Herní Novinky: 20. – 26. března 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 20. – 26. března 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 13. – 19. března 2023.

Tchia – 21. 3.

Vývojář / Vydavatel: Awaceb / Awaceb + Kepler Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Adventura

Tropické dobrodružství v otevřeném světě. Lezte, plachtěte, plavte a plujte na své lodi kolem krásného souostroví v tomto fyzikálním sandboxu. Ovládněte jakéhokoli zvířete nebo předmět, který najdete, a hrajte na své ukulele.


Deceive Inc. – 21. 3.

Vývojář / Vydavatel: Sweet Bandits Studios / Tripwire Presents

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, střílečka, stealth, multiplayer

Vítejte v DECEIVE INC., soukromé korporaci s úplným monopolem na mezinárodním trhu špionáže. Můžete se okamžitě převléknout za kohokoli, koho potkáte, mít přístup k nejmodernějším gadgetům, o kterých si ostatní mohou pouze snít a dovednosti, které by záviděli i hollywoodští superšpióni.

Ale nejste sám. Konkurenční špióni mají stejný cíl a každý z nich je stejně zručný, chytrý a dobře vybavený jako vy.

Splyňte s prostředím, získejte cíl a unikněte. Misi může splnit pouze jeden špión. Taková je firemní politika.


The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution – 21. 3.

Vývojář / Vydavatel: Skydance Interactive + Skybound Entertainment / Skydance Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: VR, akční, horor, RPG

Vaše prohlídka nekromanaickým New Orleans pokračuje v této nové kapitole příběhu v The Walking Dead: Saints & Sinners. Pronásledován zdánlivě nezastavitelným Axemanem a čelící poslednímu útoku Toweru na totální dominanci, objevte, co tyto nové hrozby spojuje, než nebude příliš pozdě. Nové tváře, místa, zbraně a vybavení vás čekají na vaší cestě k finálnímu souboji o osud města. Máte toho dostatek, abyste přežili všechno?


Storyteller – 23. 3.

Vývojář / Vydavatel: Daniel Benmergui / Annapurna Interactive

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Puzzle

S Storyteller vytváříte příběhy sami! Začněte s názvem, postavami a prostředím a vytvořte svůji vlastní zápletku na povídky, které jsou vám známé i nové.


Grappin – 23. 3.

Vývojář / Vydavatel: Ahmin Hafidi + Benoit Malis / Ahmin Hafidi

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční adventura

Po těžkém probuzení objevíte Záštitu, tajemný artefakt a hák na šplhání. Vylezte na horu, abyste Záštitu dostali na vrchol a odhalili tajemství, které ji obklopuje. Bon voyage!


Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key – 24. 3.

Vývojář / Vydavatel: Gust + Koei Tecmo / Koei Tecmo

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5

Žánry: JRPG

Příběh začíná, když se poblíž Ryzy, hlavní hrdinky, objeví skupina ostrovů nazvaných Kark Isles. Vidíce to jako hrozbu pro jejich domov, Ryza a její přátelé se vydávají prozkoumat ostrovy a objeví zříceniny s obrovskou bránou. Jakmile Ryza přistupuje k bráně, slyší zvláštní hlas v hlavě, který jí říká, aby dosáhla Kódu Vesmíru. Co se nachází za branou a co znamená „Kód Vesmíru“? S nadějí najít způsob, jak zachránit svůj domov, Ryza a její přátelé se vydávají na velké dobrodružství, které se točí kolem klíče a kořenů alchymie.


Resident Evil 4 – 24. 3.

Vývojář / Vydavatel: CAPCOM / CAPCOM

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, horor

Přežití je jen začátek.

Šest let uplynulo od biologické katastrofy v Raccoon City. Agent Leon S. Kennedy, jeden z přeživších této události, byl poslán, aby zachránil unesenou dceru prezidenta. Sleduje ji do osamoceného evropského městečka, kde je něco strašného v nepořádku s místními obyvateli. A zahajuje se tak příběh odvážné záchrany a surové hrůzy, kde se stýkají život a smrt, teror a katarze.

Resident Evil 4 nabízí modernizovanou hratelnost, přepracovaný příběh a výrazně detailní grafiku, čímž představuje nové zrození tohoto průmyslového obra. Zažijte znovu noční můru, která revolučně změnila survival hororové hry.


Out of the Park Baseball 24 – 24. 3.

Vývojář / Vydavatel: Out of the Park Developments / Out of the Park Developments

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, sportovni

Out of the Park Baseball 24 – 24. verze oceněné sportovní strategie – baseballová strategická hra milovaná fanoušky téměř čtvrt století. Nabízí nové výkonné 3D vizuály, novou herní analýzu a masivní vylepšení vaunted franchise módu, což zaujme fanoušky baseballu všech typů. S nezaměnitelnou autentičností licencovanou MLB a MLBPA a offline a online možnostmi hraní, Out of the Park Baseball 24 navazuje na bohatou tradici série jako jednoho z nejdéle existujících videoherních franšíz v historii.


Diablo 4 – Open Beta Early Access – 17. – 19. 3.

Vývojář / Vydavatel: Blizzard Entertainment / Blizzard Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční RPG

Otevřená beta.

Legendární série akčních RPG se vrací s titulem Diablo IV. Tahle velkolepá evoluce přináší nový rozsáhlý svět plný nekonečného dobrodružství, smrtících démonů a legendární kořisti.

Objev zkažený kraj Sanctuary, který se propadá do éry temnoty. Lilith, dcera pána nenávisti Mefista, byla propuštěna z vyhnanství a teď hrozí, že její nenávistný vliv pohltí celý svět. Mezi Lilith a zkázou Sanctuary stojíš teď jen ty a tvoji společníci.

Vydej se ve hře Diablo IV v rámci poutavé kampaně na průzkum Sanctuary sólo nebo s přáteli, plň úkoly, osvobozuj města a bojuj s velkolepými bossy. V klasickém stylu Diabla na tebe i po dohrání hry čekají další rozsáhlé možnosti; hráči se mohou setkávat ve sdíleném herním světě, kde mohou obchodovat, sestavovat družiny nebo si vyzkoušet své schopnosti v PvP zónách bez lobby. Hraní i postup napříč platformami a možnost gaučové spolupráce ti kdykoliv a kdekoliv umožní pokračovat v dalším dobrodružství.