Herní Novinky: 20. – 26. února 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 20. – 26. února 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 13. – 19. února 2023.

Ex Natura: Nature Corrupted – Early Access – 20. 2.

Vývojář / Vydavatel: Blackburne Games Yazılım A.Ş. / Blackburne Games Yazılım A.Ş.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Souls-like, akční RPG, temné fantasy

Dávno, na planetě z prachu, bez rostlin nebo stromů, žil Primogenitus (první lidé). Pak přišly mraky a déšť, vznikly jezera a moře; mladé stromky Světového stromu začaly růst uvnitř Srdce Země.
Gûl chtěl zničit Světový strom, zatímco Elrih chtěl, aby přežil. Proto mezi Gûlem a Elrihem propukla válka.
V důsledku této starobylé války Primogenitus ztratili moc a vyvinuli se do dnešních lidí. Gûl se stal poraženým a uvězněným pod Světovým stromem.
Po tisíciletí se zlomyslný kult lidí vydává ke Světovému stromu, prolomí pečeť, která Gûla držela uvězněného, a Gûl se stane volným.


My Dream Setup – 20. 2.

Vývojář / Vydavatel: Campfire Studio / Campfire Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, oddechové, sandbox

Chcete vytvořit svůj vysněný pokoj? V My Dream Setup můžete vytvořit jakýkoliv, který si přejete. Jakoukoli barevnou kombinaci, jakýkoli rozpočet a jakýkoli účel. Jste svobodní vytvořit si cokoli chcete.

My Dream Setup je simulace hry o vytváření místnosti, o které jste vždy snili. Čeká na vás obrovský výběr nábytku, počítačů a jejich příslušenství, plakátů, obrázků, rostlin a dalších detailů interiéru. Vyzkoušejte si je všechny a vytvořte si svůj vysněný pokoj.

Uspořádejte nábytek tak, jak si přejete. Bez umisťování podle mřížky – úplná svoboda pohybu. Pokud se vám nelíbí, kam jste nějaký kus nábytku umístili, můžete ho kdykoli přesunout. Neexistují žádná omezení počtu kusů nábytku v místnosti. Můžete vytvořit malý, uklizený kancelářský prostor nebo obrovské studio s hromadou počítačů, monitorů a dalších věcí – vše záleží jen na vás.


Like a Dragon: Ishin – 21. 2.

Vývojář / Vydavatel: Ryu Ga Gotoku Studio, SEGA / SEGA

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční, JRPG, Hack and Slash

V šedesátých letech 19. století je Kjóto trápena rozsáhlou nerovností a jeden samuraj změní průběh historie ve svém hledání spravedlnosti. Vezměte na sebe meč Sakamota Rjómy a vydejte se do Kjóta, abyste našli vraha svého otce, osvobodili se od obvinění z vraždy a obnovili svou čest. Tímto způsobem ukončíte éru samurajů a navždy změníte budoucnost Japonska. Vytáhněte svůj meč, nabijte svůj revolver a přidejte se k revoluci v tomto vášnivém historickém dobrodružství, které vytvořili tvůrci hry Yakuza: Like a Dragon.


Atomic Heart – 21. 2.

Vývojář / Vydavatel: Mundfish / Focus Entertainment, 4Divinity, Mundfish

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Horor, střílečka z první osoby

Vítejte v utopickém světě zázraků a dokonalosti, kde lidé žijí v souladu se svými věrnými a horlivými roboty.

Tak to alespoň bývalo. S vypuštěním nejnovějšího systému ovládání robotů zbývají pouhé dny. Pouze tragická nehoda nebo celosvětová spiknutí jej může narušit.

Nezastavitelný vývoj technologií a tajné experimenty přinesly vznik mutantů, děsivých strojů a supervýkonných robotů, kteří se náhle vzbouřili proti svým tvůrcům. Jen vy je můžete zastavit a zjistit, co se skrývá za ideálním světem.


Akka Arrh – 21. 2.

Vývojář / Vydavatel: Llamasoft / Atari

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Arkádová střílečka

Potok slov, barev, tvarů a zvuků proudí kolem vaší věže, zatímco zoufale bojujete proti rojům přicházejících útočníků. Pokud nepřátelé proniknou do vaší obrany, musíte se přepnout do boje na blízko a zahnat je zpět. Vítejte v Akka Arrh.


Redemption Reapers – 22. 2.

Vývojář / Vydavatel: Adglobe / Binary Haze Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, Switch

Žánry: Taktické RPG, temné fantasy

Náhle se snesou na svět hordy hrůzných Mortů a ničí národ za národem, nechávajíce lidstvo decimované díky své přesile a hrůzy. Uprostřed zoufalství se malá, místní jednotka Ohořelý Jestřáb postaví proti Mortům. Tento chytrý oddíl se specializuje na překvapivé útoky a kdysi byl znám jako „Řezníci Bez Víry“ a byl opovrhován lidem. Lidé však netušili, že právě tato jednotka se stane jedinou nadějí při odporu proti Mortům.


