Herní Novinky 1. – 7. července 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 1. – 7. července 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Movies Tycoon, Kunkun Terror Express, My Museum: Treasure Hunter, Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition, Ocean World: Eden Crafters a SPY×ANYA: Operation Memories. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 24 – 30. června 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ – 1. 7.


Kingdom, Dungeon, and Hero

Vývojář: Kraken Studios

Vydavatel: Kraken Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, strategie, 4x, diplomatické, ekonomické

Kingdom, Dungeon and Hero je fantasy strategie a dobrodružná hra. Ponořte se do říše plné hrůz, magie a strategického dobývání na hexové mapě s atmosférou deskové hry. Formujte armády, rozšiřujte ekonomiku, vyjednávejte dohody, vysílejte hrdiny na mise, prozkoumávejte dungeony, hledejte magické předměty a artefakty, které vám pomohou vyhrát hru.


ÚTERÝ – 2. 7.


The First Descendant

Vývojář: NEXON Games

Vydavatel: NEXON

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Free2Play, looter shooter, RPG, akční

Předstáhnutí (pre-download) je k dispozici od 30. 06. Spuštění je naplánováno na den 2. 7. v 9:00 hodin.

The First Descendant je bezplatná kooperativní akční RPG střílečka z pohledu třetí osoby s vysoce kvalitní grafikou. Zažijte zábavu při strategických soubojích s bossy díky kooperaci pro 4 hráče a různým unikátním postavám, vzrušujícímu střílení a lootování. K růstu je potřeba různé vybavení, které získáte vyčištěním scénářových misí ve hře nebo ve světových misích, kde je klíčová kooperace a bitvy s obrovskými bossy.

Hráč se ve hře stává Descendentem a má za úkol bojovat proti vetřelcům za přežití lidí a ochranu „kontinentu Ingris“. Hráč může prožít velkolepý příběh tím, že se díky různým misím a příběhům stane silnějším, aby nakonec odhalil tajemství Descendentů. Jedinečnou atmosféru First Descendant můžete pocítit také díky vysoce kvalitním oblastem vyvinutým pomocí Unreal Engine 5 a získat tak nový zážitek z koexistence reality a SF fantasy na jednom místě.


FINAL FANTASY XIV: Dawntrail – Expansion

Vývojář: Square Enix

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: MMORPG

„Advanced Access“ je k dispozici již od pátku 28. 6.

Modré moře, čistá obloha a neomezené možnosti na vás čekají v Dawntrailu, nejnovějším expanzi pro kritiky oceňovanou hru FINAL FANTASY XIV Online! Prozkoumejte neprobádaná území se známými tvářemi, objevte nové kmeny, postavte se hrozivým hrozbám a rozšiřte si obzory, protože naděje opět vysvitne.


STŘEDA – 3. 7.


Ancient Sacrifice

Vývojář: jag games

Vydavatel: jag games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní

Hra má dvě části: příběhovou a bojovou.
Při sledování příběhu a pátrání po pravdě na kartách budete používat karty k poražení pronásledovatelů a dalších nepřátel vyslaných říší.


ČTVRTEK – 4. 7.


Zenless Zone Zero

Vývojář: COGNOSPHERE, miHoYo

Vydavatel: COGNOSPHERE, miHoYo, HoYoverse

Vychází na platformy: PC, PS5, iOS, Android

Žánry: Akční, RPG

Vítejte v Novém Eridu – kde lidstvo znovu povstává!

