Herní Novinky: 15. – 21. května 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 15. – 21. května 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Crusader Kings III: Tours & Tournaments and Occupy Mars: The Game. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 8. – 14. května 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Také si můžete shlédnout reakci na poslední novinky nebo každé pondělí v 20:30 živě s ostatními diskutovat o herních novinkách na kanále KateChibi.


Trail of Ayash – Early Access – 15. 5.

Vývojář: Nowsky

Vydavatel: Nowsky

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Trail of Ayash je inovativní a vzrušující hra s otevřeným světem zaměřená na domorodé obyvatele a jejich boje. Náš svět je jedinečnou verzí krajů ovládaných mýty a legendami jeho obyvatel. Různé kmeny mezi sebou komunikují, zapojují se do diplomacie, války a expanze.

Budete se stýkat s různými domorodými kmeny. Už to samo o sobě může být zajímavým herním zážitkem, ale je tu ještě něco navíc.
Něco mnohem temnějšího, co se skrývá v lesích a divočině. V koutku oka a v nepatrných prasklinách v zemi. Abyste přežili po boku svých soukmenovců, musíte se také naučit opatrnosti. O stvořeních zrozených z lidských myslí a o duchách, kteří nahánějí hrůzu, si vypravěči a šamani vyprávějí tichými hlasy u táborových ohňů. Ve světě Ayash jsou zcela skutečné a s příšerami tohoto světa je třeba bojovat, abys nepřišel o život nebo o duši kvůli bestiím.


Cook Serve Forever – Early Access – 15. 5.

Vývojář: Vertigo Gaming Inc.

Vydavatel: Vertigo Gaming Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

O hře jsme psali již minulý týden, avšak studio se rozhodlo v den vydání hru o týden odložit, kvůli nečekaně objeveným technickým problémům.

Cook Serve Forever je dobrodružná hra o vaření, ve které hrajete za Nori Kagu, amatérskou kuchařku, která má jen vozík s jídlem a sen. Spravujte své menu, učte se lahodné recepty a na cestě ke kulinářské slávě potkávejte rozmanité přátele i nepřátele.


Tin Hearts – 16. 5.

Vývojář: Rogue Sun

Vydavatel: Wired Productions

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Puzzle, plošinovka

Za každým geniálním počinem se skrývá kouzelný příběh. Od členů týmu, který vám přinesl hru Fable, přichází Tin Hearts – strhující příběhová logická adventura zabalená do silného příběhu o lásce a kompromisech.

Veďte oddíl rozpustilých cínových vojáčků kouzelným světem plným hraček pomocí různých rozmarných a vynalézavých vychytávek, abyste je odráželi, stříleli a posouvali k cíli. Projděte více než 50 úrovní plných hádanek, které ohýbají čas a posunují vojáčky. Razte pro své hračky nové cesty a řešte stále složitější hádanky, abyste rozluštili emotivní příběh Alberta J. Butterwortha, geniálního vynálezce viktoriánské doby.


Humanity – 16. 5.

Vývojář: tha ltd.

Vydavatel: Enhance

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Puzzle, oddechove

HUMANITY je akční logická hra z pohledu třetí osoby, ve které se stáváte psem a velíte obrovským pochodujícím davům lidí, aby skákali, otáčeli se, tlačili, plavali, stříleli a šplhali na cestě ke spáse v 90 příběhových etapách.


SubwaySim Hamburg – 16. 3.

Vývojář: HR Innoways

Vydavatel: Aerosoft GmbH

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Prozkoumejte malebnou linku U3 hamburské nadzemní dráhy v nové hře SubwaySim Hamburg! Čeká na vás zbrusu nová, detailní simulace veřejné dopravy v jednom z nejkrásnějších měst Německa. Samozřejmostí jsou precizně ztvárněné stanice, živé úseky tras a rozmanité úkoly.

