Herní Novinky 29. ledna – 4. února 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 29. ledna – 4. února 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: Enshrouded, TEKKEN 8, Stargate: Timekeepers, Like a Dragon: Infinite Wealth a Unforetold: Witchstone. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 22. – 28. ledna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 29. 1.


Chronique des Silencieux

Vývojář: Pierre Feuille Studio

Vydavatel: Pierre Feuille Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, point&click, adventura

Hra se odehrává v jižní Francii v 70. letech minulého století a hrajete v ní za soukromé očko, které má za úkol vypátrat tajemství tvrdohlavého starého muže. Při sledování stop musíte neustále myslet : klást otázky svědkům, odhalovat jejich lži, vyslovovat hypotézy o příčinách a nakonec se postavit mlčenlivým, kteří utíkají před svou minulostí.

Je vám svěřen zvláštní případ Viktora Dousvalona. Tento starý profesor historie je známý tím, že svůj minulý život zahaluje tajemstvím pro všechny kolem, včetně své vlastní dcery Catherine. Zdánlivě neškodná nehoda však rozhodne, že si vás najme, abyste Catherine pomohli vypátrat kroky jeho života.

Proč jednoduše nevypráví svůj vlastní příběh ?

Proč se Catherine, která se v posledních letech ke svému otci chovala tak odtažitě, najednou chce o něm něco dozvědět?

Váš první případ bude rozhodně delikátní…
K prolomení mlčení stačí cokoli!
Nechte se vtáhnout do šikovné detektivní práce : prohledávejte rodinné dokumenty, pokládejte osobní otázky, volejte v nevhodnou dobu a buďte obecně vlezlí.


Dungeon Legends 2 : Tale of Light and Shadow

Vývojář: Dreaming Wizard Games, Łukasz Radziejewicz

Vydavatel: Dreaming Wizard Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční, dungeon crawler

Zapomenuté tunely, zdánlivě nekonečné a prázdné, zevnitř vyzařují zlověstnou energii. Ať už se v jejich hlubinách skrývá cokoli, zdaleka se netěší, že je někdo vyrušuje. Dungeon Legends 2 vás vtáhne do hry plné průzkumu a bojů v reálném čase proti hordám příšer obývajících podzemní svět. Úspěch závisí na vývoji postavy, neúnavném hledání vynikajících předmětů a lektvarů, které vám pomohou přežít, a na ovládnutí magie prostupující vaším okolím.


ÚTERÝ 30. 1.


Corsairs Legacy – Pirate Action RPG & Sea Battles – Early Access

Vývojář: Mauris

Vydavatel: Mauris Games OU

Vychází na platformy: PC

Žánry: Námořní, RPG, akční, simulátor

Připravte se na velké dobrodružství ve hře „Corsairs Legacy“, ve které hrajete za Rufuse Monroea, dobrodružného pašeráka, který přepravuje náklad prostřednictvím námořních hlídek v Karibiku. Když se však obyčejný nájezd na ostrovy Trinidad a Tobago zvrtne, Rufus a jeho posádka se setkají tváří v tvář se španělskou námořní hlídkovou lodí, což vede k začátku nového a nečekaného dobrodružství.

Ve hře “ Corsairs Legacy“ se připojíte k Rufusovi a jeho posádce na nebezpečné plavbě Karibikem a zúčastníte se řady stále nebezpečnějších pirátských výprav. Od pašování přes přísně střežené vody až po účast v námořních bitvách proti mocným říším – budete muset využít veškerý svůj důvtip a dovednosti, abyste zůstali naživu a dosáhli svých cílů.

Mnoho detailů hry ‚Corsairs Legacy‘ bylo navrženo podle historických předloh.

Připravte se tedy na dobrodružství ve hře ‚Corsairs Legacy‘. Dokážete přežít nebezpečí Karibiku a stát se legendárním pirátem, nebo padnete rukou svých nepřátel? Volba je v tomto pirátském dobrodružství jen na vás. ‚Corsairs Legacy‘ čeká!


JOY OF PROGRAMMING – Software Engineering Simulator – Early Access

Vývojář: Prof. Scherer

Vydavatel: PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Programování, automatizace, logické, výukové

Používejte skutečný kód jazyka Python k automatizaci strojů, robotů, dronů a dalších zařízení: Naprogramujte samořídící vozidla, prolomte hesla, použijte strojové učení, automatizujte logistiku, použijte zpracování obrazu k navádění raket. Získejte skutečné programátorské dovednosti a řešte vzrušující programátorské výzvy.



STŘEDA 31. 1.


Trinity Survivors – Early Access

Vývojář: Flyway Games

Vydavatel: Flyway Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hack&Slash, RPG, roguelike, akční

Trinity Survivors představuje inovativní formu akční roguelitové hry, ve které se v boji strategicky kombinují tři různé postavy. Postavte se spoustě různých nepřátel a využijte širokou škálu dovedností, abyste v boji zvítězili. Poznejte vyvíjející se sílu každé postavy, která vám umožní zdolávat stále náročnější úrovně a dosahovat vyšších skóre. Odměny získané v boji využijte k odemykání nových postav, vylepšování svých schopností a sbírání cenné kořisti. Čeká na vás nekonečná řada nových výzev.


Speed Crew

Vývojář: Wild Fields

Vydavatel: Wild Fields

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, akční, závodní

Shromážděte svou elitní posádku 1-4 hráčů a užijte si vysokooktanový zážitek, který je k dispozici online i lokálně (pravděpodobně na gauči u kamaráda). Zúčastněte se závodních šampionátů, opravujte přijíždějící vozy, překonávejte výzvy, jako jsou posunovací plošiny a Dominion Torrento, a zajistěte si vítězství. Čeká na vás zábavné a chaotické dobrodružství zahrnující čtyři desetiletí, od 70. do 00. let.

