Herní Novinky: 14. – 20. listopadu 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 14. – 20. listopadu 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 7. – 13. listopadu 2022.

We Who Are About To Die – Early Access – 14. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Jordy Lakiere / Jordy Lakiere

Převezměte kontrolu nad gladiátorem s jediným životem, který vás přivede k nevyhnutelné smr.. – myslím k vítězství a slávě! Bojujte v aréně na stadionu, potěšte stále větší a větší davy, až se nakonec stanete legendou Velkého stadionu.


Monuments Flipper – Early Access – 14. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Monuments Games + Games Incubator / Games Incubator + PlayWay S.A.

Staňte se renovátorem památek! Monuments Flipper je hra, ve které hrajete roli profesionálního restaurátora památek. Můžete si vybrat z největších světových památek, obnovit jim jejich bývalou slávu a dozvědět se něco o historii a architektuře.


The Oregon Trail – 14. 11. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Gameloft / Gameloft

The Oregon Trail™ od Gameloftu – Zažijte Oregonskou stezku jako nikdy předtím. Tento oficiální nástupce globálního fenoménu vtáhne hráče do vzrušujících cest od historicky přesných až po naprosto extrémní.

Hráči si vyberou svou cestovatelskou skupinu, naplní vůz zásobami a vydají se na dobrodružství plné těžkých rozhodnutí, nových nebezpečí a nečekaných situací. Přežít vánice, zlomené končetiny, hadí uštknutí, vyčerpání, hladovění a obávanou úplavici není žádná maličkost; po celou dobu proplouvání nezkrocenou hranicí, abyste před zimou dostali svou partu do nového života v Oregonu.


Pentiment – 15. 11. – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Obsidian Entertainment / Xbox Game Studios

Vstupte do živého ilustrovaného světa v době, kdy Evropa stojí na křižovatce velkých náboženských a politických změn. Vydejte se po stopách Andrease Malera, mistra umělce, který se ocitá uprostřed vražd, skandálů a intrik v bavorských Alpách.


Floodland – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Vile Monarch / Ravenscourt

Změna klimatu byla katalyzátorem sledu událostí, které vedly ke zničení našeho světa; stoupající hladina moří zaplavila pobřeží. Pouze vy můžete pomoci lidstvu přežít tím, že povedete svou skupinu přeživších na cestu k vykoupení. Počínaje ztracenou partou přeživších musíte při snaze o obnovu společnosti sbírat zdroje, znovuobjevovat technologie a udržovat mír mezi různými frakcemi.


Bound by Blades – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Zeth / Assemble Entertainment

Válka o nadvládu zuřila po generace mezi různými kmeny Ashmyr. Až jednoho dne se uvolnila prastará síla, která otřásla světem a poskytla těm, kteří byli poblíž, nesmírnou moc. Tato síla však stála vysokou cenu. Vzala jim mysl a zkazila jejich těla a na jejich místě zůstal jen nelítostný ďábel.

Stali se známými jako Ilcyon, pobíjeli armády a ničili města.

Dokud novou cestu k naději nevytvořil osamělý válečník. Sjednotil kmeny v zájmu přežití proti Ilcyonu a zahájil nový řád, The Bound.


Ballads of Hongye – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Amazing Seasun / Amazing Seasun

Hongye byl císařem dlouho ignorován a vy jste dostali za úkol ho oživit! Zajištění zisku a stabilního růstu je klíčem k oživení Hongye. Každá vaše volba přispěje k vašemu osudu i zemi, které vládnete. Malé rozhodnutí ve zlomku sekundy může vést ke zcela neočekávané události. Musíte se starat o požadavky rady, řídit své poradce, vést své lidi a neustále pečovat a využívat své pozemky k prosperitě a zároveň bojovat proti přírodním a městským katastrofám.

