Herní Novinky 11. – 17. září 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 11. – 17. září 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Starfield a Baldur’s Gate 3. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 4. – 10. září 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 11. 9.


Tavernacle!

Vývojář: Dama Dama Games

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tower defense, strategické, kooperativní, akční

Na Levou-horní Zemi padl stín, který ohrožuje říši trpaslíků. Na obzoru se shromažďují nestvůry připravené uvrhnout svět do éry vystřízlivění. Zajistěte, aby byly temné hordy zahnány zpět a pivovar nepřestal pumpovat krev trpasličího lidu. Tak popadni kladivo, naplň hrnek a pusť se do řemesla, abys ochránil pivo.


Hauma – A Detective Noir Story

Vývojář: SenAm Games

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, visuální novela

Hauma je vizuální román s noir dedukcí odehrávající se v srdci Mnichova. Vžijte se do role Judith, bývalé detektivky s bystrým vtipem a talentem pro vyřizování účtů, která odhaluje spiknutí v nejvyšších kruzích městské společnosti. Prozkoumejte skutečné lokace v jedinečném výtvarném stylu, který vás vtáhne do světa hlavního města Bavorska. Od historického Domu Umění až po další nečekaná místa, objevte kousky skryté historie, které objasní minulost města.


HUMANKIND – Cultures of Oceania Pack – DLC

Vývojář: AMPLITUDE Studios

Vydavatel: SEGA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, 4x, tahové

Vydejte se vstříc novým obzorům s DLC HUMANKIND – Cultures of Oceania.


ÚTERÝ 12. 9.


Eternights

Vývojář: Studio Sai

Vydavatel: Studio Sai

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Anime, hack&slash, simulátor rande

Eternights je jedinečná kombinace randění a akce, ve které mohou hráči prozkoumávat postapokalyptický svět plný nebezpečí, lásky a dobrodružství.

Jednoho dne něco nebo někdo proměnil lidi v nebezpečná monstra. Jediné, co je teď zajímá, je násilí a moc. Právě oni stojí mezi vámi, lékem a světem, který chcete. A co je nejdůležitější? Bojujete nejen za své vlastní přežití – bojujete za ty, které milujete.

Blížící se konec světa je skvělým začátkem konverzace! Když zrovna neprozkoumáváte dungeony, můžete se rozhodnout strávit čas sbližováním se s pěticí svérázných a sympatických postav. Prozkoumejte jejich příběhy a sbližte se s nimi, abyste odemkli jedinečné schopnosti a kouzla, která můžete použít v boji.

Pátrání, prolézání dungeonů, randění… je toho prostě příliš mnoho, co se dá za jeden den stihnout, a každá oblast má svůj termín! Sblížíte se se svým důvěrníkem, abyste prohloubili svůj vztah a odemkli nové dovednosti? Budete prohledávat pustinu kvůli zásobám? Posílíš se tréninkem se svými společníky? Nebo to všechno budete ignorovat a při první příležitosti se vydáte do dungeonu? Je to jen na vás, ale nezapomeňte, že čas běží.


MythForce

Vývojář: Beamdog

Vydavatel: Aspyr

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční, RPG, roguelike

Staň se komiksovým hrdinou ve fantasy světě sobotního dopoledne.

V pravém roguelike módu budete muset při každé porážce začít znovu od začátku – ale s každým dalším hraním budete o něco silnější.


Nour: Play with Your Food

Vývojář: Terrifying Jellyfish

Vydavatel: Panic

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Oddechové, simulace

Nour je umělecká experimentální hra s jídlem, která kombinuje lákavé vizuální efekty, dynamické rytmy a hravé zkoumání. Hra Nour, která není omezena hodnocením, časovým limitem ani realismem, vás zve k hraní si s jídlem v různých surrealistických scénách od pohodových až po odvázané – od symfonie toustovačů po vanu plnou zmrzliny a ještě dál. Objevte znovu radost ze hry v této jedinečné gurmánské fantazii.


The Isle Tide Hotel

Vývojář: Wales Interactive, Interflix Media

Vydavatel: Wales Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Visual novela, filmové, detektivní, point&click

Prozkoumejte tajemný hotel a infiltrujte kult v této FMV detektivní hře s oceňovanými herci. Při sbírání stop a vyslýchání hostů záleží na každém rozhodnutí. Podaří se vám odhalit zlověstná tajemství v hotelu The Isle Tide dříve, než bude pozdě na záchranu zmizelé dcery?

