Herní Novinky 19. – 25. února 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 19. – 25. února 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: The Inquisitor, Arms Trade Tycoon: Tanks a Helldivers 2. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 12. – 18. února 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 19. 2.


Craftomation 101: Programming & Craft – Early Access

Vývojář: Luden.io

Vydavatel: Luden.io

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, strategie, puzzle

Hra obsahuje češtinu.

Přistanete na zmrzlé planetě s důležitým úkolem: učinit ji obyvatelnou. K tomu budete muset těžit suroviny, vyrábět nástroje, pálit oheň, rozpouštět led, sázet stromy a vyrábět kyslík. Odhadovaná doba plnění úkolu: více než 9000 let.


Dark Gravity

Vývojář: Korgorus

Vydavatel: GamePlanet, G-DEVS.com

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, arkádové, střílečka

Po páté světové válce nastal ve světě mír. Již více než deset let vede Velká aliance lidstvo k lepším zítřkům tím, že v zárodku potlačuje všechna nebezpečí. Již nějakou dobu však existuje podezření na novou hrozbu, kterou nelze ignorovat.

Jako člen jednotek SAF máte za úkol dobýt základnu Shielton, kterou obsadili neznámí rebelové. Nikdo neví, kdo jsou a co chtějí. A co hůř, ani síly IMC je nedokázaly ze základny vyhnat, protože mají vyspělé zbraně. Zbraně jako z jiného světa. Ale… jsou ti povstalci tou hlavní hrozbou? Není za tím vším něco většího? Není čas na otázky! Musíte je zastavit za každou cenu!


Rocket!

Vývojář: ZeNfA Productions

Vydavatel: ZeNfA Productions

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, bullet-hell, arkádové

Rocket je arkádová střílečka s vysokými sázkami a honičkou za skóre. Využijte své schopnosti, abyste přežili nápor asteroidů, nepřátel, černých děr a chaosu raket a bomb všude kolem. Postupem času vylepšujte svou loď a užívejte si výzvy. Jak vysoké skóre dokážete získat?


Fossilfuel 2

Vývojář: DangerousBob Studio LLC

Vydavatel: DangerousBob Studio LLC

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, akční

V této napínavé hororové střílečce z pohledu první osoby se vžijete do role Jacka Allena, který vyšetřuje záhadné aljašské výzkumné zařízení Sierra, nyní zaplavené vodou, které bylo ovládnuto smrtícími dinosaury. Budete muset vyzkoušet své schopnosti, když se vydáte na dvanáctihodinovou cestu, při které vám bude bušit srdce, přes zatopené tunely, bunkry plné hádanek a temná zákoutí plná lekaček. Základna má dynamické sandboxové uspořádání, kde hráči mohou znovu navštěvovat oblasti, získávat vylepšení svých zbraní a vyklízet úseky, aby vytvořili bezpečné zóny odčerpáním vody v zatopených částech.


Medieval Machines Builder – Early Access

Vývojář: FreeMind S.A., Solverto

Vydavatel: PlayWay S.A., FreeMind S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, sandbox

Už od dětství jsi měl jiskru pro vynalézání. Nastal čas osvědčit se jako mladý balistický inženýr! Tvé zbraně budou sloužit králi a jeho království, proto se snaž vyrobit co nejsilnější a nejinovativnější výmysly! Začni od nuly a dosáhni na slávu jako jeden z nejznámějších vynálezců celého středověku ve hře Medieval Machines Builder.


NIDUS

Vývojář: Caleb Wood

Vydavatel: Caleb Wood

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bullet-hell, akční

Určeno pro ty, kteří si užívají zdolávání podnětných a velmi náročných herních situací. Ovládejte symbiotickou květinu a vosu v jednotě, zatímco se snažíte přežít v surrealistickém a hrozivém ekosystému. Ponořte se do simulace na plný plyn v režimu pro jednoho hráče, nebo se pokuste přežít společně s kamarádem v hektické lokální kooperaci.



ÚTERÝ 20. 2.


Nightingale – Early Access

Vývojář: Inflexion Games

Vydavatel: Inflexion Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, akční, RPG

Uvízl jsi mimo náš svět, odříznutý zhroucením tajemného portálu. Tato katastrofa vás zanechala bojovat o přežití v labyrintu krásných a nebezpečných světů fae.

