Herní Novinky 5. – 11. února 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 5. – 11. února 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Granblue Fantasy: Relink, Suicide Squad: Kill the Justice League a Dungeon Legends 2 : Tale of Light and Shadow. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 29. ledna – 4. února 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 5. 2.


Tales of Spark – Early Access

Vývojář: Ice and Fire Isle Studio

Vydavatel: Ice and Fire Isle Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční, hack&slash

Legenda praví, že v dávných dobách byl Gonggong poražen Zhurongem, který v záchvatu vzteku velkým úderem poškodil horu Buzhou, sloup držící nebe. Hora se rozbila, následovala velká povodeň a utrpení. Nüwa nemohla unést ztráty na životech, sbírala a tavila kameny, aby nebe opravila. Při opravě však zůstaly čtyři magické Jiskry s ohnivou, hromovou, chladovou a jedovou silou, které se vytvořily a rozptýlily do všech stran na zemi.

Mezi nimi byla Ohnivá jiskra rozptýlena do království Západní paša, Hromová jiskra do Velké pastviny, Chladová jiskra do pohoří Kunlun a Jedová jiskra do Jižního Ťiang-že. Čtyři jiskry, rozmanitá kouzla, pokud se shromáždí, získají obrovskou moc. Proto se o ně dlouho vedly odvážné boje a lstivé bitvy.


ÚTERÝ 6. 2.


Clem

Vývojář: Mango Protocol

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Záhadné, puzzle, únikovka

Probouzíš se v chladné, slabě osvětlené místnosti a tvé smysly si pomalu zvykají na prostředí, které je ti kupodivu povědomé. Přetrvává ve vás zvláštní pocit, který vám připomíná, že něco není v pořádku. Když se zorientuješ, tvou pozornost upoutá zvláštní předmět na zemi. Před vámi leží zápisník s nápisem „CLeM“. Když se začteš do jeho stránek, pokrytých složitými náčrtky hmyzu doprovázenými nejasnými symboly, najdeš poznámku se záhadným vzkazem: „Přineste mi KRÁSU.“ Z rozluštění obsahu tě vyruší hlas…


Foamstars

Vývojář: Toylogic

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PS4, PS5

Žánry: Střílečka, PVP

Nechte létat bubliny!

Připravte se na pěnové šílenství v nové pěnové střílečce 4v4, ve které se budete probíjet bitvami pomocí pěny k útoku, stavění a obraně!

Je čas bojovat proti pěně pěnou!
Zaútočte na své protivníky tím, že je polijete pěnou! Když je dostatečně zasáhneš, pěna se na ně vyvalí a oni zůstanou zcela bezbranní.

Vytvářejte 3D bitvy s horami pěny, která se staví a mění terén kolem vás.
Formujte krajinu tak, aby měl váš tým navrch, a udržujte protivníky v pozoru!


Arms Trade Tycoon: Tanks – Early Access

Vývojář: FunGi

Vydavatel: MicroProse Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, válečné, historické

„Arms Trade Tycoon: Tanks“ je simulační hra, která vás postaví do čela malé a mladé společnosti obchodující se zbraněmi, která se specializuje na stavbu a prodej tanků po celém světě. Utvářejte historii tankové války při výzkumu, navrhování, výrobě a prodeji dokonalých bojových strojů od úsvitu tankové války až po moderní dobu. Každé vaše konstrukční rozhodnutí bude prověřeno na bojišti, počínaje malými potyčkami a konče světovými válkami. Každý obchod, do kterého se zapojíte, ovlivní vaši společnost a změní světové dějiny. Rozšiřte své impérium obchodu se zbraněmi, monopolizujte trhy a dokažte, že jste hodni označení skutečný zbrojní magnát a konstruktér tanků!


Finding Anastasia

Vývojář: AK Studio

Vydavatel: AK Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, akční

Dostanete e-mail od své bývalé přítelkyně.
Z něj se dozvíte, že váš rozchod byl nastražený a dívka sama byla unesena.
Ve stejnou chvíli se vydáte svou milovanou hledat. Před vámi čeká spousta záhad a mystiky.

Hra je detektivní hororový thriller s pohledem z první osoby, standardním ovládáním a propracovaným příběhem.


Vampire: The Masquerade – Justice

Vývojář: Fast Travel Games

Vydavatel: Fast Travel Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR, Horor, RPG

Staňte se upírem. Vyjdi z temnoty a pij krev své kořisti. Využívejte kradmosti, přesvědčování a arzenál vylepšitelných schopností, abyste se nepozorovaně proplížili kolem nepřátel nebo potrestali viníky v zapadlých uličkách nočních Benátek.

Vampire: Vampýr: The Masquerade – Justice je otevřená, příběhová dobrodružná RPG hra zasazená do světa World of Darkness. Máte moc zasáhnout strach v srdcích zločineckého podsvětí jako nevystopovatelný stín a vybírat si cíle jeden po druhém.

Hra vyžaduje VR. Hra vyšla v listopadu 2023 na Meta Quest a PS5 (VR).


STŘEDA 7. 2.