Hotel je otevřen každé tři roky na tři noci a schází se v něm podivná směsice barvitých postav skrývajících osobní traumata, aby odhalila jedinou nit, která je spojuje. Jejich hledání smyslu života. Dnes večer se však tato tajemná organizace musí rozhodnout, zda poruší vlastní etiketu a předá dospívající dívku svému nepolapitelnému zakladateli, doktoru Anistonovi, který slibuje, že její oběť uzavře jejich poslání.


Mary Skelter Finale

Vývojář: Compile Heart, Idea Factory, Ghostlight

Vydavatel: Idea Factory International

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG, tahové

Poslední díl trilogie. Dočkají se Krvavé panny konečně svého štěstí až navěky?

Vězení – živé vězení pro lidi, pohřbené 666 metrů pod zemí. Objevilo se náhle před několika desítkami let, zrodila se v něm monstra zvaná Marchen a hlídkují v něm šílenství vyvolávající Noční můry.

Skupina vězňů, Jack a Krvavé panny, byli převtělení pohádkáři, kteří se odvážili utéct. Vyšplhali ze dna věže na povrch, plni naděje…

Venku však ležely tisíce mrtvol, které se máčely v moři krve. Stály tam bytosti známé jako Růžový masakr a usmívaly se. V tu chvíli byla naděje zničena. Skupina se roztrhla a Jack s Krvavými pannami se rozprchli na své vlastní cesty.

Odděleni, každý z nich je přitahován k požírajícímu Vězení, které se vznáší na obloze…
Toto je závěr příběhu o Krvavých pannách.

Hra vyšla v roce 2021 na PS4 a Switch.


STŘEDA 13. 9.


Super Bomberman R 2

Vývojář: KONAMI

Vydavatel: KONAMI

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, battle royale

Nejnovější titul ze série party battle her SUPER BOMBERMAN R!
S novými dobrodružstvími a herními režimy má největší objem obsahu v historii série.

Hra obsahuje nejen offline bitvy, které lze hrát s rodinou a přáteli, ale také online bitvy, které spojují hráče z celého světa, a také režim pro jednoho hráče.


God Of Weapons

Vývojář: Archmage Labs

Vydavatel: Archmage Games Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, roguelite, akční

Svět byl kdysi jasným a krásným místem plným světla a zázraků. Jednoho dne se však zemí přehnala zlá síla, která ukradla světu světlo a uvrhla ho do temnoty. V důsledku toho se po světě rozšířil chaos a zkáza a mnozí se obávali, že temnota nikdy neskončí.


Gunbrella

Vývojář: doinksoft

Vydavatel: Devolver Digital

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Side-scroller, roguelike, akční, plošinovka

Gunbrella je drsné noir-punkové akční dobrodružství odehrávající se ve světě závislém na rychle ubývajících přírodních zdrojích.

Vžijte se do deštěm zmáčených bot drsného zálesáka, který se vydává na cestu za pomstou a vstupuje do neznámého města vyzbrojen pouze titulním Gunbrella, střelnou zbraní velkého kalibru, která slouží jako deštník.

Vaše nekompromisní vyšetřování se brzy zaplete do vnitřních záležitostí děsivého spolku ghúlů, gangsterů, policistů a kultistů a do problémů spojených s vykořisťováním korporací.


Heretic’s Fork

Vývojář: 9FingerGames

Vydavatel: Ravenage Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, arkádové, akční

Drahý kandidáte,

Děkujeme vám za zaslání žádosti o pozici Hell’s Manager. Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout tuto práci a srdečně vás vítáme v našem týmu. Jak možná víte, máme určité problémy s přemnožením, které, jak věříme, lze s vaší pomocí vyřešit.

Vaše úloha bude zahrnovat nejen řízení současné populace, ale také zavádění inovativních strategií pro zefektivnění našeho provozu. Vaším úkolem bude trestat hříšníky pomocí našeho nejmodernějšího počítačového systému HERETIC’S FORK, který vyvinula společnost DeusVult Inc.

Jsme přesvědčeni, že vaše schopnosti a odborné znalosti významně přispějí k udržení pořádku a efektivity v našem jedinečném prostředí. Těšíme se, že se stanete naším členem a uvidíme, jaký pozitivní dopad budete mít na naši organizaci.