Tvůj cíl: stát se zkušeným Realmwalkerem a proplout sítí transdimenzionálních portálů. Jen tak můžeš objevit cestu do magického města Nightingale, poslední známé bašty lidstva.

Připravte se na cestu lesy Faewild, strastiplnými bažinami a třpytivými pouštěmi, až budete odemykat portály vedoucí hlouběji do zemí Fae. Vařte jídlo, stavte přístřeší a posilujte ducha, abyste vytrvali tváří v tvář nepřízni osudu.


Furnish Master – Early Access

Vývojář: Alex Blintsov

Vydavatel: Alex Blintsov

Vychází na platformy: PC

Žánry: Odpočinkové, simulátor

Furnish Master je odpočinková hra o zařizování bytů, domů, komerčních nemovitostí a dokonce i venkovního území! To vše s ekonomickými prvky.Kromě nábytku můžete nakupovat nové nemovitosti, které vám vydělají další peníze, abyste mohli nakoupit další místa, další nábytek a realizovat své designové sny!


Balatro

Vývojář: LocalThunk

Vydavatel: Playstack

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní

Pokerový roguelike. Balatro je hypnoticky uspokojující deckbuilder, ve kterém hrajete nelegální pokerové kombinace, objevujete žolíky, které mění pravidla hry, a vyvoláváte adrenalinové, skandální kombinace.


Le Mans Ultimate – Early Access

Vývojář: Studio 397

Vydavatel: Studio 397

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, simulátor

Le Mans je neustále se vyvíjející příběh… poháněný emocemi, rychlostí a slávou.
Ve voze, v týmové garáži, na trati a na každém kroku – týmová práce, opravdová odvaha a lidský duch se spojují v kompletní vítězný vzorec šampionátu.


Supermarket Simulator – Early Access

Vývojář: Nokta Games

Vydavatel: Nokta Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, ekonomické, manažerské

Provozujte vlastní supermarket. Doplňujte zboží do regálů, obsluhujte pokladnu, zpracovávejte online objednávky, navrhujte a rozšiřujte. Nastavte ceny na základě trhu. Připravte se na následky, pokud se vám nepodaří zaplatit noční splátku gangům.


Plane Accident – Early Access

Vývojář: White Pig Games

Vydavatel: Duality Games, HeartBeat Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, vzdělávací, letecké

Staňte se inspektorem zkoumajícím příčiny leteckých nehod. Navštivte místo nehody, shromážděte důkazy a vyslechněte svědky. Vysvětlete, zda nehodu způsobily vnější faktory nebo lidské chyby.


Lazaret

Vývojář: Aegon Games

Vydavatel: Aegon Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, puzzle

Záchranný tým je povolán k prozkoumání nouzového signálu přicházejícího z lodi identifikované jako MTS Endurance – lodi, o níž je známo, že zmizela před čtyřmi lety na plavbě přes Atlantik. Záchranná operace se zvrtne a vy zůstanete na opuštěné lodi sami. Při pátrání v podpalubí nenajdete žádné známky života. Zdá se, že posádka právě zmizela; nahradily ji strašidelné kamenné sochy, ale možná nejste tak sami, jak jste si zprvu mysleli. Prozkoumejte opuštěnou loď a odhalte, co se stalo před čtyřmi lety a jaký osud potkal posádku.

Lazaret je hororová hra z pohledu první osoby s lehkými logickými prvky a důrazem na atmosféru. Hrajete za osamělého člena záchranné posádky, který musí plnit hádanky a prozkoumávat opuštěnou loď, přičemž se snaží vyhnout stejnému osudu, jaký potkal zmizelou posádku. Nebezpečí číhá za každým rohem – musíte utíkat nebo se skrývat, abyste zůstali naživu, zatímco se dozvídáte více o lodi a o tom, co způsobilo její záhadné zmizení před čtyřmi lety.


STŘEDA 21. 2.


The Lost Legends of Redwall: The Scout Anthology

Vývojář: Soma Games

Vydavatel: Forthright Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: 3D plošinovka, akční, adventura

Vstupte do epického, příběhově bohatého světa Mossflower v prvním oficiálním příběhu Redwallu od roku 2011. „The Scout“ je lineární akční adventura vyprávěná ve třech dějstvích. Hrajte za Liama nebo Sophii, nejnovějšího člena skautského sboru Lilygrove, a mladé myši se ocitnou na životní cestě za záchranou svého domova před nelítostnými piráty. Dostanou se do Redwallu a zachrání své přátele dříve, než bude vše ztraceno?


