Herní Novinky: 16. – 22. ledna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 16. – 22. ledna 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 8. – 15. ledna 2023.

WW2 Rebuilder – 16. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Madnetic Games / Madnetic Games + PlayWay

Hra o válce, ve které nezvedneme pušku, ale kladivo, a místo ničení – tvoříme.

Píše se rok 1945. Je konec druhé světové války, války, která zanechala stopy. Nyní musí lidé jako vy opustit svá rodná města, aby znovu vybudovali své země. Motivováni různými důvody se vydají na stejný úkol – opravit a renovovat místa, která byla během války zcela zničena.


Surviving the Abyss – Early Access – 17. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Rocket Flair Studios / Paradox Arc

Země v roce 1976. Studená válka je v plném proudu a vy jste dostali za úkol postavit a řídit hlubokomořské výzkumné zařízení pracující na dokonalém klonování lidí. Přežijte proti přesile v nelítostné propasti a udržujte si kyslík, energii, jídlo a mnoho dalšího, abyste udrželi svou posádku naživu. Objevujte a těžte zdroje pro stavbu, posvěťte si cestu ve tmě a rozšiřte se do svého okolí, abyste pokročili ve svém výzkumu. Zachyťte rozmanitou, vysoce přizpůsobenou flóru a faunu hlubin, ale pozor: temnota skrývá nečekané hrůzy a pouze světlo je drží na uzdě.

Buď dozorce

  • Veďte tým vědců provádějících genetické experimenty na místní divoké zvěři na dně oceánu.
  • Udržujte svou populaci při smyslech, poslušnosti a naživu při rozšiřování své základny a objevování tajemství klonování a genetického výzkumu.
  • Zlepšete život a pokrok ve svém zařízení výzkumem pokročilých technologií.
  • Osud vaší posádky je ve vašich rukou! Dělejte zásadní rozhodnutí prostřednictvím systému událostí.

Rozšiřte základnu

  • Zajistěte přežití své posádky plánováním, umístěním a vybudováním základní infrastruktury pro výrobu, výzkum a podporu života.
  • Rozšiřte a optimalizujte svou základnu a její dostupné zdroje.
  • Propojte své budovy a těžební zařízení efektivně pomocí tunelů a elektrických vedení.
  • Zdolejte nerovný terén dna oceánu pomocí chytrého plánování a vertikální konstrukce.

Prozkoumejte temnotu

  • Postavte světelné stožáry a potlačte temnotu, abyste rozšířili svou základnu.
  • Zabezpečte zdroje daleko od své hlavní základny pomocí průzkumných ponorek a základen.
  • Předcházejte katastrofě tím, že zajistíte, aby nedošlo k výpadku napájení spolu s podporou života a světelnými zdroji.

Čelte svému strachu

  • Vaše posádka to cítí a vy také. Něco se skrývá na okraji temnoty.
  • Tma je nebezpečí, světlo je bezpečí. Nezhasinejte světla!

Farlanders – 17. 1 – PC

Vývojář / Vydavatel: Andriy Bychkovskyi / Crytivo

Staňte se vůdcem při zakládání kolonie na Marsu v této tahové strategické hře s nostalgickým vzhledem, ale svěží hratelností. Používejte specializované nástroje k terraformování planety, stavte obytné oblasti pro své kolonizátory a stavte továrny na zdroje ve snaze stát se soběstačná společnost.


Re:Call – 17. 1. – PC, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: maitan69 / Whitethorn Games

V RE:CALL hrajete prostřednictvím vzpomínek postavy, kterou ovládáte. Vaše činy v těchto flashbackech mají okamžité důsledky v přítomném okamžiku a umožňují vám využít situaci k pokroku v příběhu. Vypořádejte se s mysl ohýbajícími hádankami, které spoléhají na změnu vašich vlastních vzpomínek, abyste utvářeli budoucnost.