Land Above Sea Below

Vývojář: Glasscannon Studio

Vydavatel: Skystone Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, logické, puzzle, strategické

Land Above Sea Below je atmosférická budovatelská strategie a logická hra, ve které musíte postavit svůj ostrov z dílků tak, abyste co nejvíce zvýšili jeho výšku a zabránili jeho zaplavení neustále stoupající hladinou moře.


URBO

Vývojář: Door 407

Vydavatel: Door 407

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, puzzle, strategické

URBO je relaxační a meditativní logická hra zaměřená na budování města. Začněte s prázdnou mřížkou krajiny, vyberte si architektonický styl a stavte. Snažte se vyhovět potřebám svých obyvatel i vlastnímu estetickému vkusu a sledujte, jak vaše město vzkvétá.

Hra obsahuje VR mód.


Karting Superstars – Early Access

Vývojář: Original Fire Games

Vydavatel: Original Fire Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní

Každá závodní legenda má svůj původ. Pro mnohé z nich byl původem motokárový sport. Hra Karting Superstars od tvůrců hry Circuit Superstars je ódou na nejčistší formu závodění, kde jezdci soupeří v těsném souboji rychlosti a přesnosti. Pojďme závodit!


Axis Football 2024

Vývojář: Axis Games

Vydavatel: Axis Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sportovní

Axis Football je fotbalová simulace s nejlepším franšízovým režimem, rozsáhlými úpravami a realistickou hratelností.


ČTVRTEK 14. 9.


The Crew Motorfest

Vývojář: Ubisoft Ivory Tower

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Závodní, akční

Vítejte na Motorfestu, dokonalém zážitku z jízdy. Prozkoumejte pulzující otevřený svět havajského ostrova O’ahu a zúčastněte se intenzivních závodů, tematických akcí a mnoha dalších. Díky stovkám ikonických vozů, které můžete sbírat, budete mít spoustu příležitostí ukázat své schopnosti.


Dune: Spice Wars

Vývojář: Shiro Games

Vydavatel: Funcom, Shiro Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Manažerské, RTS, 4x

Tohle je vaše poušť, vaše Duna.

Veďte svou frakci a bojujte o kontrolu a nadvládu nad drsnou pouštní planetou Arrakis. Koření je nejcennější surovinou ve vesmíru. Koření prodlužuje život, rozšiřuje vědomí a umožňuje mezihvězdné cestování. Nachází se pouze na Arrakisu a hledají ho nejvlivnější síly Impéria…

Prohledávejte krajinu a hledejte stopy červů, jinak riskujete, že přijdete o své vojáky a kombajny na sběr koření kvůli kolosálním písečným červům, kteří se prodírají dunami a požírají je celé. Rozdrťte své protivníky v boji, překonejte je díky politickým intrikám a podkopejte je pomocí sítě nepolapitelných špehů.


Baten Kaitos I & II HD Remaster

Vývojář: Bandai Namco

Vydavatel: Bandai Namco

Vychází na platformy: Switch

Žánry: JRPG

Před dávnými časy došlo k velkému konfliktu mezi zlým bohem a lidmi. Po urputné bitvě se lidem podařilo zlého boha zapečetit, ale zůstala po něm jen pustá země. Lidé se proto rozhodli opustit zemi a žít v nebi.

Takové pohádky se předávaly jako legendy. V té době měli lidé křídla zvaná Křídla srdce a žili poklidným životem. Byla to éra dlouhotrvajícího klidu. …Ale v tichosti začal úpadek.

Když mladý muž zavolá tvé jméno, jméno ducha, příběh se začne odvíjet. Příběh odehrávající se na plovoucím kontinentu na obloze, kde se protínají myšlenky a modlitby.


Monster Hunter Now

Vývojář: Niantic

Vydavatel: Niantic

Vychází na platformy: Andoid, iOS

Žánry: Rozšířená realita, RPG

Vzrušení z lovu volá.

Vyjděte ven a vydejte se na globální výpravu, abyste vystopovali a ulovili některé z nejimpozantnějších monster z vesmíru Monster Hunter, jak se objevují v našem světě. Vytvořte mocné zbraně a spojte se s ostatními Lovci, abyste vystopovali nadživotní monstra a vrhli se na ně čelem.


Deceit 2

Vývojář: World Makers

Vydavatel: World Makers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, sociální dedukce, akční

Deceit 2 je pohlcující hororová hra pro 6-9 hráčů, kterou lze hrát s přáteli nebo online prostřednictvím matchmakingu. Vaším cílem je uniknout Rituálu.

