Herní Novinky: 12. – 18. června 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 12. – 18. června 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Diablo 4, Espresso Tycoon, Greyhill Incident a Amnesia: The Bunker. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 5. – 11. června 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 12. 6.


Space Reign – Early Acess

Vývojář: Propulsive Games

Vydavatel: Propulsive Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Vesmírný simulátor, akční

Zastupujte jednu z vesmírných korporací v blízké budoucnosti, která bojuje o kontrolu nad rozhodujícími zásobami přírodních zdrojů v hlubokém vesmíru. Zapojte se do soubojů mezi loděmi, plňte různé mise, prozkoumávejte a využívejte sektory s dynamickým dopravním ruchem.


Classic Sport Driving

Vývojář: Pixel Wrappers

Vydavatel: Pixel Wrappers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní

Classic Sport Driving je závodní hra v retro stylu, která je vytvořena pro skutečný zážitek z jízdy. Hráči mohou jezdit vysokou rychlostí a užít si nenáročný závodní zážitek v režimu Arcade nebo si naplno otestovat své řidičské schopnosti v režimu Pro, kde budou muset používat brzdy a zvládnout závodní trať!


ÚTERÝ 13. 6.


Dordogne

Vývojář: UN JE NE SAIS QUOI, UMANIMATION

Vydavatel: Focus Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Adventura, průzkum

Zahrajte si na Mimi a prozkoumejte vzácné vzpomínky na dětství a chvíle prožité s vaší babičkou. Minulost se setkává s přítomností, konfrontujte svá rozhodnutí z dospělosti s milými vzpomínkami na dětství a odhalte ztracená rodinná tajemství.

Prozkoumejte krajinu Dordogne tisíců letních barev v nádherném ručně malovaném akvarelovém prostředí. Během svého dobrodružství si připomeňte okamžiky, panoramata, vůně, zvuky a pocity. Vyprávějte si tyto živé vzpomínky ve svém deníku jako vzpomínku na minulost rodiny Mimi, která je jedinečným zážitkem a nostalgickou, dojemnou reflexí vaší cesty.


Heist Kitty: Multiplayer Cat Simulator Game

Vývojář: LetMeowt Games LLC

Vydavatel: Excalibur Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kooperativní, kočky

Na co myslí kočky, když klidně mrkají ve slunečním světle? Rybí kostry? Kuličky vlny? Ne, je to masakr. Naprostý masakr. Lidští přátelé, je čas vybrat si svou kočičku, polechtat bříško chaosu a sledovat, jak létají chlupy ve hře Heist Kitty: Cats Go a Stray.


STŘEDA 14. 6.


Daydream: Forgotten Sorrow

Vývojář: Frozen Line

Vydavatel: Ravenage Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, puzzle

Ponořte se do napínavého příběhu člověka, který si představuje sám sebe jako malé dítě, doprovázené roztomilým plyšovým medvídkem. Řešte záludné hádanky, unikejte děsivým příšerám a vyhýbejte se nebezpečným nástrahám na cestě za vnitřním klidem.

Procestujte tajemný svět plovoucích hradů a skalnatých jeskyní, pohádkových lesů a zvlněných plání. Připravte se na to, že vás uchvátí strhující svět Daydream, objevíte transformativní sílu odolnosti a hořkosladkou krásu odpoutání se.


Dubium – Early Access

Vývojář: MUMO STUDIO

Vydavatel: MUMO STUDIO

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvP, vtipné, sci-fi

DUBIUM je hra o přežití zasazená do prostředí sci-fi blízké budoucnosti. Pět pohraničníků musí spolupracovat a plnit různé mise, aby unikli dříve, než bude pozdě. Ale pozor, jeden z nich je zrádce, jehož cílem je uniknout a nechat ostatní spadnout do propasti.


Oblivion Override – Early Access

Vývojář: Humble Mill

Vydavatel: Paleo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, hack&slash

Vydej se na drsnou, rychlou odyseu ve hře Oblivion Override. Ovládněte více než 23 zbraní, ztělesněte zabijáckého robota a dobývejte válkou zničené pustiny. Toto akcí nabité dobrodružství, inspirované hrami Castlevania a Roguelikes, prověří vaši pohyblivost až do krajnosti. Uhýbejte, vrhejte se a tančete mezi pohyblivými stěnami dungeonů.