Theseus Protocol – Early Access – 17. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Starseeker Studio / Archive Games

Theseus Protocol je strategie pro budování balíčků, podobná roguelike, odehrávající se v příšerném dystopickém světě. Vžijte se do role Prométhea a změňte osud lidstva s připravenou sbírkou silných karet a různých zbraní. Putujte napříč různorodými zeměmi, setkejte se s neúprosnými nepřáteli a odhalte nejtemnější tajemství Mark City.


Scrap Games – 18. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: QuickBytes Studio / NPC Games

Scrap Games je 3D postranní rolovací beat’em up hra s jednoduchým herním systémem, který nabízí mnoho možností. Vyberte si postavu robota, upgradujte ji a projděte dalšími fázemi tím, že porazíte své nepřátele. Připravte se a boj může začít. Zbijte je!


The Bad Kids – 18. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Aluba Studio / Aluba Studio

Tato hra, která je adaptací oblíbeného televizního seriálu Cat’s Cradle, kombinuje vyšetřování, řešení hádanek a uvažování s originálními příběhy, které mohou vytvořit pohlcující a jedinečný zážitek.

V této hře jsou scény vytvořeny 3D technologií, která vytvoří děsivé prostředí pomocí jedinečného designu barev, světla a stínu.

Tato hra bude stavět nové příběhy založené na původním prostředí a zaměří se na vnitřní svět postavy. Rozpor, boj a osvobození postav se projeví více imaginárními způsoby.

Zahrajete si roli Zhu Chaoyang, zažijete nepředstavitelnou noční můru pro běžné studenty středních škol a budete čelit hlubokému strachu ve svém srdci.

Zchátralá rodina, falešné přátelství, chamtivá a sobecká lidská povaha, hra pronikavě a živě ukazuje chlad a krutost světa dospělých z pohledu dítěte. Může Zhu Chaoyang zůstat nevinný a laskavý poté, co byl ponořen do temnoty? Konec odhalíte sami.


Definitely Not Fried Chicken – Early Access – 18. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Dope Games / Merge Games

Rozhodně Not Fried Chicken (DNFC) je simulátor pro řízení podniku s „Twistem“! Rozvíjejte svůj obchod s drogami prostřednictvím legitimních front řízením obou stran podnikání. Získejte nové „podniky“, seznamte se s novou klientelou, vyvíjejte silnější narkotika, vydělejte spoustu peněz a nechte město v troskách!

DNFC zasazené do sluncem zalitého města okouzlujících 80. let otestuje vaše podnikatelské obchodní dovednosti.

Vybudujte svou drogovou směs od základů, kupte přilehlé pozemky a rozšiřujte se. Ale jednoduše vyrobit skvělý produkt nestačí, potřebujete ho někde prodat! Zde přichází na řadu vaše legitimní podnikání – budete muset vybudovat a spravovat tyto fronty, včetně prodeje legálního zboží, abyste se vyhnuli odhalení.


Colossal Cave – 19. 1. – PC, PS5, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Cygnus Entertainment / Cygnus Entertainment

Jako pocta původnímu a uznávanému klasickému počítačovému textovému dobrodružství Colossal Cave Adventure od Willa Crowthera a Dona Woodse přináší Roberta Williams oblíbenou oblíbenou hru do 21. století s pečlivým ručně vyrobeným uměním, nápaditými environmentálními výtvory založenými na skutečných jeskyních, které vykreslují obrovské a poutavá jeskyně v plně prozkoumatelném trojrozměrném umění.

Ponořte se do tajemného a ohromujícího světa nekonečných jeskyní a úžasných výhledů, podzemních toků a skrytých nádrží – objevte mnoho ztracených pokladů, starověké civilizace a setkejte se s přáteli i nepřáteli ve své snaze odhalit velká tajemství mamutího jeskynního systému. S nelineárním průzkumným systémem je jen na vás, abyste se rozhodli, jak postupovat kolosální jeskyní a jak odhalit všechna její tajemství.


Persona 3 Portable – 19. 1. – PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: ATLUS / SEGA

Zažijte ikonické, uznávané RPG, které znovuobjevilo sérii Persona, Persona 3 Portable, nyní nově remasterované pro moderní platformy.