Využijte výhod průmyslových řetězců, využijte své poradce, rozhodujte o svých investicích a vybudujte si cestu k vítězství. Udržujte své lidi šťastné, svou pokladnu plnou a svá města zabezpečená, protože hodnotící rada vás jistě ohodnotí za vše, co uděláte! Ale jak vyvíjíte Hongye, můžete si všimnout, že proti vám pracuje síla a všechno není tak, jak se zdá být. Můžete se hluboce ponořit do spiknutí a najít pravdu pro sebe a své lidi.

Co obětujete, abyste oživili Hongye? Budete děsivým vůdcem nebo respektovaným prostřednictvím lásky a obdivu? Volba je na vás!


ZERO Sievert – Early Access – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: CABO Studio / Modern Wolf

Svět skončil. Hra je zasazená do atmosférického fiktivního postapokalyptického prostředí východní Evropy. Vaše operační základna, bunkr, je plná obchodníků a moddingových stanic.

Jakmile se ocitnete v divočině pustiny, situace bude mnohem méně bezpečná. Ve všech pěti biomech hry budete zpočátku vyzbrojeni jen o něco více než pistolí a lahví vody, poté je na vás, abyste obnovili předměty, odstranili bandity a co je nejdůležitější, abyste se vrátili živí.

A buďte varováni; jaderný spad mohl mít dopad na některé volně žijící živočichy…


Smurfs Kart – 15. 11. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Eden Games / Microids

Kdo bude nejrychlejší Šmoula ve městě?

To je otázka, na kterou budete muset odpovědět v této dynamické závodní hře na motokárách ve světě Šmoulů!

Jste připraveni vyrazit na divoké závody? Začněte co nejlépe, najděte zkratky a použijte správné předměty ve správný čas, abyste předjeli své soupeře! Hrajte sólo nebo s přáteli a rodinou. Pokud jste začátečník nebo nejtrénovanější řidič… snažte se získat 1. místo a ukázat ostatním, kdo je nejrychlejší Šmoula všech dob!


Bravery and Greed – 15. 11. – PC, PS4, Xbox One, Switch

Vývojář / Vydavatel: Rekka Games / Team17

Bravery and Greed je beat ‚em up, roguelite, dungeon brawler až pro čtyři hráče. Vyberte si ze čtyř klasických fantasy tříd, zapojte se do hlubokého robustního bojového systému a hrajte s přáteli různé kooperativní a kompetitivní herní režimy prostřednictvím místního, online nebo obojího.


1971: Indian Naval Front – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Neosphere Interactive Studios / Neosphere Interactive Studios

Zažijte 1971 indicko-pákistánský námořní boj z pohledu indického námořnictva. Zahrajte si s ikonickými klasickými bitevními loděmi indického námořnictva jako INS Vikrant, INS Rajput, INS Brahmaputra atd. a staňte se součástí historických misí, jako je Operace Trident a mnoho dalších.


Bendy and the Dark Revival – 15. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Joey Drew Studios / Joey Drew Studios

Bendy and the Dark Revival™ je survival hororová hra z pohledu první osoby a velmi očekávané pokračování hry Bendy and the Ink Machine™.

Hrajte za Audrey, která prozkoumává hlubiny podivně strašidelného animačního studia, které se úplně zbláznilo. Bojujte s nepřáteli znečištěnými inkoustem, řešte hádanky, vyhněte se stále číhajícímu inkoustovému démonovi a hledejte cestu zpět do skutečného světa. Nikdy nevíte, kdo nebo co bude za dalším rohem v této zchátralé říši stínů a inkoustu.


EDENGATE: The Edge of Life – 15. 11. – PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PS4

Vývojář / Vydavatel: HOOK / HOOK

Mia Lorensonová se probouzí v opuštěné nemocnici plné otázek. Co se jí stalo? Co se stalo se světem? Edengate: The Edge of Life je interaktivní zážitek reflektující pocity nejistoty, izolace a naděje tváří v tvář devastaci.