Last Epoch

Vývojář: Eleventh Hour Games

Vydavatel: Eleventh Hour Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Last Epoch kombinuje cestování v čase, vzrušující procházení dungeonů, poutavé přizpůsobení postavy a nekonečnou znovuhratelnost a představuje tak akční RPG pro veterány i nováčky. Cestujte světem minulosti Eterry a čelte temným říším, rozhněvaným bohům a nedotčené divočině – abyste našli způsob, jak zachránit samotný čas před Pustinou.


Myth of Empires

Vývojář: Angela Game

Vydavatel: Imperium Interactive Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, sandbox, akční

Hra opustí Early Access ve verzi 1.0.

Myth of Empires je válečná sandboxová hra pro více hráčů s vysokou mírou svobody. Hráči musí přežít, vyrábět, vytvářet a vést vojska na cestě za dobytím území a vybudováním vlastního impéria.


Slave Zero X

Vývojář: Poppy Works

Vydavatel: Ziggurat

Vychází na platformy: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch

Žánry: Hack&Slash, akční

Z vrcholu megaměsta S1-9 vládne Vládnoucí Khan pěstmi ze železa a masa. Pod hnijícími základy města se mstivý válečník vydává na cestu, aby ho zavraždil. Čtyři roky před událostmi z Slave Zero přináší Slave Zero X nový život do světa, kde jsou hrůzné, živé stroje známé jako Otroci připraveny stát se posledními válečnými nástroji v dlouhé a krvavé historii lidstva. Tajná skupina bojovníků známá jako Strážci doufá, že zabrání tomu, aby byli tito biomechani vypuštěni na svět, ale jeden šermíř z jejich řad má jiný nápad: použít proti nepříteli jeho vlastní zbraň. Spojením s ukradeným prototypem otrocké jednotky Shou se z něj stane zuřivý ďábel, který usiluje o zabití falešného boha.


Terminator Dark Fate – Defiance

Vývojář: Slitherine Ltd.

Vydavatel: Slitherine Ltd.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, RTS

Převezměte kontrolu nad armádou přenášenou z mise do mise na řadě rozsáhlých strategických map. Rozhodujte o rozmístění jednotek, bojové taktice a schopnostech tak, abyste nejen přežili, ale mohli se stát vůdcem odboje proti strojům. Zdokonalujte své schopnosti a vojenské znalosti opakovaným hraním a dosahováním co nejlepších výsledků.


Bandle Tale: A League of Legends Story

Vývojář: Lazy Bear Games

Vydavatel: Riot Forge

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: RPG, simulátor

Jeden malý Yordle, jeden obrovský problém.

Od studia Lazy Bear, které vám přineslo Graveyard Keeper, přichází Bandle Tale: A League of Legends Story™. Ponořte se do tohoto rozkošného řemeslného RPG odehrávajícího se v kouzelném světě Bandle City, domově chlupatých a zábavu milujících yordlů.

Jste plachý yordle žijící v Yarnville, útulném, ale izolovaném ostrově posedlém vším, co se týká pletení. Když skončí tvůj 101 let trvající učednický výcvik, netoužíš po ničem jiném než poznat, co se skrývá za portály, které spojují zbytek Bandle City. Když se však večírek, kterého se zúčastníš, zvrtne, portály se zhroutí a všechno se ocitne v chaosu!

Díky své jedinečné drátenícké magii a nezlomnému duchu si zajistěte pomoc nových přátel, obnovte portály a znovu sjednoťte Bandle City!


Feed the Cups – Early Access

Vývojář: Vambear Games

Vydavatel: IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, oddechové

„Feed the Cups“ je online kooperativní hra pro více hráčů Roguelite. Provozujte obchod s nápoji, doplňujte zásoby, připravujte ingredience, přijímejte objednávky, vyrábějte nápoje, uklízejte a kontrolujte vybavení. Připojte se ke svým přátelům společně! Buďte opatrní, protože příliš mnoho chyb může způsobit, že „tlak“ prudce vzroste!



ČTVRTEK 22. 2.


