Herní Novinky 12. – 18. srpna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 12. – 18. srpna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Deathbound, Ratten Reich, Preserve a Cat Quest 3. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 5. – 11. srpna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 12. 8.


Operation Polygon Storm

Vývojář: Toxic Studio

Vydavatel: Untold Tales

Vychází na platformy: PC, (PS, XBox, Switch: 26. 8.)

Žánry: Strategie, tower defense, válečné

Staňte se generálem. Strategicky sestavte svou armádu z vybraných unikátních jednotek a schopností, které můžete nasadit do rychlých bitev. Sledujte, jak se váš mistrovský plán odehrává, a přizpůsobujte se mu v průběhu bitvy, to vše s minimálním řízením.

Kombinujte jednotky z výběru pěchoty a obrněné techniky spolu s dělostřelectvem a leteckou podporou, abyste se dostali do nepřátelské základny a odrazili případné protiútoky. Využijte několik stromů vylepšení pro každou jednotku a odemkněte si další schopnosti, abyste svou armádu vyladili.


Bearnard

Vývojář: Michał Wikliński

Vydavatel: Michał Wikliński

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, tahové

Vžij se do chlupatých tlap Bearnarda, statečného medvěda, který má za úkol získat zpět legendární luk a bránit svůj drahocenný les před hrozícími hrozbami. Při tomto dobrodružství pro jednoho hráče se vydejte na cestu rozmanitou krajinou, postavte se nesčetným nepřátelům a řešte fyzikální hádanky. Využijte sílu různých karet v tahových bitvách a strategicky promýšlejte každý svůj tah, abyste přelstili a přemohli nepřátelská stvoření.


Millennia: Ancient Worlds – DLC

Vývojář: C Prompt Games

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové, 4x, simulátor

I cesta dějinami začíná malými krůčky. Vraťte se do dob před civilizací a vydejte se s malou skupinou lidí na cestu k větší slávě, zatímco se vaše společnost bude vyvíjet a přizpůsobovat. Rozšíření Ancient Worlds pro hru Millennia přináší nové možnosti a herní volby pro počáteční části hry, nové schopnosti a zkušenosti, nového národního ducha a nový typ vlády.


ÚTERÝ – 13. 8.


Level Zero: Extraction – Early Access

Vývojář: Doghowl Games

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, střílečka, extrakční střílečka, horor

Level Zero: Extraction je extrakční horor pro více hráčů. Hra v sobě spojuje napětí asymetrických survival hororů s vysokými sázkami stříleček a vytváří tak zcela nový, strhující zážitek pro více hráčů. V roli elitního žoldáka PMC se vydejte na nebezpečné nájezdy za účelem těžby cenné kořisti a čelte ostatním hráčům a nepředvídatelným nebezpečím PvE.
Nebo se ujměte role hrozivého mimozemského monstra a lovte lidi, dokud nezůstane naživu jediný smrtelník.


Demonsomnia – Early Access

Vývojář: Woziva

Vydavatel: Woziva

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Demonsomnia je CO-OP hororová hra pro více hráčů s kamerou na těle o důsledcích jaderné reakce.
Radiace se rozšířila všude, nasaďte si plynovou masku, jděte do lesa, sbírejte předměty a vraťte se do sídla. Vaším cílem je sbírat důkazy pomocí vybavení a lovit démona v sídle.


Tavern Manager Simulator

Vývojář: One More Time

Vydavatel: One More Time

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, ekonomické, odpočinkové

Tavern Manager Simulator je vzrušující proces přestavby, rozšiřování a vylepšování hostince.

Vyzkoušejte různé přístupy k vedení podniku a čelte výzvám okolního světa, abyste vytvořili svůj vlastní jedinečný příběh.


Shoulders of Giants: Ultimate

Vývojář: Moving Pieces Interactive

Vydavatel: Moving Pieces Interactive

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční, roguelike, RPG

Ovládej současně robota s mečem a vesmírnou žábu s pistolí ve hře Shoulders of Giants, výbušně barevném sci-fi roguelike, který prověří tvou týmovou spolupráci.

Síly Entropie šíří po hvězdách chaos, kazí živé planety a podněcují tepelnou smrt vesmíru. Pod vedením psychické Sovy bojuje jeden sebraný tým přeživších z vesmíru za obnovení rovnováhy. Tajemný mech! Ostrostřelecký obojživelník! Společně se musí prosekat vlnami nepřátel a obnovit světlo a život v galaxii!


