Herní Novinky 26. února – 3. března 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 26. února – 3. března 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Nightingale, Last Epoch a Terminator Dark Fate – Defiance. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 19. – 25. února 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 26. 2.


Pull Stay – Early Access

Vývojář: Nito Souji

Vydavatel: Nito Souji

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční

Pull Stay je bláznivá hra typu Beat ‚em up s mechanikou Tower Defense. Použijte pěsti nebo nastražte bláznivé pasti, abyste odrazili nepřátele, kteří se řítí do vašeho domu! Jako strážný robot braňte svého kamaráda Susumu, který je už léta zavřený.


100 Dino Cats

Vývojář: 100 Cozy Games

Vydavatel: 100 Cozy Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hledání skrytých objektů, odpočinkové

Připoj se k nejroztomilejšímu dobrodružství v lokacích plných koček s tématikou dinosaurů. Prozkoumejte okouzlující ručně kreslenou grafiku míst Dino a Kočky a vydejte se na výpravu za 100 rozkošnými kočkami ukrytými po celé hře. Dokážete je najít všechny?


Gods Against Machines

Vývojář: Silver Eye Studios

Vydavatel: Silver Eye Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, RTS

Váš svět je napaden nelítostnou rasou strojů a vy jste jeho jedinou nadějí. V této akční roguelitové střílečce sesílejte epická kouzla, vyvolávejte přisluhovače nebo budovy a zničte nepřítele dříve, než dobude váš domov.


ÚTERÝ 27. 2.


Dicefolk

Vývojář: LEAP Game Studios, Tiny Ghoul

Vydavatel: Good Shepherd Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategy, roguelike, karetní, tahové

Hrajte za vyvolávače chimér, vydejte se na dobrodružství, najímejte nové chiméry a sestavte si dokonalou jednotku! Velte svým chimérám pomocí jedinečné mechaniky kostek a doveďte svou družinu k vítězství!


Shiren the Wanderer: The Mystery of Serpentcoil Island

Vývojář: Spike Chunsoft

Vydavatel: Spike Chunsoft

Vychází na platformy: Switch

Žánry: JRPG

Poutník Shiren a jeho mluvící fretka Koppa dostali vizi vzdálené země a dívky v nesnázích. Ta je zavedla na tajemný ostrov Serpentcoil.


Terror At Oakheart

Vývojář: Tainted Pact

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

Slavné slasherové horory z 80. a 90. let minulého století posloužily jako zdroj inspirace pro Terror at Oakheart. Komunitu Oakheart terorizuje Teddy, maskovaný sériový vrah. S přibývajícím počtem mrtvých zjišťujete, že jde o víc než jen o muže v masce.


Wrath: Aeon of Ruin

Vývojář: KillPixel

Vydavatel: 3D Realms, Fulqrum Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Retro, akční, FPS

Hra opouští Early Access a vychází v plné verzi.

Jsi Outlander. Kdysi tě unášelo Nestárnoucí moře a nyní se nacházíš na břehu umírajícího světa. Z pohlcující temnoty se vynořuje postava zahalená v bílém plášti: Pastýř bludných duší, který tě pověřil úkolem ulovit zbývající Strážce Starého světa. Musíš se vydat do obrovské temnoty, prozkoumat starobylé ruiny, odhalit zapomenutá tajemství a bojovat s hrůzami, které na tebe číhají.


Builders of Greece – Early Access

Vývojář: BLUM Entertainment, Strategy Labs

Vydavatel: CreativeForge Games, PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, simulátor, strategie

Vyzkoušejte si své manažerské schopnosti v náročné zkoušce a dokažte, že jste dobrým vládcem starověkého řeckého města. Přijímejte světotvorná rozhodnutí, velte svým poddaným, stavte velkolepé stavby a udělejte ze své polis nejslavnější místo v celém starověkém světě! Buďte si jisti, že během své cesty budete čelit mnoha výzvám, nečekaným událostem a slibným příležitostem. Zůstaňte však ostražití, protože nepřátelské síly nezůstanou k vašemu úspěchu lhostejné. Podaří se ti zajistit blaho a bezpečí svého lidu?


Primitive Society Simulator – Early Access

Vývojář: YSH BigDove

Vydavatel: YSH Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, budování města

V této hře se stanete vůdcem starobylého kmene a povedete své lidi k prozkoumávání přírody, lovu a farmaření. Jak bude kultura a civilizace vzkvétat, založíte kmenovou alianci, společenství se společnou budoucností jednotlivých kmenů.