Sestavte si posádku v boxech až se 4 členy, zadávejte úkoly a provádějte čisté opravy, abyste zdvojnásobili své body a vyhráli šampionát. Klíčem k vašemu úspěchu je týmová práce! Jako párty hru ji vřele doporučujeme hrát s rodinou a přáteli, abyste odemkli maximální chaos. I když se může zdát, že si ji užijete sólo, méně stresující, buďte si jisti, že chaos bude stále vaším stálým společníkem.

Vaším úkolem je dostat řidiče co nejrychleji zpět na trať. S ohledem na to budete muset diagnostikovat problémy s auty, provádět efektivní opravy pomocí různých nástrojů a procházet dynamickými, nebezpečím naplněnými boxovými uličkami. Usilujte o zlato v šampionátu a dejte facku otravnému Dominionu Torrentovi. Nezapomeňte také pro správnou motivaci fackovat své spolubojovníky.

Prozkoumejte 48 úrovní ve 4 kapitolách, odemkněte sponzorované závody a najděte skryté ceny – vždy na vás čeká nová výzva. Bouře, déšť, láva – nic nemůže váš tým zastavit! Objevte zábavný, namluvený a animovaný příběh vaší posádky a jejího soupeření s Dominionem napříč čtyřmi dekádami šampionátů.


ČTVRTEK – 1. 2.


Granblue Fantasy: Relink

Vývojář: Cygames

Vydavatel: Cygames

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Akční, JRPG

Granblue Fantasy se odehrává v Nebeské říši, světě, kde se ve velké modré ploše vznáší nespočet ostrovů. Ujměte se role kapitána nebeské posádky, ke které se připojí malý dráček Vyrn a mladá dívka s tajemnými schopnostmi jménem Lyria. Společně s pestrými členy posádky, mezi nimiž jsou králové i ztroskotanci, plujete na Estalucii, bájný ostrov za koncem oblohy.

V nebeské říši Zegagrande jsou ostrovy střeženy mocnými bytostmi známými jako prvotní bestie a větry přinášejí příběhy o tajné organizaci známé jako Avijská církev. Odhalte síť intrik sahající daleko za hranice Zegagrande a zapojte se do bitvy o osud samotné Nebeské říše.

Hra lze hrát sólo nebo v kooperaci až 4 hráčů.


Boxes: Lost Fragments

Vývojář: Big Loop Studios

Vydavatel: Snapbreak

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, oddechové, puzzle

Jako legendárního zloděje vás další úkol vyláká do velkolepého a honosného sídla. Najdete tam řadu skříněk s hlavolamy, které jsou určeny k neznámému účelu. To, co mělo být rychlým vniknutím a odchodem, se postupně změní ve váš vlastní trýznivý boj za svobodu a odpovědi.


PÁTEK 2. 2.


Jujutsu Kaisen Cursed Clash

Vývojář: Byking Inc.

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, bojové, anime

Ovládněte Jujutsu svých oblíbených kouzelníků a prokletých duchů! Vezměte s sebou kamaráda a ponořte se do světa JUJUTSU KAISEN v této akcí nabité bojové hře 2 vs 2!


Suicide Squad: Kill the Justice League

Vývojář: Rocksteady Studios

Vydavatel: Warner Bros. Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, DC

Připojte se k nově „naverbovaným“ členům nechvalně proslulé Task Force X Amandy Wallerové (alias Sebevražedného oddílu), Harley Quinn, Deadshotovi, kapitánu Boomerangovi a King Sharkovi, kteří se vydávají na nemožnou misi s cílem zabít Ligu spravedlnosti. Vrhněte se do rozsáhlého a dynamického otevřeného světa Metropolis zpustošeného Brainiacovou invazí a terorizovaného hrdiny, kteří ho kdysi chránili.

Každý člen oddílu si přináší vlastní mechaniku procházení, která mu pomáhá procházet rozlehlou a bitvami zničenou Metropolis a kombinuje volný průzkum a bojovou vertikalitu pro nezapomenutelný zážitek. Hráči mohou volně experimentovat s různými herními styly, aby na své nepřátele seslali maximální poškození. Ať už v režimu pro jednoho hráče, nebo online až se třemi kamarády, hráči se mohou této sebevražedné mise ujmout po svém.


Persona 3 Reload

Vývojář: ATLUS

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: JRPG, strategické

Ponořte se do Temné hodiny a probuďte hlubiny svého srdce. Persona 3 Reload je úchvatná reimaginace žánrově určujícího RPG, přerozená pro moderní dobu s nejmodernější grafikou a hratelností.


Legendary Hoplite

Vývojář: TripleBricksGames

Vydavatel: Ravenage Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, RPG, akční

Zahrajte si za Dia, mladého velitele inspirovaného starými hrdiny z řeckých bájí, jako jsou Achilles, Hektor a Perseus. Pomocí oštěpů, mečů a štítů zabíjí tisíce nestvůr útočících na město Ithaka. Dio musí teprve objevit svou skutečnou sílu s širokým výběrem vybavení, které může používat, vyvolávat božské síly a povolávat do boje celé nové armády. Je to válka o osud lidstva.

Příšer, které se pokusí prolomit vaši obranu, je mnoho a jsou rozmanité. Budete muset pečlivě promyslet taktiku boje a rozložení sil, zejména při střetu s legendárními bossy.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...