Herní Novinky: 29. května – 4. června 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 29. května – 4. června 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: The Lord of the Rings: Gollum a Star Trek: Resurgence. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 22. – 28. května 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Reakci na herní novinky z minulého týdne můžete zkouknout ze záznamu na Twitch kanále KateChibi.

Pokud se chcete zároveň účastnit diskuze o novinkách přímo na streamu, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30.


The Highrise – Early Access – 29. 5.

Vývojář: Studio Hatch Co. Ltd.

Vydavatel: Studio Hatch Co. Ltd.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, horor

THE HIGHRISE je survival hra, která se odehrává ve výškové budově uzavřené invazí mimozemských monster. Sbírejte suroviny a vyrábějte bojové zbraně a nástroje pro přežití. Na konci svého zoufalého přežívání musíte najít a vyslat záchranný signál.

Pociťte prázdnotu a opuštěný mrakodrap…

Před touto apokalyptickou érou byly objekty, jako jsou nákupní centra, kanceláře a rezidence, které byly dříve přeplněné lidmi, pro nás velmi známými a přátelskými prostory. Nyní však budou vzbuzovat strach z pocitu prázdnoty.

Prostor vytvořený inspirací skutečnými mrakodrapy. Hráči budou mít pocit, že každé patro a zařízení v budově bude mít podobu velmi reálného prostoru.

Pozor na hluk způsobený neopatrností. Nestvůry čichači zodpovědné za vyhynutí lidstva mají vysoce vyvinutý sluch a čich. Dokážou odhalit i ty sebemenší pohyby, kašlání a bublavé zvuky z vašeho žaludku. Navíc pokud se ozve hlasitý zvuk, například tříštění skla nebo pád z velké výšky, čichači se na vás vrhnou.


Return – 29. 5.

Vývojář: Dead Unicorn

Vydavatel: Dead Unicorn

Vychází na platformy: PC

Žánry: střílečka, pixelové, 2D

V tomto atmosférickém, umělecky ztvárněném dobrodružství se po 200 letech cestování vesmírem vracíte na svou domovskou planetu. Střílejte, sekejte a kutálejte se přes nebezpečné nepřátele a prastaré bossy, nakupujte předměty a odemykejte mocné zbraně a prozkoumávejte svůj neznámý domov, abyste našli součástky na opravu své lodi.

Frigato: Shadows of the Caribbean – Early Access – 29. 5.

Vývojář: Mercat Games

Vydavatel: FreeMind S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, taktické v realném čase, akční

Frigato: Shadows of the Caribbean je náročná taktická hra v reálném čase, která se odehrává v zajímavém prostředí pirátů. Převezměte velení nad pestrou posádkou mořských lumpů a porazte britské královské námořnictvo, abyste se dostali k nejcennějšímu pokladu Karibiku.


Magenta Horizon – Early Access – 29. 5.

Vývojář: Maddison Baek(Hellfire Railway Interactive)

Vydavatel: 2 Left Thumbs

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, Hack&Slash, plošinovka

Magenta Horizon je rychlá 2D akční plošinovka. V roli Smrťáka ze zvráceného očistného posmrtného života se snažte využít své schopnosti na maximum a zničit hordy démonů a epických bossů, abyste dosáhli svého cíle.


System Shock – 30. 5.

Vývojář: Nightdive Studios

Vydavatel: Prime Matter

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, horor, sci-fi

System Shock je plnohodnotným remakem přelomové původní hry z roku 1994, který kombinuje kultovní hratelnost s úplně novým HD vizuálem, aktualizovaným ovládáním, přepracovaným rozhraním a zcela novými zvuky a hudbou; SHODAN má dokonce původního dabérku, jednoho z nejikoničtějších herních padouchů. Staňte se svědky znovuzrození jedné z nejlepších a nejvlivnějších her, které kdy byly vytvořeny.

Seznamte se s SHODAN. Psychotická umělá inteligence ovládla stanici Citadela a proměnila její posádku v armádu kyborgů a mutantů; nyní má v plánu udělat totéž se Zemí. Musíte prozkoumat a probojovat se hlubinami vesmírné stanice, která se proměnila v peklo. Zastavte SHODAN a odvraťte zkázu lidstva.


Poly Bridge 3 – 30. 5.