Leximan

Vývojář: Knights of Borria

Vydavatel: Marvelous Europe

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, vtipné

Máte rádi hloupé klobouky? Byl jsi to dítě ve třídě, které porušilo realitu? Jíte právě teď výživný sliz? Vydejte se na brilantní dobrodružství, při kterém budete pomocí slov a neschopnosti řešit bizarní problémy. Nechybí ani kloboukoví skřítci.


Dark and Deep

Vývojář: Walter Woods

Vydavatel: Walter Woods

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Hrajete za Samuela Judge, věrného fanouška tajemného konspiračního podcastu „Dark and Deep“. Ponořen do stinné a nebezpečné krajiny musíte přežít… a nejste sám.

Pomocí magických obrazových rámů bojujte se skrytými tvory a odhalujte důležité předměty. Rámečky jsou okny do děsivého světa, ale také nástroji k zahnání temnoty. Odhalte spiknutí dříve, než vás pohltí stíny.

Poslechněte si podcast. Zažijte rozuzlení, když se váš oblíbený konspirační podcast přiblíží až příliš blízko k domovu. Zapojte se do dramatického příběhu plného intrik a zrady, kde se střetává reálné se surreálným.

Řešte fyzikální hádanky pomocí mocných starobylých strojů záhadného původu. Manipulujte s gravitací a uvolněte si cestu skrz smrtící mlhu. Použijte vzácné uhlíky světla v temnotě, které vám ukáží cestu. Ale pozor… Stvůry ve stínech nechtějí nic jiného než ukrást vaše světlo.

Hra Dark and Deep se vyznačuje naprosto jedinečnou estetikou, která jako textury pro velkou část hry využívá umění mistra 19. století Gustava Dorého. Doré byl legendární svými detailními černobílými ilustracemi mytologických a historických scén. Dark and Deep využívá jeho estetiku k vyprávění surrealistického vesmírného hororu, v němž jsou hranice příčetnosti a reality ohýbány a porušovány.


STŘEDA – 14. 8.


Hellbreach: Vegas

Vývojář: Infinity Ape Studios

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka, FPS, kooperativní, akční

Hra opouští Early Access a vychází v plné verzi 1. 0.

Hellbreach: Vegas je wave-based First-Person Shooter pro 1-4 hráče, vytvořený s vášní jednoho vývojáře! Nastavte si vybavení, zabíjejte a vydělávejte peníze. Zatočte si na různých automatech a zvyšte si úroveň, abyste zlepšili své šance na přežití. Jste připraveni zkusit své štěstí?


Love, Ghostie

Vývojář: Janbeh Games

Vydavatel: Janbeh Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela, simulátor rande

Love, Ghostie je útulná manažerská hra se spoustou zdravé romantiky! Jako roztomilý duch na panství je vaším úkolem usadit obyvatele a pomoci jim najít lásku!


Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remastered

Vývojář: Skunkape Games

Vydavatel: Skunkape Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, Switch

Žánry: Adventura, Point&Click, puzzle

Max byl vždycky tím nejvypjatějším členem policie na volné noze – sympatický šílenec, který umí šířit chaos všude, kam přijde. V poslední době se však jeho schopnosti změnily v nadpřirozené.

Vše začalo, když narazil na záhadnou hračku, která mu umožňuje nahlížet do budoucnosti. Nyní Sam a Max vzbudili pozornost řady padouchů z celé galaxie, kteří se pekelně snaží získat magickou Hračku moci k dosažení svých vlastních cílů.

Jak se ti, kdo hledají Ďáblovu hračku, přibližují a Maxovy psychické schopnosti se vymykají jeho kontrole, střetnou se policisté na volné noze s dosud nejděsivějším protivníkem: se silou Maxovy mysli.


Streets of Rogue 2

Vývojář: Matt Dabrowski

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulátor, roguelike

Streets of Rogue 2 je bláznivý, pohlcující RPG sandbox v rozsáhlém náhodně generovaném otevřeném světě, kde je svoboda a zábava vytočena na jedenáctku. Bojujte, plížte se, hackujte, farmařte, stavte, kraďte nebo si proklepněte cestu k moci a snažte se svrhnout zkorumpovaného prezidenta nespočtem možných způsobů – sólo nebo s přáteli.