RWBY: Arrowfell – 15. 11. – PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: WayForward / WayForward + Arc System Works

Ponořte se do výbušného nového akčního dobrodružství RWBY! Přepínejte mezi všemi čtyřmi členy týmu RWBY – Ruby Rose, Weiss Schnee, Blake Belladonna a Yang Xiao Long – a použijte jejich charakteristické zbraně v bitvě s tvory Grimmovými a dalšími nepřáteli.


Call of Duty: Warzone 2.0 – 16. 11. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Infinity Ward + Raven Software / Activision

Připravte se na novou éru – spuštění bezplatného Call of Duty: Warzone 2.0 a jeho velmi očekávaného režimu DMZ, debut přepracovaných komunitně oblíbených map v Multiplayeru Modern Warfare® II.


Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten – 16. 11. – PC, PS4, PS5

Vývojář / Vydavatel: AQUAPLUS / DMM GAMES + Shiravune

V malé provincii Ennakamuy, na hranicích velké říše Yamato, žil mladý muž se svou matkou a sestrou. Jednoho dne na příkaz místního pána mladý muž vyšetřoval malou nesrovnalost, když narazil na dívku, kterou nikdy nepotkal.

Slova, která dívka řekla, ho šokovala: Řekla muži, že jeho otec je stále naživu.

Mladý muž v dívce spatřili stopu svého otce a rozhodl se dozvědět pravdu, a tak se společně vydali do země Arva Shulan – země, která není na mapě.

Tváří v tvář zkouškám a nebezpečím pronásleduje chlapec svého otce.

Poznává nové přátele a kamarády, kteří se k němu připojí na jeho misi. Boje, vítězství, neúspěchy… Nestálé rozmary osudu vloží do rukou mladého muže epochu – A jednoho dne se o tomto muži bude zpívat v legendách.


Goat Simulator 3 – 17. 11. – PC, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Coffee Stain North AB / Coffee Stain Publishing AB

Je čas na hlasité Méééé…

Goat Simulator 3 je zbrusu nová sandboxová adventura z pohledu třetí osoby, ve které se stanete kozou. Stejně jako v prvním Goat Simulatoru se budete muset bezhlavě vrhnout na obří ostrov San Angora – tentokrát se všemi novými oblastmi, výzvami a událostmi, které je třeba objevit.

Ale co je to život kozy bez přátel, se kterými bys mohl objevovat? Goat Simulator 3 vám umožní shromáždit stádo přátel, aby společně způsobili zkázu ve světě.


Starsand – 17. 11. – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Tunnel Vision Studio / Toplitz Productions

Váš den začal podle plánu. Motivováni a plní ambicí jste začali běh svého života uprostřed pouště. Měsíce tvrdého tréninku by měly konečně přinést ovoce. Najednou vás zastihla monstrózní písečná bouře a nyní se ocitnete sami v nehostinném horkém prostředí. Opuštěný a nemilosrdný oceán písku se táhne k obzoru.

Cítíte spalující žár na kůži, písek vanoucí přímo do tváře, široko daleko jen rozlehlá poušť …

  • Vaše první myšlenka: Přežití.
  • Vaše druhá myšlenka: Záchrana jistě přijde.
  • Hořké prozření: Nikdo nepřijde, jste úplně sami.
  • Velká otázka: Kde jsi a proč jsou na noční obloze dva měsíce?

My Fantastic Ranch – 17. 11. – PC, PS5, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Piece of Cake Fabulous / Nacon

Trénujte draky a jednorožce na svém fantastickém ranči. Pečujte o ně a budujte vztahy mezi nimi a studenty prostřednictvím jezdeckých kurzů. Staňte se nejslavnějším rančem v kouzelném království.


Oakenfold – 17. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Rutger van Dijk / Studio Taghua

Přelstíte biocidy ničící naši planetu v tomto roguelike dobrodružství? Manipulujte s nimi, strčte je, utopte je, rozdrťte je, nechte je na sebe útočit… Ať to děláte jakkoli, udržujte svůj drahocenný náklad vždy v bezpečí! Je to vaše poslední šance uniknout z naší nehostinné planety.