Vývojář: Dry Cactus

Vydavatel: Dry Cactus

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle

Poly Bridge 3 je logická hra, ve které je klíčové stavět mosty. Dostaňte vozidla na místo určení a vyzkoušejte své inženýrské schopnosti a dovednosti při řešení problémů. Visuté mosty, tažené mosty, víceúrovňové mosty, bláznivé skoro-mosty, mosty, mosty, mosty!


Return to Grace – 30. 5.

Vývojář: Creative Bytes Studios

Vydavatel: Creative Bytes Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor chůze

Odvážný vesmírný archeolog právě objevil dávné místo odpočinku dávno ztraceného boha umělé inteligence známého jako Grace. Prožijte dobrodružství s různými roztříštěnými osobnostmi umělé inteligence a odhalte velkou záhadu, proč byla před lety vypnuta.


Friends vs Friends – 30. 5.

Vývojář: Brainwash Gang

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, PvP, FPS

Hrajte 1v1 nebo 2v2 v rychlém a chaotickém online boji! Získávejte hráčské úrovně, nové karty, vylepšujte ty, které už máte, a seznamte se s řadou postav s jedinečnými dovednostmi.


Everdream Valley – 30. 5.

Vývojář: Mooneaters

Vydavatel: Untold Tales, VARSAV Game Studios

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Simulátor života, farmaření

Farmářské dobrodružství s příměsí magie. Přes den obnovujte svou malebnou usedlost a proměňte ji v letní ráj. Pěstujte plodiny, pečujte o zvířata a přestavujte podle svých představ. V noci se pomocí snů vžívejte do různých bytostí ze statku a přinášejte do údolí kouzla.


To Hell With The Ugly – 30. 5.

Vývojář: La Poule Noire, ARTE France

Vydavatel: ARTE France

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, detektivní

Zahrajte si za Rocka Baileyho, blonďatého a pohledného mladíka, který systematicky odmítá všechny návrhy. Ke zděšení všech okolo se tvrdošíjně šetří až do dne, kdy mu bude 20 let.
Vše se změní, když je před jazzovým klubem Zooty Slammer zdrogován a unesen a probudí se v cizí nemocnici. Něco mu ukradli, něco velmi osobního, a on se chce pomstít. Pomozte Rockymu přijít této záhadě na kloub a zjistit, co je za ní pravdy.


Shame Legacy – 30. 5.

Vývojář: Fairyship Games, Revenant Games

Vydavatel: Destructive Creations

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Shame Legacy je survival horor z pohledu první osoby, který se odehrává v opuštěné kultistické vesnici v 19. století. Snažíte se přežít pomocí skrývání a únikových mechanismů. Řešením hádanek přicházíte na to, jak s tím vším souvisíte. Zatímco se nad vámi vznáší hrozivé nebezpečí….


Candle Knight – 31. 5.

Vývojář: Dracma Studios

Vydavatel: Dracma Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Metroidvania, plošinovka, akční

Postavte se tajemným nepřátelům v boji s mocným plamenem, který jasně září i v těch nejtemnějších zákoutích hradu. Zapalte v sobě bojovníka a rozpalte své světlo ještě jasněji, abyste se naučili nové schopnosti, které vás nejen zocelí v boji, ale které vám také odemknou nové neviděné oblasti k prozkoumání.


Doomblade – 31. 5.

Vývojář: Muro Studios

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Medroidvania

Gloom Girl, vylákaná ze své samoty, objeví komnatu, v níž se nachází DOOMBLADE: vnímající zbraň, uvězněná a spoutaná na celé věky. „Doom a Gloom“ spojí své síly a začnou pátrat, aby získali zpět sílu čepele a pomstili se jejím věznitelům.


Decarnation – 31. 5.

Vývojář: Atelier QDB

Vydavatel: Shiro Unlimited

Vychází na platformy: PC

Žánry: Temné, psychodelické

Decarnation je dobrodružná hororová hra s bohatým příběhem. Řešte záhadné hádanky, bojujte se znepokojivými nepřáteli, prozkoumejte fantasmagorický svět snů a nočních můr a postavte se těm nejděsivějším příšerám z nejtemnějších koutů vaší duše.


MOBILE SUIT GUNDAM BATTLE OPERATION 2 – 31. 5.