Crime Scene Cleaner

Vývojář: President Studio

Vydavatel: President Studio, PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Když se pojišťovny vyhýbají odpovědnosti, je na vás, abyste své dceři zachránili život. Bude to vyžadovat trochu špinavé práce a pochybné klientely, ale nemáte jinou možnost, že? Až vám velký šéf opět zavolá, vezměte si s sebou kbelík a mop, protože je budete opravdu potřebovat. Jste připraveni na tuto výzvu?


Desvelado

Vývojář: Valentín Zacarías, Pablo Cuello, Joaquín Calvo

Vydavatel: Vampi Team

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

Vampy možná vypadá roztomile, ale není to žádné dítě. Nemůže jít spát, dokud nezhasnou všechna světla v jeho hradě. Bohužel tito otravní duchové je neustále rozsvěcují. Tvým úkolem je projít různými scénáři, řešit hádanky, skákat právě včas, vyhýbat se nepřátelům a procházet zdmi, zhasnout všechna světla a dokončit hru.


ČTVRTEK – 15. 8.


Grapple Dogs: Cosmic Canines

Vývojář: Medallion Games

Vydavatel: Super Rare Originals

Vychází na platformy: PC, XBox Series, Switch

Žánry: Plošinovka

Houpej se, skákej a prolétávej dimenzemi v pokračování kritiky oceňované 2D akční plošinovky Grapple Dog. Pablo a Luna se spojí, aby každý svým jedinečným způsobem zachránili vesmír.


shapez 2 – Early Access

Vývojář: tobspr Games

Vydavatel: tobspr Games, Gamera Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Manažerské, automatizace, simulátor

Shapez 2 je hra s budováním továrny shora dolů, ve které získáváte a zpracováváte geometrické tvary. Každý tvar je vlastní sadou stavebních bloků, které vaše továrny mohou rozebírat, skládat na sebe, malovat a skládat zpět jedinečným způsobem. Stavějte a automatizujte tak, abyste vyráběli odlišné tvary a vyřešili výrobní úkol každého cíle.


Sins of a Solar Empire II

Vývojář: Ironclad Games, Stardock Entertainment

Vydavatel: Stardock Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, 4x, RTS

Neexistují žádné tahy. Neexistuje žádný bojový režim. Neexistuje žádný strategický režim. Vše je jeden režim a vše probíhá v reálném čase.

Instantně se zaměřte na ovládání taktických střetů, kde je každá střela, věž a loď plně simulována a je důležitou součástí bitvy. Okamžitě se přibližte zpět a spravujte své impérium, kde každý asteroid, měsíc a planeta obíhají kolem svého rodiče v pomalu se vyvíjející strategické krajině.


Intravenous 2

Vývojář: Explosive Squat Games

Vydavatel: HypeTrain Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka, taktické

Vstupte do světa hry Intravenous 2 v roli Seana a Steva – nepravděpodobné dvojice se společným posláním: zachránit život a zároveň zlikvidovat ty, kteří jsou za Seanovy potíže zodpovědní. Vaše volby určují vaši cestu v tomto světě staré školy stealthu, drsných taktických přestřelek a dynamického vyprávění příběhu.


Gourdlets

Vývojář: AuntyGames

Vydavatel: Future Friends Games, AuntyGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budování města

Choo choo! Vlak přijíždí do stanice a přiváží první várku tykvovitých obyvatel do jejich nového domova na ostrově. Vaším úkolem je vybudovat pro ně dokonalé město.

Ale nebojte se – gurmáni jsou super pohodáři a budou spokojení, ať už postavíte cokoli. Jedinou skutečnou výzvou je potěšit sám sebe!

K dispozici je obrovský katalog dekorací, se kterými si můžete hrát – od kaváren po majáky, od květináčů po fontány. Dokonce můžete vstoupit do budov a rozmístit nábytek, jak se vám líbí.

Tykvičky se ve vašem městě zabydlí, budou rybařit, číst si, tábořit, podřimovat a vůbec se skvěle bavit. Vytvořte si dokonalé zeleninové městečko ve hře Gourdlets!


I Am Your Beast

Vývojář: Strange Scaffold

Vydavatel: Strange Scaffold, Frosty Pop

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, arkádové, akční

I Am Your Beast je krátkometrážní tajný thriller o pomstě, ve kterém tě vojensko-průmyslový komplex pronásleduje napříč severoamerickou divočinou a snaží se ti to vrátit.