Krátce po přestupu na střední školu Gekkoukan se hlavní hrdina setkává s „Temnou hodinou“. Město pohltí neznámé ticho, lidé se promění v děsivé rakve a rojí se příšery z jiného světa zvané Shadows. Když na ně zaútočí jeden z těchto Stínů a veškerá naděje se zdá ztracená, síla srdce, jejich Persona se probudí.

S touto nově objevenou silou sledují pravdu o Temné hodině a čelí osudu, který je čeká.


Persona 4 Golden – 19. 1. – PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: ATLUS / SEGA

Inaba – klidné město na japonském venkově vytváří scénu pro začínající dospívání ve hře Persona 4 Golden. Příběh o dospívání, který postaví hlavního hrdinu a jeho přátele na cestu, kterou odstartoval řetězec sériových vražd. Prozkoumejte setkání se spřízněnými dušemi, pocity sounáležitosti a dokonce i konfrontace s temnými stránkami vlastního já.


A Space for the Unbound – 19. 1. – PC, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5

Vývojář / Vydavatel: Mojiken / Toge Productions

A Space for the Unbound je dobrodružná hra s výřezem ze života s krásným pixelartem odehrávajícím se na venkově v Indonésii konce 90. let, která vypráví příběh o překonání úzkosti, deprese a vztahu mezi chlapcem a dívkou s nadpřirozenými schopnostmi.

Na cestě sebepoznání na konci jejich středoškolských let. Když se náhle uvolní tajemná nadpřirozená síla ohrožující jejich existenci, musí prozkoumat a prozkoumat své město, aby odhalili skrytá tajemství, čelili konci světa a možná se o sobě navzájem dozvěděli více.


Estencel – 19. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Rone Vine / Rone Vine

Prosekejte si cestu přes Estencel! Projděte přes zkažené město jako bludiště a bojujte proti hororům. Přizpůsobte se a vyzbrojte se do ultimátního zabijáka příšer v této rychlé temné fantasy akci. Vyřešte záhady tohoto světa dříve, než vás pohltí celého.


AColony – Early Access – 19. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: ZeroTris / ZeroTris

Budovatelská hra s důrazem na nečekané události, online kooperaci a správu jedinečné komunity. Příběh začíná ničím jiným než několika kolonisty a omezenými zdroji v neznámém světě.


Fire Emblem Engage – 20. 1. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Intelligent Systems / Nintendo

Ve válce proti Fell Dragon spolupracovala čtyři království s hrdiny z jiných světů, aby utěsnili toto velké zlo. O tisíc let později tato pečeť zeslábla a Fell Dragon se chystá znovu probudit. Jako Božský drak používejte bohaté strategie a robustní přizpůsobení, abyste splnili svůj osud – shromáždili 12 emblémových prstenů a přinesli mír zpět na kontinent Elyos.


Candle Knight – 20. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Dracma Studios / Dracma Studios

Ovládejte svůj plamen abyste překonali hrozivá stvoření číhající ve stínech zříceného hradu, využijte dynamický systém obtížnosti ve svůj prospěch, projděte náročné plošinové sekce a vyřešte záhadné hádanky uvnitř surrealistických maleb v této 2,5D akční dobrodružné plošinovce.


The Pioneers: Surviving Desolation – Early Access – 20. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Supercube / Supercube

The Pioneers: Surviving Desolation je inovativní vesmírná simulační hra, kde hrajete za tým specialistů, kteří musí přežít a prozkoumat tajemství pustého měsíce Io.

Planeta Země, 2084. Je čas zapsat se do historie. Máte na starosti Io-1, první vesmírnou misi na osídlení Io. Nebezpečné biomy se zde vyznačují extrémními teplotami, intenzivní vulkanickou a seismickou činností a magnetickými bouřemi. Získejte svou vesmírnou stanici, připravte svou posádku, spravujte své zdroje a připravte se čelit nejnepřátelštějším prostředím ve sluneční soustavě.