Creature Lab

Vývojář: Image Power S.A.

Vydavatel: Image Power S.A., PlayWay S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, horor, sandbox

Tady můžete svými neuvěřitelnými mutanty zastínit i slavného Frankensteina! Dokažte svou genialitu jednou provždy a nenechte se nikým zastavit.

Creature Lab vás postaví na nelehkou cestu geniálního, ale tak trochu zlého vědce s velmi liberálním přístupem k pokusným subjektům a úředním postupům. Založte si úkryt a pusťte se do experimentů! Provádějte šílené experimenty, míchejte mutageny, analyzujte jejich vlastnosti, pěstujte části těla na bázi DNA a připevňujte je ke svým pokusným subjektům.


VR Giants

Vývojář: Risa Interactive

Vydavatel: Risa Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: VR

Hráč VR a hráč na obrazovce hrají společně na jednom počítači ve stejném virtuálním světě. Hráč VR se stane obrem a hráč na obrazovce ovládá malého člověka. Pouze společnou prací mohou vyřešit hádanky a získat zpět svobodu.
VR Giants jiskří radostí a učí laskavosti a týmové komunikaci zábavným a intuitivním způsobem, protože využívá jedinečnou technologickou vlastnost dvou zcela odlišných vstupních zařízení.


ČTVRTEK 15. 6.


Goodbye Volcano High

Vývojář: KO_OP

Vydavatel: KO_OP

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Vizuální novela

Goodbye Volcano High je filmové dobrodružství o lásce, změně a konci jedné éry. Proveďte Fangy jejich posledním rokem na střední škole a snažte se vše napravit, než vyprší čas.


Fall of Porcupine

Vývojář: Critical Rabbit

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Adventura

Fall of Porcupine je jedinečné příběhové dobrodružství. Střet práce a každodenního života – vzrušující odraz nezdravého zdravotnického systému. Prožijte vzrušující příběh Finleyho a jeho přátel v láskyplně ilustrovaném světě – a odhalte nejtemnější tajemství Porcupine a jeho obyvatel.


Undawn

Vývojář: Lightspeed Studios

Vydavatel: Level Infinite

Vychází na platformy: PC, iOS, Android

Žánry: MMORPG

Prozkoumej, přizpůsob se a přežij ve hře Undawn, free-to-play RPG hře o přežití v otevřeném světě pro mobilní zařízení a PC, kterou vyvinulo studio LightSpeed Studios a vydalo studio Level Infinite. Vydejte se na dobrodružství s dalšími přeživšími čtyři roky po celosvětové katastrofě, kdy se zničeným světem potulují hordy nakažených. Undawn kombinuje režimy PvP a PvE, kdy hráči bojují o přežití v této apokalyptické pustině a čelí dvojímu ohrožení ze strany nakažených a ostatních lidí.


BattleBit Remastered – Early Access

Vývojář: SgtOkiDoki, Vilaskis, TheLiquidHorse

Vydavatel: SgtOkiDoki

Vychází na platformy: PC

Žánry: Multiplayer, střílečka, FPS

BattleBit Remastered je masivní multiplayerová FPS s low-poly grafikou, která podporuje 254 hráčů na serveru. Bojujte na téměř plně zničitelné mapě s různými vozidly.


Layers of Fear

Vývojář: Anshar Studios, Bloober Team

Vydavatel: Bloober Team

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Horor, adventura

Plátno čeká na poslední tahy štětcem. Jeviště volá po hlavním herci. Román potřebuje svou poslední kapitolu. Je čas postavit se svému strachu.