Ale pozor, dva z vaší party byli zkaženi zlem, skrývají se vám na očích a posilují Rituál, aby vás obětovali tajemným Mecenášům. Spojte se, rozeznejte spojence od nepřátel, ale kdo v této zrádné hře skutečně stojí na vaší straně?

Hra by měla časem vyjít i na konzole XBox a Playstation.


AK-xolotl

Vývojář: 2Awesome Studio

Vydavatel: Playstack

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, XBox One (datum nepotvrzeno), Xbox Series X/S (datum nepotvrzeno)

Žánry: Akční, roguelike

Nejroztomilejší, nejsmrtonosnější a JEDINÁ roguelike střílečka s Axolotly s AK. Prostřílej si cestu zvířecí říší s arzenálem nakopávacích zbraní, mocnými vylepšeními a dokonce vychovej armádu mláďat axolotlů, která mají radost ze spouště.


Ad Infinitum

Vývojář: Hekate

Vydavatel: Nacon

Vychází na platformy: PC, PS5, Xbox Series X/S

Žánry: Akční, horor

Uvězněn mezi zdmi rodinného domu a zákopy první světové války, se snažíš poskládat svou minulost a získat zpět kontrolu nad svým životem.

Skončí někdy noční můra války? Najdeš jednoho dne vnitřní klid? Ve hře Ad Infinitum hrajete za německého vojáka, kterého pronásledují hrůzy Velké války. Zatímco se vaše mysl potýká se vzpomínkami na rodinný dům a zákopy na frontě, snažíte se prolomit nekonečný kruh utrpení.


The Walking Dead: Betrayal – Early Access

Vývojář: Other Ocean Interactive

Vydavatel: Skybound Games, Other Ocean Group

Vychází na platformy: PC

Žánry: Zombie, sociální dedukce, survival

The Walking Dead: Betrayal je akční hra z pohledu třetí osoby, ve které můžete spolupracovat a podvádět až 8 hráčů. Hráči jsou bez zdrojů a stádo Walkerů se rychle blíží, takže musí spolupracovat, aby splnili úkoly a unikli. Budou muset pracovat rychle, protože chodci nejsou jedinou hrozbou.

Číhají mezi nimi inkognito „zrádci“, kteří plánují udělat vše, co je v jejich silách, aby zdrželi opravy a zabránili komukoli v odchodu. S tolika kreativními způsoby, jak tým sabotovat, jsou Walkeři tou nejpředvídatelnější hrozbou. Jakmile vyjdou najevo důkazy o jejich sabotážích, hrozí, že paranoia a obvinění rozdělí přeživší, kteří se zoufale snaží uniknout. Podaří se vám dostat ven živí?


Pathfinder: Gallowspire Survivors – Early Access

Vývojář: BKOM Studios

Vydavatel: BKOM Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční, roguelite

Nová roguelite hra zasazená do oblíbeného fantasy světa Pathfinderu. Vstupte do Gallowspire, legendární věže temnoty Pathfinderu, po boku svého neohroženého společníka. Pobíjejte hordy nepřátel, vylepšujte svůj arzenál a překonávejte smrtící bossy, abyste zapečetili prastarého krále nesmrtelnosti.


Solace State: Emotional Cyberpunk Stories

Vývojář: Vivid Foundry Corp.

Vydavatel: Vivid Foundry Corp.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Visuální novela

Dokážete si zachovat lidskost a zároveň bojovat proti korporátnímu biotechnologickému spiknutí? Zahrajte si za mladou hackerku Chloe, která čelí politickým spiknutím a bojuje za své přátele a sousedy. Vaše volby při budování vztahů a komunit se mohou převrátit v naději nebo zlomené srdce.


Heavy Duty Challenge: The Off-Road Truck Simulator

Vývojář: Nano Games

Vydavatel: Aerosoft GmbH

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Simulátor

Prozkoumejte prostředí otevřeného světa a vydejte se na pohodový výlet napříč zemí ve svém oblíbeném náklaďáku nebo se vydejte na honbu za tajemstvím a objevte všechna tajemství ukrytá v okolí.

Zúčastněte se náročných šampionátů inspirovaných skutečnými turnaji v truck trialu. Překonávejte náročné překážkové dráhy, získávejte trofeje a stoupejte v online žebříčcích.


