Herní Novinky: 30. ledna – 5. února 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 30. ledna – 5. února 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 23. – 29. ledna 2023.

Backfirewall_ – 30. 1.

Vývojář / Vydavatel: Naraven Games / All in! Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Adventura, Oddechovka, Puzzle

Backfirewall_ je tragikomické dobrodružství z pohledu první osoby, které se odehrává uvnitř chytrého telefonu. Jako asistent aktualizace držíte osud systému ve svých rukou. Budete aktualizaci kontrovat a chránit chatrný operační systém OS9 před smazáním?

Začněte vtipnou eskapádu různými oblastmi telefonu a řešte hádanky. Seznamte se s barevnými aplikacemi, které obývají smartphone a mají vlastní názory na svého šéfa, aktualizaci a božského uživatele.


The King’s Dilemma: Chronicles – 30. 1.

Vývojář / Vydavatel: Big Trouble / Big Trouble

Vychází na platformy: PC

Žánry: Politický simulator, RPG

Vítejte v království Ankist: v místě odvážných výprav, příšerných bitev a tajemných záhad. Hrajete jako vedoucí rady, vůdce královského vnitřního kruhu.

Postavte se stovkám dilemat, kde každá vaše volba může ovlivnit váš vztah s ostatními rody, ovlivnit blahobyt a změnit běh samotných dějin. Objevte země Ankist prostřednictvím příběhu zahrnujícího desítky generací. Vytvořte spojenectví, přežijte zrady a připravte se na konečné povstání, které předpovědělo starověké proroctví.

Budete jednat pro vyšší dobro, nebo budete myslet jen na sebe?


SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Purple Lamp / THQ Nordic

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Plošinovka, akční adventura, singleplayer

Slzy mořské panny, které plní přání, v rukou SpongeBoba a Patricka… Co by se mohlo pokazit?

Jistě, samotná tkanina držící samotný vesmír pohromadě by se mohla rozpadnout a otevřít portály do světů přání plných rytířů, kovbojů, pirátů a prehistorických šneků.


Inkulinati – Early Access – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Yaza Games / Daedalic Entertainment

Vychází na platformy: PC, Xbox

Žánry: Tahová strategie

Inkulinati je inkoustová strategická hra přímo ze středověkých rukopisů, ve které může být králičí zadek nebezpečnější než psí meč.

Vydejte se na řadu v soubojích Inkulinati plných nečekané taktické hloubky (a humoru!). Vydejte se na neustále se měnící cestu, vybudujte si vlastní bestiář, porazte středověké superhvězdy a sbírejte výhody, abyste uvolnili zvláštní schopnosti.


Season: A Letter to the Future – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Scavengers Studio / Scavengers Studio

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Adventura

Odejděte poprvé z domova a posbírejte vzpomínky, než vše smyje tajemná katastrofa. Jezděte, nahrávejte, seznamujte se s lidmi a odhalujte podivný svět kolem sebe. Ponořte se do světa Season, meditativní průzkumné hry z pohledu třetí osoby.


Superfuse – Early Access – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Stitch Heads Entertainment / Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG, izometrické

Superfuse je hack-and-slash akční RPG. Vybírejte a spojujte sady dovedností podle svého výběru a ničte hordy groteskních ohavností sami nebo až se 3 přáteli, zatímco budete odhalovat tajemství Korupce a Bohů.


Undisputed – Early Access – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Steel City Interactive / Steel City Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Box, sportovní

Staňte se nespornou v dosud nejautentičtější boxerské hře! Díky věrným vizuálním prvkům, drásající akci a více licencovaným boxerům než kdykoli předtím vám Undisputed poskytuje bezprecedentní kontrolu, abyste ovládli každý centimetr ringu.


Second Front – 31. 1.

Vývojář / Vydavatel: Hexdraw / MicroProse Software

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, tahová, válečná

Second Front je taktická tahová strategická hra z druhé světové války. Vytvářejte a sdílejte své vlastní scénáře a mapy nebo využijte své strategické schopnosti ve 48 scénářích zasazených do ikonických míst. Přes 40 typů pěchoty a 216 tanků, vozidel a děl. Nekonečný taktický sandboxový zážitek.


Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets – 1. 2.

Vývojář / Vydavatel: SURT / tinyBuild

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Hudební, akční adventura

Každá hudební skladba jde ruku v ruce s jedinečným a detailním 3D prostředím navrženým podle tématu a rytmu příběhu. Dávejte pozor na malé detaily v průběhu úrovní.


Deliver Us Mars – 2. 2.

Vývojář / Vydavatel: KeokeN Interactive / Frontier Developments

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční adventure, Puzzle, sci-fi, singleplayer

Pokračování oceňovaného Deliver Us The Moon. Deliver Us Mars je atmosférické sci-fi dobrodružství nabízející pohlcující astronautský zážitek. Prozkoumejte nové hranice na napínavé a vysoce riskantní misi, abyste získali zpět koloniální lodě ARK ukradené tajemným Outwardem.


Perish – 2. 2.

Vývojář / Vydavatel: ITEM42 / HandyGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Násilné, Akční, Střílečka z pohledu první osoby

PERISH je stylová FPS pro 1-4 hráče s křížkem. Zabíjejte hordy tvorů na černém písku očistce a prodejte jejich zlatem potřísněné mrtvoly zbabělým kněžím. Zabijte velkolepé bossy a použijte výtěžek k získání vstupu do Elysia, místa vesmírných odhalení.


Active DBG: Brave’s Rage – 2. 2.

Vývojář / Vydavatel: ISVR / Astrolabe Games

Vychází na platformy: PC, PS5, Switch

Žánry: Roguelite, deckbuilder

Brave’s Rage je náročná deckbuildingová hra, která obsahuje bojový systém ATB běžně vídaný v JRPG. Hráči budou muset kriticky přemýšlet, aby si postavili své balíčky a činili strategická rozhodnutí v reálném čase během boje. Zpočátku se to může zdát docela obtížné, ale jakmile to pochopíte, užijete si pocit vítězství díky přesným výpočtům a správnému načasování vaší karetní hry.


Tails: The Backbone Preludes – 2. 2.

Vývojář / Vydavatel: EggNut / Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura

Tails: The Backbone Preludes je post-noir výpravné dobrodružství s rozvětvenými možnostmi. Je to propletená série vinět o změně, okolnostech a důsledcích. Proveďte čtyři postavy formativními okamžiky v jejich životě v dystopickém Vancouveru obývaném antropomorfními zvířaty.


SpellForce: Conquest of Eo – 3. 2.

Vývojář / Vydavatel: Owned by Gravity / THQ Nordic

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahová, strategie

V této tahové strategické hře odehrávající se ve fantastickém světě SpellForce převezměte plášť svého pána jako dědice jeho tajemné kouzelnické věže. Studujte množství kouzel, která sesíláte na země kolem vás, přivolejte fantastické přisluhovače a vycvičte mocné válečníky. Bojujte v rychlých, ale taktických tahových bitvách.