Díky spolupráci s Hamburger Hochbahn AG si můžete v programu SubwaySim Hamburg vyzkoušet elektrickou soupravu DT5 ve všech detailech. Řiďte 39,6 m dlouhé vozidlo s maximální rychlostí 80 km/h po Hamburku a dopravte své cestující bezpečně do cíle. Unreal Engine 5 nechává stříbřitě červený DT5 zazářit v dosud nevídané grafické věrnosti a zobrazuje linku U3 na extrémně vysoké úrovni realismu.


Hand of Doom – 16. 5.

Vývojář: Torple Dook

Vydavatel: DreadXP

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, adventura

Čarodějův učeň, který chce vždy získat větší moc, vstoupí do služeb mocného čaroděje, aby plnil jeho příkazy. Nyní jsi uvězněn ve věčném otroctví a jsi vyslán na výpravu napříč rovinami existence, abys vyhledal a zabil Pány zkázy, kteří vládnou samotné realitě, a to vše ve jménu zabránění všeobecné katastrofě.


Starship Troopers: Extermination – Early Access – 17. 5.

Vývojář: Offworld Industries

Vydavatel: Offworld Industries

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kooperativní, FPS

Hvězdná pěchota: V této kooperativní střílečce z pohledu první osoby se do boje proti hrozbě brouků vrhne až 16 hráčů. Vystrojte se a vydejte se na vzdálenou frontu jako voják Deep Space Vanguard, elitní skupiny speciálních sil v rámci mobilní pěchoty. Je na jednotkách, jako je ta vaše, aby bojovaly proti stovkám krvelačných hmyzoidních mimozemšťanů a získaly zpět padlé kolonie pro Federaci. Jediný dobrý Brouk je mrtvý Brouk!

Žádný voják nestojí sám. Jakmile výsadková loď dopadne na zem, vaše věrná útočná puška Morita a kolegové z Deep Space Vanguard Troopers jsou to jediné, co vás při průzkumu nepřátelského povrchu planety Valaka udrží naživu. Spolupracujte při plnění úkolů, získávání zdrojů, budování a obraně základny a poté společně unikněte na místo extrakce.


Elypse – 17. 5.

Vývojář: Hot Chili Games

Vydavatel: East2West Games, Plug In Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

Každých deset let je třeba přinést oběť, která ochrání tvůj lid před Propastí, místem, které je stejně uctíváno jako obáváno! Tentokrát jsi byl vybrán ty a vržen do temnoty… Nikdo se ještě nevrátil, ale možná se ti podaří nemožné?


Greedventory – 17. 5.

Vývojář: Black Tower Basement

Vydavatel: Nordcurrent Labs

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Ve světě, kde jsou magické artefakty běžné, vládne prastaré bratrstvo, které se snaží shromažďovat a hromadit všechny aspekty prastaré magie. Hlavním pravidlem přežití zde je vždy dávat pozor na své okolí a udržovat své reflexy v nejlepší kondici, protože tato říše funguje na principu CHAMTIVOSTI a žádná smrtelná bytost neodolá nutkání krást, lhát a předhodit vás vlkům, pokud to znamená, že ONI za vaše problémy něco dostanou.


The Outlast Trials – Early Access – 18. 5.

Vývojář: Red Barrels

Vydavatel: Red Barrels

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Děj se odehrává v době studené války, kdy jsou lidští pokusní králíci nedobrovolně rekrutováni dobrými lidmi z Murkoffovy korporace, aby testovali pokročilé metody vymývání mozků a ovládání mysli. Ve světě plném nedůvěry, strachu a násilí bude vaše morálka zpochybněna, vaše odolnost otestována a váš zdravý rozum rozdrcen. To vše ve jménu pokroku, vědy a zisku.


Firmament – 18. 5.

Vývojář: Cyan Worlds Inc

Vydavatel: Cyan Worlds Inc

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, adventura

Firmament se vyznačuje jedinečnou steampunkovou estetikou a zve vás k prozkoumání legendárního hlubokého budování světa, kterým je společnost Cyan Worlds proslulá. Firmament je fantastická vizuální lahůdka s novými vzrušujícími scenériemi na každém rohu. Zároveň svět Firmamentu působí naprosto věrohodně; jako by byl vytvořen s nějakým větším záměrem… Záměrem, který budete nuceni během hraní objevovat.


