Herní Novinky: 5. – 11. června 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 5. – 11. června 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujala následující hra: System Shock. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 29. května – 4. června 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Reakci na herní novinky z minulého týdne můžete zkouknout ze záznamu na Twitch kanále KateChibi.


Tiny Thor – 5. 6.

Vývojář: Asylum Square

Vydavatel: Gameforge 4D GmbH

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

Uvolni skákací sílu Mjölniru v této retro plošinovce. Použijte mocné kladivo a mnoho dalších vylepšení a procestujte říše Asgardu. Ale pozor! Některé bájné bytosti udělají vše pro to, aby Thorovi zabránily v růstu.


The Elder Scrolls Online: Necrom – DLC – 5. 6.

Vývojář: ZeniMax Online Studios

Vydavatel: Bethesda Softworks

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG

Procestujte poloostrov Telvanni v Morrowindu a uchovejte tajemství připisovaná nevyzpytatelné krajině Apokryfů. Odemkněte runovou sílu zbrusu nové třídy – Arkanisty – a bojujte za zachování samotné reality.


CityDriver – 5. 6.

Vývojář: ViewApp

Vydavatel: Aerosoft GmbH

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, oddechové

CityDriver vám nabízí možnost prozkoumat ulice Mnichova s různými vozy. Zvládněte rozmanité mise a výzvy, užijte si zábavu při pohodlné nebo sportovní jízdě a trénujte své chování v provozu s ostatními účastníky silničního provozu – to vše s autentickou fyzikou vozidel.


Diablo 4 – 6. 6.

Vývojář: Blizzard Entertainment

Vydavatel: Blizzard Entertainment

Vychází na platformy: PC, Xbox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, RPG, Hack&Slash

Inarius a Lilith hledali útočiště před věčným konfliktem mezi Vznešenými nebesy a Hořícími pekly, vytvořili Útočiště a dali život Nefalu s ukradeným Světovým kamenem. V obavách o zničení svého hybridního potomka podnikla Lilith násilný ochranný čin na ochranu Nefalemů; nakonec to vedlo k tomu, že se k ní Inarius obrátil zády, vyhnal ji do propasti a od té doby se stali nepřáteli. Lilithin návrat zahajuje věk temnoty a utrpení. Jaký osud nás čeká?


Loop8: Summer of Gods – 6. 6.

Vývojář: Marvelous

Vydavatel: XSEED Games

Vychází na platformy: PC, Xbox One, XBox Series X/S, PS4, Switch

Žánry: JRPG

Vstoupíte do života Nini, novopečené pozemšťanky, která v srpnu 1983 přijíždí do malebného japonského městečka Ashihara. Prozkoumejte město, spřátelte se s jeho obyvateli a utkejte se s Kegai v tahových bitvách, jejichž výsledek závisí na vztazích, které jste si vybudovali, a na rozhodnutích, která jste učinili. Pomocí Niniho zvláštního spojení s bohy můžete resetovat svět, přičemž každá smyčka umožní Ninimu a jeho spojencům prožívat osmý měsíc znovu a znovu, dokud se jim to nepodaří… nebo je Kegai zcela nepřemůže.


Amnesia: The Bunker – 6. 6.

Vývojář: Frictional Games

Vydavatel: Frictional Games

Vychází na platformy: PC, Xbox One, XBox Series X/S, PS4

Žánry: Horor, FPS

Amnesia: The Bunker je hororová hra z pohledu první osoby odehrávající se v opuštěném bunkru z 1. světové války. Postavte se tísnivým hrůzám, které vás pronásledují v temných chodbách. Hledejte a používejte nástroje a zbraně, které máte k dispozici, a zároveň za každou cenu udržujte světlo. Překonejte strach, vytrvejte a dostaňte se ven živí.


Nocturnal – 7. 6.

Vývojář: Sunnyside Games

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S, XBox One, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Po náročné cestě přes neklidné moře se Ardeshir, voják Enduring Flame, vrací domů na ostrov Nahran, kde je vše zahaleno zvláštní mlhou. Abyste odhalili její příčinu, musíte ovládnout posvátný plamen svých předků a proklestit si cestu do centra ostrova, kde na vás čekají tajná místa a mocné schopnosti.

Jako voják Trvalého plamene musíš odhalit záhadu toho, co se stalo s tvým řádem, a bojovat proti všem, kteří ti stojí v cestě za tvým cílem: osvobodit ostrov od Temnoty.


Espresso Tycoon – 7. 6.

Vývojář: DreamWay Games

Vydavatel: PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, sandbox

Espresso Tycoon – simulátor kavárny. Vytvořte si značku, vyzdobte kavárnu, spravujte své zaměstnance a starejte se o zákazníky. Pomocí 3D editoru kávy vytvářejte kávové recepty, objednávejte zásoby a sbírejte body ocenění. Vybudujte celý kavárenský podnik a splňte všechny mise.