Série, která zanechala stopu ve vyprávění psychologických hororů z pohledu první osoby, se vrací, aby ve hře Layers of Fear vyprávěla svůj poslední mrazivý příběh. Vrcholné dílo série představuje definitivní způsob, jak si tuto kritikou uznávanou sérii vyzkoušet, protože obsahuje Layers of Fear a Layers of Fear 2, stejně jako všechna DLC (včetně nového DLC „The Final Note“, které vám poskytne nový pohled na dějovou linii Layers of Fear) a dosud nikdy nevyprávěný příběh The Writer, který vše propojí. Hra Layers of Fear je postavena na enginu Unreal Engine 5 a podporuje technologie Ray Tracing, HDR a rozlišení 4K, aby byly ohromující vizuální efekty a vaše noční můry co nejúžasnější a nejrealističtější.


ProtoCorgi

Vývojář: Kemono Games

Vydavatel: Ravenscourt

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Arkádové

ProtoCorgi je pixelartová horizontální střílečka v retro stylu s arkádovou hratelností, ve které hráč ovládá Bullet, štěně třídy C³ (Cute Cybernetic Corgi – roztomilé kybernetický corgi).


Deducto 2

Vývojář: Red Fox Studios

Vydavatel: Red Fox Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: PvP

Zábavná hra, ve které podrážíte nohy svým spolupracovníkům a zlobíte se na ně, že vás podráží.


The Zone: Stalker Stories – Early Access

Vývojář: Illuminated Games

Vydavatel: Illuminated Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, karetní

Jako jeden z posledních zbytků lidstva uvězněných v Zóně se můžete stát Stalkerem a kráčet tam, kam se ostatní bojí vkročit.


Jorel’s Brother and The Most Important Game of the Galaxy

Vývojář: Double Dash Studios, Copa Studio

Vydavatel: Double Dash Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, point&click, puzzle

Dobrodružství o osmiletém chlapci, který žije se svou výstřední rodinou ve stínu Jorela, svého pohledného a oblíbeného bratra. V této hře, která vychází z oceňovaného brazilského animovaného filmu „Jorelův bratr“, budete moci v interaktivním příběhu plném komedie, záhad a zvratů vstoupit do žlutých bot nikoho jiného než Jorelova bratra. Je to jako hrát zbrusu novou epizodu kresleného filmu.


PÁTEK 16. 6.


We are Eva – 16. 6.

Vývojář: Totally Normal Creature

Vydavatel: Totally Normal Creature

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

V této jedinečné 2D plošinovce můžete hrát ve více dimenzích najednou a libovolně jimi cestovat! Mimochodem, já jsem Eva a slibuji, že se budeme bavit! Nebo možná ne… Možná budeme oba strašně trpět… Jak bych to měla vědět? Jsem jenom herní postavička…


Park Beyond

Vývojář: Limbic Entertainment

Vydavatel: Bandai Namco

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, manažerské

Ve hře Park Beyond jste tvůrčí silou, která stojí za řadou zábavních parků, a jste Vizionář! Jste kombinací tvůrce, manažera a designéra, všechno zabalené do jednoho mocného balíčku. Každý aspekt vývoje a údržby úspěšných zábavních parků bude pod vaší kontrolou.


F1 2023

Vývojář: Codemasters

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Závodní, sportovní

F1 23 přináší návrat strhujícího příběhového režimu pro jednoho hráče Braking Point a novou kapitolu kariéry F1.

Usedni za volant aktualizovaných vozů roku 2023 s oficiální sestavou 20 oblíbených jezdců a 10 týmů Formule 1. Sestav si svůj vysněný tým a bojuj o vítězství v režimu kariéry, závoď na rozdělené obrazovce či v rozšířené meziplatformové hře pro více hráčů nebo se díky novým ligám Racenet víc zapoj do společenského života.


Kingdom of Wreck Business

Vývojář: WarZoneLab

Vydavatel: WarZoneLab

Vychází na platformy: PC

Žánry: Průzkum

Hlubiny Atlantiku ukrývají více než 12 000 potopených lodí, z nichž nejméně polovina dosud nebyla nalezena. Jako hloubkový průzkumník budete vydělávat peníze těžbou cenného nákladu z vraků, rozvíjet svou společnost, nakupovat průzkumná plavidla a nemovitosti.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...