Frozen Flame – Early Access – 17. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Dreamside Interactive / Ravenage Games + 2P Games

Náročné dobrodružství v oblasti průzkumu a přežití, odehrávající se v umírajícím světě draků. Pouze ti, kteří využívají sílu Frozen Flame, mají prostředky k přežití v drsných podmínkách říše a jsou schopni sebrat sílu k jejímu definitivnímu vyčištění.


Nobody – The Turnaround – Early Access – 17. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: U.Ground Game Studio / Thermite Games

Nobody – The Turnaround se odehrává v paralelním světě podobném naší současné realitě. Příběh se odehrává v moderní metropoli, ale ne v betonové džungli, jak ji znáte. Je to více o podrostu, mnohem méně okouzlujících čtvrtích, kde se odehrává skutečný život.

„Vy“ jste jedním z obyčejných „Nikdo“ v tomto světě. Nemáte vynikající rodinné zázemí, elitní vzdělání ani neopakovatelné obchodní příležitosti. Díky tvrdé práci a odhodlání se však nakonec můžete zbavit svých potíží a prosadit se v této realistické společnosti.


Organs Please – Early Access – 17. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: TECHHOME / HeroCraft PC

Temný a satirický manažerský simulátor, kde převezmete kontrolu nad továrnou na recyklaci. Má to jen jeden háček: recykluje lidi. Vaším úkolem je rozhodnout, komu se podaří uniknout z naší umírající planety v útulné vesmírné lodi a kdo obětuje svou krev, pot a slzy pro lidstvo.


The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me – 18. 11. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Supermassive Games / Bandai Namco Entertainment

Skupina tvůrců dokumentárních filmů obdrží záhadný telefonát, který je zve do novodobé repliky sériového vraha H. H. Holmese – „Vražedný hrad“. Je to příležitost, kterou je příliš dobré nechat ujít a mohla by to být právě věc, kterou hledají, aby získali nějaký tolik potřebný veřejný zájem.

Hotel je perfektní kulisou pro jejich novou epizodu, ale věci nejsou tak, jak se zdají. Posádka zjistí, že je sledována a dokonce i manipulována, a najednou je v sázce mnohem víc než jen jejich hodnocení!


Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 18. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Insomniac Games + Nixxes Software / Sony Interactive Entertainment + PlayStation Studios

Po událostech z Marvel’s Spider-Man Remastered se teenager Miles Morales přizpůsobuje svému novému domovu a jde ve stopách svého mentora Petera Parkera jako nový Spider-Man. Když ale hrozí, že jeho nový domov zničí tvrdý boj o moc, ctižádostivý hrdina si uvědomí, že s velkou mocí musí přijít i velká zodpovědnost. Aby zachránil celý Marvel’s New York, musí Miles převzít plášť Spider-Mana a vlastnit ho.


Pokemon Scarlet and Violet – 18. 11. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Game Freak / Nintendo + The Pokémon Company

Pokémon Scarlet a Violet se odehrává v oblasti Paldea ve vesmíru Pokémonů, která se zdá být volně umístěna na Pyrenejském poloostrově.

Hráč navštíví akademii Naranja (ve Scarlet) nebo Uva (ve Violet) včas na každoroční Honbu za pokladem, kde soupeřící postava, Nemona, povzbuzuje hráče, aby prozkoumal Paldeu a našel svůj vlastní poklad.

Odtud se hráči otevírají tři příběhy, které může zažít. Ve Starfall Street stojí hráč proti gangu vzpurných studentů jménem Team Star, příběh Path of Legends nutí hráče, aby se spojil s Arvenem, aby prozkoumali oblast Paldea, aby bojovali s obřími Pokémony a získali Herba Mystica, a Victory Road následuje sérii.

Tradice boje s osmi vůdci stadionů v regionu s cílem postavit se šampionovi a stát se nejlepším trenérem Pokémonů.