Shashingo: Learn Japanese with Photography

Vývojář: Autumn Pioneer

Vydavatel: Autumn Pioneer

Vychází na platformy: PC

Žánry: Edukativní, oddechové

Prozkoumejte pestré fiktivní japonské ulice plné detailů a zajímavých objektů, které můžete zachytit fotoaparátem. U každé pořízené fotografie se přeloží název obsahu do japonštiny a angličtiny, takže se můžete učit se svým okolím.



STŘEDA 28. 2.


Brothers: A Tale Of Two Sons Remake

Vývojář: Avantgarden SRL

Vydavatel: 505 Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Adventura, odpočinkové

Proveďte dva bratry epickým pohádkovým příběhem plným objevů, ztrát, dobrodružství a záhad.

Jejich otec trpí smrtelnou nemocí a dva bratři se musí odvážně vydat hledat „vodu života“, jediný lék, který ho může zachránit. Bez možnosti selhání se bratři musí spolehnout jeden na druhého a využít svých individuálních schopností, aby se navzájem ochránili a překonali překážky, které je na této nezapomenutelné cestě čekají.


STAR WARS: Dark Forces Remaster

Vývojář: Nightdive Studios, LucasArts

Vydavatel: Nightdive Studios

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: FPS, akční

Hráči se ujmou role Kylea Katarna, zběha z Galaktického impéria, který se stal nájemným žoldákem. Katarn se připojí k divizi tajných operací Rebelské aliance, která má za úkol infiltrovat Galaktické impérium, kde objeví tajný projekt Dark Trooper. Vývoj této nové mocné řady imperiálních bojových droidů a silově obrněných stormtrooperů může posílit moc Impéria nad galaxií, pokud Katarn a Povstalecká aliance nezasáhnou.


TimeMelters

Vývojář: Autoexec Games

Vydavatel: Autoexec Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, akční

Hra opouští early access ve verzi 1. 0 na PC. Během roku má vyjít i na konzole.

Timemelters je hybridní hra s prvky strategie a hrdinství, která vám umožní uvolnit vnitřní sílu a stát se čarodějnicí, která se dokáže přenést časem! Vžijte se do role Teagan a po těsném útěku z čarodějnického procesu se vydejte na výpravu, jejímž cílem je odhalit tajemství obklopující její nové schopnosti a změnit běh budoucnosti. Připravte se na strategické bitvy proti nebezpečným nepřátelům, manipulujte s prostředím ve svůj prospěch a prozkoumejte svět balancující na pokraji zkázy.

Hra obsahuje kampaň pro jednoho hráče a kooperativní kampaň a připravte se na fantastické a temné dobrodružství s unikátním zpracováním mechanik cestování časem.


Minami Lane

Vývojář: Doot, Blibloop

Vydavatel: Doot

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, simulátor života

Minami Lane je malá, zdravá manažerská hra odehrávající se na ulici inspirované Japonskem. Vytvořte a spravujte svou vlastní ulici, postarejte se o to, aby byli všichni spokojení, a sledujte, jak vesničané žijí své životy.


Thyria – Early Access

Vývojář: Twokats

Vydavatel: GrabTheGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Přivolejte své strážce a pronikněte do mysli prokletých vesničanů. Prozkoumejte sny a sbírejte prach duší, inkousty a znalosti. Léčte svého pacienta, abyste zvýšili odměny, ale také mnohá rizika… Každý Strážce nabídne řadu kouzel a jedinečných schopností. Zdvojnásobte svou strategii a vytrvalost, abyste překonali živoucí noční můry, které se plíží v srdci těch nejobskurnějších snů.



ČTVRTEK 29. 2.


Welcome to ParadiZe

Vývojář: Eko Software

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, RPG

Chcete mít vlastního zombie společníka? Věrného přítele, který vás ochrání před svými vrstevníky a doprovodí vás při všech dobrodružstvích? V ParadiZe vám to splníme! U nás dělají zombíci všechnu špinavou práci.

V krásné zemi ParadiZe testují vynalézaví přeživší technologii, pomocí které lze ovládat zombie, které ovládly svět. Jakmile je hacknete, stanou se z nich neocenitelní spojenci, i když nejsou tak chytří a někdy jsou dost labilní.
V ParadiZe není všechno růžové, ale pokud jste přiměřeně chytří a šikovní, možná se vám podaří přežít…


Robin Hood – Sherwood Builders

Vývojář: MeanAstronauts

Vydavatel: PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Robin Hood – Sherwood Builders je akční dobrodružná RPG hra s prvky budování základny, ve které se ujmete role klasického hrdiny, který se postaví tyranii a nespravedlnosti, jež sužují Sherwood. V roli Robina budete bojovat, lovit, vyrábět, krást a samozřejmě pomáhat místním lidem vzkvétat, aby se postavili šerifovi z Nottinghamu a jeho bezohlednému režimu – to vše v prostředí otevřeného světa, který můžete volně prozkoumávat.