Last Holiday – Early Access – 18. 5.

Vývojář: Boomer Games s.r.o. 🇨🇿

Vydavatel: Boomer Games s.r.o. 🇨🇿

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

Hra Last Holiday se odehrává v malebné severočeské vesničce o prázdninách roku 2000, kde malý hodný chlapec hledá útočiště před rozzlobeným otcem, který neunesl, že neudělal maturitu. Musí se postarat o všechny své potřeby, jako je jídlo, pití, cigarety, pivo, holky a prostě všechno, co k životu na vesnici patří. Zvládneš to při neustálé šikaně ze strany tvého rivala Bruna?


Car For Sale Simulator 2023 – Early Access – 18. 5.

Vývojář: Red Axe Games

Vydavatel: Red Axe Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, obchodování

V autobazarech ve městě a okolí si můžete koupit vozidla podle svého rozpočtu. Vozidla mohou být havarovaná, můžete je opravit a prodat.
Nezapomínejte na bezpečnost svých vozidel, zloději vám je mohou ukrást. Čištěním znečištěných vozidel můžete zvýšit zájem zákazníků o vozidla.
Vylepšením prodejny si zajistíte větší prostor pro vozidla, bezpečnostní kamery, ostrahu a venkovní dveře.


LEGO 2K Drive – 19. 5.

Vývojář: Visual Concepts Entertainment

Vydavatel: 2K

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Lego, sandbox, závodní

Vítejte v Bricklandii, domově rozsáhlého otevřeného světa LEGO® a závodních dobrodružství. Závoď kdekoli, hraj s kýmkoli, stavěj si vysněné káry a porážej divoké závodní soupeře o vytouženou trofej Sky Trophy.
Ve hře LEGO 2K Drive ti tvé úžasné transformující se vozidlo dává volnost a umožňuje ti plynule se řítit po strhujících závodních tratích, terénu i otevřených vodách. Prozkoumejte rozlehlý svět Bricklandie, předveďte své řidičské schopnosti a stavte vozidla kostku po kostce.


VEILED EXPERTS – Early Access – 19. 5.

Vývojář: NEXON

Vydavatel: NEXON

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, free to play

Vyzkoušejte si pokročilou verzi klasického režimu „Vyhledej a znič“. Kutálejte se, skákejte a šplhejte po stěnách, zatímco střílíte na nepřítele. Zmenšující se magnetické pole a skenovací granáty vás neustále udržují v pohybu. Spolupracujte se svými spoluhráči a předvádějte neuvěřitelné týmové kousky.


Castle of Secrets – 19. 5.

Vývojář: Aliens games, AD.Gaming

Vydavatel: AD.Gaming

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle

Jednoho dne se milujícím rodičům na starém rodovém hradě Trantons narodila dcera. Dívka dostala jméno Susan.
Její otec, pan Grinn, byl neobyčejně okouzlující a charismatický muž, kterého jeho žena a dcera šíleně milovaly. Pan Grinn však zemřel za záhadných okolností.
Susanina matka, slečna Agatha, truchlila nad smrtí svého manžela. Nedokázala unést hořkost ztráty, jako by po zámku bloudil stín.
Agátini blízcí se nemohli dívat na duševní utrpení své dcery a rozhodli se ji provdat za někoho hodného. Ukázalo se, že jím je pan Austin, bohatý muž se značnou duchapřítomností.
Zdálo se, že se život zlepšuje, nevlastní otec se stal hlavou rodiny a ovdovělou Agathu i malou Susan si vzal pod svou kontrolu.
Rovnováha v rodině však trvala jen krátce.
Jako by se černá kočka proháněla jako nějaké neštěstí, rozsévala zlo a kletby…


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...