Nechoďte do Hollows.
Já vím, já vím, v Hollows jsou zdroje éteru, bizarní výtvory, dokonce i ruiny staré civilizace – všechno neocenitelné poklady.
Ale nezapomeň na prostorový nepořádek, příšery a mutanty, kteří tu řádí. Nakonec je to katastrofa, která by mohla pohltit celý svět. Hollows nejsou místem, kam by se obyčejní lidé měli vydávat.
Proto do Hollows nechoďte.
Nebo tam alespoň nechoďte sami.
Pokud trváš na tom, že se chceš dostat do nebezpečí, jdi nejprve do Nového Eridu.
V tomto městě plném lidí ze všech společenských vrstev je mnoho těch, kteří Hollows potřebují: mocní a bohatí magnáti, gangy ovládající ulice, intrikáni skrývající se ve stínech a bezohlední úředníci.
Připravte se tam, najděte si silné spojence a hlavně…
Najděte si „Zástupce“.
Pouze oni mohou vyvést lidi z labyrintů Hollows.
Hodně štěstí.

Zenless Zone Zero je zcela nová 3D akční hra od HoYoverse, která se odehrává v blízké budoucnosti, kdy svět sužuje záhadná katastrofa známá jako „Hollows“.

V blízké budoucnosti došlo k záhadné přírodní katastrofě známé jako „Hollows“. V tomto katastrofou postiženém světě vznikl nový druh města – Nové Eridu. Tato poslední oáza zvládla technologii umožňující koexistenci s Hollows a je domovem celé řady chaotických, bouřlivých, nebezpečných a velmi aktivních frakcí. Jako profesionální Zástupce hrajete klíčovou roli při propojování města a Hollows. Váš příběh čeká.

Zenless Zone Zero je zcela nová 3D akční hra od HoYoverse, která je zde, aby vám poskytla vzrušující bojový zážitek. Sestavte si až tříčlennou družinu a začněte útočit základními a speciálními útoky. Uhýbejte a parírujte, abyste zneškodnili protiútoky protivníků, a když jsou omráčeni, spusťte silnou kombinaci řetězových útoků a doražte je! Nezapomeňte, že různí protivníci mají různé vlastnosti a bylo by rozumné využít jejich slabin ve svůj prospěch.


Amber Alert

Vývojář: MEATBREAD

Vydavatel: MEATBREAD

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, Horor, akční

Vžijte se do role odhodlaného policisty ve hře „Amber Alert“, intenzivní hororové hře o přežití s kamerou na těle, která prověří váš důvtip a nervy. Když v pozdních nočních hodinách odpovíte na telefonát o pohřešované osobě, dorazíte na nahlášené místo sami, odhodláni sledovat anonymní tip. Když se vydáte hlouběji do zdánlivě opuštěné čtvrti, obklopí vás znepokojivé ticho.

Temné ulice a strašidelné ticho ustupují děsivému zjištění: ve stínech se skrývá zlověstný kult únosců žen, připravený zaútočit, kdykoli polevíte v ostražitosti. Tito neúprosní nepřátelé jsou lstiví a využívají tmu ve svůj prospěch, takže každý roh je potenciální smrtící pastí.

Váš úkol je naléhavý a nebezpečný: najít a zachránit dívku, která je stále naživu a kterou tito zlovolní zločinci drží v zajetí. Procházejte nebezpečnými ulicemi, opuštěnými domy a skrytými úkryty a zároveň se vyhýbejte členům sekty, kteří se nezastaví před ničím, aby ochránili svá tajemství, nebo se jim postavte.

„Amber Alert“ není pro slabé povahy. Tato hra vás udrží v napětí a bude vyžadovat rychlé reflexy, bystrý postřeh a neochvějnou odvahu. Na každém rozhodnutí záleží a každá vteřina se počítá. Dokážete přelstít kult a zachránit dívku, nebo se stanete jejich další obětí?


PÁTEK – 5. 7.


Chupacabra Hunt

Vývojář: FireRing Studio

Vydavatel: FireRing Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, lovecké, FPS

Chupacabra je upírské stvoření, které se živí krví živých bytostí. Jedné noci Chupacabra napadla vaši farmu a zabila všechna vaše zvířata, čímž začíná váš hon na tvora, abyste pomstili svá zvířata a obnovili mír v regionu.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...