Arcade Party – Early Access – 22. 2.

Vývojář / Vydavatel: Arcade Party / Arcade Party

Vychází na platformy: PC

Žánry: Párty hry

Je čas vstoupit do světa arkádových her! Tajemná herní konzole unesla tvého oblíbeného streamera. Spoj se svými kamarády a použij své herní schopnosti k tomu, abys vyhrál různé hry, které ti brání v cestě.


The Light Brigade – 22. 2.

Vývojář / Vydavatel: Funktronic Labs / Funktronic Labs

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, MetaQuest2

Žánry: VR, střílečka

Zapojte se do řad The Light Brigade, poslední linie obrany lidskosti, a projděte procedurálně generovanými bojišti tolikrát, kolikrát to bude třeba, aby byly osvobozeny duše padlých uvězněných uvnitř.


Blood Bowl 3 – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Cyanide / Nacon

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Tahové, fantasy, sportovní

Válka zmizela v Starém světě, když jeho obyvatelé rozhodli vyřešit své rozdíly hraním Nuffleovy posvátné hry: Blood Bowl. A přesto je stejně krvavá jako bojiště, které nahradila. Vraždy, mrzačení, podvádění, korupce, čarodějnictví a dokonce i božské zásahy se na hřišti objevují jeden po druhém, k radosti všech diváků!

Převezměte kontrolu nad týmem z 12 dostupných ras s jedinečnými vlastnostmi a zastavte své soupeře tím, že pečlivě umístíte své hráče. Vyhněte se nebo nelítostně eliminujte každého, kdo se vám postaví do cesty, a dosáhněte koncové zóny, abyste skórovali rozhodující touchdown! Přirozeně, nejlepší stratégové by měli mít náskok, ale… kdo ví? Řádící trol by mohl sníst spoluhráče a změnit průběh zápasu.

Vytvořte svůj tým, najměte si hráče, přizpůsobte jejich vzhled, emblémy a zbroj, najměte si trenéra a potom se účastněte nejkrvavějších soutěží ve Starém světě. Ale pozor: zranění jsou běžná a je velmi pravděpodobné, že někteří vaši hráči budou odnášeni ze hřiště v rakvi, ukončujíc tak slibnou kariéru…


Aces & Adventures – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Triple.B.Titles / The Yogscast, Triple B Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, karetní

Aces & Adventures je deckbuilding RPG. Vytvořte svůj balíček, kombinujte pokerové ruce s výkonnými karetními schopnostmi a užijte si 13 plně namluvených kampaní, abyste zachránili strom života, nebo se vypořádejte s procedurálně generovanými hrami v tomto strategickém deckbuilderu.


Company of Heroes 3 – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Relic Entertainment / SEGA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, strategie

Legendární strategická série se vrací! Company of Heroes 3 je ultimátní balíček akce, taktiky a strategie. Ujměte se vedení v horké bitvě v reálném čase a poté jako generál řídící celkovou kampaň, kde každé rozhodnutí má vliv.

Přemáhejte své protivníky s čtyřmi jedinečnými frakcemi a novými mezinárodními bojovými skupinami. Veďte pozemní, letecké a námořní síly a budujte zásobovací trasy, abyste zničili nepřátelské útoky v nové dynamické kampani – žádné dva průchody hrou nejsou stejné.


Metal Mutation – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: T0 STUDIO / Microids

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, akční, RPG

Metal Mutation je akční roguelike dungeon crawler zasazený do post-cyberpunkového světa blízké budoucnosti ovládaného korporacemi a technologií. S rozšířením vysoce vyspělých mechanických protéz a umělé inteligence se rozšířila i kovová mutace způsobená nanočásticemi. S lidstvem a společností na pokraji zhroucení se kyborg a umělá inteligence spojí, aby zabránili nevyhnutelné.

Díky zázrakům technologie je smrt jen nepříjemnost! Vylepšujte své postavy, přizpůsobte své zbraně a moudře si vybírejte svou cestu, zatímco bojujete za lepší budoucnost.


Sons Of The Forest – Early Access – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Endnight Games / Newnight

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, horor

Vyslán najít na odlehlém ostrově ztraceného miliardáře, nacházíte se v pekle plném kanibalů. Vytvářejte, stavějte a bojujte o přežití sami nebo s přáteli v této děsivé nové simulaci otevřeného světa přežití a hororu.


Grim Guardians: Demon Purge – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Inti Creates / Inti Creates

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční, 2D, plošinovka

Hrad démona zahalí kraj temnotou, dvě sestry přijmou těžký úkol v jeho síních. Společně mohou zlomit kletbu.

