Herní Novinky: 10. – 16. července 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 10. – 16. července 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujala následující hra: The Legend of Heroes: Trails into Reverie. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 3. – 9. července 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


STŘEDA 12. 7.


Oxenfree 2: Lost Signals

Vývojář: Night School Studio

Vydavatel: Netflix

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Adventura

Televizory se zapínají a vypínají. Letadla přichází o radar. Rozhlasové stanice nemohou vysílat přes statickou elektřinu. V malém pobřežním městečku Camena nepřirozeně vznikající elektromagnetické vlny náhle způsobují rušení elektrických a rádiových zařízení. Riley Poverlyová se neochotně vrací do rodného města, aby záhadu vyšetřila, ale to, co najde, je víc, než čekala.


Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg

Vývojář: KOEI TECMO GAMES

Vydavatel: KOEI TECMO GAMES

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG

Na Královské akademii magie (zkráceně Akademie) se Marii nedaří studovat alchymii. Jednoho dne jí profesorka v rámci speciální maturitní zkoušky zadá ateliér. Aby mohla Marie absolvovat, musí zhotovit předmět, který na profesora udělá dojem.

Nejdříve se však Marie musí snažit zlepšit své alchymistické dovednosti, sbírat přísady a vydělat peníze na najmutí dobrodruhů a nákup receptů a náčiní… Když k tomu všemu připočteme syntézu, bitvy a úkoly, které musí absolvovat, je jasné, že než bude připravena na zkoušku, čeká ji spousta práce.


ČTVRTEK 13. 7.


Yet Another Zombie Survivors – Early Access

Vývojář: Awesome Games Studio

Vydavatel: Awesome Games Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike

Už máš dost schovávání se za barikádami. Nyní je čas nechat hordu zombie zaplatit za jejich bezbožnou existenci. Virus se rozšířil po celém světě, ale lidstvo se zdaleka nevzdává.


Gravity Circuit

Vývojář: Domesticated Ant Games

Vydavatel: PID Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Gravity Circuit je akční 2D plošinovka v duchu klasických konzolových her. Sledujte Kaie, osamělého válečného hrdinu, který využívá tajemné síly Gravity Circuit, na dobrodružné cestě ve futuristickém světě obývaném vnímajícími roboty.


Testament: The Order of High Human

Vývojář: Fairyship Games

Vydavatel: Fairyship Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, Akční

Testament je akční adventura s prvky RPG a metroidvania zasazená do fantasy světa Tessara.
Po zradě tvého bratra Arvy se v říši rozpoutalo šílenství. Hrajete za nesmrtelného krále Vysokých lidí a musíte se vydat cestou přežití říše.
Na bláznivé cestě po zemích starobylé civilizace, kde čelíte vyšinutým stoupencům šíleného diktátora, bojujete proti uctívačům boha krve a nebezpečím, která vás čekají, musíte získat zpět svou ztracenou moc a mnoho dalšího, abyste se postavili svému bratru Arvovi.
Staneš se strážcem říše jako vyvolený řádu?


Touhou: New World

Vývojář: Ankake Spa

Vydavatel: XSEED Games, Marvelous

Vychází na platformy: PC, Switch, (PS4 a PS5 v září)

Žánry: JRPG

Svatyně Reimu Hakurei a kouzelnice Marisa Kirisame, izolované od světa mystickou bariérou, žijí v zemi Gensokyo relativně poklidným životem, když se ocitnou za touto hranicí a ocitnou se na neznámém území vnějšího světa. Po náhodném setkání se Sumireko, lidskou dívkou posedlou Gensokyem a všemi jeho zázraky, najdou naši hrdinové nakonec cestu zpět domů – ale nyní s nečekaným hostem v závěsu. Příchod Sumireko je předzvěstí chaosu nejen v Gensokyu, ale i ve vnějším světě a nejen v něm! Je na Reimu a Marise, aby odhalily záhady, které ohrožují jejich domov, a obnovily mír v zemi.


PÁTEK 14. 7.


Exoprimal

Vývojář: CAPCOM

Vydavatel: CAPCOM

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční, FPS

Píše se rok 2040… náhlá epidemie dinosaurů zachvátila celou zeměkouli.
v krizi, která ohrožuje samotnou existenci lidstva.

Přesto není veškerá naděje ztracena. Korporace Aibius vyvinula hyperpokročilou umělou inteligenci zvanou Leviathan, která dokáže předpovědět místo budoucích epidemií.
Tato technologie spolu s revolučními obleky s pohonem neboli exosuity společnosti Aibius dává lidstvu šanci zastavit příliv saurijských rojů.
Po pilotech exosuitů, jinak známých jako exofighters, je velká poptávka.
Absolvujte test způsobilosti pro exofightery a přidejte se k hrdinným pilotům společnosti Aibius v jejich boji za odvrácení zániku lidské rasy.


Earth Defender – Early Access

Vývojář: Nobody Cares

Vydavatel: Nobody Cares

Vychází na platformy: PC

Žánry: Střílečka

Hrajte za jednoho z posledních přeživších lidí na postapokalyptické Zemi, kde jsou zdroje vzácné a nebezpečí číhá na každém rohu. Při shánění zásob, odrážení zákeřných nepřátel a budování malé kolonie musíte využít svůj důvtip a bojové schopnosti, abyste v tomto novém drsném světě přežili. Díky úžasné top-down grafice a intenzivní hratelnosti nabízí Earth Defender napínavý a strhující zážitek, který vás udrží v napětí. Budete to právě vy, kdo zachrání lidstvo před vyhynutím?


Jagged Alliance 3

Vývojář: Haemimont Games

Vydavatel: THQ Nordic

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, taktické, tahové, RPG

Grand Chien, země s bohatými přírodními zdroji a hlubokými politickými rozpory, se ocitne v chaosu, když zmizí zvolený prezident a polovojenská jednotka známá jako „Legie“ se zmocní vlády nad venkovem. Prezidentova rodina nyní dala dohromady všechny své zdroje, včetně dohody s mocnou korporací Adonis, aby najala skupinu zkušených žoldáků, kteří mají za úkol prezidenta najít a nastolit v zemi opět pořádek.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...