Suicide Guy: The Lost Dreams

Vývojář: Chubby Pixel

Vydavatel: Chubby Pixel

Vychází na platformy: PC

Žánry: Vtipné, akční, adventura

The Lost Dreams je nová kapitola herní série Suicide Guy: logická hra z pohledu první osoby zasazená do světa nových bláznivých snů. V tomto dobrodružství budete muset najít způsob, jak se probudit ze svých nočních můr.


REMEDIUM – Early Access

Vývojář: Sobaka Studio

Vydavatel: ESDigital Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka, izometrické

Uplynulo více než sto let od chvíle, kdy strašlivý mor pohltil celý kontinent a téměř všechny tam proměnil v šílené mutanty. Jen několika přeživším se podařilo najít útočiště za obrovskými zdmi měst-pevností. Ačkoli jsi jedním z nich, štěstí tě opustilo, protože ses nakazil při shánění potravy za hradbami města. Nyní je vaší jedinou nadějí probojovat se hordami mutantů a chimér a najít lék.


Ugly

Vývojář: Team Ugly

Vydavatel: Graffiti Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, puzzle

V této temné a zvrácené pohádce není nic takové, jak se zdá. Prozkoumejte opuštěná zákoutí mysli zmučeného šlechtice, projděte náročnými místnostmi s hádankami a svrhněte vysoké bossy v této reflexivní logické plošinovce.

Pomocí inovativní zrcadlové mechaniky vytvoříte svůj stínový odraz, se kterým si můžete vyměnit místo a řešit hádanky a projít si toto hříšné místo plné tajemství a tragédií. Přežít tuto nebezpečnou cestu sebereflexe vyžaduje jak logiku, tak dovednosti.


Thunder Ray

Vývojář: Purple Tree S R L

Vydavatel: Purple Tree S R L

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Sportovní, arkádové, bojové

Připravte se na dokonalý arkádový box, retro zážitek ve hře plné krve a násilí. Porazte všechny nejlepší bojovníky v galaxii a staňte se GOATem vesmíru.

Vstupte do ringu a zažijte adrenalinovou akci v retro arkádové boxovací hře, která připomíná klasický Super Punch-Out z éry SNES, ale s moderním nádechem. Připravte se na údery, háky a údery do hlavy, až budete čelit soupisce pestrých a výstředních protivníků. Hra obsahuje pečlivě zpracované HD animace, které oživují každou postavu úžasnými detaily a plynulými pohyby.


PÁTEK 15. 9.


Fading Afternoon

Vývojář: yeo

Vydavatel: yeo, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, RPG, akční

Seiji Maruyama je člen yakuzy ve středním věku, který byl nedávno propuštěn z vězení. Je známý jako „Gozuki“ (jeden z generálů démonů z buddhistické mytologie) a jeho oyabun s ním počítá. S jednou věcí však jeho aniki nepočítá: Maruyama stárne.


Railroads & Catacombs

Vývojář: Felipe Aulló

Vydavatel: IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní, tahové

V této vzrušující hře vytváříte karty od nuly a přidáváte různá vylepšení. Postavte si vlak, prozkoumejte tuto šílenou zemi a postavte se strašlivým bossům. Objevte nekonečné synergie. Jak daleko se dostanete?


Wandering Sword

Vývojář: The Swordman Studio

Vydavatel: Spiral Up Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové

Wandering Sword je čínské RPG s bojovými uměními, ve kterém hrajete za mladého šermíře, který se zapletl do sporu a málem zemřel. Útěk z této události vás postaví na cestu za nejvyšší formou bojového umění a prozkoumáním světa pugilistů, abyste se stali velkým hrdinou, kterým jste vždy byli předurčeni být.


Boti: Byteland Overclocked

Vývojář: Purple Ray Studio

Vydavatel: Untold Tales

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kooperativní, plošinovka, akční

Vychutnejte si čistou radost ze společného hraní v našem kooperativním režimu drop-in, drop-out. Spojte se s kamarádem na výpravě za záchranou Bytelandu, přičemž hratelnost se plynule přizpůsobuje mezi sólovým režimem a režimem pro dva hráče. Protože všechno je lepší… SPOLEČNĚ!

Připojte se k Botimu, roztomilému datovému botovi, a jeho okouzlujícím společníkům Nulovi a Jedničce na okouzlující výpravě, jejímž cílem je zbavit Byteland chyb, virů a závad. Jejich roztomilé, bizarní dialogy vás rozesmějí.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...