Jste tajný agent Alphonse Harding. Jste už šest let v důchodu a už příliš mnohokrát jste byli požádáni, abyste splnili „poslední úkol“. Odmítnutí vaší poslední mise spustí zuřivou partyzánskou válku mezi vámi a Iniciativou pro tajné operace (COI), která zasype les mrtvolami a nábojnicemi.


Arco

Vývojář: Franek, Max Cahill, Bibiki, Fáyer

Vydavatel: Panic

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční, adventura, tahové

Vstupte do úchvatně krásného světa Arco, jedinečné taktické akční hry, kde vaše rozhodnutí určují příběh. Vydejte se na cestu bujnými lesy, rozlehlými pláněmi a spalujícími pouštěmi a veďte čtyři nepravděpodobné hrdiny v jejich vendetě proti gangu Rudé roty. Bojujte s válečníky různých národů, odhánějte chamtivé kolonizátory a zabíjejte monstrózní stvoření při putování touto kouzelnou zemí. Změňte svůj osud, jeden tah za druhým.


Just Crow Things

Vývojář: Unbound Creations

Vydavatel: Unbound Creations

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, Switch

Žánry: Akční, puzzle, odpočinkové

Jsi malá vrána, která se snaží světu něco dokázat. Najdi si nové zvířecí kamarády, pokálej nic netušící obyvatele a ukradni všechny lesklé cetky! Každá úroveň je plná zábavných předmětů k objevování a hádanek k řešení, přičemž za sebou zanechává trochu chaosu.


Overboss

Vývojář: BlanketGames, Brotherwise Games

Vydavatel: Goblinz Publishing

Vychází na platformy: PC, Xbox, PS, Switch

Žánry: Budování základny, deskové, strategie

Jste šéf. Vždy jsi byl mistrem příšer, stavitelem dungeonů a lovcem hrdinů. Po mnoho let jsi soupeřil s ostatními Šéfy v soutěžích zdatnosti a zlotřilosti. Nyní nastal čas vystoupit z podsvětí. Je čas utvářet novou zemi a podřídit ji své vůli. Je čas získat korunu nejvyššího OVERBOSSE!


Dawn of Defiance – Early Access

Vývojář: Traega Entertainment

Vydavatel: Traega Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival

V podsvětí panuje nespokojenost a ty jsi byl Cháronovou rukou ušetřen smrti a přiveden na ztracený břeh, abys byl podroben zkoušce. Abyste odhalili svou roli v nepolapitelném spiknutí proti bohům, musíte začít od nuly, shánět zdroje a vyzbrojit se proti nebezpečím na ostrovech. Teprve pak dokážeš, že jsi hoden větších zkoušek, které tě čekají.


Planetaries – Early Access

Vývojář: EY-Studio

Vydavatel: EY-Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival

Připravte se na sci-fi dobrodružství v otevřeném světě. Odehrává se v době, kdy lidstvo rozšířilo svůj dosah za hranice Země, a ponořte se do bohaté galaxie. Vyrábějte, stavte, těžte, obchodujte, zkoumejte a bojujte v živoucím vesmíru plném mimozemského života, záhad, pirátů, droidů a mnoha dalších věcí.


The Crimson Diamond

Vývojář: Julia Minamata

Vydavatel: Julia Minamata

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

The Crimson Diamond je mysteriózní adventura pro EGA s textovým parserem, ve které hrajete za amatérskou geoložku a neochotnou detektivku Nancy Maple. Nancy se narodila a vyrostla v kanadském Torontu, kde pracuje jako úřednice v Kanadském královském muzeu. Sní o studiu geologie a mineralogie na univerzitě a je připravena vydat se do neznáma, aby dosáhla svého cíle!

Sledujte Nancy při její cestě na sever do města duchů Crimson v Ontariu, aby prozkoumala nález obrovského diamantu v této oblasti. Odposlouchejte rozhovory a dozvíte se více o výstředních postavách, které se shromáždily v Crimson Lodge. Prozkoumejte chatu a její okolí, abyste zhodnotili nárok na diamant a možná cestou vyřešili jednu nebo dvě záhady!


ODDADA

Vývojář: Sven Ahlgrimm, Mathilde Hoffmann

Vydavatel: Sven Ahlgrimm

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, hudební

ODDADA je hudební tvůrce s nekonečnou svobodou hraní! Přesouvejte svůj melodický vláček z úrovně do úrovně a vytvářejte hudební skladby z řady interaktivních nástrojů podobných hračkám.