Touhou Danmaku Dagura Phantasia Lost

Vývojář: UnknownX

Vydavatel: Alliance Arts

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hudební, akční, visuální novela

Rytmická hra, ve které mohou hráči hrát populární úpravy písní projektu Touhou. Přestavba hry „Touhou Danmaku Kagura“ na samostatnou verzi se zcela novým příběhem.


Shanghai Summer

Vývojář: FUTU Studio

Vydavatel: Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5

Žánry: Visuální novela

Šanghaj, 2003

Baichuan najednou cítí, že s jeho životem není něco v pořádku – někdy má pocit, že vidí své vzpomínky, které jsou tak skutečné, a přitom tak neznámé. Zdá se, že vše začíná nečekaným pozváním Baichuanovy bývalé přítelkyně Qiuyu, která je již mnoho let pryč.

Dvanáct letních dnů, stejně jako dvanáct jasných snů…

„Zdá se, že čas na tebe působí nepřirozeně.“


WitchHand

Vývojář: Jon Nielsen

Vydavatel: Jon Nielsen

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, manažerské, simulátor, strategie

Ve hře WitchHand si pomocí karet budujete říši čarodějnic. Maximalizujte produkci svých vesnic a strategicky využívejte zdroje k vylepšování a rozšiřování. Zaměřte se na obchod, alchymistický výzkum nebo válku, abyste zajistili svému sabatu místo mezi Radou osudu a ovlivnili osud všech. Spolupracujte se svými sousedy, abyste si zajistili lepší budoucnost, nebo je rozdrťte a použijte jejich kosti jako palivo pro svá kouzla. Když každou noc nastane hodina čarodějnictví, síly vaší čarodějky jsou nejsilnější, zatímco neviditelné síly pracují proti vám. Pokud chcete odolat přicházející temnotě, musíte svůj sabat rozšířit a řídit do nových výšin. Žádný odpočinek pro hříšnice.



ČTVRTEK 8. 2.


Helldivers 2

Vývojář: Arrowhead Game Studios

Vydavatel: PlayStation PC LLC

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční, střílečka, kooperativní

Svoboda. Mír. Demokracie.
Vaše super pozemská práva. Klíčové pilíře naší civilizace.
Samotné naší existence.
Ale válka zuří dál. A vše je opět ohroženo.
Přidejte se k největší vojenské síle, jakou kdy galaxie viděla, a udělejte z této země bezpečné a svobodné místo k životu.


Konosuba – God’s Blessing On This Wonderful World! Love For These Clothes Of Desire

Vývojář: MAGES. Inc.

Vydavatel: PQube

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: Visuální novela

Sledujte Kazumu a jeho společnost, kteří objeví tajemnou „černou desku“, která je prokleje touhami opačnými k jejich osobnosti. Parta nyní musí najít a nakrmit desku přísadami, aby vytvořila oblečení, které odpovídá jejich novým touhám a naplňuje je, a tím se zbavila svého prokletí. Jste připraveni setkat se s Temnotou v roli nelítostné dominy? A co třeba Aqua jako primadona a bohyně? Nebo Megumin jako hrdou vůdkyni Ligy lolitek?


The Inquisitor

Vývojář: The Dust S.A.

Vydavatel: Kalypso Media

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, RPG, adventura

Inkvizitor je temná fantasy adventura s akčními prvky, která vás nutí čelit obtížným morálním rozhodnutím. Hra se odehrává v alternativní verzi (náboženské) reality. Inspirováno bestsellerovou knižní sérií Inkvizitor od Jacka Piekary. Jakmile je Ježíš přibit na kříž a je blízko smrti, pohltí ho naprostý vztek. Uvolní se a rozpoutá násilnou pomstu na všech nevěřících. Uplynula staletí a nyní v této krví nasáklé církvi brutálně prosazuje víru armáda fanatických inkvizitorů.

Jste Mordimer Madderdin, inkvizitor ve službách Boha, vyslaný do města Koenigstein, které je sužováno řadou záhad a hříchů. Vyřešte různé případy a zločiny těch, kteří se provinili proti víře, a zároveň odhalte pravdu o temném zlu z jiné říše, které se snaží proniknout do světa živých.

Staňte se nejvyšším svatým soudcem a porotou: Vaším úkolem jako inkvizitora je udržovat pořádek a prosazovat víru v Boha. Svět je však plný hříšníků, kteří sešli z cesty. Rozhodujte o osudech těch, které soudíte, v mnoha příběhově provázaných případech a misích. Toto je svět, kde se morálka a to, co je správné, od sebe dávno vzdálily. Prokážete tedy milosrdenství, nebo nehynoucí víru ve Svatý zákon?


PÁTEK 9. 2.


Nathan Morgan: Dilemma

Vývojář: 98 INTERACTIVE

Vydavatel: 98 INTERACTIVE

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, akční, FPS

Nathan Morgan: Dilema je detektivní hra pro jednoho hráče. Detektiv Nathan Morgan, který působí ve státě, je pověřen sledováním stop záhadné vraždy v Bennettově sídle. Naším cílem je najít vraha s využitím získaných poznatků.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...