CorpoNation: The Sorting Process

Vývojář: Canteen

Vydavatel: Playtonic Friends

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, politické, simulátor života

Dostali jste za úkol roztřídit genetické vzorky národa Ringo. Za získané kredity můžete nakupovat, hrát hry a včas platit účty. Nepoctiví pracovníci se vás mohou pokusit zlákat ke zradě milovaného zaměstnavatele, ale my víme, že vy ze sebe vydáte 110 %.

Zažijte lineární dystopický příběh, ve kterém budete pracovat jako laboratorní technik pro stát vlastněný korporací. Vaším úkolem je zorganizovat záhadnou sbírku genetických vzorků a zůstat vzorným zaměstnancem navzdory vzpurným nepoctivcům, kteří se vás snaží naverbovat. Slavný CorpoNation spoléhá na to, že budete pilně pracovat a vracet peníze zpět do ekonomiky.


Garden Life: A Cozy Life Simulator

Vývojář: stillalive studios

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, Xbox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Odpočinkové, simulátor

Garden Life je relaxační zahradní hra, ve které si v klidném a barevném světě vytvoříte zahradu svých snů. Sázejte a přidávejte ozdoby svým vlastním tempem a proměňte zarostlý zapomenutý pozemek v kvetoucí komunitní zahradu.


Inkulinati

Vývojář: Yaza Games

Vydavatel: Daedalic Entertainment

Vychází na platformy: PC, Xbox One, XBox Series X/S, Switch, PS4, PS5

Žánry: Tahové, strategie

Inkulinati je tahová strategie inspirovaná středověkými rukopisy. Nakreslete svou armádu bestií a rozlijte inkoust nepříteli, poražte středověké superhvězdy a sbírejte perky, abyste uvolnili skryté schopnosti. Být mistrem brku není snadné, proto se soustřeďte a moudře plánujte každý tah. Vydejte se na cestu a staňte se největším Inkulinátorem všech dob!

Nenechte se zmást vzhledem. Inkulinati je hra plná nuancí a výzev pro mozek, která prověří i ty nejzatvrzelejší stratégy. A jak ví každý zocelený generál v křesle, vše začíná u vašich jednotek, kterým říkáme bestie. K dispozici je několik smrtících (a bizarních) bestií, které si můžete odemknout. Všechny mají své speciální individuální schopnosti a také schopnosti specifické pro danou třídu, které způsobují různé efekty. A když tyto Bestie pracují ve shodě, strhne se symfonie ničení, smrti, až doslova apokalypsy.


Pacific Drive

Vývojář: Ironwood Studios

Vydavatel: Kepler Interactive

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční

Pacific Drive je hra o přežití v autě z pohledu první osoby, ve které je vaším jediným společníkem auto. Projíždějte surrealistickou rekonstrukcí severozápadního Pacifiku a čelte nadpřirozeným nebezpečím, když se vydáte do olympijské vyloučené zóny. Každý výlet do divočiny přináší jedinečné a podivné výzvy, zatímco obnovujete a vylepšujete své auto z opuštěné garáže, která slouží jako vaše domovská základna. Shromažďujte vzácné zdroje a zkoumejte, co všechno v Zóně zůstalo; odhalte dávno zapomenutou záhadu a zároveň se naučte, co přesně je potřeba k přežití v tomto nepředvídatelném a nepřátelském prostředí.


Rail Route

Vývojář: Bitrich.info

Vydavatel: Bitrich.info

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Hra opouští Early Access ve verzi 1.0.

Začněte s několika stanicemi, navrhněte své první železniční tratě a zažijte radost z toho, že váš první vlak dokončí svou trasu. Přijímejte zakázky, abyste získali peníze a body za vylepšení, čímž odemknete nové technologie, které do vaší sítě zavedou další vlaky a automatizační nástroje. S každou další stanicí a zakázkou roste složitost, ale také vaše mistrovství. Zažijte vzrušení při sledování vývoje vaší železniční sítě od několika jednoduchých tratí až po rušný automatizovaný provoz. Automatizace ve hře Rail Route není pouhou funkcí – je to komplexní, uspokojující výzva. Jak se vaše strategie rozvíjí, každé rozhodnutí o umístění návěstidel a plánování zakázek přidává další ozubené kolo do složitého stroje vaší sítě. A když vlaky hladce kloužou po kolejích a fungují bezchybně samy, pocítíte to jedinečné uspokojení – nejen z dobře odvedené práce, ale i z ovládnutí světa, který jste sami vytvořili.