Vývojář: B.B.STUDIO CO.,LTD., BEE TRIBE CO., LTD.

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Free to play, PvP, týmové, mecha

Jedná se o free-to-play týmovou bojovou hru založenou na sérii „Mobile Suit Gundam“ z Universal Century. Ať už po zemi nebo ve vesmíru, zničte své nepřátele pomocí svého oblíbeného mobilního obleku nebo se pohybujte po bojišti jako pěchota a dobývejte důležité cíle.

Hra vyšla v roce 2021 pro playstation, nyní si ji můžete zahrát i na PC.


Astride – Early Access – 31. 5.

Vývojář: Raidho Games

Vydavatel: Raidho Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace

Objevte podmanivý svět Astride, kde na vás čeká prostředí inspirované skandinávskou atmosférou. Seznamte se se severskými plemeny koní, jako je norický fjord, norský teplokrevník, islandský kůň, severský kůň, norický dolejší kůň a další nadcházející plemena různého původu.

Převezměte otěže své vlastní stáje a přizpůsobte si ji podle svých představ. Trénujte své koně v různých disciplínách, jako je drezura, skoky, cross country a v případě islandských koní i jezdectví s chůzí, kde můžete soutěžit v töltu a tempu. Postupujte od nejmenších tratí až po nejvelkolepější úrovně soutěží.

Vychovávejte své koně a připravujte je na nejvýznamnější soutěže nebo si vychutnávejte klidné prostředí na krásných vyjížďkách po stezkách. Objevte jedinečné osobnostní rysy koní a vytvořte si k nim hluboký vztah.

Při prozkoumávání Eldheimu na koních odhalujte jeho záhady a tajemství, pomáhejte obyvatelům města, odemykejte nové možnosti výcviku, speciální vybavení, výstroj, oblečení a mnoho dalšího. Osedlejte koně a vydejte se na nezapomenutelnou cestu.


STASIS: BONE TOTEM – 31. 5.

Vývojář: THE BROTHERHOOD

Vydavatel: THE BROTHERHOOD

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&Click, puzzle, adventura

Sledujte Maca a Charlieho, manželskou dvojici, která se živí hledáním nálezů ztracených věcí v oceánu. Když však narazí na opuštěnou ropnou plošinu v Tichém oceánu, odhalí děsivé tajemství, pro jehož utajení udělá společnost Cayne Corporation cokoli.


Shattered Heaven – Early Access – 31. 5.

Vývojář: Leonardo Production

Vydavatel: Leonardo Interactive, WhisperGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, karetní, roguelite

Shattered Heaven je karetní hra pro jednoho hráče s prvky RPG a ambiciózním rozvětveným příběhem, zasazeným do temného fantasy světa. Hra se zaměřuje na karetní a roguelike hratelnost poháněnou velkou hodnotou znovuhratelnosti díky procedurálním dungeonům a hlubokému systému craftingu.


Etrian Odyssey HD (1/2/3) – 1. 6.

Vývojář: ATLUS

Vydavatel: Sega

Vychází na platformy: PC (123), Switch

Žánry: JRPG

V rozlehlé a úrodné zemi leží malé městečko Etria, poklidná vesnice, která se proslavila překvapivým objevem. Na okraji Etrie se v rozlehlém lese otevřela puklina, která vedla dolů jako zející tlama. Tam to všechno začalo…

Ti, kdo slyšeli zvěsti o labyrintu Etrie, začali snít o jeho prozkoumání. Bohatství, sláva, prestiž… a příslib: pravý duch dobrodružství na hranici smrti.


Když se civilizace potopila pod hladinu sedmi moří, na pěti zbývajících ostrovech se rozprostřely hluboké lesy.

Pouze vyvolení unikli vodám ve své hradní pevnosti. Nakonec vlny zaplavily i posledních pět ostrovů… A hrad byl to jediné, co zbylo. Po uplynutí věků se lidé z plovoucího hradu rozhodli sestoupit na svou mateřskou půdu.


Projděte tajemnými ruinami, které se spojují s mořským dnem.

Jižně od velkých kontinentů, za mořem, leží oceánské město Armoroad. Legenda praví, že část města se před sto lety bez varování potopila na dno oceánu a vzala s sebou nevýslovnou technologii, která je nyní pro lidstvo ztracená.