Aby zachránily svou školu poté, co se proměnila v obrovský démonický hrad, dvě sestry „lovkyně démonů“ se prosekávají krok za krokem tímto 2D akčním dobrodružstvím. Hráči mohou na požádání přepínat mezi ovládáním obou postav, každá má zcela odlišné schopnosti. Postupujte hradem a čelte démonickým bossům, kteří na vás čekají hluboko uvnitř. Každý boss poskytuje nové zbraně k použití, což umožňuje rozmanitější průzkum a otevírá nové cesty.


Chef Life: A Restaurant Simulator – 23. 2.

Vývojář / Vydavatel: Cyanide / Nacon

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, oddechové

Vytvořte a spravujte svou vysněnou restauraci. Nabídky, nákupy, dekorace, personál, vybavení, zákazníci… a nezapomeňte na samotné vaření! Zažijte každodenní život restauratéra a získejte ocenění od průvodce Michelin.

Hra vyjde koncem března i na Switch.


Octopath Traveler 2 – 24. 2.

Vývojář / Vydavatel: Square Enix, Acquire / Square Enix

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG, tahové

Příběh se odehrává v Solistii, zemi složené z východního a západního kontinentu oddělených mořem.

Je to dobře prospívající éra, ve které velké lodě navigují přeplněnými námořními trasami a síla páry dává vzniknout novým technologiím.

Někteří lidé touží po slavných hvězdách průmyslu, zatímco jiní jsou přivedeni k slzám válkou, morem a chudobou.

V této vzdálené říši se osm cestovatelů pocházejících z různých regionů vydává na cestu kvůli svým vlastním důvodům. Vžijte se do jejich bot a prozkoumejte zemi, jak se vám zlíbí, využívající jejich unikátních schopností během vaší cesty.


Clive ‘N’ Wrench – 24. 2.

Vývojář / Vydavatel: Dinosaur Bytes Studio / Numskull Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, plošinovka

Jedno osudné ráno se profesorka Nancy Merricarp probudí a zjistí, že její pyšně vystavené plány na cestování časem byly ukradeny samotným zlým doktorem Daucem! O pár minut později se obloha zářivě zbarví a vytvoří se portál. Dr. Daucus a jeho pomocnice generálka Olga Chestycough okamžitě skočí do portálu a stejně rychle, jako se objevil, portál zmizí. Naštěstí Nancyin bratranec Clive a její učeňka Wrench jsou připraveni pomoci pronásledovat zlého doktora a ukončit jeho hrozné plány. Ale aby toho dosáhli, musí skočit do víru času za nimi.


Kirby’s Return to Dream Land Deluxe – 24. 2.

Vývojář / Vydavatel: HAL Laboratory / Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Plošinovka

Tvrdohlavý Kirby je zpět v platformovém dobrodružství pro 1-4 hráče na Planetě Popstar. Pomozte Magolorovi obnovit jeho loď pomocí nově přidaných schopností Mecha a Sand!


The Pale Beyond – 24. 2.

Vývojář / Vydavatel: Bellular Studios / Fellow Traveller

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, survival

Před pěti lety se loď Viscount a její posádka vydali hledat absolutní magnetický jih skrze Bleděmodrý průliv. Loď a její posádka však tragicky zmizely v ledu, nikdy už nebyly spatřeny. Její sesterská loď Temperance se vydává po její stopě v naději najít odpovědi tam, kde Viscount selhal.

Jedná se o polární průzkumnou hru, která se odehrává v nemilosrdných zmrzlých krajinách, kde se vydáváte na nebezpečnou. Je to úchvatná, ale tvrdá krajina, která se může kdykoli změnit.

Každé rozhodnutí má význam a led si nebere servítky. Jak expedice postupuje a nastává polární zima, každé vaše rozhodnutí bude mít významný vliv na příběh.

Nevybrali jste si vedení této expedice, ale tady jste – uvězněni v ledu, kapitán je nezvěstný, daleko od civilizace. Někdo musí převzít vedení.

Spravujte své skromné zdroje, vyvažte bezpečnost a morálku, rozhodujte o těch těžkých věcech a jděte jediným směrem, kterým můžete – skrze Bleděmodrý průliv.


Kerbal Space Program 2 – Early Access – 24. 2.

Vývojář / Vydavatel: Intercept Games / Private Division, Take-Two Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Vesmírný simulátor, sandbox

Původní Kerbal Space Program je jednou z nejoblíbenějších her všech dob a i několik let po svém vydání stále získává na popularitě. Jeho pokračování, Kerbal Space Program 2, bylo plně přepracováno od základů, aby vyhovělo nárokům moderního a nadcházejícího průzkumu vesmíru, přičemž zachovává monumentální základy první hry. Sestavte program pro průzkum vesmíru, stavějte výkonné kosmické lodě a navigujte rozsáhlými vesmírnými tělesy při zkoumání kosmických tajemství.