Solium Infernum

Vývojář: League of Geeks

Vydavatel: League of Geeks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové

Vydání se z minulého týdne posunulo na 22. 2.

Připravte se na Solium Infernum, velkolepou strategickou hru plnou politiky, intrik a zrady, která se odehrává v nejvyšší pekelné aréně.

Jako mocný padlý arcipadouch, zlověstný vládce pekelného království, jste uchazečem o pekelný trůn – Velké temné veličenstvo je nezvěstné a horečná konkláve požaduje vyhlášení náhrady. Velte hrůzným legiím, získávejte mistrovské pretoriány, provádějte zlověstné rituály a přetlačujte své soupeře, abyste se stali novým Temným Veličenstvem Pekla.


The Tribe Must Survive

Vývojář: Walking Tree Games GmbH

Vydavatel: Starbreeze Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, strategie

Hra The Tribe Must Survive se odehrává v ponuré lovecraftovské době kamenné a je o hledání způsobů, jak se rozvíjet a chránit svůj kmen před tím, co na něj číhá ve stínech.
Všichni členové vašeho kmene mají svou vlastní osobnost a vůli, která je vede k tomu, aby si dělali většinou to, co chtějí. Naštěstí s nimi můžete manipulovat pomocí rituálů, budov, vylepšení a dalších obtížných rozhodnutí, abyste dosáhli svého. Ať už to stojí cokoliv… Kmen musí přežít!


Ruff Ghanor

Vývojář: DX Gameworks

Vydavatel: DX Gameworks, Magalu Games, Nonsense Creations

Vychází na platformy: PC, PS

Žánry: Strategie, rogue, karetní

Připravte se na epickou a náročnou cestu, na níž se stanete Ruffem Ghanorem, mladým klerikem, který se má postavit tyranskému Rudému drakovi Zamirovi a osvobodit království od jeho neúprosného útlaku. Ruff, vycvičený mnichy z kláštera svatého Arnalda, bude čelit silám strašlivého draka, aby ochránil svůj lid a zároveň odhalil pravdu o sobě samém.


Yohane the Parhelion – NUMAZU in the MIRAGE

Vývojář: BeXide Inc.

Vydavatel: BeXide Inc.

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Karetní, roguelike, RPG

Deckbuildingový roguelite, který se hraje pomocí magických karet.
Další příběh Yohane je tady.

Yohane pracuje jako věštkyně v Numazu a dny tráví se svými přáteli.
Náhodou se jí do rukou dostane staré zrcadlo.

Yohane se obává, že její věštby nejsou přesné, a rozhodne se pomocí něj provádět „Magické věštění ze zrcadla“.
Náhle zrcadlo začne zářit a vcucne Yohane dovnitř!

V zrcadle najde „Reverzní Numazu“, což je obrácená replika skutečného Numazu!
V tomto tajemném světě se navíc dá kouzlit pomocí karet.
Zároveň se jejím přátelům ve skutečném světě začnou dít podivné věci, jedna po druhé.
Aby je Yohane zachránil, musí projít „Reverzním Numazu“!
Co ji čeká?

Tajemný zrcadlový svět, který se mění pokaždé, když do něj vstoupíte.
Jakou budoucnost si Yohane po nesčetných možnostech vybere?
V druhém Numazu začíná nový příběh!


PÁTEK 23. 2.


9-Bit Armies: A Bit Too Far – Early Access

Vývojář: Petroglyph

Vydavatel: Petroglyph

Vychází na platformy: PC

Žánry: RTS, válečné

Rozpoutejte voxelovou válku ve hře 9-Bit Armies: A Bit Too Far. Veďte moderní armádu, budujte základny, odemykejte jednotky a útočte v totální válce. Bojujte na souši, na moři i ve vzduchu ve více než dvou desítkách misí, v online střetech nebo v kooperaci. Snadné se naučit, výzva dosáhnout mistrovství.


Shadowkin

Vývojář: The Fox Knocks

Vydavatel: The Fox Knocks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Bullet-hell, roguelike

Čelte vlnám nepřátel při cestování z místnosti do místnosti v systému automatické střelby. Vy a váš společník (AI nebo 2. hráč) musíte spolupracovat a vytvářet sestavy, které se vzájemně doplňují, a zároveň prozkoumávat větvící se cesty různými zónami a světy v roguelitovém prostředí.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...