Zaujati touto legendou se v Armoroadu shromáždilo mnoho badatelů, kteří doufali, že se jim podaří vyzvat podmořský labyrint. Zatím však nikdo z nich bájné potopené město nenašel. Vydejte se do Armoroadu, abyste prošli labyrintem Yggdrasilu, našli potopené město a získali bohatství a slávu!


Killer Frequency – 1. 6.

Vývojář: Team17 Digital

Vydavatel: Team17 Digital

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Simulace, adventura, puzzle

V rádiu KFAM v Gallows Creek na středozápadě USA je pozdní večer. Je cítit, že je něco ve vzduchu. Právě vám začala směna a někdo volá s děsivým zjištěním. Další vývoj událostí vám změní život…


Myriads: Renaissance – 1. 6.

Vývojář: Sleeping Eight Studio

Vydavatel: Sleeping Eight Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, tahové, 4x

Myriády: Renesance je tahová strategie s mechanikou budování města a 4X. Odehrává se ve fantasy světě tvořeném tisíci plovoucích ostrovů a vy musíte zvětšit své hlavní město a rozšířit své království. Odolejte vlnám mocných korzárů a postavte obranné věže, abyste přežili jejich nájezdy.


Homebody – 1. 6.

Vývojář: Game Grumps

Vydavatel: Rogue Games, Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Psychologický horor, puzzle

Emily a její kamarádi z vysoké školy se sešli v odlehlém pronajatém domě, aby sledovali meteorický roj – Perseidy. Snaží se oživit pouta, která kdysi měli, ale Emily se kvůli přetrvávajícím citovým zraněním a společenským obavám cítí osamělejší než kdy dřív. Když náhle vypadne proud, je to téměř úleva. Pod rouškou tmy je však jednoho po druhém likviduje tajemný vrah. Pokud Emily nenajde cestu ven, zůstane v této noční můře uvězněna navždy.


TailQuest Defense – 1. 6.

Vývojář: Kivano

Vydavatel: Kivano, Kurki.games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tower defense

TailQuest Defense je akční tower defense hra, ve které hrajete za Nella, který se snaží ubránit svůj svět před invazí Nandů – robotů, kteří unášejí chlupaté obyvatele Riventailu – rozděleného světa vznášejícího se na obloze.
Zastavte útočníky umístěním věží na strategických bodech kolem barevné krajiny. Sbírejte skryté poklady, využívejte prostředí ve svůj prospěch a hlavně zachraňte Nelliny chlupaté přátele.


Street Fighter 6 – 2. 6.

Vývojář: CAPCOM

Vydavatel: CAPCOM

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Arkádové, bojové, akční

Objevte význam síly ve World Tour, strhujícím příběhovém režimu pro jednoho hráče. Vezměte svého avatara a prozkoumejte Metro City i další města. Setkejte se s mistry, kteří vás vezmou pod svá křídla a naučí vás svůj styl a techniky.


Super Mega Baseball 4 – 2. 6.

Vývojář: Metalhead Software Inc.

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Sportovní

V Super Mega Baseball™ 4 hrají legendy. Charakteristická kombinace arkádového stylu a strhující hratelnosti se vrací s více než 200 baseballovými legendami a velkým množstvím vylepšení.


We Love Katamari Reroll + Royal Reverie – 2. 6.

Vývojář: MONKEYCRAFT Co. Ltd., Namco, Now Production

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Akční

Druhý díl série Katamari Damacy se vrací v remasterované a vylepšené verzi! Tento nový REROLL přichází s vylepšenou grafikou a herními vylepšeními. Ve hře Royal Reverie rolujte katamari jako král celého kosmu v jeho chlapeckých letech.


Pile Up! – 2. 6.

Vývojář: Remoob

Vydavatel: Next in Game, IndieArk

Vychází na platformy: PC

Žánry: Logické, sandbox

„Pile Up!“ je strategická budovatelská hra, ve které musíte na malém pozemku stavět domy, plnit přání lidí a různými způsoby spravovat rizikové budovy. Ale nenechte se v tomto chladném prostředí rozhodit, jen vás odreagujeme, abyste zničili vše, co jste udělali.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...