PÁTEK – 16. 8.


Madden NFL 25

Vývojář: Tiburon

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Sportovní, simulátor

Nabitý režim organizace (Franchise) přináší přepracovaný zážitek z draftu NFL s Rogerem Goodellem, týmové a nováčkovské rekordy, nová prostředí, personalizované příběhy, více způsobů, jak si přizpůsobit tým NFL a sezónu, nový zážitek z oslav Super Bowlu a Franchise Central se zjednodušenými nástroji pro tvorbu ligy a více informacemi na dosah ruky, abyste mohli svou organizaci dovést k vítězství.


Farewell North

Vývojář: Kyle Banks

Vydavatel: Mooneye Studios

Vychází na platformy: PC, XBox Series, Switch

Žánry: Adventura

Ve hře Farewell North se ujmete jedinečné role border kolie, která vrací barvu do světa svého člověka. Prozkoumejte ručně vytvořené atmosférické ostrovy inspirované skotskou vysočinou a vydejte se na cestu plnou kamarádství, důvěry a ztrát.


Feed the Deep

Vývojář: Luke Muscat

Vydavatel: Luke Muscat

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike

Když stavěli plovoucí města, netušili, že hluboko pod nimi číhá zákeřná hrozba…

Feed the Deep je strhující lovecraftovský roguelike inspirovaný hrami jako Dome Keeper nebo Spelunky. Ponoř se do neustále se měnícího systému podmořských jeskyní. Sbírejte suroviny, které můžete vyměnit za vylepšení a předměty. Prozkoumávejte stále větší hloubky, zvládejte temné prostory, omezený přísun kyslíku a nepřátelskou faunu a flóru a splňte svou misi.


Pawn Planet – Early Access

Vývojář: Gambol Games

Vydavatel: Gambol Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Vítejte na své vlastní planetě zastaváren! Možná se tu ještě necítíte jako doma, ale stane se jím, jakmile si tu uklidíte a otevřete svůj obchod. Ve svém neobyčejném obchodě se zde setkáte se zákazníky ze všech koutů galaxie. Naučte se zákoutí mimozemských předmětů, pozemských memorabilií a dalších věcí a snažte se nakupovat levně a pak prodávat draze, abyste dosáhli co největších zisků.

Nejde však jen o nákup a prodej. Budete také objednávat součástky na opravu a obnovu rozbitých předmětů, které se dostanou do vašeho obchodu, čímž zvýšíte jejich hodnotu a získáte ještě více galaktických dolarů.

Tvoje cesta za legendárním mezihvězdným podnikatelem začíná právě zde. Vítejte v ruchu galaxie, kde vás každý obchod může buď vystřelit ke štěstí, nebo uvrhnout do vesmírného prostoru.


When The Devil Takes Hold

Vývojář: NOVAK STUDIOS

Vydavatel: NOVAK STUDIOS

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Jste James Davidson, neohrožený tvůrce obsahu, který se specializuje na průzkum opuštěných, strašidelných míst a zachycení každého nepřirozeného detailu. Díky svému dobrodružnému duchu a neukojitelné zvědavosti jste si na svých kanálech sociálních médií získal velké množství oddaných fanoušků.

Jednoho dne vám jeden z vašich diváků pošle zprávu, ve které vám navrhuje, abyste při příštím výletu navštívili odlehlé místo v Jižní Karolíně. Přes počáteční skepsi ve vás tajemná aura obklopující toto místo vzbudí zájem a rozhodnete se podívat se tam blíže.

Po příjezdu rychle zjistíte, že toto místo má temnou a zlověstnou historii. Kdysi zde žila rodina, která byla brutálně zavražděna a tělo její dcery se nikdy nenašlo. Místní si šeptají, že místo je prokleté a že zde stále straší duchové zavražděných členů rodiny.

Jste odhodláni odhalit pravdu a vydáváte se hlouběji do lokality, vyzbrojeni fotoaparátem a touhou po dobrodružství. Jak se však noříte hlouběji do temného a strašidelného prostředí, brzy si uvědomíte, že toto místo skrývá víc, než se na první pohled zdá. Duchové zavražděných členů rodiny nejsou tak neškodní, jak jste si původně mysleli.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...