocenou pověstí, milovanými v nebezpečí a vlastními magickými schopnostmi v sázce se musí hrdinové Trine znovu spojit, aby zatlačili strašlivou armádu Clockwork a přinesli zemi mír a spravedlnost.


How 2 Escape

Vývojář: Breakfirst Games

Vydavatel: Just For Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Kooperativní, únikovka, puzzle, logické

2 hráči, 2 způsoby hry.
První hráč na PC ztělesňuje postavu uvězněnou ve vlaku, prozkoumává a hraje si s prostředím.
Druhý hráč bude pomocí speciální (bezplatné) doprovodné aplikace získávat různé informace a snažit se pochopit, jak pomoci prvnímu hráči, aby byl schopen uniknout…


Pocket Bravery

Vývojář: Statera Studio

Vydavatel: PQube

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bojové, retro

Inspirace klasickými bojovými hrami z 90. let, jako je Street Fighter, Fatal Fury a The King of Fighters, se hra „Pocket Bravery“ zaměřuje na „Neo Geo Pocket‘ estetiku moderní bojové hry s retro nádechem.


Seven Nights Ghost

Vývojář: TozukuGames

Vydavatel: TozukuGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Černý humor, horor, simulátor rande

„Poklidné dny plné prokletí“ Hřejivá hororová hra o prozkoumávání tajemného firemního sídla a sedm dní života s duchem.


PÁTEK 1. 9.


Tiny Witch

Vývojář: Creative Hand

Vydavatel: Creative Hand

Vychází na platformy: PC

Žánry: Arkádové, manažerské, oddechové

Ve hře Tiny Witch jste malá čarodějka, která má na starosti obchod s kouzelnými předměty ve městě plném dungeonů. Aktivujte svá kouzla, odemykejte nové recepty a připravujte ty nejlepší přisluhovače včas, abyste nenaštvali své zákazníky.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...