Herní Novinky: 8. – 14. května 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 8. – 14. května 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Age of Wonders 4 a Redfall. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 1. – 7. května 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Také si můžete shlédnout reakci na poslední novinky nebo každé pondělí v 20:30 živě s ostatními diskutovat o herních novinkách na kanále KateChibi.


Cook Serve Forever – Early Access – 8. 5.

Vývojář: Vertigo Gaming Inc.

Vydavatel: Vertigo Gaming Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

Cook Serve Forever je dobrodružná hra o vaření, ve které hrajete za Nori Kagu, amatérskou kuchařku, která má jen vozík s jídlem a sen. Spravujte své menu, učte se lahodné recepty a na cestě ke kulinářské slávě potkávejte rozmanité přátele i nepřátele.


Peridot – 9. 5.

Vývojář: Niantic, Inc.

Vydavatel: Niantic, Inc.

Vychází na platformy: Android, iOS

Žánry: Rozšířená realita

Peridot splní vaše představy o sblížení s kouzelným tvorem, který umí létat vzduchem, chce být vždy po vašem boku a možná tajně miluje krůtí sendviče. Tato simulační hra s domácími mazlíčky s pomocí rozšířené reality umisťuje rozmarné bytosti známé jako Peridot (zkráceně „Dots“) do reálného světa spolu s vámi. A s Peridotem se hraje lépe s přáteli. Sejdi se se svými nejlepšími kamarády IRL a vylíhni nové Dots, kteří zdědí vlastnosti svých rodičů, a pak se vyfoť a sdílej s přáteli.


Stellaris: Galactic Paragons – DLC – 9. 5.

Vývojář: Paradox Development Studio, Paradox Arctic

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: 4x, strategie, simulace

Galaktická rada je rozsáhlá a plná osobností! Přidejte do svých říší galaktické paragony a zažijte novou úroveň charakteru a příběhu, kdy velcí vůdci stoupají do mocenských pozic a následují vaše vedení ke hvězdám. Díky exkluzivním doplňkům zcela nové mechaniky Rady, vůdcům, které můžete formovat, aby posílili vizi vašeho impéria, novým občanům a mnohému dalšímu bude Galactic Paragons utvářet budoucnost způsobem, jaký galaxie ještě neviděla.


Creeping Deck: Pharaoh’s Curse – 9. 5.

Vývojář: TavroxGames, Miju Games

Vydavatel: TavroxGames, Miju Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, roguelike

Vydejte se na cestu po starověkém Egyptě, kde budete zdolávat kobky a čelit mytologickým bytostem. Při procházení každého dungeonu si budujte a vylepšujte svůj balíček a čelte bossům a nepřátelům. Odhalte skryté poklady a objevte mocné artefakty, lektvary a epické karty, vylepšujte se, odemykejte nové schopnosti a možnosti, abyste ochránili celý Egypt.


Occupy Mars: The Game – 10. 5.

Vývojář: Pyramid Games

Vydavatel: Pyramid Games, PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, budování základny

Occupy Mars je technická sandboxová hra o přežití v otevřeném světě o kolonizaci Marsu inspirovaná nejslibnějšími technologiemi a společnostmi, které pracují na tom, aby se lidstvo stalo multiplanetárním druhem.


Mutants: Genesis – Early Access – 10. 5.

Vývojář: Celsius Online

Vydavatel: Celsius Online

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, strategie

Jsi nejnovější talent speciálního sirotčince, který vychovává budoucí psykogy, mocné taktiky, kteří mají zvláštní schopnost ovládat mutanty a bojovat ve vysoce medializovaných střetech. Ve stínech školy se však dějí nekalé věci a díky svým schopnostem a různým lidem, které na své cestě potkáte, možná zjistíte, co se skutečně děje.


Crusader Kings III: Tours & Tournaments – DLC – 11. 5.

Vývojář: Paradox Development Studio

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, strategie

Život je cesta plná rytířských dobrodružství, tak proč se nechopíš té své, vládče? Vytvořte si svůj vlastní epický příběh s velkým rozšířením Crusader Kings III: Tours & Tournaments. Nechte se ohromit památkami a událostmi, které na vás čekají, od odvážných, posměšných soubojů v rytířském areálu až po dobrodružné výpravy do nebezpečných divočin se svou královskou družinou.

Nechte touhy svého panovníka ovládnout během monumentálního Turné a vyhledejte své poddané v říši, která může být nebezpečná i bohatě zábavná. Prokažte se v jedné z mnoha forem galantních turnajů, ať už v zahraničí, nebo doma, nebo využijte slavnosti k zavraždění svárlivého soupeře. Staň se hostitelem nových velkolepých aktivit, ať už jde o velkolepé svatby nebo vzrušující sokolnické lovy. Ale pozor! Mnohé oslavy jsou dokonalou zástěrkou pro podlý plán proti nepřátelům… nebo rodině.


Mechabellum – Early Access – 11. 5.

Vývojář: Game River

Vydavatel: Paradox Arc, Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, simulace

Mechabellum je epický auto-battler odehrávající se na nově kolonizované planetě Far-Away. Jste velitelem armády mechů, kteří bojují v masivních PvP bitvách. Před bojem si přizpůsobte a vylepšete úrovně svých jednotek, strategicky je rozmístěte na bitevním poli a sledujte, jak bez milosti ničí nepřátele.


The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – 12. 5.

Vývojář: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Dobrodružství ve světě poháněném vaší fantazií je na vás.

V tomto pokračování hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild si sami určíte svou cestu rozlehlou krajinou Hyrule a tajemnými ostrovy, které se vznášejí na rozlehlém nebi nad vámi. Dokážete využít sílu Linkových nových schopností a postavit se zlovolným silám, které ohrožují království?


The Ranch of Rivershine – 12. 5.

Vývojář: Cozy Bee Games

Vydavatel: Cozy Bee Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

Osedlejte si koně a postavte si vlastní ranč! Vychovávejte hříbata, pečujte o koně a trénujte je při prozkoumávání westernové divočiny. Zúčastni se závodů v cross country a staň se šampionem svého města. Spřátelte se s obyvateli vesnice, kteří vám pomohou při vašem dobrodružství na ranči Rivershine.


Diablo 4 – Server Slam – 12. – 14. 5.

Vývojář: Blizzard Entertainment

Vydavatel: Blizzard Entertainment

Žánry: Akční RPG

Vydání Diabla 4 se již blíží (červen) a čekání si můžeme zkrátit o víkendu 12. – 14. 5., kdy si budete moci zahrát první akt a vylevelovat postavu až na level 20 v zátěžovém testu Diablo serverů.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...