Bandit Brawler – 7. 6.

Vývojář: Titanite Games S.A.

Vydavatel: Titanite Games S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, parodie

Kopanec do koulí, úder pěstí, facka – to je váš arzenál, jak se vypořádat s každodenními problémy banditů. Ve hře Bandit Brawler reaguje otevřený svět na většinu vašich akcí, takže se ujistěte, že to myslíte vážně. Využijte výbušniny, luky a magické hole, abyste vyšli z boje nad svými protivníky vítězně. Vytvářejte komba a posílejte své nepřátele do vzduchu. A to doslova.


Zombie Soup – Early Access – 7. 6.

Vývojář: AeonSparx Interactive

Vydavatel: Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka

Zombie Soup je top-down střílečka kombinovaná s hack and slash akcí, která sleduje Rickyho, baťůžkáře, který je vržen do nečekaného dobrodružství v neznámém městě, kde střílí a uhýbá přes hordy bizarních stvoření a náročných bossů, aby zachránil unesenou dívku.


Bleak Sword DX – 8. 6.

Vývojář: more8bit

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční, roguelike, hack&slash

V tomto malém akčním dobrodružství objevujte a ničte stále děsivější stvůry v tísnivém lufťáckém světě, ovládejte divoké zbraně a mocnou magii.


MotoGP 23 – 8. 6.

Vývojář: Milestone S.r.l.

Vydavatel: Milestone S.r.l.

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S, XBox One, Switch

Žánry: Závodní, sportovní, simulace

Přidej plyn, předjeď soupeře a projeď cílem. Prožijte sen stát se dalším šampionem s novou MotoGP 23, která je úžasnější a náročnější než kdy dřív!
Soutěžte ve třech oficiálních kategoriích šampionátu MotoGP, Moto2 a Moto3, vžijte se do role svého oblíbeného jezdce a vydejte se na trať zažít adrenalin sezóny 2023.


Undead Citadel – 8. 6.

Vývojář: Dark Curry S.L.

Vydavatel: Dark Curry S.L.

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, akční

Hra UNDEAD CITADEL, exkluzivně pro VR, tě vtáhne do dobrodružství, v němž se setkáš se stovkami nemrtvých v dechberoucích bojích plných početných nepřátel. Sekejte, bodejte, drtěte, střílejte nebo rozčtvrťte vlastníma rukama, zatímco budete hledat cestu do hlubin prokleté citadely.


Mask of the Rose – 8. 6.

Vývojář: Failbetter Games

Vydavatel: Failbetter Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela, detektivní

Vítejte v Padlém Londýně: temně zábavném gotickém podsvětí, kde smrt je jen dočasnou nepříjemností, krysy mluví a do pekla je to jen kousek.

Díky neznámé dohodě nyní Londýn sídlí v obrovské jeskyni pod zemí. Tady dole nesvítí slunce a parlament se potopil do Temže. Královna Viktorie nikdy nevychází ze svého paláce. Struktura upjaté viktoriánské společnosti se začíná rozpadat.

Vládnou noví páni. Proč jsou tak… vysocí? A vždy zahalení? A proč je tolik zajímají milostné příběhy?


Harmony: The Fall of Reverie – 8. 6.

Vývojář: DON’T NOD

Vydavatel: DON’T NOD

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Visuální novela

V blízké budoucnosti… Když se Polly po několika letech strávených v zahraničí vrací domů, aby pátrala po své ztracené matce, rychle si uvědomí, že se její rodné město drasticky změnilo. Megakorporace jménem MK využívá své moci k ovládání obyvatelstva a její komunita je v nebezpečí.

Brzy zjistí, že má dar jasnovidectví, který ji spojuje s Reverií, říší Aspirací lidstva: Síla, Sláva, Blaženost, Moc, Chaos, Pouto a Pravda. V tomto světě se Polly stává Harmonií, bohyní, která má moc vybrat Aspiraci, jež nakonec ovládne Reverii a obnoví křehkou rovnováhu mezi světem božstev a tím naším.

V sázce je osud lidstva. Ke kterému osudu tíhnete vy?


Greyhill Incident – 9. 6.

Vývojář: Refugium Games

Vydavatel: Refugium Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Horor

Tato příběhová survival hororová hra pojednává o klasické mimozemské invazi, která se odehrává na počátku 90. let. V roli Ryana Bakera, vybaveného baseballovou pálkou a několika náboji do revolveru, vás příběh provede atmosférickou čtvrtí Greyhill, která je napadena UFO a šedými mimozemšťany.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...