DIRECT CONTACT – Early Access

Vývojář: Mountain 81

Vydavatel: Mountain 81

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, akční

Hra Direct Contact ztělesňuje podstatu autentického válečného konfliktu a přináší realistický taktický zážitek z pohledu první osoby, který hráče vtáhne do centra moderního boje. Většina zbraní se zde drží skutečných specifikací v rámci své klasifikace, což vytváří dynamické a asymetrické bojiště.

V této týmové hře se hráči zapojují jako součást jednotek speciálních sil z celého světa. Nepřátelské jednotky jsou mazané a koordinované, aktivně komunikují a provádějí obchvatné manévry, aby zlikvidovaly své cíle. Hra se zaměřuje na široké spektrum vojenských taktik a zahrnuje intenzivní scénáře boje zblízka, pečlivé zvažování geometrie a uspořádání místností, rozmanité způsoby vstupu a strategické složitosti bojů na střední a dlouhé vzdálenosti.


Astral Party

Vývojář: STAR ENGINE PROJECT

Vydavatel: Neverland Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Deskové, tahové, strategie

Astral Party je stolní párty hra, která podporuje online multiplayer až pro 4 hráče. Jedná se o bezplatnou hru s nákupy v aplikaci, jako jsou skiny a oblečky, které nemají vliv na vyváženost hry.

Desková hra jako žádná jiná! Díky 15 různým deskovým efektům, náhodným efektům a událostem je každá hra plná napětí a nepředvídatelnosti. Díky hodu kostkou máte vždy šanci na poslední chvíli zvrátit situaci.


Tamarak Trail

Vývojář: Yarrow Games

Vydavatel: Versus Evil, tinyBuild

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Karetní, strategie, RPG

V tomto deck-buildingovém roguelike budete pomocí přizpůsobitelné sady kostek bojovat na náhodně generovaných stezkách plných kořisti, záhad a nebezpečí, abyste ochránili obyvatele před zlem, které stezku zkazilo.

Jako člen Jeseterové lóže: tajného spolku, jehož úkolem je porazit zlovolnou přítomnost, která zkazila stezku Tamarak, je vaším úkolem nastolit mír pro všechny obyvatele.


HEARTSHOT – Early Access

Vývojář: Meadow Studios

Vydavatel: Meadow Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, akční, FPS

HEARTSHOT je příběhový špionážní thriller pro VR, kde se rychlé a chaotické přestřelky snoubí s filmovým prostředím inspirovaným retro stylem. Vyzbrojeni high-tech magnetickými rukavicemi se zmocňujte zbraní padlých nepřátel a manipulujte s prostředím, zatímco si razíte cestu tajemným podzemním komplexem.


PÁTEK 1. 3.


The Brew Barons

Vývojář: Lifetap Studios

Vydavatel: Lifetap Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční, letecké

Poklidný svět je den ode dne zkaženější, kazí ho pirátská organizace, která násilím zavádí svůj pivovarnický monopol nad zemí. Je na vás, abyste prozkoumávali, sháněli potravu, vyráběli, prodávali a dodávali pivo, abyste svrhli zkorumpovanou pirátskou organizaci a obnovili mír.


The Mobius Machine

Vývojář: Madruga Works

Vydavatel: Madruga Works

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Metroidvania

Objevte rozsáhlý cizí svět. Bojujte s místní divokou faunou a zabijáckými stroji. Odhalte jeho tajemství a najděte způsob úniku. The Mobius Machine je akční adventura ve stylu side-scrolleru s důrazem na volný průzkum a intenzivní boj.


GUARDS!

Vývojář: WYLDERZONE, Lowkey GameDev

Vydavatel: WYLDERZONE

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kooperativní, akční

GUARDS! je kooperativní fantasy FPS pro 1-4 hráče, ve které se ocitnete v podfinancovaných a příliš horlivých ocelových botách městské hlídky. Vykopávejte dveře, zatýkejte zločince a způsobujte nadměrné škody na majetku v boji za obnovení práva a pořádku ve zkorumpovaném městě New Alestead.


SANYA

Vývojář: helpnode

Vydavatel: helpnode

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, point&click

Hravé dobrodružné vyprávění o hřejivosti prchavých vzpomínek na dětství: o malém chlapci jménem Sanya, který zachraňuje zatoulané štěně, získává opravdové přátele a prožívá mnohá vzrušující dobrodružství v malém městě zasazeném do bolestně zvláštního a nostalgického období 90. let.


Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...